Μήπως πρέπει να δοκιμάσουμε ωμό κρέας;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα δύο θέματα συγχωνεύτηκαν! Thanks Aretha ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωμό κρέας για την υγεία των δοντιών της γάτας σας;

Γεια σας !
Χαζεύοντας στην ιστοσελίδα του Αίλουρου διάβασα και το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον
"
Οι προγόμφιοι είναι τα ψαλίδια που κόβουν το θήραμα σε μικρά κομμάτια για να καταπίνονται ευκολότερα γιατί η γάτα δεν μασάει την τροφή της.
Δυστυχώς οι γάτες που τρωνε μόνον εμπορική τροφή δεν έχουν την ευκαιρία να την κομματιάσουν, με αποτέλεσμα να χαλάνε γρηγορότερα τα δόντια τους.
Οι ίνες του φρέσκου κρέατος, που τρωνε οι άγριες γάτες, λειτουργούν σαν οδοντικό νήμα που βοηθά στον καθαρισμό των δοντιών. "

& παρακάτω πως είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε από μικρή τη γάτα μας να καθαρίζουμε τα δόντια της

Προσωπικά αυτό το τελευταίο μου ακούγεται "κάπως" σαν κάτι τελείως έξω από τη φύση των ζώων.
Εσείς τι γνώμη έχετε για το ωμό κρέας ? Θα το δίνατε στις γάτες σας? Έστω και περιστασιακά? Κυρίως σαν μέσο καθαρισμού των δοντιών της ?
Ή πιστεύετε πως η ξηρή τροφή είναι επαρκής ?
:)

Αααα επειδή δεν γίνεται σωστά cp η διεύθυνση , η πληροφορία είναι στο κεφάλαιο "αισθήσεις" στο site του Αίλουρου !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ δε θα έδινα ποτέ ωμό κρέας στη γάτα μου.Αν θέλω κάτι που να ομοιάζει στη φυσική της τροφή,υπάρχουν και κονσέρβες.Αν υπάρχει πρόβλημα με τα δοντάκια της,υπάρχουν ειδικές κροκέτες.Το ωμό κρέας μεταφέρει ένα σωρό μικρόβια,συμπεριλαμβανομένου της τοξοπλάσμωσης.Επισης,αν το ζώο δεν είναι εμβολιασμένο,υπάρχει το ενδεχόμενο λύσσας.Η μόνη ράτσα στην οποία έχω διαβάσει να συνισταται η κατανάλωση ωμού κρέατος περιστασιακά,είναι η γάτα της Βομβάης,που ομοιάζει σε μικρό πάνθηρα,και η κατανομή του σιαγόνα της έχει ανάγκη κάτι τέτοιο.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν είναι μόνο η τοξοπλάσμωση. Αν το ωμό κρέας είναι μολυσμένο από κάποιο παράσιτο, η γάτα μας, λειτουργεί πολλές φορές σαν ενδιάμεσος ξενιστής ( σαν κρίκος δηλαδή), και μπορεί να μας μεταφέρει πολύ σοβαρές ασθένειες που είναι και θανατηφόρες πολλές φορές.
Το ίδιο και τα ωμά ψάρια που έχουν και βαρέα μέταλλα...ούτε ψαροκέφαλα ωμά και ειδικά ποτέ τα εντόσθια! Γιατί δυστυχώς παιδί θυμάμαι ότι έτσι τα μεγαλώναμε τα γατιά. Είχαν φάει εντόσθια οι γάτες μας...:/:

Εγω θυμαμαι πριν κατι καιρους που ειχε δειξει στις ειδησεις μια κυρια η οποια ειχε πολες γατες και την ειχαν κατασκισει οι γατες της και ο λογος λεγαν οτι ηταν, επειδη η κυρια τους εδινε μονο ωμο κρεας!

Και εγω θα φοβομουνα πολυ να δωσω ωμο κρεας στα γατιδια μου:hmm:
Υπαρχουν τοσοι κινδυνοι,πιθανον αυτα να ισχυαν πολυ,πολυ παλιοτερα.Σημερα δεδομενης της ποιοτητας του κρεατος που καταναλωνουμε και των συνθηκων εκτροφης και μεταφορας σιγουρο ειναι οτι πρεπει να μαγειρευτει καλα.:hmm:Απο την αλλη ομως η αποκλειστικη καταναλωση κονσερβων απο την γατα, οποσδηποτε μακροχρονια θα οδηγησει σε προβληματα των ουλων(ειναι πολυ μαλακη τροφη).
Εκτος απο διατροφη με καλης ποιοτητας κροκετες που μεταξυ αλλων αποτρεπουν τον σχηματισμο πετρας στα δοντια της γατας, υπαρχουν και πιο εξειδικευμενες κροκετες οπως Dental DSO 29(κτηνιατρικη σειρα) και Oral Sensitive(εμπορικη σειρα) και τα δυο της Royal Canin:D

Aν έχει καταψυχθεί πρώτα ( στους -18 ) , δεν σκοτώνονται τα μικρόβια ? Ή μόνο με βράσιμο είμαστε ασφαλείς ?
Για να πω την "αμαρτία " μου εγώ δίνω που και που ωμό κρεατάκι στις γάτες μου. Αλλά πολύ σπάνια για να θεωρηθεί πως δίνετε για λόγους καθαρισμούς των δοντιών!
Και δεν έχει συμβεί κάτι...
Οχι πως δεν έχω αμφιβολίες ...
Γι'αυτό άλλωστε σας ρωτάω !
Νική θα τις ψάξω αυτές τις κροκέτες ! Ευχαριστώ για την πληροφορία !

Εγω θυμαμαι πριν κατι καιρους που ειχε δειξει στις ειδησεις μια κυρια η οποια ειχε πολες γατες και την ειχαν κατασκισει οι γατες της και ο λογος λεγαν οτι ηταν, επειδη η κυρια τους εδινε μονο ωμο κρεας!

Λολ! Αυτό μου θυμίζει κάτι μύθους του τύπου "αν το [συμπληρώστε εδώ οποιοδήποτε όνομα ζώου] δοκιμάσει μια φορά ανθρώπινο αίμα, θα μεταμορφωθεί σε δολοφόνο".:lol::lol::lol:

Μπορώ να φανταστώ πολλούς λόγους για τους οποίους οι γάτες της κυρίας την ξέσκιζαν, αλλά το ωμό κρέας δεν είναι ένας απ' αυτούς.;)

Λολ! Αυτό μου θυμίζει κάτι μύθους του τύπου "αν το [συμπληρώστε εδώ οποιοδήποτε όνομα ζώου] δοκιμάσει μια φορά ανθρώπινο αίμα, θα μεταμορφωθεί σε δολοφόνο".:lol::lol::lol:

Μπορώ να φανταστώ πολλούς λόγους για τους οποίους οι γάτες της κυρίας την ξέσκιζαν, αλλά το ωμό κρέας δεν είναι ένας απ' αυτούς.;)
Ωωω.. σιγουρα, και εγω!! Αλλα τα ποδια της και τα χερια της ηταν μεσα στο αιμα! Ηταν τρελλο!

Μηπως οι γατες ειχαν μεινει ξεχασμενες μερες η βδομαδες χωρις τροφη μονο με την κυρια??? εχουν αιλουροειδη καταγωγη οποτε...

Το ίδιο και τα ωμά ψάρια που έχουν και βαρέα μέταλλα...ούτε ψαροκέφαλα ωμά και ειδικά ποτέ τα εντόσθια! Γιατί δυστυχώς παιδί θυμάμαι ότι έτσι τα μεγαλώναμε τα γατιά. Είχαν φάει εντόσθια οι γάτες μας...:/:
Παλιότερα, οι θάλασσες ήταν καθαρές, τα ψαράκια δεν ήταν φορτωμένα βαρέα μέταλλα, τώρα, να ταΐσεις κοτόπουλο ωμό; 99% θα πάθουν σαλμονέλλα, ψάρια ωμά; Ποιος ξέρει από πού τα ψάρεψαν; Εκτός αυτού, όλα τα βιβλία ,που έχω διαβάσει, γράφουν ότι απαγορεύεται να δώσουμε στη γάτα ωμό χοιρινό κρέας, χωρίς εξήγηση όμως, ενώ, για ωμό μοσχάρι, ψάρι κλπ γράφουν ότι επιτρέπεται.

Εδώ και 10 μέρες δίνω ωμά στη σκύλα μου.
Ένα χρόνο πριν το θεωρούσα καθαρή αυτοκτονία.
8 μήνες πριν άρχισα να ζηλεύω όσους το έκαναν αλλά και πάλι δεν τολμούσα ούτε κατά διάνοια να το τολμήσω.
6 μήνες πριν άρχισα να φλερτάρω με την ιδέα και άρχισα να το μελετώ.
4 μήνες πριν το πήρα απόφαση και άρχισα να το μελετώ πιο συστηματικά.

Ανακλήσεις τροφών επώνυμων εταιρειών μολυσμένες μέχρι και με σαλμονέλα στάθηκαν καταλυτικές στο να γυρίσουν τα μυαλά μου. Σκέφτηκα πως αν η σκύλα μου είναι να πάθει σαλμονέλα προτιμώ να την πάθει με δόξα και τιμή τρώγοντας κοτόπουλο από το χασάπη και όχι ακριβοπληρωμένα σκουπίδια σε συσκευασία πολυτελείας.

Σε ότι αφορά τα σκυλιά έψαξα, διάβασα και απομυθοποίησα τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία τους.
Επειδή είναι μάλλον ζήτημα χρόνου να αποκτήσω γάτα και επειδή όταν θα γίνει αυτό θα ήθελα την κάνω και αυτήν barfer, γνωρίζει κάποιος να μου πει πού να ψάξω για να δω το πεπτικό σύστημα της γάτας;
Υπάρχει ανάλογο θέμα στο φόρουμ;

Εγώ είμαι τελείως άσχετη με το θέμα. Πάντως κι εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι η υγεία του ζώου (και βέβαια η δική μου), αλλά και η συμπεριφορά του. Δεν έχω υπόψη μου κάποια επιστημονική μελέτη, αλλά έχω ακούσει ότι δίνουν ωμό κρέας σε σκυλιά - φύλακες για να τα κάνουν πιο επιθετικά.
.....
Παιδιά, μόλις μου τηλεφώνησε μια γειτόνισσα που έχει ένα υπέροχο Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Ο λυκόσκυλο. Είναι το μόνο σκυλί "βαρέων-βαρών" που πλησιάζω γιατί είναι κύριος! Λοιπόν τη ρώτησα αν ήξερε κάτι σχετικά με το θέμα και μου είπε ότι ο κτηνίατρός της της απογόρεψε αυστηρά τη χορήγηση ωμού κρέατος στο σκύλο! Όχι, απλά δεν πρόκειται για νέα μέθοδο, αλλά για έναν παμπάλαιο τρόπο για την αύξηση της επιθέτικότητας των ζώων! :hmm:Πάντως από μία σύντομη περιήγηση στο ίντερνετ διαπίστωσα ότι πολύ κόσμος ταίζει ωμό κρέας τα ζωάκια του και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Φαίνεται πως το μόνο ζώο το οποίο αντιδρά αρνητικά στο ωμό κρέας είναι... ο άνθρωπος! Από τότε που ο καλός κόσμος το τρώει στα ακριβά εστιατόρια της Ευρώπης και της Αμερικής έχουμε γίνει πιο ΖΏΑ και από τα ζώα, αιμοχαρείς και αδίστακτοι με τους πολέμους να μη σταματούν και να μένουμε ασυγκίνητοι στον πόνο τόσο των συνανθρώπων όσο και των τετράποδων φίλων μας.
Σόρρυ για το off-topic ξέσπασμα.. :redface:

Καλησπερα:)
Εμεις δεν εχουμε δωσει ποτε ωμο κρεας στον γατουλη μας και ουτε εχει δειξει ποτε να θελει οταν το μυρισει:hmm:
Απο τοτε που ηταν μικρος ομως,τ καλοκαιρια,πιανει πουλακια παρα πολυ συχνα και τα τρωει:blink:αλλα μεχρι και τωρα που ειναι 7 χρονων δεν εχει παθει κατι :hmm:

Παντως επειδη μ ενδιαφερε κι εμενα το θεμα αν και ως vegan απεχθάνομαι τηνιδεα υπαρχει το θεμα των μικροβιων πανω στο κρέας και εξισου το αν το κρέας ειναι οτι να ναι η βιολογικο( αυτο που τρωνε οι ανθρωποι δεν ειναι ντε και καλα καλο μπορει να ειναι πηγμενο σε ορμονες η αλλα αναλογα τι τρωει το ζωο απο το οποιο προερχεται. Το αλλο θεμα ειναι ταμικροβια κα η τοξοπλασμωση, μια γνωστη για νατο λυσει τα κανει λιγο στον ατμο τα κοτοπουλα.... δεν εχω απαντηση στο θεμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να δώσει κάποιος ωμό κρέας στα ζώα του; Ας το μαγειρέψει πρώτα αν δεν θέλει να εμπιστευτεί τις διάφορες μάρκες...

Γιατί πρέπει να είναι ωμό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω ξεκινησα την διατροφη με ωμα σημερα. Το πρωι που εφαγε ωμο κροκο αβγου με λιγη κονσερβα και γαλα ξετρελαθηκε. Πριν λιγο που του εδωσα κονσερβα ανακατεμενη με κιμα γαλοπουλας, λιγο καλαμαρι, συκωτακι κοτας και γαλα δεν εφαγε. Τσιμπησε λιγο και το παρατησε. Δεν προκειται να κανω πισω για να φαει αυτο που θελει. Φτανει πια με τις κονσερβες.

Οσο για τα μικροβια δεν ανησυχω και πολυ. Υπαρχει ο κινδυνος σαλμονελας αλλα οι γατες εχουν πιο οξινο στομαχι απο μας και ειναι πιο ανθεκτικες στα μικροβια. Εγω για να λυσω αυτο το προβλημα δεν παιρνω συσκευασμενο κρεας για να μην ειναι μολυσμενο με σαλμονελα, E.coli κτλ. Πιστευω πως θα του κανει καλο να τρωει κανενα βακτηριο παραπανω για να αποκτησει πιο δυνατο ανοσοποιητικο συστημα. Η τοξοπλασμωση δεν με απασχολει καθολου. Αν δεν εχω ηδη κολλησει, σε περιοδο εγκυμοσυνης θα χρειαζεται προσοχη με το καθαρισμα της αμμου, αλλα επειδη κανει την αναγκη του στην τουαλετα, εχω λυσει και αυτο το προβλημα. Αλλωστε τοξοπλασμα εχουν τα χοιρινα και τα αρνια, οποτε αποφευγεις να ταιζεις την γατουλα τετοια κρεατα. Στην γαλλια το 90% του πληθυσμου εχει τοξοπλασμα.

Πριν απο τις κονσερβες τι ετρωγαν οι γατες; Δεν εχει και πολλα χρονια που εχουν βγει οι γατοτροφες. Πιστευω πως τα ωμα ειναι πολυ πιο υγειινα για αυτες. Πως θα σας φαινοταν να ζουσατε καθε μερα με κονσερβες ή κροκετες; Εδω πλεον πουλανε και ωμες τροφες κατεψυγμενες. Γιατι οι γατες που τρεφονται με κροκετες και κονσερβες παρουσιαζουν πιο συχνα προβληματα (μολυνσεις στο ουροποιητικο, κρυσταλλους, υπερθυροειδισμο) απο τις αδεσποτες; Η δικια μου στην ελλαδα που ηταν ημιαδεσποτη και ετρωγε ποντικια, αρουραιους, πουλια, εντομα, ωμα κρεατα, ψαροκοκκαλα, ψαρια γιατι δεν παρουσιασε ουτε ενα προβλημα υγειας για 15 χρονια; Χωρις να εχει κανει ουτε ενα εμβολιο και μονο 2-3 αποπαρασιτωσεις. Μονο 2 περιστατικα ειχαν συμβει: 1) ειχε μπλεχτει σε καβγα και ειχε μια τεραστια πληγη στην κοιλια της η οποια εκλεισε απο μονη της και 2) την ειχαν σπασει το ποδι και χρειαστικε κτηνιατρος.

Οσο βλεπω τον γατουλη μου να δυσκολευεται να φαει ωμο κρεας, αλλο τοσο μετανιωνω που δεν τον αρχισα στα ωμα απο μικρο.

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να δώσει κάποιος ωμό κρέας στα ζώα του; Ας το μαγειρέψει πρώτα αν δεν θέλει να εμπιστευτεί τις διάφορες μάρκες...

Γιατί πρέπει να είναι ωμό;

γιατι οταν ειναι μαγειρεμενο καταστρεφονται πρωτεινες, βιταμινες και αλλες ουσιες σημαντικες για την ομαλη λειτουργια του οργανισμου. Οι γατες ειναι σαρκοφαγες, μεχρι πριν 50 χρονια ετρωγαν ποντικια, δεν γινεται να εξελιχθουν σε ενα τοσο μικρο χρονικο διαστημα ωστε να τρωνε μαγειρεμενο κρεας χωρις να ειναι εμπλουτισμενο με συμπληρωματα διατροφης.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back