Akasha
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη στον κτηνίατρο, οπότε θα ρωτήσουμε και αυτό. Υπάρχει περίπτωση να είναι μεταδωτική ασθένεια? Πρέπει ωστόσο να προσέξω κάτι?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Οι μηκητες δυστυχως μεταδιδονται και στον ανθρωπο. Να προσεχετε οταν την πιανετε να πλενετε τα χερια σας και γενικα μεχρι να την δει κτηνιατρος και να κανει θεραπεια να ειστε καπως προσεκτικοι. Παντως και να σας μεταδοθει η θεραπεια ειναι απλουστατη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Απ' όσο γνωρίζω, οι ασθένειες της γάτας δεν μεταδίδονται στον άνθρωπο και το αντίστροφο.
Από εκεί και πέρα, μπορεί να υπάρχουν κάποια είδη μύκητα (όπως τα δερματόφυτα) που μπορούν να μεταδοθούν και στον άνθρωπο.
Πιστεύω ότι όταν τη δει η κτηνίατρος τη γατούλα και σου πει αν έχει κάτι και τι είναι αυτό, θα σου πει εάν πρέπει να προσέξεις κάτι ή όχι.

anna 21
Δραστήριο μέλος
Agiyi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Εάν όμως βλέπεις ότι μαδάει πέραν του φυσιολογικού και του αναμενόμενου, θα συνέστηνα κι εγώ να τη δει ένας κτηνίατρος ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάποιος δερματικός παράγοντας που είναι η αιτία.

Agiyi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όταν ο γάτος χάνει τρίχωμα κυρίως ή μόνο περιμετρικά των αυτιών,τι μπορεί να σημαίνει;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα μπορουσε να ειναι ενα δερματολογικο προβλημα αλλα καλυτερα να τον πας στον κτηνιατρο του να τον δει. Εκεινος μονο μπορει να σου πει με σιγουρια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Waterlily
Νεοφερμένο μέλος
καλησπερα!! ο τιτλος μου τα λεει ολα νομιζω
κλεισαμε τον πρωτο μας χρονο (ειχαμε γεννεθλια στις 21!!!!) κ μαζι με τα γεννεθλια αφηνουμε κ τουφες παντου ξαφνικα! φανταζομαι πως εχει να κανει κ με την εποχη ( οπως κ εγω κατα καιρους χανω παραπανω μαλλια απο οτι συνηθως) αλλα περα απο το πολυ τακτικο μη πω καθημερινο κομμωτηριο που τα κανω τι παραπανω μπορω να κανω?? εχω απο ολα σχεδον: κοντυτριχη, ιμημακρυτριχη και μακρυτριχη και αντιστοιχα η μια χανει πιο πολυ μαλλι απο την αλλη :p υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να μην πνιγω στην τριχα κ να μην ειμαι σαν τη τρελη με μια χτενα κ μια σκουπα ολη μερα??? ή απλως το δεχομαι κ συνεχιζω?? 
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Δε χρειάζεται να πω πολλά... Έχεις πιάσει το νόημα!

Ναι, από Μάρτη μέχρι Ιούλιο κάθε χρόνο θα είσαι με τα σύνεργα της τρίχας στα χέρια και θα φτύνεις τριχόμπαλες!!
Αλλάζουν από το χειμερινό στο καλοκαιρινό τρίχωμα. Και πάλι τον Οκτώβρη που ξαναλλάζουν χάνουν μαλλί αλλά όχι τόσο.Η δική μου ημιμακρύτριχη αφήνει ολόκληρες τούφες όπου ακουμπάει και τα άλλα περνάνε και αφήνουν σύννεφα τρίχας. Λένε πως το έλαιο σολωμού βοηθάει αλλά εγώ τους το δίνω ένα μήνα και είδα διαφορά στο τρίχωμα που γυαλίζει περισσότερο και τα πατουσάκια τους είναι ακόμα πιο απαλά. Αλλά το μάδημα ίδιο. Ίσως χρειάζεται χρόνια χρήση, δεν ξέρω.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Χρόνια τους πολλά, να σου ζήσουν και να τα χαίρεσαι τα ζουζούνια σου

Για το θέμα που ρωτάς, όπως τα είπε η "Ειρήνη 1,2,3,4" είναι
Μ'άλλα λόγια, να αρχίσεις σιγά-σιγά να συμβιβάζεσαι στο γεγονός οτι εφεξής θα μαδάνε

Όλες οι γάτες ανεξαρτήτως μήκους τριχώματος μαδάνε. Κι η δική μου τις τελευταίες μέρες αφήνει τούφες εδώ κι εκεί, κι ας είναι κοντότριχη. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα να καταπολεμήσεις τη γεννεσιουργό αιτία. Ειδικά οι γάτες που ζουν σε διαμερίσματα, έχω διαβάσει οτι χάνουν περισσότερο τρίχωμα από τις αδέσποτες και για τον επιπλέον λόγο της υψηλότερης θερμοκρασίας που συνήθως υπάρχει στο εσωτερικό ενός σπιτιού. Όπου τελικά δεν είναι να ρωτάς για πόσο διάστημα και ποιούς μήνες υπάρχει τριχόπτωση, αλλά πότε δεν υπάρχει!
Παρολ'αυτά όμως, μπορείς να περιορίσεις τις συνέπειες. Δηλαδή να βουρτσίζεις το τρίχωμά τους τακτικά ώστε να μην καταπίνουν τριχόμπαλες και επιβαρύνουν το γαστρεντερικό τους, αποφεύγοντας παράλληλα να μαζεύεις διαρκώς τούφες από τα δάπεδα, τις πολυθρόνες, κλπ, λίγο λαδάκι σολωμού που στη διατροφή τους, και βέβαια ένα ρολλό με αποσπώμενες με κόλλα ταινίες που θα περνάς ρούχα και υφάσματα που έχουν την τάση να κολλούν οι τρίχες.
Δες και αυτά, ίσως βοηθήσουν:
https://www.mypetz.gr/threads/Μα-πόσο-μαδάνε.224386/
https://www.mypetz.gr/threads/Οι-μικρές-μαδάνε.229553/
https://www.mypetz.gr/threads/Σχετικά-με-το-χτένισμα-και-το-τρίχωμα-της-γατούλας.219197/
Υπομονή..

anna 21
Δραστήριο μέλος

εσυ που εχεις και παραπανω απο ενα.... δεν ξερω πως ζεις χωρις αυτην!
ααα και για εξτρα καλο αποτελεσμα μετα το βουρτσισμα περνας με βρεγμενα χερια ή με βρεγμενο πανι/πετσετα πανω απο το τριχωμα τις γατας για να φυγουν και οι τριχες που εχουν μεινει! παρα πολυ βοηθαει και το μπανιο, φευγουν ολες οι τριχες που ειναι να πεσουν, αρκει να καθεται η γατα- ο δικος μου με τιποτα!
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπανιο καθε ποτε ομως;;;

Waterlily
Νεοφερμένο μέλος
καλημερα κ ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!! τις χτενιζω αρκετα, δεν εχω ψαξει η αληθεια ειναι συγκεκριμενη βουρτσα, χρησιμοποιω ενα απλο πλαστικο χτενακι για τους κομπους (δεν τους αρεσει πολυ αυτο) κ μετα μια βουρτσα με σκληρες τριχες η οποια μαζευει οτι εχει βγαλει το χτενακι( μολις την δουν πεφτουν κ κανουν βαρελακια κ η Λίλη χτενιζει μονη της τα μαγουλακια της!!!!) δεν ειναι οτι δεν ειμαι ικανοποιημενη με το αποτελεσμα του χτενισματος ισα ισα που κανει πολυ καλη δουλεια απλα ξερετε ξαφνιαστικα γτ δεν εχαναν τοοοσο πολυ γιατι πριν δεν ηθελαν τοσο συχνα!! τωρα οσον αφορα το μπανιο... εδω εχω ενα θεμα. η Λίλη που ειναι 5,5 χρονων κ μπηκε σπιτι μας εγκυος εχει κανει 3-4 φορες μπανιο. δε τρελενται αλλα δε θα σε γραντζουνισει ή θα φυγει. οι μικρες που ειναι ενος χρονου δεν εχουν κανει ποτε.. κ μολις δουν νερο εξαφανιζονται... συμπερασμα λοιπον!! οπλιζομαι με υπομονη, χτενες, σκουπες κ ταινιες κ επιχειρω μπανακι!! ευχαριστω πολυ!! κ προσεχως θα ετοιμασω θεματακι για τον ενα χρονο με τα τρελοκομεια μου κ την εντυπωσιακη αλλαγη της Λίλης απο αδεσποτακι σε σπιτογατο!!!
kat-cats
Διάσημο μέλος
χαχαχαχαχαχα γελάω παιδιά συγχωρέστε με....προφανώς όλοι έχετε γατούδια όμορφα και καλά....το δικό μου είναι όμορφο αλλά είναι κουζουλό!!! προσπαθώ να τη χτενίσω και με κάνει ριγέ....άσε δε τα ουρλιαχτά!!! ούτε σε ζούγκλα να ήμασταν!!! φαντάσου να την κάνω και μπάνιο!!! τι να πω....κάτι κάνω λάθος....

anna 21
Δραστήριο μέλος
Μπανιο καθε ποτε ομως;;;![]()
φανταζομαι 2-3 αντε 4 φορες κατα τη διαρκεια της περιοδου που μαδανε (δλδ απο τωρα μεχρι τελος καλοκαιριου που ειναι και ζεστος ο καιρος). προσωπικα δεν εχω εφαρμοσει αυτη τη "λυση" γιατι ο δικος μου φοβαται το νερο και εχουμε βολευτει με τη βουρτσα. συχνοτερα μου φαινεται λιγο υπερβολη- νομιζω δεν κανει συχνα μπανιο στη γατα γιατι κατι συμβαινει με τη λιπαροτητα στο δερμα της.
κτηνιατρος μου το προτεινε σαν λυση για το μαδημα, με μετρο φυσικα.
μια ιδεα για το πως ειναι να χτενιζεις με furminator https://www.youtube.com/watch?v=hjXYgn27quc
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
^ Ευχαριστω!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool