Λέρωμα εκτός αμμολεκάνης

tsitsini1

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η tsitsini1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 219 μηνύματα.
καλησπέρα σε όλους. θα ήθελα τη βοήθειά σας για ακόμα μια φορά! σήμερα το πρωί και μόλις τώρα ο γατούλης μου λέρωσε εκτός της αμμολεκάνης του (μόνο κακάκια).. το κάνει πρώτη φορά και το θέμα είναι ότι την αμμολεκάνη την καθαρίζω 2 φορές την ημέρα, αρρωστος δεν πρέπει να είναι γιατί την Παρασκευή έκανε το εμβόλιό του και ο γιατρός τον βρήκε μια χαρα.. τι μπορεί να συμβαίνει και τι μπορώ να κάνω εγω για να μην επαναληφθεί αυτό?? :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπέρα σε όλους. θα ήθελα τη βοήθειά σας για ακόμα μια φορά! σήμερα το πρωί και μόλις τώρα ο γατούλης μου λέρωσε εκτός της αμμολεκάνης του (μόνο κακάκια).. το κάνει πρώτη φορά και το θέμα είναι ότι την αμμολεκάνη την καθαρίζω 2 φορές την ημέρα, αρρωστος δεν πρέπει να είναι γιατί την Παρασκευή έκανε το εμβόλιό του και ο γιατρός τον βρήκε μια χαρα.. τι μπορεί να συμβαίνει και τι μπορώ να κάνω εγω για να μην επαναληφθεί αυτό?? :(
Καλησπέρα σου!
Αλήθεια ο γατουλης σου σήμερα μόνον έκανε τα κακά του απέξω από την αμμολεκάνη του? Τι ηλικία έχει? Την έχει μαθει καλά την αμμολεκάνη? Και επίσης μήπως κάτι τον φόβισε κατα την διάρκεια που χρησιμοποιούσε την αμμολεκάνη του? Πχ έχεις άλλα ζωάκια? για να καταλάβεις εμενα η Νάλα μου, η 3η γάτα που πήρα κατά σειρά, ενω είχε μάθει μια χαρά να χρησιμοποιεί την αμμολεκάνη της, όταν την έφερα σπίτι όλα μια χαρά, κ μια ωραία μέρα άρχισε να μου κατουραει το πάπλωμα και το επαναλάμβανε κάθε 2-3 μέρες κι αυτο κράτησε για κανένα μήνα. Πήγα να σαλτάρω. Αλλα πρόσεξα πως την είχε φοβήσει ο ένας από τους γάτους μου που καθόταν πάνω από την λεκάνη όταν αυτή έκανε την αναγκη της, κ βγαίνοντας, την αγρίευε κι αυτή μάλλον φοβοταν να μπαίνει μέσα... Ολα διορθώθηκαν μετα από λιγο καιρο. Βέβαια ίσως να τον μάλωνες δηλ να του βάλεις να μυρίσει τα κακά του και με εντονη φωνή κ αυστηρή ακριβώς μετά να τον βαλεις στην αμμολεκάνη του υποδεικνύοντάς του την.
Αλλα πιστευω πως αφου την ξέρει να την χρησιμοποιεί, όλα θα επανέλθουν. Βρες τι το ενοχλεί το γατάκι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

είναι 4 μηνών και από την πρώτη στιγμή που τον βρήκα χρησιμοποιεί την αμμολεκάνη χωρίς κανέναν πρόβλημα.. και το θέμα είναι ότι όταν λέρωσε ήταν και τις δύο φορές μόνος του..άν ξανασυμβεί θα δοκιμάσω να τον μαλώσω όπως μου είπες. ελπίζω πάντως να μην το ξανακάνει το χαζούλι!!
ευχαριστώ πολύ!

είναι 4 μηνών και από την πρώτη στιγμή που τον βρήκα χρησιμοποιεί την αμμολεκάνη χωρίς κανέναν πρόβλημα.. και το θέμα είναι ότι όταν λέρωσε ήταν και τις δύο φορές μόνος του..άν ξανασυμβεί θα δοκιμάσω να τον μαλώσω όπως μου είπες. ελπίζω πάντως να μην το ξανακάνει το χαζούλι!!
ευχαριστώ πολύ!
Καλη τύχη κι΄ολα θα επανέλθουν τυχαίο θα είναι. Βάλε μας κ καμιά φωτο να τον καμαρώσουμε:)

Τελικά δεν επανήλθε!! Εδώ και μια βδομάδα τα ξανακάνει έξω από την αμμολεκάνη.. Το θέμα είναι ότι τη μια πάει από μόνος του στη λεκάνη του, σκάβει, τα κάνει και τα σκεπάζει, και 1 φορά βρίσκω στο πάτωμα..:sick: Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτό. Ζώα άλλα δεν έχω,έντονοι και ξαφνικοί θόρυβοι δεν γίνονται στο σπίτι, δεν έχει αλλάξει τίποτα στη συμπεριφορά μας, του έχω 2 λεκάνες τις οποίες τις καθαρίζω 2 φορές την ημέρα και αλλάζω όλη την άμμο 1 φορά την εβδομάδα και πλένω τη λεκάνη.. Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο να κάνω... Απλά στενοχωριέμαι γιατί δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν την πρώτη μέρα που τον βρήκα και τον πήρα σπίτι να πάει κατευθείαν στην άμμο και όταν μεγάλωσε να έχει αλλάξει έτσι η συμπεριφορά του... Είναι 5 μηνών, υπάρχει περίπτωση όλο αυτό το σκηνικό να οφείλεται σε οίστρο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ω ναι...Μπορει να μαρκαρει την περιοχη.Ο γιατρος τον ειδε,αποκλεισατε οργανικα αιτια;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι τον είδε και μου είπε ότι είναι υγιέστατος.. Εννοείς ότι μπορεί να μαρκαρει την περιοχή με κακάκια αντί για ούρα???:confused:

Ναι,το κανουν καποιοι γατοι,και γατες μερικες φορες.Δεν ειναι το συνηθισμενο,αλλα το εχω ακουσει.Αφου εχεις αποκλεισει ολους τους αλλους παραγοντες,δεν εχει διαρροια,στρες,ή λερωμενη αμμολεκανη,δεν ξερω τι αλλο να υποθεσω.

Βασικά χθές το σκεφτήκαμε με τον άντρα μου αυτό γιατί όπως είπες έχουμε σκεφτεί και αποκλείσει όλα τα υπόλοιπα.. Στρές δεν φαίνεται να έχει γιατί παίζει συνεχώς μαζί μας όπως παλιά και γενικά φαίνεται ευδιάθετος. Και δεν το κάνει κάθε φορά που πάει στην τουαλέτα.. Όσο για την αμμολεκάνη, είχα φτάσει στο σημείο να πλένω τη λεκάνη και να αλλάξω εντελώς την άμμο καθε μερα.. και παίρνω την catsan!Ξεφραγκιάστηκα!
Θα το αναφέρω αυτό στον κτηνίατρό μου να δω τι θα μου πει.. Δεν μπορούσα να είχα ενα φυσιολογικό γατουλίνι??? Θα προτιμούσα τα ούρα από τα κακάκια βρε παιδί μου!
Σ ευχαριστώ πολύ! Μακάρι να είνα αυτό, να ξέρω και τι να κάνω..

Επειδή, αν κατάλαβα καλά, δεν τον έχεις πιάσει επ'αυτοφώρω, να υποθέσω κάτι, που συνέβη με τη δική μου γατούλα, που αν δεν την είχα δει, θα υπέθετα κι εγώ ότι τα έκανε έξω.
Μήπως, 1) Στριφογυρίζοντας να βολευτεί, δεν σημαδεύει καλά και πέφτουν έξω; ή 2) μήπως έχει τρίχες και μένουν τα κακά στον πωπό του και προκειμένου να τα ξεκολλήσει βγαίνει από τη λεκάνη;

Μόνο μια φορά την επιασα επ'αφτοφώρο. Το σκέφτηκα και εγώ στην αρχή αυτό, αλλά δεν τα κάνει ακριβώς απ έξω από τη λεκανίτσα της αλλά σε μια περίμετρο 0,50εκ και 1μέτρου. Επίσης, δεν έχει μακρύ τρίχωμα το ζουδάκι μου. Εν τω μεταξύ έχω γίνει και λίγο παρανοοική, γιατί κάθε πρωί μεσημέρι και βραδυ, όταν τη βλέπω να τρώει τη βάζω μέσα στη λεκάνη για να της υπενθυμήσω πως πάει το πράγμα!!!:)
Μ έχει πάρει από κάτω η όλη κατάσταση καθώς και το συνεχόμενο σφουγγάρισμα!!! άσε που κάθε μεσημέρι παίρνω τηλ. τον άντρα μου και αντί να τον ρωτήσω πως πήγε η μέρα του τον ρωτάω που έ...σε το παιδί!!!

μηπως αλλαξες την μαρκα της αμμου και δεν της αρεσει; Σε μερικες γατες δεν τους αρεσει η αμμος με αρωμα. Μηπως ειναι δυσαρεστημενη με το μερος που εχεις το κουτι της και με το περιβαλλον γυρω της; Μηπως δεν βολευεται; Δοκιμασε να βαλεις το κουτι σε αλλο μερος να δεις τι θα κανει.

Θα το κάνω και αυτό να δώ αντιδράσεις.. Βασικά έχω στενοχωρηθεί πολύ με την όλη κατάσταση και έχω αρχίσει να απελπίζομαι και να πιστεύω οτι αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ...:(

μην εισαι απαισιοδοξη!!! Για καποιον λογο δεν πηγαινει στην αμμο της. Καποια στιγμη θα επιστρεψει :) Παντως πρεπει να αποκλεισεις τα προβληματα υγειας πρωτα. Αν δεν εχει κανενα προβλημα τοτε κανε το εξης:
- εκει που εχει λερωσει χρησιμοποιησε καποιο καθαριστικο με αρωμα λεμονι ή πορτοκαλι. Αν δεν σου βρισκεται κατι τετοιο διαθεσιμο, παρε ενα λεμονι, ξυστο λιγο και τριψτο στο σημειο.
- καθε φορα που τελειωνει το φαι της, βαζε την πανω στην αμμο
- αν συνεχισει να λερωνει αλλου κλειστην σε καποιο δωματιο μαζι με την αμμο και μην την αφησεις να βγαινει αν δεν εχει μαθει καλα που πρεπει να λερωνει και που οχι

αν αποφασισεις να μετακινησεις το κουτι καντο σιγα σιγα και με επιτηρηση. Μετακινησε το λιγο, 0.5-1μετρο και καθε φορα που τελειωνει το φαγητο της πηγαινε την στην αμμο και με τα ποδαρακια της κανε πως σκαβεις για να πιασει το νοημα. Παιζει να ειναι μικρο το κουτι της και να μην χωραει;

Πριν λιγο καιρο που εκαναν επισκευες στα υδραυλικα, εβαλα το κουτι με την αμμο να την χρησιμοποιησει ο δικος μου (εδω και μηνες ειναι μαθημενος να χρησιμοποιει την τουαλετα) και δεν χωρουσε!!! Γυριζε απο δω, γυριζε απο κει και στο τελος αφησε τα πισω ποδια μεσα, εβγαλε τα μπροστα στο πατωμα και εκανε την δουλεια του. Αλλα γενικα ηταν πολυ δυσαρεστημενος. Αφοτου τα σκεπασε, αρχισε να γρατσουναει τον νηπτηρα και το πατωμα (τετοιες συμπεριφορες γυρω απο το κουτι με την αμμο δειχνουν δυσαρεσκεια).

Ευχομαι να επιστρεψει η γατουλα σου στις παλιες της συνηθειες. Πανω απο ολα ομως μη το βαζεις κατω και μην απελπιζεσαι :)

Προσπαθώ να μήν απελπίζομαι.. Πρόβλημα υγείας δεν έχει, τον πήγε ο άντρας μου χθές στον κτηνίατρο και είναι μια χαρούλα.. Θα εφαρμόσω όσα μου είπατε, και ελπίζω να έχω αποτέλεσμα..:cat:

Εχω το ιδιο προβλημα με τον περση,μια τα κανει μεσα κ μια εξω.Εβαλα απωθητηκω σπρευ παντου εκτος απο την αμμο του αλλα οταν του ηρθαν εκανε 2 δοσεις μεσα κ 1 εξω.Μαρκαρει το σπιτι επειδη μυριζει Μπιζου?

Συνεχίζει να τα κάνει σε συγκεκριμένο σημείο; Δοκίμασε να βάλεις εκεί κάτι βαρύ, μια γλάστρα, πχ, και βλέπουμε.

Ευτυχως το προβλημα λυθηκε,ψεκασα με το ειδικο σπρει κ απο τοτε τα κανει στην αμμο του!:up:

Τα ίδια αντιμετωπίζω με ένα μικράκι που μάζεψα, ούτε μηνών.
Υπάρχει πιθανότητα οι άγριες μάνες έξω να το υιοΘετήσουν;

Να το ξαναφησεις εξω ενω εμαθε σε σπιτι?Ειναι χειροτερο απο το να μη το ειχες καν μαζεψει!
Εχω ακομα προβλημα κι εγω,δεν λυθηκε ακομα πληρως,θελει υπομονη και μπολικη χλωρινη!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back