Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό το οποίο καταδικάζουμε είναι η απάνθρωπη αντιμετώπιση των αδύναμων, και η εκμετάλλευσή τους.
Το να αποδεχτούμε ότι δεν μπορούμε να τους σώσουμε όλους δεν έχει καμία σχέση με το να τους φερόμαστε σαν να είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού και να τους εκμεταλλευόμαστε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
????Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
vickymoon
Διάσημο μέλος
αυτο που θα με ευχαριστουσε ειναι να μπορουσαμε να τους δινουμε καλυτερες συνθηκες διαβιωσης. δεν γινεται να ειμαι καλα εγω κ ο διπλανος να πεθαινει. καποια στιγμη θα ξεσηκωθουν κ θα μας παρει ο διαολος τη μανα. οταν δεν εχεις τι να χασεις κανεις τα παντα.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Αγαπητοί μου Βίκυ αυτό που προσπαθώ να πω είναι το εξής ότι κανείς πλέων δεν έχει να χάσει τιποτα κ από το να είμαστε φυγόπονοι καλύτερα να προσπαθούμε να καλυτερέψουν τις συνθήκες της χώρας μας κ αν θέλετε κάτι πιο παγκοσμιοποιημένο να καλυτερέψουν τις συνθήκες γενικότερα για πιο δίκαιη αναδιανομή πλούτου κ όχι να κοιτάμε μονο το πιχινό μαςτελικα slitherin νομιζω οτι κ αυτο που λες εσυ, αλλα κ αυτο που λεω εγω ειναι σωστο. σ αυτη τη κατασταση δεν υπαρχει μονο μια πλευρα του νομισματος. δεν εχω επιχειρηματα να αντικρουσω αυτα που λες γιατι δεν ακουγονται τοσο παραλογα.
αυτο που θα με ευχαριστουσε ειναι να μπορουσαμε να τους δινουμε καλυτερες συνθηκες διαβιωσης. δεν γινεται να ειμαι καλα εγω κ ο διπλανος να πεθαινει. καποια στιγμη θα ξεσηκωθουν κ θα μας παρει ο διαολος τη μανα. οταν δεν εχεις τι να χασεις κανεις τα παντα.
κ αυτό το λέω για όλους για μένα όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατάντια μας κ δεν μπορώ να δικαιολογήσω κανέναν γιατί δεν μιλάμε για ανήλικους για να τους δικαιολογήσω κ όσο σκληρή όπως ειπα κ πιο πάνω είμαι με τους Έλληνες για την βλακεία κ την απανθρωπιά τους άλλο τόσο θα είμαι κ για οποιονδήποτε άλλον δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να χρησιμοποιώ δυο μέτρα κ δύο σταθμά. Ειδικά για τα ζώα μπορώ να γίνω αμείλικτη. Πέρα όμως από αυτό για την κατάντια μας φταίμε όλοι κ ο καθένας χωριστά από όποια χώρα κ αν προέρχεται. Το να τους βλέπουμε σαν τους καημένα άβολα πλάσματα ενός κατώτερου θεού πιστεύω ότι είναι πολύ πιο υποτιμιτικό. Τέλος πάντων είμαι της άποψης ότι ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει της ευθύνες του. Και επιτέλους για να γυρίσουμε κ στο θέμα που μας καίει τα ζώα δεν υπάρχουν μόνο κ μόνο για να χορταίνει την πείνα του ο άνθρωποςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Επιπλεον θελουν παντα να τους βλεπουμε ως θυματα. Αν κανουν κατι και μιλησεις γινεσαι και ρατσιστης απο πανω. Δεν τους αρεσει ο ρατσισμος αλλα τους βολευει η λεξη 'αλλοδαπος'. Με την ανεργια που υπαρχει τωρα στην ελλαδα δεν χρειαζομαστε αλλους μεταναστες! Οταν στην βορεια ελλαδα η ανεργια χτυπαει το 30-40% ποιον να πρωτοταισουμε;
Και κατι ακομα...πιστευω πως γινεται να εισαι φιλοζωος χωρις να εισαι φιλανθρωπος. Προσωπικα μισω το ανθρωπινο ειδος για ολη την καταστροφη που εχει προκαλεσει (και συνεχιζει να προκαλει) στην φυση. Λετε ποσο πολυ υποφερουν οι μεταναστες που κακοπερνουν στην χωρα τους, που πεινανε, που υποφερουν. Δεν βλεπω ομως να παιρνει κανεις το μερος των ζωων. Δηλαδη τα σκυλακια που ειναι σκελετωμενα στους δρομους δεν εχουν δικαιωμα στη ζωη; Τα ζωακια, εντομα, πτηνα κτλ στα δαση που καταστρεφουμε και τα αφηνουμε χωρις σπιτι και τροφη σε τι ακριβως διαφερουν απο τους μεταναστες; Γιατι βαζουμε τον ανθρωπο πανω απο ολα; Απο ποτε μας ανηκει ο πλανητης για να τον κανουμε οτι θελουμε;
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εδώ μπροστά στη μύτη μας περνάνε νόμους αντίθετους με όλα όσα αγωνίστηκαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας στο παρελθόν και κανείς δεν μιλάει! Εδώ χάνουμε τα κεκτημένα δικαιώματά μας! Εδώ ο εργοδότης μπορεί πλέον να σε θέσει σε 'διαθεσιμότητα' (δεν δουλεύεις, δεν πληρώνεσαι, δεν γράφεσαι ταμείο ανεργίας ΑΛΛΑ δεν παίρνεις ούτε και αποζημίωση) για όσο χρόνο του γουστάρει κι εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα!
Οι αλλοδαποί μας πειράζουνε; Μου φαίνεται πως αντί να χτυπάμε το γαϊδούρι, χτυπάμε το σαμάρι... Για δείτε το λίγο πιο σφαιρικά το θέμα...
Σλιθερίν, καταλαβαίνω πώς σκέφτεσαι, και όσα λες φαίνονται λογικά. Αν όμως θέλεις να εμβαθύνουμε λίγο, να τα βάλουμε κάτω και να τα δούμε απολύτως ρεαλιστικά τα πράγματα, το πρόβλημα που θα δημιουργήσει ο ξένος είναι μηδαμινό μπροστά στην κλεψιά που τρώει το δημόσιο χρήμα από τους ίδιους τους βολεμένους καρεκλάδες που το κυβερνούν (και δεν μιλάω για συγκεκριμένα κόμματα, για μένα είναι όλοι πάνω κάτω τα ίδια σκ...ά).
Αν λοιπόν θέλεις να κατατάξεις τους αλλοδαπούς στη λίστα των ανθρώπων που απειλούν την ευημερία της χώρας μας, τότε πού πρέπει να κατατάξεις τους πολιτικούς μας; Τους διεφθαρμένους δημόσιους υπαλλήλους; Τους εν μια νυκτί εφοπλιστές; Κανείς δεν είπε ότι οι αλλοδαποί είναι de facto άγιοι και θύματα. Όμως δεν είναι και de facto εχθροί μας, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι κι αυτοί άνθρωποι που έτυχε να γεννηθούν κάπου αλλού και κατέληξαν (από επιλογή τους; λόγω των συνθηκών
στη χώρα μας.Sakura chan, (χεχε κι εμένα μ' αρέσει ο Naruto
) πρέπει να είσαι νέο κορίτσι, απ' ό,τι έχω καταλάβει. Δεν είναι σωστό να είσαι τόσο απόλυτη με τους ανθρώπους, σιγά σιγά θα καταλάβεις ότι πολλές φορές, άνθρωποι που δεν το περιμένεις, σε ξαφνιάζουν ευχάριστα. Μην τους βλέπεις εξ αρχής ως καταστροφείς του περιβάλλοντος. Όταν νιώθω έτσι και με παίρνει από κάτω, βλέπω 2 videάκια και θυμαμαι ότι υπάρχουν Άνθρωποι εκεί έξω
Το ένα δείχνει 2 τύπους που μεγάλωσαν μία λέαινα και μετά την ελευθέρωσαν στη φύση, και που την ξαναβρίσκουν μετά από χρόνια και τους θυμάται και πέφτουν αγκαλιές και φιλιά
Το άλλο είναι καινούριο, δείχνει έναν πυροσβέστη που βρίσκει ένα κοάλα που είναι αποδυναμωμένο από την προσπάθεια να ξεφύγει από τη φωτιά, και του δίνει νερό με το μπουκάλι, ενώ το κοάλα του κρατάει το χέρι 
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος

Αναλύει κ μεταξύ τω αλλων εμβαθύνει σε αυτό που λέει η sakura το πως δηλαδή εμείς νομίζουμε ότι είμαστε οι κυρίαρχοι του πλανήτη ξεχνάμε τα άλλα ζωντανά πλάσματα, δυστυχώς είμαι εκτός κ δεν έχω όλο το λινκ της ταινίας αν ψάξετε όμως στα γνωστά πορταλ ταινιών θα την βρήτε είναι πασίγνωστη
Λεγετε Earthlink

athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Lol ρε παιδιά πάρτε το χαμπάρι, οι αλλοδαποί στηρίζουν την οικονομία της επαρχίας... Είναι τα πιο φτηνά εργατικά χέρια!
Εδώ μπροστά στη μύτη μας περνάνε νόμους αντίθετους με όλα όσα αγωνίστηκαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας στο παρελθόν και κανείς δεν μιλάει! Εδώ χάνουμε τα κεκτημένα δικαιώματά μας! Εδώ ο εργοδότης μπορεί πλέον να σε θέσει σε 'διαθεσιμότητα' (δεν δουλεύεις, δεν πληρώνεσαι, δεν γράφεσαι ταμείο ανεργίας ΑΛΛΑ δεν παίρνεις ούτε και αποζημίωση) για όσο χρόνο του γουστάρει κι εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα!
Οι αλλοδαποί μας πειράζουνε; Μου φαίνεται πως αντί να χτυπάμε το γαϊδούρι, χτυπάμε το σαμάρι... Για δείτε το λίγο πιο σφαιρικά το θέμα...
Με αφορμή την οικονομική κρίση, προσπαθούν να ξεκινήσουν από την αρχή τις εργασιακές σχέσεις. Οι αγώνες που έκαναν οι εργαζόμενοι και ότι κέρδισαν από αυτούς, αν μείνουμε απαθείς και τα βάζουμε με τους ξένους, θα τα χάσουμε όλα.
sapostol1
Δραστήριο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όταν βλέπουμε τους οικονομικούς μετανάστες στο δρόμο εξαθλιωμένους να ζητιανεύουν, πού είναι η ευαισθησία μας?
Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος...
Επιλεκτικά συγκινούμαστε, επιλεκτικά συμπονάμε και επιλεκτικά βοηθάμε

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Όταν το Πάσχα σουβλίζουμε τα αρνιά, ή όταν σφάζουμε κουνέλια στις αυλές μας στα χωριά, πού είναι τα φιλοζωϊκά μας συναισθήματα?
Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος...
Επιλεκτικά συγκινούμαστε, επιλεκτικά συμπονάμε και επιλεκτικά βοηθάμε![]()
Το θεμα των μεταναστων ειναι πολυ περιπλοκο για να το σχολιασω.Αυτο που λεει η Μαρια ομως ειναι το θεμα εδω.Φρικαρουμε που τρωνε τα αδεσποτα μας(αυτα που ως λαος βασανιζουμε κ σκοτωνουμε "γιατι ετσι")ενω μασαμπουκωνουμε τα υπολοιπα ζωακια που εχουν την ατυχια να μην θεωρουνται κατοικιδια.
Δεν ειμαι vegeterian οποτε δεν με παιρνει να μιλησω εναντιων τους,οπως εγω τρωω κοτοπουλακι κ ψαρακι(μοσχαρι/χοιρινο σπανιως,πολλες ενοχες μετα οποτε το αποφευγω)ετσι κ αυτοι θα φανε αυτο που θεωρουν φαγωσιμο.Μας αρεσει δεν μας αρεσει ετσι ειναι,ας μην ειμαστε σπισιστες!
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Το θεμα των μεταναστων ειναι πολυ περιπλοκο για να το σχολιασω.Αυτο που λεει η Μαρια ομως ειναι το θεμα εδω.Φρικαρουμε που τρωνε τα αδεσποτα μας(αυτα που ως λαος βασανιζουμε κ σκοτωνουμε "γιατι ετσι")ενω μασαμπουκωνουμε τα υπολοιπα ζωακια που εχουν την ατυχια να μην θεωρουνται κατοικιδια.
Δεν ειμαι vegeterian οποτε δεν με παιρνει να μιλησω εναντιων τους,οπως εγω τρωω κοτοπουλακι κ ψαρακι(μοσχαρι/χοιρινο σπανιως,πολλες ενοχες μετα οποτε το αποφευγω)ετσι κ αυτοι θα φανε αυτο που θεωρουν φαγωσιμο.Μας αρεσει δεν μας αρεσει ετσι ειναι,ας μην ειμαστε σπισιστες!
Είτε είναι Έλληνας είτε μετανάστης δεν νομίζω ότι πρέπει να επικροτούμε την πράξη ως πράξη. Το ότι κάποιοι βασανίζουν τα αδέσποτα ή το ότι ο άνθρωπος θρέφεται με κρέας δεν θεωρώ ότι αυτό δικαιολογεί την πράξη κατακρεούργησης των αδέσποτων τα οποία είμαι σίγουρη ότι πεθαίνουν κάτω από συνθήκες στρές και κάτω από απάνθρωπες συνθήκες θανάτωσης χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος. Αυτό εκτός των άλλων να μην ξεχνάμε ότι δημιουργεί και κινδύνους για την δημόσια υγεία.

ιβανα
Επιφανές μέλος
Είτε είναι Έλληνας είτε μετανάστης δεν νομίζω ότι πρέπει να επικροτούμε την πράξη ως πράξη. Το ότι κάποιοι βασανίζουν τα αδέσποτα ή το ότι ο άνθρωπος θρέφεται με κρέας δεν θεωρώ ότι αυτό δικαιολογεί την πράξη κατακρεούργησης των αδέσποτων τα οποία είμαι σίγουρη ότι πεθαίνουν κάτω από συνθήκες στρές και κάτω από απάνθρωπες συνθήκες θανάτωσης χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος. Αυτό εκτός των άλλων να μην ξεχνάμε ότι δημιουργεί και κινδύνους για την δημόσια υγεία.![]()
συμφωνω απολυτα. ειναι ασχημο τα αδεσποτα να γινονται τροφη, οταν πριν εχουν ηδη ζησει ζωη μαρτυρικη στους δρομους με πεινα κακομεταχειριση κλπ. ασχημο που και οι ανθρωποι ειναι εξαθλιωμενοι, αλλα δε θα λυπηθω λιγοτερο τα αδεσποτα..

julia
Διακεκριμένο μέλος
Όπως δεν θα τολμήσω ΠΟΤΕ να φάω αγελάδα στην Ινδία... χοιρινό στις Αραβικές χώρες κλπ... έτσι θα ήταν λογικό και οι πληθυσμοί που όντως μπορεί να τρώνε γάτες ή σκύλους στις χώρες τους, να σέβονται τα εδώ ήθη και έθιμα.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Ζωοτεχνια εχω τελειωσει,εχω μπει σε μοναδες,εχω εκπαιδευτει για την κατασταση στην οποια πρεπει να διατηρω τα ζωα αλλα πουθενα δεν τηρουνται.Ευτυχως που τελικα δεν ασχοληθηκα με το επαγγελμα.Ζωα στοιβαγμενα σε κλουβια,να ποδοπατουνται,να τρωει το ενα το αλλο,να πεθαινουν κ να τα βγαζουν μετα απο μερες,να πηγαινουν κατατρομαγμενα για σφαγη κ να βλεπουν τον σφαγιασμο του μπροστινου τους.Φανταζεστε ποσο τρομοκρατημενο κ ταλαιπωρημενο φτανει ενα τετοιο ζωο μπροστα στον σφαγεα του?Το ξερετε οτι δεν πεθαινουν ακαριαια αλλα τις περισσοτερες φορες σπαρταρανε για ωρα κ οι σφαγεις απλα προχωρουν στο επομενο ενω το ακομη ζωντανο γδερνεται ενω ακομα ξεψυχαει?Το ξερετε οτι σε πολλες μοναδες δεν "πιανει" το οπλο με το εμβολο που τα χτυπαει κ τα κοπανανε στο κεφαλι μεχρι να ζαλιστουν κ τουσς ανοιγουν το λαιμο?Ημουνα παρουσα σε τετοια σκηνικα οποτε ας μην εχουμε την ψευδαισθηση οτι ημαστε κ πολυ καλυτεροι,την ιδια κατασταση προωθουμε τρωγοντας κρεας,οποτε ας ζησουμε κ μεις με τις τυψεις μας!
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Ας μη μπερδεύουμε τα πράγματα, γιατί στο τέλος θα τρώμε το αρνάκι εμείς το Πάσχα και εμάς θα μας τρώνε οι ενοχές και οι τύψεις

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool