Λέρωμα εκτός αμμολεκάνης

Απάντηση: Ξέμπαρκα... κακάκια

Οχι κατηγορηματικα.
Ειναι απο τις χειροτερες τροφες και μακροπροθεσμα μπορει να της δημιουργησουν και αλλα προβληματα μαζι και προβληματα υγειας. Θα σε συμβουλευα να δοκιμασεις κατι σε super premium ή αν αντεχουν τα οικονομικα σου ολιστικες τροφες. Εδω στο mycat εχει πολλα θεματα με κριτικες και παρουσιασεις διαφορων τροφων, ριξε μια ματια και συζητησε το και με τον κτηνιατρο σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΟΚ, θα κοιτάξω (αν και τα οικονομικά μου γενικώς δεν αντέχουν πολλά-πολλά :) ). Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σύμφωνοι. Αλλά μιά καλή τροφή τώρα θα σε γλυτώσει απο πόνο, βάσανα και ιατρικά έξοδα αργότερα. Μακρυά απο Friskies, το ξέρω και τις αποφεύγω απο τότε που είχα σκύλο, πάνε 20+ χρόνια...

Κοιταξε να δεις, λενε καμμια φορα πως το ακριβο ειναι και φθηνο. Αυτο ακριβως συμβαινει με τις καλες τροφες. Ειναι τοσο περιεκτικες που τους αρκει μικροτερη ποσοτητα και τελικα δεν χαλας πολυ περισσοτερα χρηματα γιατι τρωνε λιγωτερο. Οι friskies περιεχουν πολλα αχρηστα συστατικα και το γατακι τρωει πολυ περισσοτερο για να χορτασει.
Το εχω καταλαβει απο τις τροφες που δινω στα αδεσποτα, τους επαιρνα αρκετα οικονομικες κροκετουλες γιατι ειναι και καμποσα και επρεπε να τους γεμιζω το σκευος με τις κροκετες γυρω στις 4 φορες την ημερα. Απο τοτε που πηρα καλυτερη τροφη, με δυο φορες την ημερα ειναι καλυμμενα.
Αποψη μου παντα, μπορει καποιος αλλος να εχει διαφορετικη αποψη, μιλαω απο πειρα 20 χρονων με γατια.

Θυμάμαι την κτηνίατρο του σκύλου μου να μου λέει οτι οι τροφές Friskies είναι οτι χειρότερο για τους νεφρούς και το ουροποιητικό του ζώου.
Φυσικά δε διανοήθηκα καν ν'αφήσω τον γάτο μου να δοκιμάσει !

Την arden grange μπορείς να τη βρεις στα 15 ευρώ τα 2 κιλά. Δεν ξέρω αν βγαίνει σε πιο μεγάλη συσκευασία για να τη βρεις πιο φθηνά.

Επίσης, η brit είναι πολύ καλή τροφή και επίσης οικονομική, τα 7 κιλά βγαίνουν στα 30 ευρώ, https://www.gr.brit-petfood.com/trophe-gia-gates , δες στο σαιτ της εταιρείας. Εννοείται έχει και μικρότερες συσκευασίες!

Και τις δύο τροφούλες τις έχουμε δοκιμάσει σε γατάκια και τους άρεσαν πολύ και τους έκαναν πολύ καλό, δεν είχαμε κανένα θέμα. Και τις δύο τις παίρναμε από κτηνιατρείο. Μάλιστα την arden grange την έτρωγαν σα λυσσασμένα, λες και δεν είχαν ξαναδει φαΐ στη ζωή τους. Είναι και οι δύο υποαλλεργικές και super premium. Εγώ θα έψαχνα την brit, επειδή είναι τσεχοσλοβάκικη έχει χαμηλή τιμή ενώ κρατάει ψηλά standards. Η arden είναι λίγο τσιμπημένη σε σχέση με την brit, αν και φθηνότερη από τις γνωστές ποιοτικές.

Θα σκεφτώ και καμια άλλη και θα σου πω αν είναι.

καλημέρα!
αυτό γίνεται γιατί ειναι μακρύτριχη η γατούλα σου κυρίως!
κι εμένα που τρώνε ρογιαλ κανιν περσιαν και τα κακάκια τους είναι μια χαρά σφιχτά αραιά και πού ίσως ξεφύγει κανένα εκτος αμμολεκάνης!
βέβαια θα σου προτεινα κι εγώ με την σειρά μου να αλλάξεις την τροφή της..η purina one ειναι η καλύτερη απο την κατηγορία τροφών του σουπερ μάρκετ..εαν δεν μπορεις αυτή την περίοδο να πάρεις κάποια ακριβότερη πάρε αυτήν!
και να χτενίζεις την γατούλα σου για να μην κάνει κόμπους:)

ΟΚ, παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα ψάξω να βρω καμία άλλη (αν και έχω ήδη 4-5 πακέτα Friskies..)

"Λεκές" στο χείλος της αμμολεκάνης

Ξέρω ότι σας πρήζω κάθε τόσο, αλλά είμαι άσχετη ακόμη.

Η μικρή πήγε τουαλέτα και μετά είδα ότι είχε λερώσει το χείλος της αμμολεκάνης (και μια σκιά στο πάτωμα, που όμως θα μπορούσε να είναι από τα λερωμένα πόδια της). Τα κακάκια της, παρόλα αυτά, ήταν όπως πάντα.

Να ανησυχήσω;

Απάντηση: "Λεκές" στο χείλος της αμμολεκάνης

Ειχε λερωσει το χειλος της αμμολεκανης με κακακια;
Εαν ναι ισως να χρειαζεσαι μεγαλυτερη αμμολεκανη, το εκανε για μεγαλο χρονικο διαστημα η Τασουλα μου και η λεκανη που ειχα ηταν αρκετα μεγαλη, εδω βολευε τον Κοναν που ειναι διπλασιος σε μεγεθος. Φαινεται πως μερικα γατια θελουν μεγαλη απλα για να τα κανουν, τελικα πηρα μια ακομα μεγαλυτερη και ησυχασαμε.;)

Ναι, κακά ήταν. Πρώτη φορά συνέβη, πάντως, μια εβδομάδα σχεδόν που την έχω στο σπίτι.
Δηλαδή, αν της πάρω κλειστή, που σκεφτόμουνα, θα την περιορίζει;

Πρέπει να μάθω να βάζω τα θέματά μου σε ανάλογα τόπικς. Ευχαριστώ τους αντμίνς για τις μεταφορές και συγγνώμη για την ταλαιπωρία. :)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
εάν η γάτα μου λερώνει εκτός αμμολεκάνης πως να την εκπαιδεύσω ?:confused:

Πόσο είναι η γατούλα σου και πόσο καιρό την έχεις; Δώσε μας κάποιες πληροφορίες...

είναι 9 μηνών και την έχω τρεις βδομάδες ....

Πες μας όμως πού λερώνει ? Ξέρεις τίποτα για κείνη πριν την φέρεις σπίτι σου ? Ήταν πριν εκπαιδευμένη και τώρα λερώνει εκτός ?
Είναι στη φύση της γάτας να ψάχνει για χώμα οταν κάνει την ανάγκη της. Αν πχ έχεις αυλή ή βεράντα θα δεις οτι θα πάει σε γλάστρα.Αν στο σπίτι λοιπόν υπάρχει πάντα στη διαθεσή της η αμμολεκάνη και δεν έχει πρόσβαση κάπου αλλού θα προτιμήσει κατα πάσα πιθανότητα να πάει εκεί.
Αλλά και πάλι σου γράφω αοριστολογίες.Δώσε μας περισσότερα στοιχεία για την γάτα σου.

Επίσης μπορείς να την βάλεις μέσα στην αμμολεκάνη και πιάνοντας τα "χέρια της" με τα χέρια σου να την κάνεις να σκάψει λίγο την άμμο για να δει ότι εδώ σκάβεται, αλλά κανονικά τόσο μεγάλη θα το χε βρει από μόνη της πιο νωρίς. Οπότε όπως λέει ο φίλος Ηλίας από πάνω, περισσότερες λεπτομέρειες θα βοηθούσαν πολύ!

Μια γατούλα 9 μηνών θα έπρεπε να ξέρει, έστω κι ενστικτωδώς, να χρησιμοποιεί την αμμολεκάνη για τις ανάγκες της.
Επειδή το συστηματικό λέρωμα εκτός αμμολεκάνης μπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιας αδιαθεσίας, μήπως να ρωτήσεις τον κτηνίατρο;

τελικά είχε πρόβλημα με τον χώρο ήτανε πολύ απόμερα και κρύα μου πε ο κτηνίατρος που τη πήγα ....;)

Επίσης θα ήθελα αν μπορείς να μας διευκρινήσεις τι εννοείς όταν γράφεις πως λερώνει εκτός αμμολεκάνης. Μήπως πρόκειται για αρσενική γάτα που ψεκάζει; :hmm:

Καλησπέρα και από εμένα...Η γάτα μου είναι 7 μηνών...Δεν τής έχω κάνει ακόμα στείρωση διότι ο κτηνίατρος που τήν παρακολουθεί μού είπε ότι πρέπει να κλείσει πρώτα τους 8 μήνες για να ολοκληρωθεί ο αναπαραγωγικός της κύκλος και μετά να τής κάνω την στείρωση,γιατί μπορεί να πάθει ακράτεια...Δεν ξέρω εάν στέκουνε αυτά που μού είπε,αλλά προφανώς ως κτηνίατρος κάτι παραπάνω θα ξέρει...Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και 1 μήνα που ξεκίνησε ο προοίστρος κατουράει όπου βρεί...Αλλά σήμερα κατούρησε,ενώ δεν είχε οίστρο...Επίσης,πρίν από λίγο έκανε και εμετό...Όλα αυτά είναι φυσιολογικά ή πρέπει να πρέπει να ανησυχώ;Ευχαριστώ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back