Bessy ο γάτος την αναγνωρίζει τη τουαλέτα, δλδ πάει και τα κάνει εκεί πέρα όμως δε κατουράει εκεί. Το κατούριμα έχει μάθει να το κανει έξω και αυτό θέλουμε να αλλάξουμε και δε μαθαίνει δυστυχώς! Οσες φορές και να τον πάμε δε μαθαίνει μόνος του.
Επίσης η τουαλέτα δεν είναι σε σημείο που να έχει κίνηση,δλδ πάντα εκεί ήταν.
jkaradakov, πως να τη καλύψουν? με το να κατουράνε εκεί που είναι η χλωρίνη?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εγω παντα με Azax cloron τα πλενω τα δοχεια τους και η χλωρινη δεν τα ενοχλησε ποτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Νομίζω κι εγώ ότι η χλωρίνη ίσως να μην είναι τόσο καλή επιλογή...

Εγώ την πλένω με ζεστό νερό και με υγρό πιάτων και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Παιδια, απο το 1992 που πηρα την πρωτη μου γατουλα, παντα ετσι πλενω τις αμμολεκανες. Καλα, βεβαια δεν θυμαμαι αν το 1992 υπηρχε το Azax cloron, ισως τα πρωτα χρονια να εβαζα καποιο υγρο καθαριστικο συν λιγη χλωρινη. Αλλα ποτε δεν αντιμετωπισα το παραμικρο προβλημα. Τα γατια μου δεν επαθαν ποτε τιποτα απο αυτο, βεβαια τις ξεπλενω πολυ καλα τις αμμολεκανες και μετα τις στεγνωνω οσο μπορω με vetex.
Με εχετε προβληματισει, γιατι δεν εχει τυχει να το συζητησω με την κτηνιατρο. Θα την παρω τηλεφωνο αμεσως.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Πάντως και εγώ με υγρό πιάτο την πλένω και δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα μέχρι στιγμής.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η χλωρινη,οσο καλα και να την ξεπλυνουμε αφηνει υπολλειματα.Και ειναι οτι χειροτερο για το αναπνευστικο ,για το δερμα μας και το περιβαλλον.

Εγω με topine την καθαριζω συνήθως,που γραφει οτι ειναι καταλληλη και για κατοικιδια.
Καλησπέρα!
Σε δυο μέρες κλείνουμε ένα μήνα πολύ χαρούμενης γατοσυμβίωσης με τη Μισιρλού και ομολογώ πως το φόρουμ σας με έχει βοηθήσει πάρα πολύ! Έγινα για πρώτη φορά γατομαμά και όλα μου είναι άγνωστα! Η Μισιρλού μου είναι περίπου 2,5-3 μηνών, υγιέστατη και σε λίγες μέρες θα ξαναπάμε στον κτηνίατρο για τα επαναληπτικά εμβόλια. Είναι κοινωνική, παιχνιδιάρα, ξεθάρρεψε αμέσως και μας κάνει πολλά νάζια και παιχνίδια! Παράπονο ουδέν! Από την πρώτη κιόλας μέρα χρησιμοποίησε την άμμο της χωρίς καμία δυσκολία και χωρίς καλά-καλά να χρειαστεί να της το δείξουμε. Μέσα σε αυτόν το μήνα-και μάλιστα τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχει κάνει το Νο 2 της τρεις φορές δίπλα από την αμμολεκάνη. Τις δύο λείπαμε από το σπίτι και σκέφτηκα μήπως επειδή την είχαμε αφήσει μόνη. Την τρίτη ήμασταν εκεί αλλά κοιμόμασταν. Στο μεταξύ είχαν λίγους κόκκους άμμου κολλημένους πάνω κι αναρωτιέμαι αν τυχόν τα έκανε μέσα και μετά για κάποιον λόγο τα έβγαλε. Ο φίλος μου υποστηρίζει πως είναι μικρή ακόμη και μπορεί να της ξέφυγαν. Αλλά δεν το συνηθίζει, πάντα τα θάβει κανονικά, μόνο στην αρχή τα άφηνε κάποιες φορές εκτεθειμένα. Μήπως απλά την ώρα εκείνη κάτι άλλο της κίνησε την προσοχή (π.χ. καμία μύγα) και πήδηξε έξω χωρίς να ολοκληρώσει τη διαδικασία; Επίσης, από ποια ηλικία αρχίζουν να ψεκάζουν; (θα τη στειρώσουμε τον Ιανουάριο μας συμβούλεψε φίλος κτηνίατρος).
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Το ψέκασμα το κάνουν μόνο τα αρσενικά γατιά όταν επιθυμούν να οριοθετήσουν την περιοχή τους.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Φιλη Φωτεινη, μπορει να εσκαψε τοσο δυνατα που να παρεσυρε και τα κακακια απ' εξω. Τοχουν κανει και τα δικα μου καποιες φορες. Επισης μπορει να τα εκανε εξω απο τη στενοχωρια της που λειπατε, συμβαινει κι αυτο καμμια φορα οταν ειναι λιγο καιρο στο νεο σπιτακι τους. Σιγα σιγα, με τον καιρο, θα προσαρμοστει στους ρυθμους σας, στις ωρες που εισαστε μαζι της και στις ωρες που λειπετε και πιστευω το φαινομενο θα εκλειψει.
Οσο για το ψεκασμα που ρωτας, νομιζω λες πως τη γατουλα τη λενε Μισιρλου, αρα ειναι κοριτσακι. Τα κοριτσακια δεν ψεκαζουν, μονο τα αγορακια οταν φθασουν σε αναπαραγωγικη ηλικια. Τα κοριτσακια παθαινουν οιστρο. Δηλαδη θα τη δειτε να νιαουριζει επιμονα, σαν να ζηταει κατι, θα τουρλωνει το πωπακι της, θα ειναι ανησυχη γενικα.Εαν τωρα ειναι 3 μηνων περιπου, το Γεναρη που σας ειπαν ειναι πολυ καλη εποχη για στειρωση. Τα κοριτσακια στειρωνονται σε ηλικια 6 μηνων περιπου.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τις δύο! Την άμμο την καθαρίζω καθημερινά και την αλλάζω ολικά μία φορά την εβδομάδα. Την πρώτη φορά είχα πάρει αυτή από το lidl (coshida) γιατί το pet-shop δεν είχε. Μετά πήρα friskies χωρίς άρωμα αλλά δε μου άρεσε επειδή δεν έκανε σβώλους και ήταν ελαφριά και τη σκορπούσε. Τώρα ανάμιξα όση είχε περισσέψει με την coshida που πήρα ξανά. Την αμμολεκάνη τη μεταφέραμε από προχθές μέσα στο σπίτι-προηγουμένως λόγω καλού καιρού την είχαμε στο μπαλκόνι με ανοιχτή την πόρτα. Βέβαια τη βρήκε,πήγε αρκετές φορές και μετά μου την έκανε τη ζαβολιά της! Κάπου διάβαζα σήμερα ότι και τα θηλυκά ψεκάζουν ή κατουράνε, κάτι τέτοιο, "επικοινωνούν" γενικά με τα ούρα. Πιο πολύ το ρώτησα αυτό γιατί σκέφτομαι μήπως όταν λείπουμε ανέβει στον πάγκο της κουζίνας (αν και δεν την έχω δει να το επιχειρεί) και κατουρήσει σε καμιά καφετιέρα ή δεν ξέρω κι εγώ που αλλού, και δεν πάρουμε χαμπάρι! Γίνομαι υπερβολική; Συγχωρήστε με, έχω πολλά να μάθω ακόμη!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Φωτεινη μου, δεν εχω ακουσει ποτε μου, να λερωσε θυληκια γατα με ουρα οτιδηποτε, κατα τη διαρκεια του οιστρου. Εγω προσωπικα, εχω μεγαλωσει 6 κοριτσακια και δεν μου συνεβη ποτε. Το πιο επικινδυνο στη διαρκεια του οιστρου, ειναι να αποφασισει η γατουλα να φυγει απο το σπιτι της, σε αναζητηση γαμπρου, πραγμα που ειναι απο μονο του επικινδυνο για μια γατουλα που ζει σε σπιτι και δεν γνωριζει τους κανονες της αδεσποτης ζωης. Φαντασου τωρα να ειναι το σπιτι της και σε οροφο και να προσπαθησει να κατεβει κατω. Τρεμω και που το σκεφτομαι. Για μενα αυτοι ειναι οι κινδυνοι, συν οι ασθενειες που μπορει να κολλησει στην επαφη της με αδεσποτους γατουληδες. Παντως μην αγχωνεσαι απο τωρα, υπαρχει πιθανοτητα να φθασει ο Γεναρης, να την στειρωσετε και να μην γνωρισει τον οιστρο.
Ευχαριστώ πάρα πολύ! Η στείρωση θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε!
lili.
Δραστήριο μέλος
καλησπερα παιδια! εχω μια γατουλα βεγγαλης θηλυκη αγορασμενη απο εκτροφειο του εξωτερικου...ενω εχει εναν πολυ καλο χαρακτηρα και οι συνθηκες που ζουν ειναι οι καλυτερες, την πιανει αναποδια και κατουραει (και κακα της εχει τυχει να κανει) πανω σε κρεβατια και καναπεδες.. ενω την αγαπαω πολυ, με εχει κουρασει.. τι να κανω???πως θα το σταματησει αυτο???

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Γραψε μας πιο πολλες λεπτομερειες. Τι ηλικια εχει, αν ειναι στειρωμενη, μηπως αλλαξε κατι στην καθημερινοτητα της; Κατι για να μπορεσουμε να βγαλουμε ενα συμπερασμα και να σου προτεινουμε λυσεις. Ο ιατρικος παραγοντας εχει αποκλειστει;
lili.
Δραστήριο μέλος
ειναι 1,5 ετων, στειρωμενη δεν ειναι διοτι προοριζεται για εκτροφη και οχι στην καθημερινοτητα της δεν αλλαξε κατι...το κανει απο την αρχη που την πηραμε, απο 4 μηνων δηλαδη...απλα καναμε και κανουμε υπομονη..ναι ο ιατρικος παραγοντας εχει αποκλειστει..
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αυτο που ξερω εγω και απο προσωπικη μου εμπειρια αλλα και ακαδημαικα, ειναι οτι οταν το κανουν αυτο, κατι τις ενοχλει, κατι διεκδικουν, η αισθανονται ανασφαλεια.
Ισως να ελεγαν τη γνωμη τους καποιοι φιλοι που εχουν γατουλες ρατσας μη στειρωμενες, γιατι εμενα η εμπειρια μου ειναι αποκλειστικα με στειρωμενες γατουλες.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
pitsinos
Νεοφερμένο μέλος
γεια σας! δεν ξερω εαν το δικο μου προβλημα με τον γατο μου εχει να κανει με τον οιστρο ,αλλα απο τοτε που παρουσιαζει οιστρο και ψεκαζει ολο το σπιτι ,παρατηρησα οτι το βραδυ και γενικα στον υπνο του του φευγουν λιγα τσισα στο κρεβατι .Σε δυο μερες εχω ραντεβου για στειρωση ελπιζοντας οτι αυτο θα βοηθησει.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool