Λέρωμα εκτός αμμολεκάνης

Καλησπερα! ειναι το πρωτο μηνυμα που γραφω στο ωραιο forum σας! οποτε καλως σας βρηκα! Λοιπον το δικο μου θεμα ειναι οτι ο γατος μου πολυ συχνα κατουραει ακριβως εξω απο την αμμολεκανη του. Το κανει αρκετα συχνα. και βρισκω τα κατουρα ακριβως διπλα. Τον εχω παρατηρησει και εχω δει οτι οταν παει να κατουρησει ενω καθεται κανονικα κατω να κατουρησει ξεκιναει και σιγα σιγα σηκωνει τον κωλο του και κατουραει καμαρωτος :P Γιατι το κανει αυτο ?
Ευχαριστω προκαταβολικα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλα θα ηταν να μας εγραφες μερικες επιπλεον πληροφοριες για τον γατο σου. Τι ηλικα εχει, αν ειναι στειρωμενος και τετοια.
Παντως με μια πρωτη ματια δυο πραγματα μου περνανε απο το μυαλο. Το ενα πως η αμμολεκανη του του πεφτει μικρη και το αλλο μηπως εχει καποιο προβληματακι υγειας. Εγω στη θεση σου θα τον πηγαινα μια ματια στον κτηνιατρο για να ειμαι σιγουρη, διαφορετικα θα εψαχνα αλλα πραγματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα! ειναι το πρωτο μηνυμα που γραφω στο ωραιο forum σας! οποτε καλως σας βρηκα! Λοιπον το δικο μου θεμα ειναι οτι ο γατος μου πολυ συχνα κατουραει ακριβως εξω απο την αμμολεκανη του. Το κανει αρκετα συχνα. και βρισκω τα κατουρα ακριβως διπλα. Τον εχω παρατηρησει και εχω δει οτι οταν παει να κατουρησει ενω καθεται κανονικα κατω να κατουρησει ξεκιναει και σιγα σιγα σηκωνει τον κωλο του και κατουραει καμαρωτος :P Γιατι το κανει αυτο ?
Ευχαριστω προκαταβολικα!

Καλοσωρίσατε!!
Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί το κάνουν αυτό, λέω "το κάνουν" γιατί και ο δικός μου έτσι κατουράει :redface:
Όπως γράφει και η Βάσω, αν μας γράψεις περισσότερα ίσως μας βοηθήσεις να καταλάβουμε καλύτερα. Π.χ γνωρίζω από τον δικό μου ότι προφανώς τον στείρωσα αφότου ξεκίνησε να ψεκάζει, και αυτό του έγινε συνήθεια πια :pfff:
Από ένστικτο λοιπόν πιστεύω ότι όταν κατουράει, μαρκάρει παράλληλα την περιοχή του.. δηλαδή σηκώνεται σιγά σιγά, τρεμοπαίζει η ουρά και κατουράει κάθετα στο τοίχωμά της αμμολεκάνης. Έτσι, του αγόρασα αμμολεκάνη με ψηλή ράχη και βρήκα την ησυχία μου...

220067.jpg

..που προφανώς για να κυκλοφορούν τέτοιες στην αγορά πάει να πει ότι το συνηθίζουν αυτό το στυλάκι κάτι "μάγκες" σαν τους γάτους μας.. :P

Συνημμένα

• 220067.jpg
    220067.jpg
    5,3 KB · Εμφανίσεις: 387
  • 220067.jpg
    220067.jpg
    5,3 KB · Εμφανίσεις: 387
Παιδια πραγματικα απο την πρωτη στιγμη μου φανηκε γαματο το forum σας και βλεπω οτι ειστε ολοι τοσο προθυμοι να βοηθησετε! Λοιπον ο γατος μου καταρχας ειναι αυτος που βλεπετε στη φωτογραφια! χεχε :P Ειναι ενος χρονων και τεσσερις μηνες. Ειναι στηρωμενος και αναρχικος οσο δεν παει. Ριανα ετσι ακριβως κατουραει και ο δικος μου οπως περιεγραψες.. Σηκωνεται σιγα σιγα τρεμοπαιζει την ουρα και παρτα ολα απ εξω! :P

aggeloss1993 ,να το χαίρεσαι το αγόρι σου! Αν κάποια στιγμή θελήσεις να μας τον παρουσιάσεις για να χουμε κι εμείς την τιμή να τον γνωρίσουμε, μπορείς να του ανοίξεις το δικό του θέμα εδώ: Οι γάτες μου :)

Ωραια μια χαρα καποια στιγμη θα σας τον παρουσιασω. Λοιπον αυτη η αμμολεκανη που μου εδειξες ειναι ακριβη ? Τι τιμη εχει ?

Π.χ γνωρίζω από τον δικό μου ότι προφανώς τον στείρωσα αφότου ξεκίνησε να ψεκάζει, και αυτό του έγινε συνήθεια πια :pfff:
Από ένστικτο λοιπόν πιστεύω ότι όταν κατουράει, μαρκάρει παράλληλα την περιοχή του.. δηλαδή σηκώνεται σιγά σιγά, τρεμοπαίζει η ουρά και κατουράει κάθετα στο τοίχωμά της αμμολεκάνης.

πολυ ενδιαφερον... ο γατος μου δεν το κανει ποτε αυτο. και στειρωθηκε νωρις για αρσενικο (6 περιπου μηνων ηταν). αρα οντως εχει να κανει μαλλον με το αν η στειρωση εγινε πριν ή μετα που αρχισε τα μαρκαρισματα :hmm:

ο δικός μου στειρώθηκε πριν ν αρχίσει να μαρκάρει...δεν ψεκάζει ούτε σηκώνεται καθόλου. Τον είδα σήμερα επί το έργον: μπήκε στη λεκάνη, βγήκε, σκάλισε το πάτωμα εκατσε κάτω και ούρησε.....τι να πω.....

Η λεκάνη του ήταν καθαρή όταν μπήκε και βγήκε? Μήπως πρόσφατα του αλλάξατε άμμο η οποιαδήποτε άλλη αλλαγή πριν αρχίσει αυτή τη συμπεριφορά? Δεν είμαι σε καμία περίπτωση ειδικός, απλά κάνω εικασίες...

τα έχω πει σε προηγούμενα ποστ...η άμμος είναι καθαρή, δοκίμασα ό,τι άμμο κυκλοφορεί, η αμμολεκάνη ψηλή, ο γάτος ουρεί δεν ψεκάζει ,είναι στειρωμένος, 13 ετών , προβλήματα υγείας δεν έχει, ξεκίνησε να ουρεί εκτός από τοτε που μάζεψα τη Μουντζουρίτσα....12 χρόνια τώρα. Η κτηνίατρος λέει είναι θέμα συμπεριφοράς, και το βλέπω. Ζηλεύει τα κορίτσια, θα τα πλακώσει στο ξύλο αν τον αφήσω έστω και λίγο μόνο μαζί τους. Είναι τα διπλά κιλά κ διπλάσιο μέγεθος ! Ζηλαρόγατος...είχε μάθει να είναι ο άρχοντας του σπιτιού !

Εμενα παλι,η πουπυ μου κανενα προβλημα υγειας δεν εχει,στειρωμενη ειναι εννοειται,μια χαρα κανει τα κακακια της στην αμμολεκανη,.καθαρη η αμμολεκανη,απλα εχει το βιτσιο να κατουραει στην μπανιερα.:hehe::hehe::hehe:
Δεν ξερω γιατι,αλλα καποια γατια το κανουν αυτο.:/:

έτσι κι ο δικός μου, κάνει τα κακά στην αμμολεκανη, αλλά έχει το βίτσιο να κατουράει στα πλακάκια

Kαλησπερα. Εδω και λιγο καιρο εχω κι εγω το ιδιο προβλημα με τον γατουλη μου. Ειναι περιπου 1 βδομαδα τωρα που εχει σταματησει να πηγαινει στην αμμολεκανη του και συνεχεια πηγαινει σε ενα μικρο κηπακο που εχουμε στο σπιτι. Παρόλη τη χλωρινη που ριχνουμε εξακολουθει και πηγαινει εκει. Χτες εβαλα σε ολο το κηπο ξυλακια απο σουβλακι καθως και σε ολες τις γλαστρες που εχουμε και αφου πλεον δεν μπορει να παει στον κηπο αποφασισε να τα κανει μπροστα απο τον νεροχυτη!
Ο γατουλης ειναι 11 μηνων στειρωμενος και υγειεστατος. Ειναι η πρωτη φορα που κανει κατι τετοιο και πραγματικα δεν ξερω σε τι οφειλεται. Η αμμολεκανη του ειναι στο ιδιο σημειο σταθερα και πεντακαθαρη. Υπεθεσα οτι μπορει να φταιει οτι του εβαζα πελετ αντι για αμμο (παροτι το χρησημοποιω εδω και 2 μηνες τωρα και πηγαινε κανονικα) και ετσι πηγα σημερα και πηρα παλι αμμο αλλα τιποτα. Να σημειωσω οτι την αμμολεκανη την εχω στον κηπο και παντα το γατι οταν θελει τουαλετα μου φωναζει για να του ανοιξω και μετα ετρεχε μεσα στην λεκανη. Προσπαθησα μολις τον ειδα οτι ηθελε τουαλετα να τον βαλω στην λεκανη του, του σκαλισα και την αμμο με το ποδαρακι του αλλα αυτος απλα εκατσε λιγο μεσα και μετα βγηκε χωρις να κανει τιποτα. Μηπως μπορει κανεις να μου πει τι φταει΄;;;:worry:

Πραγματικά περίεργο.. όταν λες ότι την αμμολεκάνη την έχεις στον κήπο.. ο κήπος είναι προσβάσιμος και από άλλες γάτες; Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να μπήκε στην αμμολεκάνη του άλλος γάτος; :hmm:
Ακόμη, πως καθαρίζεις την αμμολεκάνη του;

κατατοπιστικοτατο αρθρο ειδικα για αυτους που εχουν θεμα με τα λερωματα εκτος αμμολεκανης.
https://www.catster.com/lifestyle/cat-behavior-wont-pee-litter-box

Πραγματικά περίεργο.. όταν λες ότι την αμμολεκάνη την έχεις στον κήπο.. ο κήπος είναι προσβάσιμος και από άλλες γάτες; Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να μπήκε στην αμμολεκάνη του άλλος γάτος; :hmm:
Ακόμη, πως καθαρίζεις την αμμολεκάνη του;

Ο κηπος ειναι περιφραγμενος και δεν μπορει να μπει αλλη γατα μεσα, και την λεκανη την πλενω ολοκληρη 1 φορα την εβδομαδα με topine και ενδιαμεσα καθαριζω τις ακαθαρσιες τουλαχιστον μερα παρα μερα.

Το τελευταιο διαστημα μια πηγαινε μονος του μεσα στη λεκανη και μια μπροστα στο νεροχυτη.. Τωρα τον εχω στειλει στη Χιο με τους δικους μου οπου εχει γινει και παλι οπως πριν και πηγαινει μονο του στην αμμολεκανη και πουθενα αλλου. Τι να πω.. αυτο το γατακι θα με τρελανει! Τωρα πια μετα το Πασχα οπου και θα επιστρεψει απο τις διακοπες του (:P) θα ελεγξω συμπεριφορα και αναλογα.

Ο κηπος ειναι περιφραγμενος και δεν μπορει να μπει αλλη γατα μεσα, και την λεκανη την πλενω ολοκληρη 1 φορα την εβδομαδα με topine και ενδιαμεσα καθαριζω τις ακαθαρσιες τουλαχιστον μερα παρα μερα.

τα κακα και οι τσισοσβωλοι πρεπει να καθαριζονται τουλαχιστον μια φορα τη μερα (αλλοι τις καθαριζουν και περισσοτερες φορες μεσα στη μερα). μηπως αυτο φταιει? δειτε το

Και στην άμμο και... αλλού

Καλησπέρα σας!
Η μικρή μου Lucrezia (2 ετών) έχει αρχίσει κ δεν τιμά ιδιαίτερα την άμμο της τώρα τελευταία. Εδώ κ 2-3 μήνες έχει ανα τακτά χρονικά διαστήματα οίστρο (για οικονομικούς λόγους δεν την έχουμε στειρώσει ακόμα) κ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει την κακιά συνήθεια να κάνει τσίσα της σχεδόν όπου βρει. Σε χαλιά, κρεβάτια, πάνω στην κοιμησμένη μανούλα... Ναι, καλά διαβάσατε. Τα έκανε ακόμα κ πάνω μου την ώρα που κοιμόμουν!
Καθαρίσαμε την άμμο, την αλλάξαμε, πήραμε διαφορετική, αλλά πάλι τα ίδια...
Μέχρι τώρα δεν είχε κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Ούτε της φέυγουν! Κάθεται επί τούτου κ τα κάνει. Έχουμε την εντύπωση πως μπορεί να παίζει ρόλο κ ο οίστρος της, αλλά δεν ήμαστε σίγουροι. Κτηνίατρος μας είπε πως είναι πιθανός ο οίστρος, αλλά αν συνεχίσει θα πρέπει να τη δει από κοντά.
Δυστυχώς από οικονομικής άποψης είναι αδύνατη ακόμα κ μια απλή επίσκεψη στον κτηνίατρο...
Αυτό που με καθησυχάζει κάπως είναι πως είναι ευδιάθετη, παιχνιδιάρα, με όρεξη για φαγητό κ νερό κ γενικά δεν έχει καμία αλλαγή στην συμπεριφορά της! Ούτε δείχνει να την ενοχλεί κάτι!
Μήπως μπορείτε να μου πείτε αν σας έχει τύχει κάτι ανάλογο κ πώς το αντιμετωπίσατε; Τώρα είμαστε αναγκασμένοι να τη βάζουμε το βράδυ για ύπνο στο μπάνιο κ δεν μ αρέσει καθόλου να κλείνω το μικρούλι μου εκεί... :(

κατουραει ή ψεκαζει? πρεπει να στειρωθει αμεσα. οχι μονο για το κατουρημα αλλα και γιατι οι οιστροι θα οδηγησουν σε πυομητρα. μην το ρισκαρεις. αν στειρωθει και συνεχιζει μπορει να υπαρχει καποιος λογος υγειας. οποτε και παλι πρεπει να τσεκαριστει απο τον κτηνιατρο. αν ουτε λογος υγειας υπαρχει, μπορει να φταιει το μερος που ειναι η λεκανη της, οτι δεν καθαριζεται συχνα (θελει καθε μερα καθαρισμα) ή ακομη και οτι νιωθει πολυ εντονη ανασφαλεια για καποιο λογο και "μαρκαρει" την περιοχη της.

Καλήσπερα,δεν μου έχει τύχει....έτυχε σε φίλη,προτείνω κτηνίατρο,ξέρω ότι είναι δύσκολα,αλλά αν μία στο 1.000.000 είναι το ίδιο περιστατικό σαν της φίλης θέλει κτηνίατρο......σύντομα

Βασικά σκ@@@@@!Επειδή είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με της φίλης(με τη διαφορά ότι ήταν αρσενικός)προτείνω ΑΜΕΣΑ κτηνίατρο
.......καλύτερα να σε ''τρομάξω''τώρα κι ας κάνω λάθος(το ελπίζω)πάρα να το μετανοιώσω μετά....μακάρι να κάνω ΛΑΘΟΣ

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back