Λαίμαργες γάτες

Απάντηση: Δε λέει να χορτάσει!

Μεχρι να στειρωθει το γατακι μας,ή εστω μεχρι να φτασει στην ηλικια του ενος ετους,καλο θα ειναι να μην βαζουμε δοσομετρητες κλπ.Συμφωνω απολυτα δηλαδη με την αγαπημενη μας μπεσσυ.
Απο εκει και περα.Μην κοιτατε τις δοσολογιες που υπαρχουν στις συσκευασιες.Συνηθως λενε πολυ παρανω(να πουλησουν παραπανω θελουν βρε παιδια)
Τον γιατρο συμβουλευομαστε και εχει σημασια και τι τροφη δινουμε.Για παραδειγμα:Οντως η ακανα ειναι απιστευτα πιο περιεκτικη τροφη απο οτι ολες οι υπολοιπες.Οποτε παιζει ρολο και αυτο.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι βρε παιδια. Οι δοσομετρητες, ειναι για ζωακια που ειναι ηδη υπερβολικα παχυσαρκα, η για αυτα που εχουν καποιο προβλημα υγειας και χρειαζονται κλινικη διατροφη, οποτε και πρεπει να ελεγχουμε την ποσοτητα που τρωνε. Εμενα ο κτηνιατρος, που ηταν και φιλος μου και δεν περιμενε να βγαλει απο μενα λεφτα, μου εδωσε δοσομετρητη, μονο οταν η γατουλα μου επαθε διαβητη και επρεπε να τρωει συγκεκριμενη ποσοτητα για να αδυνατισει. Μη αγχωνεστε τοσο για το θεμα της διατροφης, αρκετα προβληματα και αγχη εχουμε και χωρις αυτο. Οσο το γατακι ειναι δραστηριο και παιχνιδιαρικο, δεν υπαρχει κινδυνος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάτι παραπάνω θα ξέρεται εσείς με την εμπειρία σας ! ;)
Αν λάβει κανείς υπόψη του οτι το ίδιο κάνουμε και με τα παιδιά μας όταν είναι μωρά (τρώνε δηλαδή όση ποσότητα θέλουν), τότε γιατί να μην ισχύει αυτό και με τα γατάκια ! Εγώ απλώς ανέφερα όσα κι εμένα μου είπαν ! Εξάλλου γι αυτό είμαστε εδώ για να ανταλλάσουμε απόψεις ! :)

Κάτι παραπάνω θα ξέρεται εσείς με την εμπειρία σας ! ;)
Αν λάβει κανείς υπόψη του οτι το ίδιο κάνουμε και με τα παιδιά μας όταν είναι μωρά (τρώνε δηλαδή όση ποσότητα θέλουν), τότε γιατί να μην ισχύει αυτό και με τα γατάκια ! Εγώ απλώς ανέφερα όσα κι εμένα μου είπαν ! Εξάλλου γι αυτό είμαστε εδώ για να ανταλλάσουμε απόψεις ! :)
Εννοειται καρδουλα μου!:kissing:

Σ ευχαριστω πολυ!!!!! :redface: Και η δικη σου ειναι μια κουκλα!!!Να τη χαιρεσαι!!!(κοριτσακι εχεις ετσι...;;; μη λεω βλακεια...)
Ναι, κοριτσάκι κι εγώ, :inlove:
σ'ευχαριστώ.
Να χαιρόμαστε λοιπόν τις κοράκλες μας!!:clapup:

alcyone, είχα κι εγώ την ίδια απορία με σένα και ρώτησα την κτηνίατρο ! και επειδή κι εγώ της δίνω την rc , στη συσκευασία από πισω λέει ακριβώς πόση ποσότητα πρέπει να τρώει ανάλογα με την ηλικία της και τα κιλά της . υπάρχει και ο δοσομετρητής της rc που μπορείς να τον ζητησεις από το pet shop που πέρνεις την τροφή της (αν δεν τον έχεις ήδη) !
θα συμφωνήσω με τη Βάσω ότι πρέπει να της αφήνεις το μπολάκι με όλη την ποσότητα της τροφής που αντιστοιχεί στην ημέρα γιατί είναι μικρούλα αλλά και γιατί οι γάτες δεν τρώνε όπως τα σκυλιά από λαιμαργία , αλλά μόνο όταν πεινάνε ! τους αρέσουν τα μικρά και συχνά γεύματα ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας ! μην σε ανησυχεί το θέμα της τουαλέτας, αυτό δεν θα αλλάξει (δεν θα πηγαίνει δηλαδή περισσότερες φορές) ! Εγώ στην αρχή μοιράζα την ποσότητα της τροφής σε 2 γεύματα (πρώι-απόγευμα) , αλλά ποτέ δεν την έτρωγε όλη και αγχονόμουν ! από τότε όμως που της βάζω όλη την ποσότητα απο το πρωί , μέσα στο 24ωρω την τρώει όλη !
Amanda μου σ'ευχαριστώ.
Βοηθάς πολύ, αλλά... έχω κι ένα άλλο θεματάκι με την τροφή,
που ξέχασα να αναφέρω:
Επειδή την τροφή και το νερό της τα έχω στο καθιστικό (εκεί περνάω κι εγώ τις περισσότερες ώρες της ημέρας και επικοινωνεί
και με την κουζίνα με πάσσο), δεν ξέρω για ποιό λόγο:hmm:όταν αφήσω την τροφή περισσότερο από μισή ώρα (μάξιμουμ)
μαζεύονται γύρω εκεί μικρά, μυρμηγκάκια (από πού ξεφυτρώνουν δεν μπορώ να ξέρω) και βέβαια δεν ρισκάρω να βάλω
οτιδήποτε εντομοκτόνο ή χημικό και να το γλύψει κατά λάθος η μικρή μου:worry:. 'Οσο και να καθαρίσω, τα μυρμήγκια θα ξανάρθουν, ένα να το μυριστεί, καλεί και τα υπόλοιπα (δεν είναι υπερβολή το "καλεί", ισχύει). Επικοινωνεί και με μπαλκόνι
ο χώρος, εννοείται. Τελοσπάντων, το είχα αναφέρει στην κτηνίατρο, και μου σύστησε το "κόλπο" να βάζω το πιατάκι της
μέσα σε ένα πιο μεγάλο πιατάκι μέσα στο οποίο θα έχω βάλει ποσότητα νερού. Τα μυρμήγκια δεν πλησιάζουν το νερό, και
το φαγητό της μένει καθαρό. Έλα μου όμως που δοκιμάζοντας αυτή τη συνταγή, είδα τα μυρμήγκια, όχι βέβαια στο κυρίως φαγητό, αλλά...περιμετρικά στο δοχείο που είχε το νερό!!!:wall:
Με αποτέλεσμα βέβαια, η Τέρψη να διστάζει να πλησιάσει (ειδικά στην τροφή, καθώς θα έχεις ήδη καταλάβει, θέλουν να
είναι κατακάθαρη)και να κάνει τη γνωστή χειρονομία με το ποδαράκι της, να "ξύνει" το πάτωμα, σαν να λέει..."Σκουπίδια!):mad::)
Οπότε, κι επειδή δεν δουλεύω κι είμαι σχεδόν όλη μέρα σπίτι, θέλοντας και μη, επέλεξα να της δίνω τα γεύματα σε δόσεις..:/:

alkynoe, σου στελνω PM , τι να κανεις με τα μυρμηγκια.

alkynoe, σου στελνω PM , τι να κανεις με τα μυρμηγκια.
Bessy , να'σαι καλά...το διάβασα και απάντησα ήδη. Ελπίζω να έχεις λάβει την απάντηση,
καθότι είμαι και λίγο αδαής με pc γενικά και τα διάφορα (ενδιαφέροντα και χρήσιμα) "εργαλεία επικοινωνίας" που προσφέρει το αγαπημένο μας my cat..:)

γιατί καλέ σε πμ οι συμβουλές για τα μυρμήγκια;! κι εμείς θέλουμε να μάθουμε!

γιατί καλέ σε πμ οι συμβουλές για τα μυρμήγκια;! κι εμείς θέλουμε να μάθουμε!
Γιατι αυτο το θεματακι, ειναι οτι δεν λεει να χορτασει. Θα βγουμε εκτος θεματος. Ξεκινηστε ενα αλλο, οσοι εχετε προβλημα με μυρμηγκια κι εγω θα σας πω αυτα που ξερω για να τα αποφευγετε, χωρις να τα εξολοθρευετε. Δεν μπορω να σκοτωσω ουτε μυρμηγκι, οπως εχω γραψει σε αλλο θεμα, καποια που ειχα στην κουζινα τα ταιζα κιολας.

α σωστό κι αυτό, θα βγούμε οφ τοπικ.

Ουπς! Κι εγώ στο (πμ) μήνυμά μου, ανέφερα τη λέξη "εξολόθρευση"..
Τουλάχιστον να ήταν στο κεφάλαιο "Συνειρμοί"...:whistle:
Συγνώμη Bessy..:redface:

Απάντηση: Μιλάμε για πολλή πείνα & λαιμαργία!

Γεια σας κι από μένα :)
Η Ήρα μου δε χορταίνει με τίποτα τον τελευταίο καιρό, αλλά ας τα πάρω από την αρχή...
Είναι πλέον 1,5 χρονών, τον Ιούλιο την πήγα για το ετήσιο εμβόλιό της και ο γιατρός μου είπε ότι είναι οκ, αλλά είναι 1 κιλό περισσότερο απ'όσο πρέπει, και επειδή είχε κλείσει τον 1 χρόνο θα πρέπει να της μειώσω την ποσότητα της τροφής όπως λέει η συσκευασία της ξηράς. Αυτό και έκανα και στην αρχή για τους πρώτους 2 μήνες δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, μέχρι πριν από λίγο, στις αρχές του Οκτώβρη δηλαδή, με το που ακουμπούσε κάτω το μπολάκι το φαί εξαφανιζόταν! Μιλάμε πραγματικά για πείνα και των γονέων! Γλείφει το μπολ ακόμα και όταν είναι πλυμένο παιδιά...! Μίλησα με το γιατρό, μου είπε να την παρακολουθήσω, αν πίνει και περισσότερο νερό απ' ότι συνήθως θα κάνει εξετάσεις για ζάχαρο. Θα την πάω από βδομάδα για την εξέταση γιατί από τη μέρα που μου το είπε δεν έχω σταματήσει να το σκέφτομαι, αλλά είπα να το γράψω και σε σας μήπως έχετε ανάλογη εμπειρία και μου πείτε τί έγινε στη δική σας περίπτωση. :(

Μήπως η ξηρά τροφή δεν την καλύπτει; :hmm:
Ποια μάρκα της δίνεις;

Της δίνω την orijen, έχω και το δοσομετρητή, αλλά για να είμαι σίγουρη ότι δίνω τα σωστά γραμμάρια την ζύγισα και σε ζυγαριά τη μερίδα της. Την ταίζω πρωί βράδυ, ανά 12ωρο δηλαδή.

Γεια σας κι από μένα :)
Η Ήρα μου δε χορταίνει με τίποτα τον τελευταίο καιρό, αλλά ας τα πάρω από την αρχή...
Είναι πλέον 1,5 χρονών, τον Ιούλιο την πήγα για το ετήσιο εμβόλιό της και ο γιατρός μου είπε ότι είναι οκ, αλλά είναι 1 κιλό περισσότερο απ'όσο πρέπει, και επειδή είχε κλείσει τον 1 χρόνο θα πρέπει να της μειώσω την ποσότητα της τροφής όπως λέει η συσκευασία της ξηράς. Αυτό και έκανα και στην αρχή για τους πρώτους 2 μήνες δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, μέχρι πριν από λίγο, στις αρχές του Οκτώβρη δηλαδή, με το που ακουμπούσε κάτω το μπολάκι το φαί εξαφανιζόταν! Μιλάμε πραγματικά για πείνα και των γονέων! Γλείφει το μπολ ακόμα και όταν είναι πλυμένο παιδιά...! Μίλησα με το γιατρό, μου είπε να την παρακολουθήσω, αν πίνει και περισσότερο νερό απ' ότι συνήθως θα κάνει εξετάσεις για ζάχαρο. Θα την πάω από βδομάδα για την εξέταση γιατί από τη μέρα που μου το είπε δεν έχω σταματήσει να το σκέφτομαι, αλλά είπα να το γράψω και σε σας μήπως έχετε ανάλογη εμπειρία και μου πείτε τί έγινε στη δική σας περίπτωση. :(
Νομιζω πως εφαρμοζεις λαθος τροπο και απορω πως δεν στο εχει πει ο γιατρος σας. Καταρχην το 12ωρο παει πολυ για μια γατα. Κρατα την ιδια ποσοτητα που της δινεις απλα μοιρασε την σε μικρα αλλα συχνα γευματα.Ετσι θα τρωει οσο χρειαζεται και θα ειναι χορτατη

δουλεύω στα ενδιάμεσα, δεν είναι κανένας στο σπίτι για να την ταίσει και ο γιατρός είπε ότι είναι καλύτερα να χωρίσω την ποσότητα σε 2 μέρη παρά να της βάζω όλη την ποσότητα μια φορά και να πεινάει όλη την υπόλοιπη μέρα.

η δικια μου γατουλα η Πελι :) ειναι περιπου 2 μηνων ,μου νιαουριζει μπροστα στο ψυγειο οταν πειναει αλλα πηγαινει στην ωρα που πρεπει να φαει :), ειναι πανεξυπνη :D οπως ξερουμε ολες οι ψιψινουλες ειναι λιγουρες και περιεργες :) οντως την ταιζω 6 γευματακια την ημερα..(και νομιζα πως τρωει πολυ)η κοιλιτσα της ειναι γεματη :) αλλα δεν νιαουριζουν μονο για φαγητο :) το μικρο γατακι θελει και αγκαλιτσες αυτο εχω παρατηρησει :) :inlove: οταν πειναει παρατηρω την κοιλιτσα της αν ειναι φουσκωμενη πολυ δεν την ταιζω αν οχι τις δινω η κροκετουλες η μια κουταλιτσα κονσερβα :)

Νομιζω πως εφαρμοζεις λαθος τροπο και απορω πως δεν στο εχει πει ο γιατρος σας. Καταρχην το 12ωρο παει πολυ για μια γατα. Κρατα την ιδια ποσοτητα που της δινεις απλα μοιρασε την σε μικρα αλλα συχνα γευματα.Ετσι θα τρωει οσο χρειαζεται και θα ειναι χορτατη
Και ομως.Οι γιατροι λενε οτι κανονικα 2 με 3 γευματα πρεπει να τους βαζουμε(Η ποσοτητα που πρεπει ,μοιρασμενη στα 2 ή στα 3).Και αυτο ,για να μην κουραζονται τα νεφρα τους.Ομως η αληθεια ειναι οτι με τα δυο,δεν εχω δει καμια γατα να μην παραπονιεται.Τρια ειναι το ιδανικο,αν και εγω στον μπουκακο δεν μπορω να το τηρησω δυστυχως.:)

δουλεύω στα ενδιάμεσα, δεν είναι κανένας στο σπίτι για να την ταίσει και ο γιατρός είπε ότι είναι καλύτερα να χωρίσω την ποσότητα σε 2 μέρη παρά να της βάζω όλη την ποσότητα μια φορά και να πεινάει όλη την υπόλοιπη μέρα.
Kαταλαβαινω. Υπαρχουν αυτοματες ταΐστρες που τις ρυθμιζεις εσυ και ανοιγουν την ωρα που εχεις επιλεξει. Αν κανεις μια αναζητηση θα τις βρεις. Ειναι πολυ ακριβες ομως. Αλλιως σας βλεπω να μενετε με τα ηδη 2 γευματα που εχετε! Δεν υπαρχει αλλη λυση :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back