isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Όπως και να'χει προτιμώ να του δίνω κροκέτες και που και που μαγειρεμένο πάντα κρέας/κοτόπουλο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γωγω
Δραστήριο μέλος
Θα προτιμούσα να αποφύγω το ωμό κρέας. Πέραν του ότι δεν αντέχω την μυρωδιά και εγώ η ίδια όταν πρέπει να μαγειρεψω
κουκλα δε θα το φας εσυ...το αν αντεχεις εσυ τη μυρωδια δε θα επρεπε να ειναι θεμα εδω..ουτε επιχειρημα..
Γιατί να το διακυνδινεύσουμε? Όσο καλά κι αν ξέρουμε τον χασάπη ή τον εμπιστευόμαστε, είναι μάλλον απίθανο να γνωρίζει κι αυτός ο ίδιος αν το κρέας είναι μολυσμένο.
Όπως και να'χει προτιμώ να του δίνω κροκέτες και που και που μαγειρεμένο πάντα κρέας/κοτόπουλο.
ενω αυτο που ειναι μεσα στις κροκετες, ή στις κονσερβες εισαι σιγουρη απο που προερχετε ε..?
και δε το διακυνδινευεις...
δηλ μονο εγω βλεπω οτι στην ουσια αυτες οι τροφες που δινουμε στα ζωα μας ειναι σκουπιδια...?
οκ, δε το συνεχιζω αλλο..
ειπαμε..ο καθε ενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του..
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλλά είπαμε....ο καθένας υπεύθυνος για τις πράξεις του και εύχομαι Γωγώ ο χασάπης σας α)πραγματικά να ξέρει τι κρέας σας δίνει (που προσωπικά δεν το νομίζω) και β) να μην σα κοροιδεύει!
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Πάντως παλιότερα, όταν ένας γάτος μου είχε σπάσει το σαγόνι του, η γιατρός μού είχε πει πως έπρεπε να τρώει κάτι ανάλατο και μου είχε προτείνει να του δώσω κατεψυγμένο κιμά! Τη ρώτησα για το τοξόπλασμα και γενικά για τις αρρώστιες και μου είπε πως αν ο κιμάς είναι κατεψυγμένος, τότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος! Ποτέ όμως να μη δώσω ωμό φρέσκο κρέας! Η κατάψυξη έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το ψήσιμο, όσον αφορά τις αρρώστιες!
Ismini
Διάσημο μέλος
Στο internet υπάρχουν απόψεις πάσης φύσεως (μέχρι και site που προτείνουν το μαγείρεμα γάτας είδα εδώ), οπότε κρίνουμε, επιλέγουμε και πράτουμε.
Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
..........πόσο μάλλον να ταίσουμε τα ψιψίνια μας!!!!!!!!....
δεν ξέρω, εγώ δεν τούς δίνω ωμό κρέας παρόλο που το ζητάνε σαν τρελλά όταν το καθαρίζουμε για να το μαγειρέψουμε!!!!! ψαράκι δίνω, δεν το αρνούμαι........άραγε εκεί υπάρχει επίσης πρόβλημα????????Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γωγω
Δραστήριο μέλος
και θα δινεις στο ζωο αυτο που του αρμοζει...παραλληλα αν θες..δινε του και κροκετα..αλλωστε η επιτυχια κρυβετε στην ποικιλια και ΟΧΙ στην μονοφαγια...και συνολικα οχι με ενα γευμα...αλλα πως να το κανουμε αλλο ζωντανο κρεας (οταν λεμε ωμο, εννοουμε και το κατεψυγμενο) και αλλο κονσερβα και κροκετα..
Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
με το κρέας το ωμό.......χχμμμ, δεν ξέρω, είμαι επιφυλακτική!!!!!

χριστινα
Διάσημο μέλος
Mika
Δραστήριο μέλος
Να δώσω ωμό κρέας στους γάτους μου δεν θέλω και πραγματικά δεν βρίσκω και το λόγο!
Πάντως παλιότερα, όταν ένας γάτος μου είχε σπάσει το σαγόνι του, η γιατρός μού είχε πει πως έπρεπε να τρώει κάτι ανάλατο και μου είχε προτείνει να του δώσω κατεψυγμένο κιμά! Τη ρώτησα για το τοξόπλασμα και γενικά για τις αρρώστιες και μου είπε πως αν ο κιμάς είναι κατεψυγμένος, τότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος! Ποτέ όμως να μη δώσω ωμό φρέσκο κρέας! Η κατάψυξη έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το ψήσιμο, όσον αφορά τις αρρώστιες!
Η καταψυξη εχει το ιδιο αποτελεσμα με το ψησιμο αλλα μονο αν ειναι στους min -18βαθμους και το λιγοτερο για δυο βδομαδες. Για τον ιδιο λογο και τα ψαρια απο τα οποια φτιαχνουμε sushi πρεπει να γινετε μονο με κατεψυγμενο ψαρι. δηλ απαγορευετε με φρεσκο (HACCP rules), γιατι μπορει να εχουν Anisakis larvae.
Mika
Δραστήριο μέλος
ωμό κρέας..????? χχχχμμμμμ, ρε παιδιά εδώ μας λένε ούτε με γυμνά χέρια να μήν το πιάνουμε..........πόσο μάλλον να ταίσουμε τα ψιψίνια μας!!!!!!!!....
δεν ξέρω, εγώ δεν τούς δίνω ωμό κρέας παρόλο που το ζητάνε σαν τρελλά όταν το καθαρίζουμε για να το μαγειρέψουμε!!!!! ψαράκι δίνω, δεν το αρνούμαι........άραγε εκεί υπάρχει επίσης πρόβλημα????????
Κοιτα το προηγουμενο μου μυνημα. Τωρα ειδα το δικο σου...
vrmode
Νεοφερμένο μέλος
Μην απορήσετε αν αρχίσει τις διάρροιες...
Δεν ξέρω για τα γατιά...τώρα το ψάχνω, αλλά θα σας πω για το σκύλο μου που ξεκίνησε barf και 4-5 μήνες περίπου.
Οι διαφορές του σε σχέση με πριν είναι:
1. Πριν απ' το barf είχαμε συνέχεια διάρροιες - αιτία δεν βρήκαμε (με εξέταση κοπράνων τουλάχιστο). Οι διάρροιες έχουν πλέον κοπεί και τα κόπρανα είναι άψογα.
2. Το τρίχωμα γυαλίζει και είναι απαλό.
3. Είχε μια μικρή μυρωδιά "σκυλίλας" - τώρα πια δεν μυρίζει
4. Εμφανίζει πολύ λιγότερα έως καθόλου εκζέματα στο δέρμα του
5. Τρώει σαν βουλιμικός ενώ πριν έβλεπε φαγητό και έστριβε.
Αυτά...
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Mika
Δραστήριο μέλος
vrmode
Νεοφερμένο μέλος
Τι ειναι το barf;
H διατροφή με ωμό κρέας, κόκκαλα, λαχανικά και κάποια άλλα συμπληρώματα όπως λάδι, αυγά κλπ.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Θα βρειτε βιντεο εδω κι εδω ιδιως στο δευτερο θα δειτε φοβερη διαφορα με αυτη τη διατροφη για τα ζωα, μια και ειναι πολυ [πιο κοντα στισ φυσικες τους συνηθειες, προσωπικα ειμαι υπερ και για τους ανθρωπους και δοκιμαζω εδω και ενα μηνα τη διαφορα τρωγοντας ωμα και επειδη ενθουσιαστηκα απο καθε αποψη το κανω και για τα γατακια με κρεας φυσικα , μια κι εγω δεν τρωω πια.
εδω γατουλες τρωνε ωμα
aretha
Περιβόητο μέλος
Γενικά, οι περισσότεροι κτηνίατροι είναι αρνητικοί. Κι εμένα μου φαίνεται πολύ παρακινδυνευμένο (τοξόπλασμα και άλλα παράσιτα, σαλμονέλα, ακόμα και νόσος των τρελών αγελάδων)

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Θα βρειτε βιντεο εδω κι εδω ιδιως στο δευτερο θα δειτε φοβερη διαφορα με αυτη τη διατροφη για τα ζωα, μια και ειναι πολυ [πιο κοντα στισ φυσικες τους συνηθειες, προσωπικα ειμαι υπερ και για τους ανθρωπους και δοκιμαζω εδω και ενα μηνα τη διαφορα τρωγοντας ωμα και επειδη ενθουσιαστηκα απο καθε αποψη το κανω και για τα γατακια με κρεας φυσικα , μια κι εγω δεν τρωω πια.
εδω γατουλες τρωνε ωμα
αραια και που δινω καμια πετσα ωμη ή κιμα και εγω,αλλα δεν μπορω να πω οτι το τρωνε και με πολυ ορεξη.τα 2 δεν τα τρωνε καθολου.
οταν λες τρως ωμα τι εννοεις,εκτος απο τα λαχανικα τι αλλο τρως ωμο?

μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος
. τωρα θα μου πειτε αυτο τρωγανε πριν εξημερωθουν αλλα τωρα δεν θα εχουν συνηθησει πληρως την ψημενη τροφη, τις κροκετες κ.α.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool