Marilis
Νεοφερμένο μέλος
Τίποτα δεν έχει αλλάξει απλά νομίζω ότι είναι ανισόρροπη! Το άγχος το δικό μου Όλγα είναι όταν φεύγουμε από το σπίτι το πρωι
μήπως αφήσαμε καμιά ντουλάπα ανοιχτή!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Ωραία πράγματα!!!Εμένα ευτυχώς δεν πάει στην ντουλάπα αλλά καλού κακού τώρα ότι μπορώ να κλείσω το κλείνω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Marilis
Νεοφερμένο μέλος
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Προς το παρόν πλένω τα πάντα και μου έχει φύγει ο τάκος...καλύμματα, μια κουβέρτα που ακούμπαγε εκεί κοντά, ριχτάρια , μαξιλάρια και χαλάκι..,..έμεινα με την μέση μου....
mini mini
Νεοφερμένο μέλος
και εγώ βρε παιδιά αυτό έπαθα σήμερα,τις είχα την "αμολεκανι" έχω στο μπαλκόνι και χθες τζή έβαλα στο w.c.του σπιτιού..χθες λοιπόν πήγε κανονικά αλλα πριν λίγο πήγε k τα έκανε στην φωλίτσα που κοιμάται..λέτε να φταίει η αλλαγή του μέρους τις "αμολεκανις"???σιχάθηκα λίγο αλλα τι να κάνω..παιδί το έχω k είναι1,5 μηνών!προσπαθώ παρα πολύ να τις μάθω τρόπους...ευτυχώς έλειπε η μαμά μου από το σπίτι γιατί θα φρίκαρε!!!help if u know somthng!!!
CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εδώ ανέβασα ένα άρθρο, είναι στα αγγλικά δυστυχώς, σχετικό με το θέμα. Όποιος ενδιαφέρεται https://rapidshare.com/files/420636403/Inappropiate_urination_in_cats.rar
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Υπάρχει ένα σκεύασμα (σε μορφή Diffuser) το Feliway, που είναι συνθετικές φερορμόνες της γάτας και βοηθούν στο να χαλάρώσει η γάτα και να νιώσει πιο οικείο και ασφαλές το περιβάλλον της. Ενδείκνυται στις περιπτώσεις που η γατούλες λερώνουν εκτός άμμου.
Εδώ ανέβασα ένα άρθρο, είναι στα αγγλικά δυστυχώς, σχετικό με το θέμα. Όποιος ενδιαφέρεται https://rapidshare.com/files/420636403/Inappropiate_urination_in_cats.rar
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις πληροφορίες...είναι καλό κορίτσι τόσες μέρες

δεν έχει κάνει τσίσα πουθενά!
Ελπίζω να ήταν μπόρα και να πέρασε....θα το δω πάντως το συγκεκριμένο!
jazzmaker
Νεοφερμένο μέλος
Καλημερα και απο μενα.
Αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα αρκετο καιρο. Το γατακι ειναι τωρα περιπου 4 μηνων και κατα διαστηματα κανει τα τσισα του 1/4 φορες σε καποιο παπλωμα. Δεν μπορω να καταλαβω τι φταει. Μηπως το παπλωμα του θυμιζει σε αισθηση την αμμο και νομιζει οτι τα κανει σε αμμο.
Κατι αλλο με καποιου ειδους τιμωρια μπορει να καταλαβει κατι η τσαμπα το μαλωνω? Για θεμα υγειας πως θα το καταλαβω?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλημερα.
Καταρχην να σου πω ότι ,η τιμωρια δεν εχει κανενα νοημα στις γατες,,και μαλιστα χειροτερευει τα πραγματα..δεν ξερουν την εννοια της τιμωριας.(φανταζομαι οτι δεν εννοεις ξυλο.,που ειναι οτι χειροτερο.).Ειναι αλλο πραγμα να ανεβει πχ στον παγκο της κουζινας..και να το τρομαξουμε με ενα θορυβο,ή να το ψεκασουμε με νερο στη μουριτσα του...και τελειως διαφορετικο να το κλεισουμε πχ στην τουαλετα,,ή να μην του βαλουμε φαγητο..δεν μπορει σε καμια περιπτωση να ταυτισει την τιμωρια με αυτο που εκανε..και το μονο που γινεται ειναι ενα αγχωμενο γατακι..και δυστυχισμενο.Υπαρχει το ενδεχομενο να εχει ουρολοιμωξη.Επισης κατι να το αγχωνει..το οτι ειναι ξαφνικο..κατι δειχνει παντως.Και εγω εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με την πουπυ μου.Την πιανει κατα διαστηματα να το κανει..εμενα ισως ειναι και συνηθεια..Αληθεια..θηλυκο ή αρσενικο ειναι;;
Καλο ειναι αν το συνεχισει να το πας στο γιατρο,,οι πιθανοτητες ουρολοιμωξης ειναι αρκετα μεγαλες,γιατι κυριως αυτο το συμπτωμα εχει.
Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να κλεινεις την πορτα της κρεβατοκαμαρας οταν δεν εισαι μεσα..για να αποφυγεις το λερωμα του παπλωματος.Ευχομαι να ξεπεραστει το προβλημα..

jazzmaker
Νεοφερμένο μέλος
Σε καμια περιπτωση δεν το δερνω προς θεου!! Η αληθεια ειναι οτι σημερα νευριασα τοσο που το εκλεισα στο δωματιο του (εχει και δωματιο δικο του!!) και του φωναξα. Θηλυκο ειναι.
Θα το παρακολουθησω λιγο ακομα και θα το παω στον γιατρο. Παντως δεν ξερω αν ειναι και τοσο ξαφνικο γιατι θυμαμαι διαφορα περιστατικα και πιο παλια, σε χαλακι σε ενα πουφ στο παραθυρο στο μαρμαρο!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
χμ....μοιαζει παρα πολυ με την περιπτωση της πουπυς μου...ακριβως τα ιδια...
Αν δεν ειναι κατι οργανικο..πχ ουρολοιμωξη..ισως το σταματησει με την στειρωση.Βεβαια η πουπυ μου δυστυχως δεν το σταματησε.(τα περισσοτερα ομως το σταματανε)..το αραιωσε...αλλα εντελως δεν το σταματησε.Απο εκει και περα εγω απλα παιρνω τα μετρα μου..δηλαδη κλεινω την κρεβατοκαμαρα μου οταν δεν ειμαι μεσα..και εχω βγαλει ολα τα μαξιλαρια που εβαζα στο παγκακι που καθεται ο μπουκακος(ο αλλος γατος μου) γιατι τα κατουραγε αυτα.Επισης τωρα τελευταια..κατουραει το μαξιλαρι της καρεκλας του γραφειου μου...οποτε οταν σηκωνομαι..το βγαζω...
ΥΓ...ε..ναι...λογικο ειναι να μας ξεφευγει και καμια φωνη..και εγω καμια φορα της φωναζω..αλλα εχω δει οτι δεν εχει κανενα απολυτως αποτελεσμα..

Για να δουμε..εμενα εδω και καμια 20αρια μερες..το ειχε ξεφτυλισει το θεμα..καθε μερα κατουραγε.Πολυ πιο συχνα απο οτι παλια..που το εκανε καθε 2 μηνες...πηγα στο γιατρο..και της δωσαμε αντιβιωση για ουρολοιμωξη.Οσο της εδινα την αντιβιωση,δεν κατουρησε καθολου εκτος..τωρα που την σταματησα,εχει 2 μερες που κατουραει εκτος(1 φορα την ημερα).Σκεφτομαι μην ειχε οντως ουρολοιμωξη..και δεν επρεπε να σταματησουμε την αντιβιωση,διοτι ηταν μονο για 5 μερες..και ισως χρειαζοταν παραπανω...τι να πω...εχω μ,περδευτει και εγω..
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Καλημερα και απο μενα.
Αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα αρκετο καιρο. Το γατακι ειναι τωρα περιπου 4 μηνων και κατα διαστηματα κανει τα τσισα του 1/4 φορες σε καποιο παπλωμα. Δεν μπορω να καταλαβω τι φταει. Μηπως το παπλωμα του θυμιζει σε αισθηση την αμμο και νομιζει οτι τα κανει σε αμμο.
Κατι αλλο με καποιου ειδους τιμωρια μπορει να καταλαβει κατι η τσαμπα το μαλωνω? Για θεμα υγειας πως θα το καταλαβω?
στη θεση σου θα το εψαχνα λιγο περισσοτερο γιατι μπορει να οφειλεται σε παθολογικα αιτια αφου το κανει τοσο συχνα (να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο). Το βρισκω αρκετα μικρο για να μαρκαρει την περιοχη του. Μπορει βεβαια και να οφειλεται σε στρες.
jazzmaker
Νεοφερμένο μέλος
Και σημερα τα ιδια!! Θα την παω αυριο στο γιατρο να δω τι θα μου πει και αυτος.
Αν ειναι στρεσαρισμενο πως θα το καταλαβω. Τωρα τελευταια νιαουριζει παρα πολυ και κανει και κατι σαν γρουυ! Αλλα παντα το παιζουμε και του κανουμε παρεα δεν ξερω πως μπορει να εχει στρεσαριστει.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
εμενα παντως..μαλλον εχει ουρολοιμωξη..και ξανααρχισαμε θεραπεια.Διοτι οσο επαιρνε αντιβιωση..δεν κατουραγε εκτος..και οταν τη σταματησαμε(λαθος..επρεπε να παρει πιο πολλες μερες) αρχισε τα ιδια.Τωρα που την αρχισαμε παλι..το εχει σταματησει.Οποτε για κοιτα το και εσυ...Και σημερα τα ιδια!! Θα την παω αυριο στο γιατρο να δω τι θα μου πει και αυτος.
Αν ειναι στρεσαρισμενο πως θα το καταλαβω. Τωρα τελευταια νιαουριζει παρα πολυ και κανει και κατι σαν γρουυ! Αλλα παντα το παιζουμε και του κανουμε παρεα δεν ξερω πως μπορει να εχει στρεσαριστει.

jazzmaker
Νεοφερμένο μέλος
Παντως θα μπορουσε καλλιστα να κανει τα τσισα του και οταν κοιμομαστε μιας και το αφηνουμε και κοιματε μαζι μας. Αλλα παρατηρω οτι επιλεγει και παει και τα κανει στο παπλωμα πχ σημερα ηταν μεσα στο δωματιο ανεβηκε τα εκανε και εφυγε!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ακριβως τα ιδια κανει και9 η δικια μου...μιλαμε για καρμπον ομως...
jazzmaker
Νεοφερμένο μέλος
Εχεις παρατηρησει και καποια αλλη συμπεριφορα απο αυτο? Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να νιωθει καποιον πονο και να κλαψουριζει? Ή κατι αλλο?
Αυριο θα παω σιγουρα στο γιατρο βεβαια αλλα απο περιεργεια ρωταω και εσας.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
εσενα κλαψουριζει;; γιατι αν ναι...ακομα πιο πολυ συνηγορει στην ουρολοιμοξη.Εμενα..απλα νιαουριζει καποιες φορες,οχι ομως οταν πηγαιν ει τουαλετα..στο ασχετο..και δν ξερω αν συνδεεται ή οχι.Ομως αυτο θα φανει τωρα με την θεραπεια(μου το ειπε και ο γιατρος) δηλαδη εγω θα της δωσω αντιβιωση για 11 μερες...αν δεν τα κανει μεχρι τοτε..μαλλον ηταν ουρολοιμωξη(σου ξαναλεω οτι και πριν που της εδωσα το ειοχε κοψει..και μετα απο 2 μερες αφοτου την ειχα κοψει,το ξεκινησε παλι) Αν το συνεχισει..ή ειναι θεμα συνηθειας..ή θα το ψαξουμε για κατι αλλο.Το καλο στη δικια μου περιπτυωση ειναι οτι ειναι θηλυκο..και ειναι πολυ σπανια η ουρολιθιαση στα θηλυκα.Εσενα..θηλυκο ή αρσενικο ειναι;;
ΥΓ..κατουραν εκτος με την ουρολοιμωξη..γιαυι απο οτι καταλαβα τους ενοχλει...οπως και στους ανθρωπους...νιωθουν δηλαδη συνεχεια την αισθηση οτι θελουν να πανε τουαλετα..και για αυτο τα κανουν εκτος..
jazzmaker
Νεοφερμένο μέλος
Θυληκο ειναι. Νομιζω οτι κλαψουριζει η νιαουριζει ενοχλημενο και νευριαζει κιολας και κανει κανει κατι γρυλισματα αλλα σε ασχετο χρονο ..αλλα τωρα που το θυμαμαι και οταν παει στο δωματιο που ειναι η αμμος του κανει κατι νιαουρισματα και δειχνει ενοχλημενο βεβαια μπορει να ειναι και τυχαιο δεν ξερω.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
καλο το οτι ειναι θηλυκο..ακου..οπως και ο ιδιος λες..θα το πας στο γιατρο..μπορει επισης να της παρειο ουρα..με καθετηρα..αλλα θελει ηπια ναρκωση γμτ..για αυτο και εμεις δεν το καναμε ,βασικα ηταν σχεδον σιγουρος οτι ειναι ουρολοιμωξη..γιατι παρολο που το συνηθιζε η πουπυ απο παλια..τιο εκανε ομως αραια και που..καθε 2 μηνες περιπου..τωρα...εδω και 20 μερες..μιλαμε για καθε μερα,καμια φορα και 2 φορες τηνη ημερα..οποτε κατι δειχνει αυτο,και τιποτα αλλο δεν ειχε αλλαξει.Θα δειξει παντως...

το κλαψουρισμα ή νιαουρισμα..ειναι ενδειξη παντως..και σοβαρη..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool