kounelaki
Περιβόητο μέλος
Το φουρμινατορ λες.Το ιδιο βγαζει?Ειναι φυσιολογικο να μαδαει τοσο?ουάου!!!!!!
εγώ έχω πάρει αυτό που είναι με το ατσάλιο χτένι σε σχήμα ξυραφιού, θέλει καλό χειρισμό αλλα το ξεκατινιάζει το τρίχωμα!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DRIFTER
Πολύ δραστήριο μέλος
πάντως, σίγουρα έχει σημασία και η διατροφή
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Με ρουαλ τα ταιζω...Τι αλλο θελουν πια?αυτό δεν το γνωρίζω, ας μιλήσουν οι παλαιότεροι
πάντως, σίγουρα έχει σημασία και η διατροφή
DRIFTER
Πολύ δραστήριο μέλος
άραγε πόσες τρίχες έχει πάνω της μία γάτα?
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Εκατονταδες χιλιαδες και το σιγουρο ειναι οτι της βγαζω τις μισες καθε μερα!έχω δει ότι υπάρχουν τροφές που υποστηρίζουν την μείωση του τριχομαδήματος, τσέκαρε μπας και σε βοηθήσει κάτι τέτοιο.
άραγε πόσες τρίχες έχει πάνω της μία γάτα?

elvenstar
Επιφανές μέλος
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Αμπουλα για το φαγητο ή μπανει στο σβερκακι?Παίζει ρόλο σίγουρα η διατροφή, η ζέστη του σπιτιού (δλδ αν τα καλοριφερ ή το κλιματιστικό είναι στο φουλ ), παίζει ρόλο η φυλή το πόσο καλά τις χτενίζουμε κ τις κάνουμε μπάνιο αλλά κ το άγχος τους, έχω προσέξει για παράδειγμα ότι όταν είναι να πρέπει να κάνουν κάτι που δεν θέλουν παράδειγμα χτένισμα ή να πάρουν κάποιο φάρμακο φεύγουν όχι τούφες αλλά φλοκάτη. Πάντως εγώ έπαιρνα μία αμπούλα την Dermoscent Essential 6 που ήταν αρκετά καλή κ τους έκανε κ υπέροχο τρίχωμα αν την βρείτε να την πάρετε για δοκιμή ειδικά για τα μακρύτριχα είναι καταπληκτική
Στο κτηνιατρειο θα τη βρω?
brigite
Διάσημο μέλος

Τοση πολυ τριχα ,απο χτενισμα ειναι;Νομιζω πως ειναι παρα πολυ.Μηπως λειπει καποια βιταμινη;Ειναι υπερβολικο τοσο μαδιμα τετοια εποχη.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Nαι μονο απο το γαντι. Κι εγω αυτο πιστευω αλλα ο γιατρος το φορουμ μου ειπε πως αν ξαναφυτρωνουν και δεν υπαρχουν κενα σημεια ειναι φυσιολογικο...Τοση πολυ τριχα ,απο χτενισμα ειναι;Νομιζω πως ειναι παρα πολυ.Μηπως λειπει καποια βιταμινη;Ειναι υπερβολικο τοσο μαδιμα τετοια εποχη.
![]()

elvenstar
Επιφανές μέλος
Ναι ναι την βάζεις στο πίσω μέρος όπως βάζουμε αυτή για τα παράσιτα κ τους κάνει ένα τρίχωμα καταπληκτικό γυαλιστερό κ μαλακόΑμπουλα για το φαγητο ή μπανει στο σβερκακι?
Στο κτηνιατρειο θα τη βρω?
Παιδιά μη ξεχνάτε ότι αυτή την εποχή έχουμε κ καλοριφέρ στο φουλ κ έχει τόση ζέστη το σπίτι που είναι σαν καλοκαίρι γι αυτά με αποτέλεσμα να ρίχνουν πολύ τρίχαΤοση πολυ τριχα ,απο χτενισμα ειναι;Νομιζω πως ειναι παρα πολυ.Μηπως λειπει καποια βιταμινη;Ειναι υπερβολικο τοσο μαδιμα τετοια εποχη.
![]()
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
δεν μου λετε βρε κοριτσια..οταν λετε κολλητικη ταινια ,εννοειτε αυτην την καφε που δενουμε τα δεματα;![]()
εμεις παλια αυτη χρησιμοποιουσαμε, και σημερα που ηθελα να καθαρισω τα ρουχα μου παλι με αυτη!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Και αναρρωτιεμαι...
ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΔΑΝΕ???
Αυτες τις τριχες τις βγαζω καθημερινα απο τη Σελινα.Με το απλο γαντι(που να ειχα και furminator)!Και οσο τη χτενιζω,τοσο βγαζει...δε σταματαει καθολου!Εχω φρικαρει!Ο Σηφης βγαζει το 1/3(αν παρατηρησετε ειναι οι ασπρες τριχες πανω απο το σιφωνι).Δεν ξερω αν εφταιξε η στειρωση ή η ηλικια αλλα αρχισε να μαδαει λιγο πριν τον οιστρο.Πριν δεν εβγαζε τιποτα!Τιποτα ομως!
Γενικα εχω παρατηρησει οτι ολα τα γατακια μολις πατησουν τους 8 μηνες αρχιζουν να μαδανε ενω νωριτερα τιποτα.
Ομως τοσο πολυ?Στην καρδια του χειμωνα??Ειναι φυσιολογικο?Τι θα γινει το καλοκαιρι δηλαδη???
Στο σπιτι εχω περιπου 20 βαθμους θερμοκρασια.
![]()
Να και μαζεμενες.Φοβαμαι οτι στο τελος θα γινει Σφινξ.
(Ασχετο δεν εχω τελεια κουρτινα μπανιου?)
![]()
o ναρουτο που μαδουσε τον περασμενο μηνα δεν εβγαζε τοση τριχα ουτε με το furminator

Το πρωτο του μαδημα το εκανε τον περασμενο μαιο οταν εγινε 1 ετους, αλλα πρεπει να αναλογιστουμε οτι μεγαλωνει καπως πιο αργα απο τις αλλες γατες
Εμεις στο σπιτι εχουμε γυρω στους 25 με 26 βαθμους και δεν μαδαει. Παρατηρησε να δεις πως θα εξελιχθει η τριχοπτωση και αν διαπιστωσεις οτι εχει σημεια που δεν εχουν καθολου τριχωμα πηγαινε την στον κτηνιατρο. Εκτος απο την θερμοκρασια παιζει ρολο και η διαρκεια της μερας. Αν εχεις συνεχεια τα φωτα ανοιχτα, και σε συνδιασμο με την υψηλη θερμοκρασια, δινουν το σημα για τριχοπτωση.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chryssa
Διάσημο μέλος
Εγω παντως χρησιμοποιω βουρτσα,σαν αυτη που εχω για τις γατες μου,κι εχω σωθει.Μεσα σε πεντε λεπτα δεν υπαρχει ουτε μια τριχα στους καναπεδες και το κρεβατι.
Τι βούρτσα είναι αυτή?
Με μαλακή τρίχα?Και η Μπουμπού εξακολουθεί να μαδάει...
Σκέφτομαι να της αλλάξω τροφή, τώρα που δε βρίσκω την παλιά εύκολα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Θερμοκρασια εχω πανω κατω στους 20 βαθμους αλλα τα η νυχτα στο σπιτι μας διαρκει 3-4 ωρες περιπου...Συνηθως βλεπω TV μεχρι τις 2:30-3:00 και οταν παω για υπνο τους αναβω ενα φωτακι νυχτος για να βλεπουν..o ναρουτο που μαδουσε τον περασμενο μηνα δεν εβγαζε τοση τριχα ουτε με το furminatorΤο πρωτο του μαδημα το εκανε τον περασμενο μαιο οταν εγινε 1 ετους, αλλα πρεπει να αναλογιστουμε οτι μεγαλωνει καπως πιο αργα απο τις αλλες γατες
Εμεις στο σπιτι εχουμε γυρω στους 25 με 26 βαθμους και δεν μαδαει. Παρατηρησε να δεις πως θα εξελιχθει η τριχοπτωση και αν διαπιστωσεις οτι εχει σημεια που δεν εχουν καθολου τριχωμα πηγαινε την στον κτηνιατρο. Εκτος απο την θερμοκρασια παιζει ρολο και η διαρκεια της μερας. Αν εχεις συνεχεια τα φωτα ανοιχτα, και σε συνδιασμο με την υψηλη θερμοκρασια, δινουν το σημα για τριχοπτωση.
Κατα τις 6 που ξημερωνει μπαινει φως μεσα στο σπιτι γιατι η πορτα της εισοδου εχει τζαμακι οπως οι πορτες των ανελκυστηρων!Βεβαια τα μωρα μου κλεινουν 12ωρο στον υπνο!Αλλα μηπως τελικα να μη τους βαζω φωτακι νυχτος?Παντως το τριχωμα της δεν εχει αραιωσει...

moukelis
Επιφανές μέλος

chryssa
Διάσημο μέλος
Σατανικό!!!!Ειναι η βουρτσα που ειχαν και παλιοτερα για τα χνουδια.![]()
Θα το δοκιμάσουμε και αυτό λοιπόν! Και θα αλλάξουμε και τροφή από hill's σε royal και θα δούμε...
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σίγουρα εχει ξανά ειπωθεί το θέμα αλλα επειδή είναι δύσκολο να το ψάξω είπα να το ξανά βάλω!
Η Λιζα μου μαδάει πολυ...σίγουρα το περίμενα αλλα θα ήθελα να μου πείτε εαν υπάρχει κάτι ώστε να μειωθεί λιγάκι η τριχόπτωση... Ισως να ειναι και ο καιρός της αλλαγής του τριχώματος της αλλα μιλάμε ώρες ώρες ειναι σαν να "χιονίζει" μεσα στο σπίτι..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fffaye
Νεοφερμένο μέλος
Δοκιμασες να της δωσεις βιταμίνες ειδικές για την τριχόπτωση; εμένα παρόλο που παίρνει από την άνοιξη σε καθημερινή βάση δεν έχει πάψει εντελώς να μαδάει...δεν χιονίζει οπως λες αλλά κάθε τρεις μέρες που τη χτενίζω βγάζω 5-6 κουβαράκια...εεε δεν γίνεται φαντάζομαι και να μη μαδάει καθόλου,πρέπει να αλλάξει τρίχωμα είτε μας αρέσει είτε οχι. Δοκίμασε βιταμίνες,ω3 θέλει...και καλή επιτυχία!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πωπω σε καταλαβαίνω...Αντιμετοπιζω το ίδιο πρόβλημα με την Πανδωρα...Εδω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα.Μονο που δεν την έχω ξυρίσει ακομη.Η γάτα μου μαδάει και το χειμωνα ασταματητα.Ο γιατρός της δεν βρίσκει καμία αιτία, ούτε καν δερματολογική
tzoutzou
Διάσημο μέλος
Εμενα τα δικα μου μαδαγανε την ανοιξη σαν παλαβα,τωρα εχει μειωθει πολυ η τριχοπτωση.
Τακτικο βουρτσισμα θελει,καλη τροφη και περασμα με βρεγμενα χερια ή πετσετα.Αλλα οπως και να το κανουμε,γατες ειναι και μαλιστα οικοσιτες και θα μαδανε!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool