Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Λιγότερο βάρβαρος δεν είναι ο τρόπος που θα σου πω, είναι λίγο κουραστικός, αλλά είναι αποτελεσματικός (έχω 2 γάτες που λατρεύουν το χαλί...). Βούρτσα από το σούπερ μάρκετ, από αυτές που πλένουν χαλιά, χαλάκια κλπ, δηλαδή με αρκετά σκληρή τρίχα. Ζεστό νερό σε λεκανίτσα, με ή χωρίς καθαριστικό και με βρεγμένη βούρτσα περνάς το χαλί. Αφαιρεί μάλλον όλες τις τρίχες (γατίσιες κ ανθρώπινες), εννοείται ότι φοράς γάντια και θέλει υπομονή και ανοιχτά παράθυρα για να στεγνώσει μετά. Δεν είναι ακριβώς πλύσιμο, επιφανειακό είναι, αλλά οι τρίχες φεύγουν. Καλό κουράγιο!
Εγώ το κάνω αυτό ακριβώς(ζεστό νερό με carpex) για να βγάλεις και τους λεκέδες) συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες για να στεγνώσει γρήγορα το χαλί.Είναι όμως "αρκετά" κουραστική διαδικασία όποτε το επιχειρώ μάλλον σπάνια.

Και δυστυχώς είναι θέμα μερικών ημερών εως και δύο-τριών βδομάδων να ξαναγεμίσει τρίχες το χαλί.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
brigite
Διάσημο μέλος
Χάλια τα χαλιά μου χάλια.Τα καθαριστηρια χαλιων κλεφτες θα γινουν.Θα ξεκολλησω τις τριχες με τη βουρτσα τη σκληρη και μετα αντιε χαλια ........τον Οκτωβρη παλι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
1 τριχα πιανει η βουρτσα, 10 πετανε. Εχει παρα πολυ λεπτη τριχα! Θα δοκιμασω βρεγμενη πετσετα να δω μηπως μαζευει περισσοτερες τριχες. Το τριχωμα γυρω απο τον λαιμο του σαν να εχει γινει πιο κοντο απο οτι ηταν
Λετε να το γυρισει σε κοντοτριχος το καλοκαιρι; Ή μηπως φταει το κολαρο;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ πέρσι πάντως τον κούρεψα και ησυχάσαμε και οι δύο. Εγώ από την τρίχα κι αυτός από τη ζέστη (υπέφερε ο ψυχάκος...). Σκέψου το.
Όσο για χαλιά κορίτσια, είπαμε, σκούπα των 2500 watt, heavy duty...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Πολλές μακρύτριχες ράτσες φοράνε τα καλοκαιρινά τους, μην ανησυχείς.
Εγώ πέρσι πάντως τον κούρεψα και ησυχάσαμε και οι δύο. Εγώ από την τρίχα κι αυτός από τη ζέστη (υπέφερε ο ψυχάκος...). Σκέψου το.
Όσο για χαλιά κορίτσια, είπαμε, σκούπα των 2500 watt, heavy duty...
δεν γινεται να τον κουρεψω γιατι δεν εχει πολυ ζεστη το καλοκαιρι (συνηθως εχει γυρω στους 25 και αντε να εχει καυσωνα για 2-3 μερες και να πιασει τους 29-30). Με τα χαλια εχουμε μεγαλο προβλημα γιατι δεν βγαινουν και ειναι ολο το διαμερισμα στρωμενο με χαλι εκτος απο μπανιο και κουζινα. Ευτυχως η σκουπα ειναι βουρτσακια που περιστρεφονται απο κατω και μαζευει τις περισσοτερες. Τωρα που μαδαει πολυ ελπιζω να τις μαζευει το ιδιο καλα.
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εμείς μιλάμε για τα 40άρια που μας κάνει εδώ. Έβγαζε ο κακομοίρης έξω τη γλώσσα και βαριανάσαινε. Του΄βαζα λίγο νερό στη μπανιέρα και καθότανε μέσα!!!!
Melini
Διάσημο μέλος
Εμενα το μεγαλο μου προβλημα ειναι τα χαλια.Οι τριχες δεν ξεκολλανε με τιποτα.Ουτε η ηλεκτρικη σκουπα τους κανει τιποτα ,οσο γοα το ρολο,με τη μια μπουκωνει.Αφου σκεφτομαι να τα χτενισω με την παλια χτενα της γατας και μετα με την ηλεκτρικη και βλεπουμε.Μηπως ξερετε κανα τροπο λιγοτερο βαρβαρο;
![]()
Εγώ, πριν περάσω το χαλί με την ηλεκτρική, το βουρτσίζω με τη βούρτσα της γάτας, κι εκεί που κάθεται και παίζει έχω βάλει μια όμορφη κουρελού, που του άρεσε πολύ και την έχει κάνει και ονυχοδρόμιο.

Πάντως τα πράγματα έχουν αρχίσει να δυσκολεύουν, έκανα ηλεκτρική το Σάββατο και χτες ήταν πάλι όλα μεσ'την τρίχα, θα πρέπει να βάζω κι εγώ συχνότερα τώρα... ειδικά επειδή δε μαζεύω τα χαλιά μου το καλοκαίρι.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εγω πηρα μια τετοια το καλοκαιρι γιατι λερωνοταν πολυ οταν πηγαινε στην αμμο οταν ηταν μικρουλης και μετα καθοταν οπου εβρισκε και λερωνε τα παντα. Σωθηκα μ'αυτη και επισης καθαριζει μια χαρα και τις τριχες

Ψαξτε σκουπες που να εχουν περιστροφενη βουρτσα ή βουρτσακια, γιατι αν εχετε απο τις αλλες δυσκολα τα πραγματα με τις τριχες στα χαλια.
chryssa
Διάσημο μέλος
Λιγότερο βάρβαρος δεν είναι ο τρόπος που θα σου πω, είναι λίγο κουραστικός, αλλά είναι αποτελεσματικός (έχω 2 γάτες που λατρεύουν το χαλί...). Βούρτσα από το σούπερ μάρκετ, από αυτές που πλένουν χαλιά, χαλάκια κλπ, δηλαδή με αρκετά σκληρή τρίχα. Ζεστό νερό σε λεκανίτσα, με ή χωρίς καθαριστικό και με βρεγμένη βούρτσα περνάς το χαλί. Αφαιρεί μάλλον όλες τις τρίχες (γατίσιες κ ανθρώπινες), εννοείται ότι φοράς γάντια και θέλει υπομονή και ανοιχτά παράθυρα για να στεγνώσει μετά. Δεν είναι ακριβώς πλύσιμο, επιφανειακό είναι, αλλά οι τρίχες φεύγουν. Καλό κουράγιο!
Η βούρτσα αυτή είναι η καλύτερη λύση νομίζω κι εγώ, αλλά είναι ζόρι να είσαι στα γόνατα και να περάσεις με προσοχή το χαλί από άκρη σε άκρη. Εγώ περνάω ένα ένα τα χαλιά με αυτή στο τέλος της σεζόν, με μίγμα από νερό και ξίδι, το οποίο είναι και απολυμαντικό και αναζωογονεί τα χρώματα. Το κάνει η μαμά μου χρόνια (χωρίς γάτες) και πάντα έβγαζε τεράστιες τούφες από τα δικά μου μαλλιά.

Μετά όμως πρέπει να αφήσεις μια μέρα τα χαλιά έξω (όχι στον ήλιο, για να μην ξεβάψουν) για να ξεμυρίσει το ξύδι και να στεγνώσουν καλά πριν τα τυλίξεις.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Οχι μονο μαδαει, αλλα και οτι τουφες με τριχες βρισκει στο πατωμα τις τρωει. Τι θα κανω μ'αυτο το γατι; 
chryssa
Διάσημο μέλος
Υπομονή! Και η δικιά μου προσπαθεί να μασουλήσει τις τρίχες που περισσεύουν από τη βούρτσα όταν τη χτενίζω! Σήμερα βρήκε και 2-3 μικρά πουπουλάκια από το καναρίνι στο πάτωμα και τα έφαγε πριν την προλάβω! Ήταν πολύ μικρά όμως και δεν ανησυχώ! Αλλά η Μπουμπού δεν έχει βγάλει ούτε μια τριχόμπαλα ποτέ, οπότε δεν ξέρω τι να σου προτείνω. Εδώ πουλάνε μια ειδική ξηρά τροφή για γάτες με πρόβλημα τις τριχόμπαλες, από τη Hill's νομίζω.Τι θα κανω μ'αυτο το γατι;![]()

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Πηρα κ βουρτσα κ την ξεμαλλιασα,ενα τεταρτο την εκανα,τουφες εβγαλα.
Αντε να δουμε...
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Όποτε τους χτενίζω, ειδικά τον Χωσούλη που είναι μακρύτριχος, μένει ένα γατί ακόμα στην βούρτσα. Μόνο το καλοκαίρι που πριν τον χτενίσω τον περνάω με ένα βρεγμένο πανί και κάπως μαζεύεται λίγο η κατάσταση. Αλλιώς είναι σαν να έχει περάσει το γατί από όλα τα σπίτια της περιοχής γιατί οι τρίχες του ταξιδεύουν μέχρι πολύ μακρυά!

Melini
Διάσημο μέλος
Μιλάμε ότι σε μια εβδομάδα η αλλαγή είναι απίστευτη!!! Οι τρίχες αιωρούνται στον αέρα, κολλάνε στα χαλιά, στα ρούχα μου, στο γάντι, τούφες κυλούν στο πάτωμα με ένα φύσημα αέρα... νομίζω ότι από σήμερα είμαι πραγματικό μέλος του club της γατοτριχόπτωσης και ξεκινώ την προσωπική μου μάχη 
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
και σε εμας ξεσπασε ο πολεμος...Πριν λίγες μέρες έγραφα για το Gandalf κι έλεγα ότι μαδάει... ΛΑΘΟΣ!!! Ο γάτος μου ΤΩΡΑ μαδάει πραγματικάΜιλάμε ότι σε μια εβδομάδα η αλλαγή είναι απίστευτη!!! Οι τρίχες αιωρούνται στον αέρα, κολλάνε στα χαλιά, στα ρούχα μου, στο γάντι, τούφες κυλούν στο πάτωμα με ένα φύσημα αέρα... νομίζω ότι από σήμερα είμαι πραγματικό μέλος του club της γατοτριχόπτωσης και ξεκινώ την προσωπική μου μάχη
![]()

Χτενιζω καθε μερα...μα καθε μερα...

Melini
Διάσημο μέλος
και σε εμας ξεσπασε ο πολεμος...
Χτενιζω καθε μερα...μα καθε μερα...![]()
Και τα δικά σου είναι τρία και τρεις φορές πιο φουντωτά... είναι σα να έχεις 9 γάτες!!!
Αντε Γιούλη, είσαι η ηρωίδα μου 
katerina10
Περιβόητο μέλος
τραβαω το αυτοκόλλητο και μένει τόσο πολύ τρίχα στο αυτοκόλλητο που έφτιαχνες γούνα..
να μην σας τα πολυλογώ, έμεινα πολύ ευχαριστημένη και τα μωρά μου...χρρρρρρρρρρρρ όλη την ώρα και τρίχα πουθενα!!!!!!!!!!Μήπως να καθιερωθεί αυτού του είδους η αποτρίχωση???????????
Εμεινε μόνο η υγειής τρίχα και το τρίχωμα τους ΛΑΜΠΕΙ και είναι σαν βελούδο!
Τι να πω...!???Κάθε μέρα τα γατιά μου με ξαφνιάζουν!
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Παντως το χτενισμα κανει καλο και στο δερμα τους λογω του μασαζ, γι'αυτο και πιστευω ειναι το καλυτερο...
chryssa
Διάσημο μέλος
Κι εγώ κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα από τέλη Φεβρουαρίου!και σε εμας ξεσπασε ο πολεμος...
Χτενιζω καθε μερα...μα καθε μερα...![]()
Τρίχα και κακό και τελειωμό δεν έχει! Τώρα λόγω Πάσχα την άφησα στην ησυχία της 3 μέρες (οκ, βαριόμουν και λίγο
) και χτες το βράδυ ΜΠΟΥΚΩΣΕ η βούρτσα!!! Αφού την άδειασα και την ξαναχτένισα και πάλι ξαναγέμισε!

Join the club!νομίζω ότι από σήμερα είμαι πραγματικό μέλος του club της γατοτριχόπτωσης και ξεκινώ την προσωπική μου μάχη![]()

katerina10
Περιβόητο μέλος
Το έχεις δοκιμάσει (ξεχασμένη) αδερφή Γιούλη???Ισως για τα κοντοτριχα να κανει το ρολο....αλλα για τα ημιμακρυτριχα σιγουρα οχι...γιατι πιανει μονο τις εξωτερικες τριχες...
Παντως το χτενισμα κανει καλο και στο δερμα τους λογω του μασαζ, γι'αυτο και πιστευω ειναι το καλυτερο...

Εμένα μου θύμισε είδος απολέπισης..βγαινοθν τα νεκρα..μένουν τα σώα!
Τέσπα, χτενισμα κάνουμε αλλά θα κοψουμε το γάντι γιατί γεμίζει ο τόπος όλος...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Εμενα το μεγαλο μου προβλημα ειναι τα χαλια.Οι τριχες δεν ξεκολλανε με τιποτα.Ουτε η ηλεκτρικη σκουπα τους κανει τιποτα ,οσο γοα το ρολο,με τη μια μπουκωνει.Αφου σκεφτομαι να τα χτενισω με την παλια χτενα της γατας και μετα με την ηλεκτρικη και βλεπουμε.Μηπως ξερετε κανα τροπο λιγοτερο βαρβαρο;