Λέμφωμα

Anastasia K

Νεοφερμένο μέλος

Ο Anastasia K αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Γατούλα με λέμφωμα στο συκώτι (ζητάω τις συμβουλές από την εμπειρία σας)

:redface::redface:Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι της γάτας
Θα ήθελα την γνώμη σας για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε ξαφνικά (για μένα) στην γατούλα μου τη Ριρή και δεν ξέρω πώς να το χειριστώ, είμαι σχεδόν απελπισμένη.
Η Ριρή μου γεννήθηκε το 1995 και από μωρό ήταν πολύ στρουμπουλό γατί γιατί ήταν και είναι πολύ λαίμαργη. Για να σας δώσω να καταλάβετε σαν ενήλικη γάτα ζύγιζε γύρω στα 8 κιλά! Πριν 3 χρόνια όμως έχασε απότομα πολύ βάρος και από 8 κιλά που ήταν έπεσε στα 3,5. Φυσικά αυτό με ανησύχησε και την πήγα στην κτηνίατρο της όπου το πρώτο πράγμα που της έκανε ήταν εξετάσεις αιματολογικές για νεφρική ανεπάρκεια αλλά βγήκαν φυσιολογικές οι τιμές της με εξαίρεση κάτι υψηλές τιμές στο συκώτι που της θεώρησε λοίμωξη και της έγραψε αντιβίωση.
Την ξαναπήγα πριν λίγες μέρες να την δει γιατί έχει βαρύνει πολύ η ανάσα της (αναπνέει και η κοιλιά της φουσκώνει και ξεφουσκώνει σαν μπαλόνι) βγήκαν πάλι ανεβασμένες οι τιμές στο συκώτι και κάναμε υπέρηχο…..
Ο υπέρηχος δυστυχώς έδειξε άσπρες κηλίδες στο συκώτι( μου είπε ότι είναι λέμφωμα), υγρό στον πνεύμονα και ότι και τα υπόλοιπα όργανα γενικά είναι επιβαρημένα. Η κτηνίατρος μου είπε πώς σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μου γράψει χάπια κορτιζόνης και lasix για την καρδιά και το υγρό, ότι για τα ζώα οι χημειοθεραπείες είναι πολύ τοξικές, η γάτα θα πάρει τα χάπια για λίγο καιρό, θα δω για ένα διάστημα κάποια βελτίωση και μετά θα πάρει την κάτω βόλτα και θα την χάσω!!
Μπήκα όμως σε διάφορες κτηνιατρικές σελίδες και διάβασα ότι η κτηνιατρική έχει προχωρήσει πολύ και χημειοθεραπείες γίνονται και στα ζώα και μάλιστα χωρίς παρενέργειες όπως στους ανθρώπους, και αυτό μάλιστα που όπως το σκέφτομαι εγώ και με παρηγορεί είναι πως καταρχάς το ζώο μου είναι μεγάλο σε ηλικία και η νόσος αν είχε αρχίσει από τότε που έχασε το βάρος σημαίνει ότι εξελίσσεται πολύ αργά. Γνωρίζω βέβαια πως το λέμφωμα στο συκώτι είναι μια ασθένεια ανίατη για τους ανθρώπους, πόσο μάλλον για τα ζώα αλλά ίσως μπορεί να γίνει κάτι να παρατείνω ακόμα περισσότερο τον χρόνο και την ποιότητα ζωής της γατούλας μου.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω εσάς αγαπητοί μου φίλοι είναι αν ξέρετε κάποιο εξελιγμένο κτηνιατρείο που θα μου μιλήσουν με ειλικρίνεια για το αν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω στη γάτα μου χωρίς να την ταλαιπωρώ χωρίς λόγο γιατί όπως ξέρουμε όλοι ,μπορείς να πέσεις σε κτηνίατρο που για να σου τρώει λεφτά σου δίνει ελπίδες και σε βάζει σε μια διαδικασία να καταπονείς τη γάτα χωρίς λόγο.
Έχω βρει στο net Το κτηνιατρείο του Αίλουρου και το Κτηνιατρείο του Παπαϊωάννου στα Μεσόγεια που έχει παραρτήματα σε Αθήνα και Ηλιούπολη. Ξέρετε κάποιο από αυτά? Έχετε κάποια σχετική εμπειρία με γατούλα που να είχε παρόμοιο πρόβλημα??
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και για το χρόνο σας να με διαβάσετε και για να μου απαντήσετε
:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα σου,λυπαμε ειλικρινα για το γατσουλινι σου,ελπιζω να τα καταφερει. Αυτο που ξερω ειναι οτι οι γατες δεν πρεπει να ειναι παχιες ,γιατι παρουσιαζουν προβλημα στο συκωτι,προφανως,αφου αρχισε να αδυνατιζει εδω και 3 χρονια,τοτε πρεπει να επαθε το συκωτι της,ξερω οτι υπαρχουν νοσοκομεια για ζωα στην αθηνα,ελπιζω να σε ενημερωσουν οι υπολοιποι που ειναι καλυτερα ενημεροι . ελπιζω να πανε ολα καλα,να μας ενημερωνεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως καλύτερα να ρωτούσες τον γιατρό να σου πει κάποια πράγματα. Ελπίζω μόνο να γίνει καλά το γατάκι σου κ γρήγορα:(

Περαστικά και απο μένα. Το μόνο που ξέρω για το συκώτι είναι ότι με ειδική τροφή αναπλάθεται μόνο του.

ΕΔΩ μια λίστα με προτεινόμενους απο τα μέλη Κτηνιάτρους.

ΕΔΩ, αν γράψεις θα σου απαντήσει ο γιατρός του φόρουμ, ίσως μπορέσει να σου πεί κάτι πιο κατατοπιστικό και σχετικό. (πήγαινε στο τέλος του θέματος)

ΕΔΩ κάποιοι εξειδικευμένοι Κτηνίατροι.

Καλωσήλθες στην παρέα μας.:redface:

Εγω θα σου προτεινα να παρεις μια δευτερη γνωμη απο τον αιλουρο η το κτηνιατρικο κεντρο γατας εινι και τα δυο πολύ καλα.

Η κατάσταση φαίνεται αρκετά σοβαρή, οπότε καλά θα κάνεις να πάρεις μια δεύτερη γνώμη. Τα κορίτσια παραπάνω σού πρότειναν κάποιους γιατρούς στην Αθήνα.
Όμως πρέπει να είσαι ψυχολογικά προετοιμασμένη για κάθε πιθανή εξέλιξη. Αν όντως είναι λέμφωμα, δύσκολα... :/:
Εύχομαι ό,τι καλύτερο για την ψιψίνα σου. Και σε σένα, ψυχραιμία και κουράγιο! :)

ΥΓ Οι χημειοθεραπείες έχουν παρενέργειες και στα ζώα. Ο δικός μας κτηνίατρος μου είπε πως στους ανθρώπους χρησιμοποιούν πολύ επιθετικά πρωτόκολλα ενώ στα ζώα λιγότερο επιθετικά. Γι' αυτό οι παρενέργειες στα ζώα δεν είναι τόσο εμφανείς όσο στους ανθρώπους.

Και μη ξεχναμε και την ιντερφερονη η αλλες βοηθητικες ουσιες

Λέμφωμα στους λεμφαδένες και σπηνομεγελεία

Σας χαιρετώ. Πήρα το θάρρος να σας γράψω γιατί ξέρω ότι μόνο εσείς θα με νοιώσετε και κάθε συμβουλή από την εμπειρία σας καλοδεχούμενη. Έχω μια γατούλα , την Σίμπα, 6 ετών. Προ ημερών μετά από πολλά πήγαινε έλα στον κτηνίατρο, αιματολογικές, υπερήχους, βιοψίες (αποτελέσματα ακόμα περιμένω) κατα πάσα πιθανότητα (η κτηνίατρος με προετοίμασε για το μοιραίο) διαγνώσθηκε με λέμφωμα στους μεσεντέριους λεμφαδένες και σπηνομεγελεία (;;;;;;). Μου συνέστησε να μην μπλεχτώ με χημειοθεραπείες για να μην ταλαιπωρηθεί το κοριτσάκι μου επιπλέον μιας και ο αιματοκρίτης της έχει πιάσει πάτο!!!! Μόνο κορτιζόνη μου συνέστησε για το ευ ζην, όσο αυτό πάει. Έχω τρελαθεί. Δεν μπορώ να φανταστώ να γυρνάω σπίτι μου και να μην είναι εκεί να με περιμένει γουργουρίζοντας. Θέε μου τι θα κάνω; Πως θα το αντέξω αυτό; Είναι το μωρό μου, το παιδάκι μου, η συντροφός μου σε όλα της ζωής μου τα καλά και κακά, ο μεγαλύτερος δεσμός μου....Έστειλα μήνυμα και στον "αίλουρο" μετά από τα τόσα καλά που διάβασα εδώ μέσα για το συγκεκριμένο κτηνιατρείο και σκέφτομαι να παω και από εκεί μια βόλτα μόλις βγούν τα αποτελέσματα της βιοψίας. Βοήθεια, τι θα κάνω...........:(

Θα σου απαντήσει το απόγευμα ο γιατρός του φόρουμ.

Περαστικά απο μένα.

Καλησπέρα και καλωσήρθες. Δεν είμαι ειδικός εγώ να σου απαντήσω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα μια και εγώ όπως και οι περισσότεροι εδώ είμαστε γατόφιλοι με κάποιες εμπειρίες. Το μόνο που έχω να σου πω είναι να πας και αλλού. Μην μένεις με μια ή δυο γνώμες όταν το θεμα είναι τοσο σοβαρό. Κανένας γιατρός δεν είναι θεός και καλό θα ήταν να ακούσεις και άλλες απόψεις.
Για το γατάκι σου εύχομαι τα καλύτερα και ειλικρινά ελπίζω να το ξεπεράσει και να σε συντροφεύει για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.

Η χημειοθεραπεια ειναι αρκετα επιπονη και αφου λες οτι ο αιματοκριτης ειαι χαμηλος θα πρεπει πρωτα να ανεβει ο αιματικριτης με κορτιζονη η καποια αλλη θεραπεια και μετα αφου εχετε και τα αποτελεσματα της βιοψιας να παρεις και δευτερη και τριτη γνωμη , μπορεις ακομα να επικοινωνησεις με την παθολογικη κλινικη της κτηνιατρικης σχολης και να ζητησεις και εκει τη γνωμη τους:hmm:

Βοήθεια, τι θα κάνω...........:(
Το πιο σημαντικό σ' αυτή τη φάση είναι να δείχνεις στην ψιψίνα σου κάθε ώρα και στιγμή πόσο την αγαπάς. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για όλα. Επειδή πέρασα κι εγώ το ίδιο λούκι πριν από δύο χρόνια (με την ψιψίνα μου τη Ρρράου), θα περιμένω με αγωνία να μάθω τι έδειξε η βιοψία. Και ξαναμιλάμε μετά.

ΥΓ Για τη δεύτερη γνώμη, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου όλες τις τελευταίες εξετάσεις: ό,τι κάνατε και δεν κάνατε.

Σας ευχαριστώ όλους για την συμπαράσταση σας και τις συμβουλές σας. Σκέφτομαι να παω και σε κάποιον ομοιοπαθητικό γιατρό, από διάφορα φόρουμ του εξωτερικού έχω διαβάσει πολλά ελπιδοφόρα μηνύματα σχετικά με την ομοιοπαθητική. Με το που θα πάρω τα αποτελέσματα της βιοψίας θα σας ενημερώσω σχετικά. Και σίγουρα θα πάω για 2η και 3η και 4η γνώμη, αν και εμπιστεύομαι την κτηνίατρο μου. Και πάλι σας ευχαριστώ και θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να σώσω το γατάκι μου, το έχασα προχθές το βράδυ, άφησε στα χέρια μου την τελευταία του πνοή. Ίσως με αυτό που είχε τελικά να ήταν καλύτερα που έφυγε, τις τελευταίες μέρες είχε μείνει σκιά του εαυτού του. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας και την συμπαράσταση σας
Φιλικά
Αναστασία

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να σώσω το γατάκι μου, το έχασα προχθές το βράδυ, άφησε στα χέρια μου την τελευταία του πνοή.
Κρίμα για τη γατουλίνα σου... :cry: Όμως το λέμφωμα είναι πραγματικά πολύ σοβαρή κατάσταση και προφανώς δεν γινόταν τίποτα παραπάνω απ' όσα ήδη είχες κάνει γι' αυτήν. Τουλάχιστον έφυγε στα χέρια του ανθρώπου που τόσο την αγάπησε...

πολυ λυπαμε για τη γατουλα σου...τουλαχιστον εζησε αρκετα χρονια,και απο οτι καταλαβαινω,και πολυ ευτυχισμενα...δυστυχως τιποτα δεν ειναι αιωνιο σε αυτη τηζωη.....

Λυπάμαι για το γατάκι σου :( Φαντάζομαι πως νιώθεις, όπως πολλοί από εδώ. Καλή σου δύναμη και υπομονή.

Πότε είναι η ώρα να πάρεις την πιο δύσκολη απόφαση...

Καλημέρα σε όλους σας. Είχα προαναφερθεί στο πρόβλημα της γατούλας μου (λέμφωμα) και ότι τελικά κάποια στιγμή θα πρεπει να πάρω την απόφαση για ευθανασία. Και εκεί ακριβώς είναι το μεγάλο μου δίλημμα : πότε θα έχει έρθει αυτή η ώρα; Πώς θα ξέρω ότι δεν είναι πολύ νωρίς ή τρέμω στην ιδέα, ότι θα είναι πολύ αργά και το μωράκι μου θα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ. Έχει αρχίσει κορτιζόνη εδώ και μια βδομάδα. Έχει υπερβολικά χαμηλό αιματοκρίτη (20) και με την κορτιζόνη ευτυχώς έχει αρχίσει και τρώει λιγάκι. Η γιατρός μου, μου είπε ότι θα δούμε τι ανταπόκριση θα έχει στην κορτιζόνη και μετά αποφασίζουμε. Τη βλέπω όμως που δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της και το τελειωτικό χτύπημα ήταν πριν δύο μέρες που μου έπαθε μια κρίση και νόμιζα ότι έφευγε εκείνη τη στιγμή. Δεν περιγράφετε πόσο σοκαρίστηκα να βλέπω το μωρό μου να υποφέρει έτσι. Συνήλθε βέβαια αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω τις κραυγούλες αγωνίας που έβγαζε. Σας παρακαλώ αν κάποιος απο εσάς έχει έρθει σ'αυτή την απαίσια θέση ας με συμβουλέψει. Δεν ξέρω που αλλού να στραφώ.....Δεν θέλω να υποφέρει μόνο και μόνο για την έχω εγώ κοντά μου μερικές μέρες παραπάνω. Βοήθεια........θα τρελαθώ από το άγχος και τη στενοχώρια μου........

Πολύ δύσκολη πραγματικά η κατάσταση:(.
Νομίζω ότι αν βλέπεις την γατούλα σου να ταλαιπωριέται πολύ και να μην έχει καμία βελτίωση και αφού συζητήσεις με την κτηνίατρο σου, πρέπει δυστυχώς να πάρεις την απόφαση. Συζήτησε το αναλυτικά με την κτηνίατρο, να σου πει όλα τα ενδεχόμενα και ύστερα αποφασίζεις.
Καλό κουράγιο:/:

αγαπητη shiba κουραγιο στις δυσκολες στιγμες που περνας. δεν ξερω να σου πω ποτε ειναι η καταλληλη στιγμη, θα σου πω ομως οτι σε κανενο ζωντανο πλασματακι δεν αξιζει να ταλαιπωρειται και δεν υπαρχει λογος να ζει αν δεν εχει ποιοτητα ζωης.εγω βρεθηκα αντιμετωπη με το ιδιο πριν 3 μηνες που ο πρωην κτηνιατρος μου μου ελεγε οτι η δικη μου ειχε λοιμωδη περιτονιτιδα( δεν ειχε βεβαια αυτο και με την καταλληλη θεραπεια τωρα ειναι μια χαρα). ειχα αποφασισει παντως οτι δεν της αξιζε να ταλαιπωρειται.ειναι μια δυκολη αποφαση, αλλα σκεψου πρωτα το γατακι και μετα εσενα. ο αποχωρισμος ειναι παντα πολυ δυσκολος οποτε και να ερθει.κουραγιο και παλι:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back