tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
staman2
Περιβόητο μέλος
Καλησπέρα σου!καλησπέρα σε όλους. θα ήθελα τη βοήθειά σας για ακόμα μια φορά! σήμερα το πρωί και μόλις τώρα ο γατούλης μου λέρωσε εκτός της αμμολεκάνης του (μόνο κακάκια).. το κάνει πρώτη φορά και το θέμα είναι ότι την αμμολεκάνη την καθαρίζω 2 φορές την ημέρα, αρρωστος δεν πρέπει να είναι γιατί την Παρασκευή έκανε το εμβόλιό του και ο γιατρός τον βρήκε μια χαρα.. τι μπορεί να συμβαίνει και τι μπορώ να κάνω εγω για να μην επαναληφθεί αυτό??![]()
Αλήθεια ο γατουλης σου σήμερα μόνον έκανε τα κακά του απέξω από την αμμολεκάνη του? Τι ηλικία έχει? Την έχει μαθει καλά την αμμολεκάνη? Και επίσης μήπως κάτι τον φόβισε κατα την διάρκεια που χρησιμοποιούσε την αμμολεκάνη του? Πχ έχεις άλλα ζωάκια? για να καταλάβεις εμενα η Νάλα μου, η 3η γάτα που πήρα κατά σειρά, ενω είχε μάθει μια χαρά να χρησιμοποιεί την αμμολεκάνη της, όταν την έφερα σπίτι όλα μια χαρά, κ μια ωραία μέρα άρχισε να μου κατουραει το πάπλωμα και το επαναλάμβανε κάθε 2-3 μέρες κι αυτο κράτησε για κανένα μήνα. Πήγα να σαλτάρω. Αλλα πρόσεξα πως την είχε φοβήσει ο ένας από τους γάτους μου που καθόταν πάνω από την λεκάνη όταν αυτή έκανε την αναγκη της, κ βγαίνοντας, την αγρίευε κι αυτή μάλλον φοβοταν να μπαίνει μέσα... Ολα διορθώθηκαν μετα από λιγο καιρο. Βέβαια ίσως να τον μάλωνες δηλ να του βάλεις να μυρίσει τα κακά του και με εντονη φωνή κ αυστηρή ακριβώς μετά να τον βαλεις στην αμμολεκάνη του υποδεικνύοντάς του την.
Αλλα πιστευω πως αφου την ξέρει να την χρησιμοποιεί, όλα θα επανέλθουν. Βρες τι το ενοχλεί το γατάκι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος
ευχαριστώ πολύ!
staman2
Περιβόητο μέλος
Καλη τύχη κι΄ολα θα επανέλθουν τυχαίο θα είναι. Βάλε μας κ καμιά φωτο να τον καμαρώσουμεείναι 4 μηνών και από την πρώτη στιγμή που τον βρήκα χρησιμοποιεί την αμμολεκάνη χωρίς κανέναν πρόβλημα.. και το θέμα είναι ότι όταν λέρωσε ήταν και τις δύο φορές μόνος του..άν ξανασυμβεί θα δοκιμάσω να τον μαλώσω όπως μου είπες. ελπίζω πάντως να μην το ξανακάνει το χαζούλι!!
ευχαριστώ πολύ!

tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτό. Ζώα άλλα δεν έχω,έντονοι και ξαφνικοί θόρυβοι δεν γίνονται στο σπίτι, δεν έχει αλλάξει τίποτα στη συμπεριφορά μας, του έχω 2 λεκάνες τις οποίες τις καθαρίζω 2 φορές την ημέρα και αλλάζω όλη την άμμο 1 φορά την εβδομάδα και πλένω τη λεκάνη.. Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο να κάνω... Απλά στενοχωριέμαι γιατί δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν την πρώτη μέρα που τον βρήκα και τον πήρα σπίτι να πάει κατευθείαν στην άμμο και όταν μεγάλωσε να έχει αλλάξει έτσι η συμπεριφορά του... Είναι 5 μηνών, υπάρχει περίπτωση όλο αυτό το σκηνικό να οφείλεται σε οίστρο?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα το αναφέρω αυτό στον κτηνίατρό μου να δω τι θα μου πει.. Δεν μπορούσα να είχα ενα φυσιολογικό γατουλίνι??? Θα προτιμούσα τα ούρα από τα κακάκια βρε παιδί μου!
Σ ευχαριστώ πολύ! Μακάρι να είνα αυτό, να ξέρω και τι να κάνω..
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Μήπως, 1) Στριφογυρίζοντας να βολευτεί, δεν σημαδεύει καλά και πέφτουν έξω; ή 2) μήπως έχει τρίχες και μένουν τα κακά στον πωπό του και προκειμένου να τα ξεκολλήσει βγαίνει από τη λεκάνη;
tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μ έχει πάρει από κάτω η όλη κατάσταση καθώς και το συνεχόμενο σφουγγάρισμα!!! άσε που κάθε μεσημέρι παίρνω τηλ. τον άντρα μου και αντί να τον ρωτήσω πως πήγε η μέρα του τον ρωτάω που έ...σε το παιδί!!!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Παντως πρεπει να αποκλεισεις τα προβληματα υγειας πρωτα. Αν δεν εχει κανενα προβλημα τοτε κανε το εξης:- εκει που εχει λερωσει χρησιμοποιησε καποιο καθαριστικο με αρωμα λεμονι ή πορτοκαλι. Αν δεν σου βρισκεται κατι τετοιο διαθεσιμο, παρε ενα λεμονι, ξυστο λιγο και τριψτο στο σημειο.
- καθε φορα που τελειωνει το φαι της, βαζε την πανω στην αμμο
- αν συνεχισει να λερωνει αλλου κλειστην σε καποιο δωματιο μαζι με την αμμο και μην την αφησεις να βγαινει αν δεν εχει μαθει καλα που πρεπει να λερωνει και που οχι
αν αποφασισεις να μετακινησεις το κουτι καντο σιγα σιγα και με επιτηρηση. Μετακινησε το λιγο, 0.5-1μετρο και καθε φορα που τελειωνει το φαγητο της πηγαινε την στην αμμο και με τα ποδαρακια της κανε πως σκαβεις για να πιασει το νοημα. Παιζει να ειναι μικρο το κουτι της και να μην χωραει;
Πριν λιγο καιρο που εκαναν επισκευες στα υδραυλικα, εβαλα το κουτι με την αμμο να την χρησιμοποιησει ο δικος μου (εδω και μηνες ειναι μαθημενος να χρησιμοποιει την τουαλετα) και δεν χωρουσε!!! Γυριζε απο δω, γυριζε απο κει και στο τελος αφησε τα πισω ποδια μεσα, εβγαλε τα μπροστα στο πατωμα και εκανε την δουλεια του. Αλλα γενικα ηταν πολυ δυσαρεστημενος. Αφοτου τα σκεπασε, αρχισε να γρατσουναει τον νηπτηρα και το πατωμα (τετοιες συμπεριφορες γυρω απο το κουτι με την αμμο δειχνουν δυσαρεσκεια).
Ευχομαι να επιστρεψει η γατουλα σου στις παλιες της συνηθειες. Πανω απο ολα ομως μη το βαζεις κατω και μην απελπιζεσαι

tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Desdemona
Διάσημο μέλος
Nonika
Διακεκριμένο μέλος

hra
Νεοφερμένο μέλος
Υπάρχει πιθανότητα οι άγριες μάνες έξω να το υιοΘετήσουν;
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Εχω ακομα προβλημα κι εγω,δεν λυθηκε ακομα πληρως,θελει υπομονη και μπολικη χλωρινη!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool