Λέρωμα εκτός αμμολεκάνης

• Thread starter Thread starter Morrigan
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Απάντηση: Και στην άμμο και... αλλού

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Θα κοιτάξω να βρω λύση για κτηνίατρο...

@anna 21: δεν ψεκάζει. Τα κάνει κανονικότατα. Το ξέρω πως πρέπει να στειρωθει κ είναι στα πολύ άμεσα σχέδια. Τι να πω... κ μέρος αλλάξαμε στην άμμο κ καθαρή την έχουμε. Μάλλον μόνο ο κτηνίατρος μένει τελικά σαν λύση...

@ ofilia: Ο γάτος της φίλης σου τι είχε τελικά; Ελπίζω το θέμα να είχε καλή κατάληξη...!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.....πήγαν στο γιατρό όταν ήταν αργά.........(νομίζω είχε fus),κι αυτός έκανε τα τσισάκια εκτός αμμολεκάνης για αρκετό καιρό,ήταν αστείρωτος,η φίλη νόμιζε ότι ήθελε να ζευγαρώσει,αλλά........ενώ ήταν καλά ξαφνικά έγινε χάλια πήγαν κατευθείαν στο γιατρό.......δεν άντεξε τη νάρκωση:(
μιας άλλης φίλης το έπαθε κι εκείνος αλλά τον πρόλαβαν.....έκανε τα ίδια τον πήγαν για στείρωση κι τότε έμαθαν πως είχε fus.έκανε θεραπεία και τώρα είναι οκ(μόλις τελείωσε η θεραπεία του μετά τον στείρωσαν......)τον πήγαν στο γιατρό από τις πρώτες μέρες που το έκανε όμως....
ελπίζω η δική σου να μην έχει τίποτα και να σου λέω βλάκειες.................

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωωωω... κρίμα το γατάκι...!
Κ εγώ ελπίζω να μαρκάρει μόνο την περιοχή της λόγο οίστρου. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες!

Ελπίζω να μην έχει τίποτα η γατούλα και να είναι λόγω οίστρου. Ο γάτος μου στην αρχή ψέκαζε μικρή ποσότητα πίσω από την πόρτα μόνο αλλά όσο περνούσε ο καιρός το έκανε πιο συχνά και παντού και μεγάλες ποσότητες. Μέχρι κι εμένα είχε ψεκάσει! Γενικά, όλη την περιουσία-ιδιοκτησία του τη μάρκαρε!! Έκανε και κακά πίσω από την πόρτα. Η κτηνίατρος που τα φρόντιζε μου είπε ότι μερικές φορές δε μετράει το φύλο. Μπορεί π.χ. ένα αρσενικό μόνο να φωνάζει κατά τη διάρκεια του οίστρου και ένα θηλυκό μόνο να λερώνει.
Πάντως σίγουρα κάνε την προσπάθεια να πας στο γιατρό. Μην το ρισκάρεις...

Morrigan κι εγώ ελπίζω να είναι μόνο μαρκάρισμα!
Απλά προσωπικά το έχω πάρει από φόβο πλέον όποτε ακούω για λέρωμα εκτός αμμολεκάνης......Εύχομαι να τα καταφέρεις και να πας στο γιατρό σύντομα,περιμένουμε ενημέρωση:)

Η δικιά μας φωνάζει κανονικότατα! Αλλά ευτυχώς μόνο τσίσα της κάνει γενικά. Κακάκια μόνο στην άμμο.
Κ εγώ το εύχομαι Ofilia μου... να σαι καλά! Ελπίζω να την πάω μέσα στον μήνα. Κεννοείται θα υπάρξει ενημέρωση! :)

πρεπει να στειρωθει αμεσα εφοσον δεν προοριζεται για αναπαραγωγη..
επισης εχεις κι αλλες γατουλες σπιτι? διοτι υπαρχει ενδεχομενο να την εχει τρομαξει το αλλο μελος του σπιτιου και να εχει παρει απο φοβο την αμμοδοχο.. το ιδιο ειχα παθει εγω με την βεγγαλης μου!

Υπάρχει κ άλλη μια γάτα στο σπίτι, αλλά εδώ κ 2 χρόνια συμβιώνουν αρμονικά. Η στείρωση είναι στα άμεσα σχέδιά μας. Πιο άμεσα δεν γίνεται!

Επίσης τα χαλιά που τα έκανε, τα έχουμε πάρει από ένα φίλο ο οποίος είχε πολλές γάτες αρσενικές κ θυλικές κ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, τα χαλιά να έχουν ακόμα μυρωδιές. Πιστεύω πως παίζει κ αυτό ρόλο... Τώρα για το κρεβάτι... ακόμα δεν έχω βρει εξήγηση που θα με καθησυχάσει.

Moriggan κανένα νέο?:confused:

Μίλησα σήμερα τηλεφωνικά με κτηνίατρο (θα την πάω βέβαια κ τη Δευτέρα να τη δει!), κ μου είπε πως από την περιγραφή που την έκανα δεν πιστεύει να είναι κάτι σοβαρό. :) Μόλις την πάω θα σας πω κ την οριστική διάγνωση. Θα φροντίσω να ρωτήσω κ πληροφορίες που ενδεχομένως να μας βοηθήσουν, να αναγνωρίζουμε εύκολα κ γρήγορα αν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδάκια μας.
Κ μόλις περάσει ο οίστρος θα κανονίσουμε κ τη στείρωση :clapup: :clapup: :clapup:

άντε ωραια:clapup:εύχομαι να μην ειναι τίποτα!περιμενουμε νέα

Λερώνει εκτός αμμολεκάνης

Γεια σε ολη την παρεα!
Ειχα γραψει και πριν κατι μηνες ενα μηνυμα με το ιδιο θεμα για τον μεγαλυτερο μου γατουλη που ομως δυστυχως τελικα πεθανε :(, γι αυτο και ο τιτλος ειναι ιδιος...
Αρχες Φεβρουαριου η Μαγια μου, 15 χρονων επαθε εγκεφαλικο...Τις πρωτες μερες μαλιστα ειχε μεινει και μισοπαραλυτη, τελικα ομως με συστηματικη θεραπεια εγινε καλα σε ενα πολυ μεγαλο βαθμο στην κινηση της, μεχρι και να τρεχει μπορει πλεον!!!
Εχουμε ομως ενα αλλο προβλημα...Απο εκεινη τη μερα και μετα, ποτε μα ποτε δεν ξαναεκανε την αναγκη της (καμμια απ τις 2!) στη λεκανη της...Παντα τα κανει δυστυχως οπου βρει και οταν λεω οπου, εννοω κυριολεκτικα οπου, παντου δλδ. Πανε 6 μηνες και πραγματικα η κατασταση ειναι πολυ πολυ δυσκολη...Οσες φορες και αν εχω προσπαθησει να τη βαλω στην αμμο (εννοειται καθαρη κλπ), πεταγεται απο μεσα σαν ελατηριο, δεν καθεται ουτε 1/10 του δευτερολεπτου!
Εχω ρωτησει τον κτηνιατρο 2 φορες (στις αρχες και προσφατα) και τις 2 φορες μου εδωσε την ιδια "λυση" - που για μενα μονο λυση δεν ειναι: Να την κλεισω για μερικες μερες καπου που να ειναι πολυ περιορισμενη (πχ σε μια μεγαλη κουτα) με την αμμο της διπλα, ωστε να αναγκαστει να τα κανει εκει και σιγα σιγα να μαθει. Εγω ομως δε μπορω να της το κανω αυτο, νιωθω οτι θα τη φυλακισω και οτι μπορει να πεθανει ακομα απ τη στενοχωρια της..
Εχει κανεις να προτεινει καμια λυση; Κατι αλλο που θα μπορουσα να προσπαθησω μηπως και εχει αποτελεσμα; Εχει τυχει κατι παρομοιο σε κανεναν;
Να σημειωσω οτι εχω αλλες 2 γατες και 1 μωρακι που ειναι πλεον 1 μηνα και μεγαλωσα με μπιμπερο (οπως και η μια απο τις αλλες 2 που ανεφερα :) ) αν εχει καμια σημασια...

Γεια σε ολη την παρεα!
Ειχα γραψει και πριν κατι μηνες ενα μηνυμα με το ιδιο θεμα για τον μεγαλυτερο μου γατουλη που ομως δυστυχως τελικα πεθανε :(, γι αυτο και ο τιτλος ειναι ιδιος...
Αρχες Φεβρουαριου η Μαγια μου, 15 χρονων επαθε εγκεφαλικο...Τις πρωτες μερες μαλιστα ειχε μεινει και μισοπαραλυτη, τελικα ομως με συστηματικη θεραπεια εγινε καλα σε ενα πολυ μεγαλο βαθμο στην κινηση της, μεχρι και να τρεχει μπορει πλεον!!!
Εχουμε ομως ενα αλλο προβλημα...Απο εκεινη τη μερα και μετα, ποτε μα ποτε δεν ξαναεκανε την αναγκη της (καμμια απ τις 2!) στη λεκανη της...Παντα τα κανει δυστυχως οπου βρει και οταν λεω οπου, εννοω κυριολεκτικα οπου, παντου δλδ. Πανε 6 μηνες και πραγματικα η κατασταση ειναι πολυ πολυ δυσκολη...Οσες φορες και αν εχω προσπαθησει να τη βαλω στην αμμο (εννοειται καθαρη κλπ), πεταγεται απο μεσα σαν ελατηριο, δεν καθεται ουτε 1/10 του δευτερολεπτου!
Εχω ρωτησει τον κτηνιατρο 2 φορες (στις αρχες και προσφατα) και τις 2 φορες μου εδωσε την ιδια "λυση" - που για μενα μονο λυση δεν ειναι: Να την κλεισω για μερικες μερες καπου που να ειναι πολυ περιορισμενη (πχ σε μια μεγαλη κουτα) με την αμμο της διπλα, ωστε να αναγκαστει να τα κανει εκει και σιγα σιγα να μαθει. Εγω ομως δε μπορω να της το κανω αυτο, νιωθω οτι θα τη φυλακισω και οτι μπορει να πεθανει ακομα απ τη στενοχωρια της..
Εχει κανεις να προτεινει καμια λυση; Κατι αλλο που θα μπορουσα να προσπαθησω μηπως και εχει αποτελεσμα; Εχει τυχει κατι παρομοιο σε κανεναν;
Να σημειωσω οτι εχω αλλες 2 γατες και 1 μωρακι που ειναι πλεον 1 μηνα και μεγαλωσα με μπιμπερο (οπως και η μια απο τις αλλες 2 που ανεφερα :) ) αν εχει καμια σημασια...
Καλησπερα και να χαιρεσαι τις γατουλες σου!
Αυτο για τον περιορισμενο χωρο το εχω ακουσει και εγω. Δεν θα το εφαρμοζα σε καμια περιπτωση παρα μονο για λιγες ωρες.
Η γατουλα ισως να εχει συνδεσει την αμμολεκανη με κατι πολυ ασχημο(ισως και λογω των προβληματων υγειας που εχει) ή ακομα και να εχει στρεσαριστει με τον ερχομο του νεου γατομωρου.

Απάντηση: λερωνει εκτος αμμολεκανης νο2

Ειναι δυνατον να περιορισεις ενα ζωακι το οποιο εχει αυτη τη φοβια με την αμμολεκανη,με τετοιο τροπο?Μην το επιχειρησεις,αν θες τη γνωμη μου.Μπορεις να συμβουλευτεις απο την σειρα My cat from hell που μπορεις να το ψαξεις μεσω ιντερνετ,για συμβουλες και αντιμετωπιση στο συγκεκριμενο θεμα.Εγω παντως δε υα την ζοριζα,ειδικοτερα μετα απο οσα εχει περασει.

Είναι γνωστό πως οι γάτες στην πίεση δεν αντιδρούν θετικά! Λίγο σα βασανιστήριο μου ακούγεται αυτή η μέθοδος... :hmm:
Προφανώς για να μη θέλει την άμμο, κάτι συμβαίνει...γάτα αφού είναι!! Να αλλάξεις τη μάρκα της άμμου δοκίμασες; 'Ισως με διαφορετική μυρωδιά δε συνδιάσει τη φοβία της.

Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις...Οχι,σιγουρα δε φταιει η μαρκα της αμμου, εχω αλλαξει απειρες μαρκες απο τοτε...ουτε ομως και ο ερχομος του μωρου, το μωρακι το εχω απο τελη Ιουνιου, ενω η κατασταση της Μαγιας ειναι απο αρχες Φεβρουαριου, τη στιγμη ακριβως δλδ που επαθε το εγκεφαλικο...
Σε καμια περιπτωση δε θα της το εκανα αυτο που μου συστησε ο κτηνιατρος...για την ακριβεια σκεφτομαι σοβαρα και να αλλαξω κτηνιατρο, το θεμα ομως ειναι οτι αυτος μου κανει πολυ καλες τιμες και γω τη συγκεκριμενη χρονικη περιοδο το χρειαζομαι απολυτα αυτο, γι αυτο δεν αλλαζω ακομα...
Conan δεν την ξερω τη σειρα αυτη, αλλα θα την ψαξω τωρα κιολας να δω μηπως με βοηθησει σε κατι!!

Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις...Οχι,σιγουρα δε φταιει η μαρκα της αμμου, εχω αλλαξει απειρες μαρκες απο τοτε...ουτε ομως και ο ερχομος του μωρου, το μωρακι το εχω απο τελη Ιουνιου, ενω η κατασταση της Μαγιας ειναι απο αρχες Φεβρουαριου, τη στιγμη ακριβως δλδ που επαθε το εγκεφαλικο...
Σε καμια περιπτωση δε θα της το εκανα αυτο που μου συστησε ο κτηνιατρος...για την ακριβεια σκεφτομαι σοβαρα και να αλλαξω κτηνιατρο, το θεμα ομως ειναι οτι αυτος μου κανει πολυ καλες τιμες και γω τη συγκεκριμενη χρονικη περιοδο το χρειαζομαι απολυτα αυτο, γι αυτο δεν αλλαζω ακομα...
Conan δεν την ξερω τη σειρα αυτη, αλλα θα την ψαξω τωρα κιολας να δω μηπως με βοηθησει σε κατι!!
Τοτε μαλλον θα εχει να κανει με την κατασταση της υγειας της και δεν ξερω αν μπορει να διορθωθει το προβλημα. Ευχομαι τα καλυτερα!

Η συμβουλή που σου έχει δώσει ο κτηνίατρος δεν είναι καλή. Μπορεί να είναι καλός κτηνίατρος, δεν θα τον άλλαζα αν ήμουν ευχαριστημένη, απλά θα έψαχνα το θέμα της γατούλας με ψυχολόγο γάτου. Εξάλλου οι κτηνίατροι δεν είναι ψυχολόγοι.
Καταρχήν θα πρέπει από μόνη σου να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι συνέβη.. όταν έπαθε εγκεφαλικό που ήταν; Τι εγινε μετά; Πως επανήλθε σταδιακά; Πως έγινε και συνέδεσε την αμμολεκάνη (ή την άμμο), ή την τοποθεσία της αμμολεκάνης με την τραυματική εμπειρία που πέρασε; Και παράλληλα χρειάζεται να το ψάξεις πολύ. Στη θέση σου θα επιχειρούσα να έρθω σε επαφή με κάποιο Cat Behavior Counselor..

Εγω παλι νομιζω πως πρεπει να δουμε το θεμα απο αλλη οπτικη γωνια. Η γατουλα σου περασε ενα εγκεφαλικο, οποτε κανεις δεν ξερει ποια κεντρα του εγκεφαλου της εχουν παθει ζημια και με τι αποτελεσμα. Παρε για παραδειγμα εναν ανθρωπο που παθαινει εγκεφαλικο, καποιες φορες ειναι τοσο ελαφρο που δεν καταλαβαινει κανεις πως κατι εχει συμβει, αλλες ομως φορες μπορει να βλαφθουν ενα σωρο σημεια του σωματος, με αποτελεσμα να χασει κινητικοτητα ακρων, ορασης, ακοης, ακομα και ελεγχο κυστης και σφιγγτηρων. Γι' αυτο ακουμε για τοσους ανθρωπους μετα απο εγκεφαλικο να χρειαζονται ιδιαιτερη φροντιδα.
Νομιζω λοιπον πως κατι αναλογο συνεβη και στην γατουλα σου και στην καλυτερη περιπτωση με λιγη υπομονη και με εκπαιδευση απο την αρχη, σαν να ηταν μωρακι ισως το προβλημα λυθει. Υπαρχει ομως και περιπτωση να εχουν βλαφθει ανεπανορθωτα καποια κεντρα στον εγκεφαλο της και να μην επανελθει ποτε, οποτε πρεπει να εχεις ετοιμη εναλλακτικη. Θα βοηθουσε πολυ να την περιοριζες σε καποιο δωματιο που δεν θα ηταν τοσο προβλημα να λερωσει οπου της ερθει, προς Θεου ομως οχι αυτο που προτεινε ο κτηνιατρος, καμμια γατα δεν θα αντεχε να μεινει κλεισμενη ετσι. Απλα να βρισκεται σε εναν χωρο που θα τον ετοιμαζες προσεκτικα, ισως με καποια ναυλον, με καποια υποσεντονα απο αυτα που χρησιμοποιουν στα κρεββατια των ηλικιωμενων, ή οτι αλλο μπορεις να σκεφτεις εσυ οτι θα βοηθουσε και φυσικα να περνατε παρα πολλες ωρες μαζι της για να μην νοιωσει απομονωμενη αλλα προστατευμενη.

Να πω την αλήθεια κι εγώ σκέφτηκα την αναλογία με το ανθρώπινο εγκεφαλικό και ότι ίσως φταίει για την κατάσταση της γατούλας με την άμμο αλλά δεν ήξερα κατά πόσο είναι σχετικό...
'Ισως έστω ένα τηλέφωνο για πληροφορίες και σε έναν άλλο κτηνίατρο, βοηθούσε. Αν χρειαστείς τηλέφωνο, στείλε μου π.μ. να σου δώσω ή να καλέσεις σε κάποιον προτεινόμενο εδώ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back