Λέμφωμα

• Thread starter Thread starter blue1
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Κουράγιο σου εύχομαι. Κάνεις το σωστό για τη γάτα σου, παραμερίζοντας τα δικά σου συναισθήματα. Διαλέγεις να μην την υποβάλεις σε περαιτέρω και χωρίς νόημα ταλαιπωρία, μόνο και μόνο για να μην τη χάσεις. Αυτό είναι η υπέρτατη πράξη αγάπης και θέλει δύναμη για να το κάνεις. Και πάλι κουράγιο. Μην έχεις καμιά αμφιβολία ότι κάνεις αυτό που πρέπει.

"Το μέγεθος της αγάπης μετριέται την ώρα του αποχαιρετισμού".

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

"Το μέγεθος της αγάπης μετριέται την ώρα του αποχαιρετισμού".

:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημαίνει ότι πιθανώς να μην ξέρεις πόσο πολύ αγαπάς κάποιον και το καταλαβαίνεις τη στιγμή που θα χρειαστεί να πεις αντίο..

SOS Λεμφωμα!(?)

Κατ'αρχάς χαιρετίζω όλους τους γατόφιλους και γατόφιλες !

Η λατρευτή γατούλα μας τον τελευταίο καιρό άρχισε να χάνει βάρος. Επειδή είναι μεγάλη (17+) και είχε όρεξη και συμπεριφερόταν κανονικά δεν πήγε ο νους μας στο κακό. Χθες δεν είχε όρεξη για φαϊ και λούφαζε σε μια γωνίτσα στο μπαλκόνι. Επίσης η αναπνοή της ακουγόταν δύσκολη (κάτι σαν γουργουρητό αλλά όχι ακριβώς). Έτσι σήμερα τρέξαμε στη πιο κοντινή κτηνίατρο.

Οι εξετάσεις έδειξαν αυξημένα λευκά και απ'ο,τι μας είπε, από τις πρώτες εξετάσεις, είναι η λέμφωμα στο συκώτι (λέει πως κάτι έπιασε) ή λευχαιμία. Επίσης μάλλον έχει υγρό στους πνεύμονες.Το γατί υπερταλαιπωρήθηκε από αυτή την εξέταση (του κανε μία ένεση για να παραλύσει στις 10 το πρωί και τώρα ώρα 7.20 μμ ακόμα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της, έχει ταχυπαλμία και ταχύπνοια).

Ψάχνοντας στο internet και στο site διάβασα διάφορα για το λεμφωμα για το FelV (δεν το ανέφερε αλλά διάβασα ότι προκαλεί και προβλήματα στη στοματική κοιλότητα που είπε ότι έχει...). Διάβασα για χάπια κορτιζόνης (δεν θέλω να υποφέρει πάλι το γατί με ενέσεις), για lasix για το υγρό στους πνεύμονες ακόμα και για μία τροφή που αναπλάθει το συκώτι !!!
Η γιατρός δεν μας τα είπε αυτά όταν τη ρώτησαμε τι μπορεί να γίνει, ίσως επειδή δεν ξέρει σίγουρα τι έχει καθώς περιμένει λέει τις εξετάσεις απο το επίχρισμα.

Σας παρακαλώ μπορείτε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες για τα παραπάνω σκευάσματα ή να μου συστήσετε έναν καλό κτηνίατρο στα Βόρεια Προάστεια όσοι από σας είχαν παρόμοια εμπειρία με γατί. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να ζήσει η αυτοκράτειρά μας όσο γίνεται χωρίς να ταλαιπωρηθεί. Προτιμάμε οι τελευταίες τις ώρες (αν δεν υπάρχει θεραπεία που δεν θα την ταλαιπωρήσει) να τις περάσει ήρεμα στο σπίτι και χωρίς να υποφέρει.

Σας παρακαλώ βοηθήστε μας !!! Είμαστε απελπισμένοι !!!

Λυπάμαι πολύ για τη γατούλα... Σίγουρα, για να έφτασε τα 17 τη φροντίζετε και την αγαπάτε πολύ. Γι'αυτό είναι τυχερή που σας έχει κοντά της τώρα.
Για κτηνιάτρους, δείτε εδώ. Υπάρχει μια λίστα με κτηνίατρους που προτείνουν τα μέλη του mycat. Όταν πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα, όπως το συγκεκριμένο, καλό θα είναι να πάρετε τουλάχιστον 2-3 διαφορετικές γνώμες πριν καταλήξετε σε κάποια θεραπεία. Πριν πάτε και σε άλλο γιατρό, περιμένετε πρώτα να πάρετε τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων, για να μπορεί να έχει όσο πιο ολοκληρωμένη εικόνα γίνεται και να μην ταλαιπωρηθεί κι άλλο η γατούλα με νέες εξετάσεις.
Το lassix είναι ανθρώπινο φάρμακο, διουρητικό και χρησιμοποιείται και στα ζώα για την αποβολή υγρών. Όμως δεν πρέπει να δίνεται χωρίς τη συμβουλή γιατρού, όπως όλα τα φάρμακα.
Η τροφή που αναπλάθει το συκώτι (για την ακρίβεια το βοηθάει ώστε να αναπλαστεί μόνο του) είναι η l/d της Hill's. Αλλά το αν ενδείκνυται και το τι αποτέλεσμα θα έχει εξαρτάται από το εκάστοτε πρόβλημα. Ξέρω πάντως για γατάκια με σοβαρό ηπατικό πρόβλημα από δηλητηριάσεις κ.λπ. που επανήλθαν με την τροφή αυτή, σε συνδυασμό βέβαια και με την κατάλληλη θεραπεία.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Σήμερα ανακαληψαμε οτι ο γατουλης μας εχει λεμφωμα (δηλ καρκίνο)στη στοματικη του κοιλότητα.Είναι 6 χρόνων και τον έχουμε από μωρό.το προβλημα είναι σε μέσο επίπεδο.βεβαια τον είχαμε παει πολύ καιρό πιο πριν σε έναν κτηνίατρο λόγω δησοσμιας του στοματος και διεγνωσε μια απλή ουλιτιδα....που βεβαια δεν περνούσε..ο κτηνίατρος μας έδωσε θεραπεία κορτιζονης και αντιβιωσης και δεν μας έκανε λόγω για ευθανασία....θα ήθελα να ρωτήσω αν θα
μπορέσει να καταφέρει και τι προκαλεί αυτή την ασθένειΑ......
Ευχαριστώ πολύ

Σήμερα ανακαληψαμε οτι ο γατουλης μας εχει λεμφωμα (δηλ καρκίνο)στη στοματικη του κοιλότητα.Είναι 6 χρόνων και τον έχουμε από μωρό.το προβλημα είναι σε μέσο επίπεδο.βεβαια τον είχαμε παει πολύ καιρό πιο πριν σε έναν κτηνίατρο λόγω δησοσμιας του στοματος και διεγνωσε μια απλή ουλιτιδα....που βεβαια δεν περνούσε..ο κτηνίατρος μας έδωσε θεραπεία κορτιζονης και αντιβιωσης και δεν μας έκανε λόγω για ευθανασία....θα ήθελα να ρωτήσω αν θα
μπορέσει να καταφέρει και τι προκαλεί αυτή την ασθένειΑ......
Ευχαριστώ πολύ
Όλα αυτά τα ερωτήματα καλό είναι να τα ρωτήσεις στον κτηνίατρο, με τον οποίο πρέπει να έχετε καλή συνεργασία λόγω της κατάστασης του γατούλη. Αν ο γατούλης έχει καλή ποιότητα ζωής, δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκεφτεί κανείς την ευθανασία.
Δεν θέλω να ωραιοποιήσω τα πράγματα. Κάποια στιγμή, η κακιά αρρώστια θα καταβάλει τον γατούλη. Συζητήστε τα όμως όλα αυτά με τον κτηνίατρο που τον παρακολουθεί και ξέρει την κατάστασή του.
Αυτό που επιβάλλεται να κάνετε, σε κάθε περίπτωση, είναι να έχετε τον γατούλη σας στα πούπουλα και να του δείχνετε κάθε στιγμή πόσο τον αγαπάτε. Αυτές οι στιγμές μένουν στη μνήμη και αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία με τον χρόνο.
Εύχομαι τα καλύτερα για τον γατουλάκο! :)

συμφωνω με τα προηγουμενα.........και κατι αλλο...οπωσδηποτε να παρετε και τη γνωμη 2ου γιατρου,μη σου πω και 3ου....για σοβαρα ζητηματα,ποτε σε εναν γιατρο,οση εμπιστοσυνη και να του εχουμε....το ιδιο δεν κανουμε και για εμας??........σου ευχομαι τα καλυτερα...:)

Αυτος ο κτηνιατρος που τον πηγα και διεγνωσε το προβλημα ηταν ο 2ος γιατι ο αλλος που εμπιστευομασταν τοσα χρονια δεν ειχε καταλαβει τπτ....τα ρωτισα ολα αυτα στον κτηνιατρο,μου ειπε οτι ειναι πολυ συχνο φαινομενο στις γατες αλλα δεν υπαρχει αιτια....αυτη η ασθενεια του προκαλει πονο στα ουλα κ πεθαινει απο ασιτια ουσιαστικα....αλλα εμεις θα κανουμε ο,τι μπορουμε για να τον βοηθησουμε.....απλα ηθελα να μαθω αν καποιος ειχε την ιδια περιπτωση να αντιμετωπισει και τελικα το γατακι του τα καταφερε....παντως ευχαριστω για τις συμβουλες σας

Αυτος ο κτηνιατρος που τον πηγα και διεγνωσε το προβλημα ηταν ο 2ος γιατι ο αλλος που εμπιστευομασταν τοσα χρονια δεν ειχε καταλαβει τπτ....τα ρωτισα ολα αυτα στον κτηνιατρο,μου ειπε οτι ειναι πολυ συχνο φαινομενο στις γατες αλλα δεν υπαρχει αιτια....αυτη η ασθενεια του προκαλει πονο στα ουλα κ πεθαινει απο ασιτια ουσιαστικα....αλλα εμεις θα κανουμε ο,τι μπορουμε για να τον βοηθησουμε.....απλα ηθελα να μαθω αν καποιος ειχε την ιδια περιπτωση να αντιμετωπισει και τελικα το γατακι του τα καταφερε....παντως ευχαριστω για τις συμβουλες σας

σου ευχομαι πραγματικα μεσα απο την καρδια μου...οτι καλυτερο...και αν μπορεις...να μας γραφεις νεα..:):):):):)

κι απο μενα τα καλυτερα ........ να πανε ολα καλα για τον γατουλη σου.......

Σας ευχαριστω παρα πολυ.....πιστευω νσ τα καταφερουμε....

Σας ευχαριστω παρα πολυ.....πιστευω νσ τα καταφερουμε....

και απο μενα οτι το καλυτερο..περιμενουμε νεα..

Απο προχτες ο γατουλης παει...απο το καλο....στο καλυτερο!!!!!!!!!!τρωει συνεχεια....δεν ποναει καθολου πλεον....και ειναι συνεχεια κεφατος.....δεν ξερω αν ολα οφειλονται στην κορτιζονη....(και τις προηγουμενες φορες με την κορτιζονη δεν ηταν τοσο καλα) αλλα μου φαινεται οτι η αντιβιωση που παιρνει και ειναι μονο για τα στοματικα προβληματα τον εχει βοηθησει....Βεβαια την τριτη που θα τον ξαναπαμε στον κτηνιατρο αισθανομαι οτι τα νεα θα ειναι πολυ καλα!!!!!!!Επισης διαβασα οτι γατακια με λευχαιμια το ξεπερνανε.....ισως και ο γατουλης μου που δεν εχει κατι τοσο σοβαρο να το ξεπερασει....!!!!!!!!!:)

ευχομαι οτι καλυτερο στο γατουλη σου!!!:)

Ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!!

Μακάρι.......όπως και να έχει...εσείς κάνετε το καλύτερο για το γατάκι σας...και είναι πολύ σημαντικό αυτό...:):):)

Καλησπερα.....Ηθελα να σας ενημερωσω οτι ο γατουλης μου πηγε εχτες στον κτηνιατρο και μας ειπε οτι αυτο που ειχε....του περασε....Βεβαια θα συνεχισουμε την αντιβιωση για παν ενδεχομενο και θα του ξανακανει κορτιζονη σε 15 μερες( για να φυγει εντελως η λοιμοξη)....Ενω αρχικα ηταν να του δινουμε εμεις χαπια κορτιζονης....ομως ειδε την θεαματικη ανταποκριση του στην θεραπεια και πλεον ειναι μια χαρα.....Ειμαι πολυ ευτυχισμενη και ο Φιντελακος μου επιτελους ξαναβρηκε τον παλιο του εαυτο!!!!!!!!!!:)

Καλησπερα.....Ηθελα να σας ενημερωσω οτι ο γατουλης μου πηγε εχτες στον κτηνιατρο και μας ειπε οτι αυτο που ειχε....του περασε....Βεβαια θα συνεχισουμε την αντιβιωση για παν ενδεχομενο και θα του ξανακανει κορτιζονη σε 15 μερες( για να φυγει εντελως η λοιμοξη)....Ενω αρχικα ηταν να του δινουμε εμεις χαπια κορτιζονης....ομως ειδε την θεαματικη ανταποκριση του στην θεραπεια και πλεον ειναι μια χαρα.....Ειμαι πολυ ευτυχισμενη και ο Φιντελακος μου επιτελους ξαναβρηκε τον παλιο του εαυτο!!!!!!!!!!:)
υπεροχα νεα!!!:up::up::up: ευχομαι ολα καλα να ειναι απο δω και μπρος!!!:)

αχ τι τελεια νεα ειναι αυτα...μπραβο..:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back