Με αφορμή το γατάκι του Σέλευκου

Anima

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Anima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 79 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.082 μηνύματα.
Είναι πολύ ενδιαφέρον το πως εξελίχθηκε το θέμα γύρω από το γατάκι του Σέλευκου (φανταστικό σε επίπεδο επιθυμίας και πραγματικό δηλαδή αυτό που τελικά πήρε).
Και τι δεν έβγαλε αυτό το ποστ! Όλα τα πλυμένα και τα άπλυτα! Φωνές λογικής, φωνές υστερίας, φωνές συναισθηματικές, φωνές διαιτησίας, φωνές δικαιολογίας, φωνές αιτιολογίας, φωνές ...φωνές .....
Τελικά νομίζω σιγά-σιγά, μέσα από συγκρούσεις κι αποκρούσεις, μέσα από προσβολές και χάδια αρχίζει το σώμα του mycat να συνειδητοποιεί ποιο είναι και πως είναι. Κι αυτό είναι πολύ πολύ θετικό.
Και γω παρατήτησα μια υποβόσκουσα ας πούμε: εριστικότητα. Μόλις φανεί μια άποψη στο προσκήνιο γρήγορα θα σηκωθούν αντιστάσεις, αντιδράσεις, είναι κάποια λυμένα ζωνάρια στο πάτωμα που ίσως ούτε κι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν καταλάβει από πριν ότι είναι λυμμένα ώσπου να τα πατήσει κάποιος καταλάθος ή εξ επίτηδες. Υποβόσκει κι ένα είδος μεσιανισμού σ' όλο αυτό.
Νομίζω ότι θα μας ωφελήσει πολύ όλους να παρατηρούμε πολύ ότι γίνεται ως φαινόμενο, να σκεφτόμαστε αυτό που συμβαίνει. Ίσως έτσι καταλάβουμε πολλά περισσότερα απ' ότι είμαστε τώρα σε θέση να πούμε!

----------------------------------------

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ειναι η πρώτη φορά Ανιμα!
Στους 5 το πολύ μηνες που ειμαι εδώ έχω παρακολουθήσει (ναι, και συμμετάσχει) σε καβγάδες και καβγάδες.
Στην καθημερινή μου ζωή δεν τσακώνομαι σχεδον ποτέ έως ποτέ...
Εδώ ομως ειναι αναποφευκτο... ειμαιστε στην ουσια άγνωστοι άνθρωποι με ένα μονο κοινό: τις γάτες. Ειναι και γραπτος ο λογος οποτε πολλα παρεξηγούνται. Εύκολα τα πράγματα καταλήγουν εκει.

Το θέμα ειναι τι γίνεται μετά....
Για εμένα ολα αυτά δεν ειναι ουσιαστικά. Και οσο ασχολούμαστε τόσο τα τροφοδοτούμε.
Ωραια, τσακωθήκαμε.
Δεν έγινε και τίποτα.
Οπως λες, ας το σκεφτούμε λιγο κριτικά, μπορεί όλοι κάτι θετικό να βγάλουμε τελικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωραια ολα αυτα που λες και άποψή σου αλλά ποτέ δεν ειδα την Αρήθα να βγάζει καμια υποβόσκουσα κατινια και κακία. Αντιθέτως εσένα Julian σε έχω δει αρκετές φορές να γίνεσαι προσβλητική και να κάνεις προσωπικές επιθέσεις με ανάρμοστα για εμένα λόγια και τρόπο.

...............
Στην καθημερινή μου ζωή δεν τσακώνομαι σχεδον ποτέ έως ποτέ...
Εδώ ομως ειναι αναποφευκτο... ........ Ειναι και γραπτος ο λογος οποτε πολλα παρεξηγούνται. .............
Για εμένα ολα αυτά δεν ειναι ουσιαστικά. Και οσο ασχολούμαστε τόσο τα τροφοδοτούμε.
Ωραια, τσακωθήκαμε.
Δεν έγινε και τίποτα.
Οπως λες, ας το σκεφτούμε λιγο κριτικά, μπορεί όλοι κάτι θετικό να βγάλουμε τελικά.

Είπες κάτι που μου φαίνεται σημαντικό Drusilia: "Στην καθημερινή μου ζωή δεν τσακώνομαι σχεδον ποτέ έως ποτέ...Εδώ ομως ειναι αναποφευκτο".
Ακριβώς. Όλοι έχουν επιθετικότητα που δεν την εκφράζουν στην καθημερινότητα γιατί πρέπει να είναι νομοταγείς απέναντι σε ρητούς και άρρητους νόμους και σε χίλιους μύριους ελέγχους. Εδώ όμως? στο σάιτ? Εδώ υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία. Ο καθείς είναι υπόλογος μόνον απέναντι στον εαυτό του γιατί μόνον ο εαυτός του είναι γνωστός ενώ οι άλλοι άγνωστοι. Και ...μ' ένα κλικ μπορεί να φύγει και να μην ξαναγυρίσει. Έτσι λοιπόν η επιθετικότητα μαζί κι άλλα χαρακτηριστικά κάθε ατόμου είναι πιο ελεύθερα και βγαίνουν πιο πολύ απ' ότι στην καθημερινή ζωή. Σ' ένα βαθμό είναι θεραπευτικό αυτό, αρκεί να το συνηδητοποιούμε.
Γι αυτό :
"Ωραια, τσακωθήκαμε.
Δεν έγινε και τίποτα".

Είμαι στο σάιτ πολλούς μήνες, πολλοί έφυγαν και ξαναήρθαν. Ή παρακολουθούν από μακρυά. Άλλοι έρχονται μένουν μια περίοδο και ξαναφεύγουν. Ο καθ' ένας κάτι ζητάει εδώ. Κάτι βρίσκει. Στο βαθμό που βρίσκει, μένει. Αν δε βρίσκει αυτό που ζητάει φεύγει οριστικά. Το σάιτ όμως πάντα υπάρχει και πάντα εύκολα μπορείς να έρθεις πάλι σ' αυτό. Σαν μια πλατεία στην πόλη σου, σαν ένα δρομάκι που κάνουν βόλτα πάνω κάτω οι συγχωριανοί σου - όλοι εδώ είναι συγχωριανοί , μια μικρή πόλη με 3000 κατοίκους!
Να το ζωγραφίσουμε!:):):)

:)
Οπως το είπες, Ανιμα!
Ακριβώς σαν χωριο ειμαστε! Πολλοι διαφορετικοι άνθρωποι που κατα καποιο τρόπο συνυπάρχουν.

Και οταν ειπα οτι δεν τσακώνομαι στην καθημερινότητά μου, εννοούσα οτι έχω συγκεκριμένο και επιλεγμένο κύκλο ανθρώπων με τον οποίο συνηθως ανταλλάσω αποψεις, οχι οτι συγκρατούμαι γιατι ειναι πρόσωπο με πρόσωπο και καταπιέζομαι. Απλα συνήθως δεν έχω λογο να τσακωθώ.

Εδώ πολλά εύκολα παρεξηγούνται γιατι ο καθένας τα βλέπει διαφορετικά. Ειναι αναποφευκτο και να ανέβουν οι τόνοι. Αλλά ένα επίπεδο τουλάχιστον μπορούμε να το κρατάμε αν προσαθήσουμε.

Julian, λες ότι μιλούν μερικοί εδώ μέσα με το ύφος του ειδήμονα... Ξαναδιάβασε λίγο το post σου και παρατήρησε πόσο προκλητική είσαι και εσύ η ίδια... Είναι λάθος από την πλευρά όλων μας εδώ μέσα να κρίνουμε ή μάλλον να κατακρίνουμε τόσο σκληρά, χωρίς ουσιαστικά να γνωριζόμαστε (τουλάχιστον όχι όλοι) κατά πρόσωπο.
Ας ηρεμήσουμε λίγο, γιατί όλοι εδώ μέσα έχουμε κάνει τα λάθη μας. Και όπως έλεγε και η Μητέρα Τερέζα... "Όποιος κρίνει τους ανθρώπους, δεν έχει χρόνο να τους αγαπήσει"
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υπονοώ ότι είμαι αλάνθαστη και κάνω ό,τι και η Μητέρα Τερέζα... απλώς το παρέθεσα.
Ευχαριστώ.

Drusilia,
αν με γνώριζες από κοντά θα έβλεπες ότι δεν έχω καμία σχέση με την εικόνα που παρουσιάζω εδώ. Ξέρω ότι ξεφεύγω με εκφράσεις, αλλά το κάνω κάπου και επίτηδες, γιατί δεν αντέχω ούτε εδώ ούτε στη real life την υποκρισία!
Δεν απευθύνομαι σε σένα. Εσύ από όσο σε έχω διαβάσει είσαι low profile άτομο. Αλλά σε άλλα άτομα βλέπω χαρακτηριστικά απεχθή για τα δικά μου κριτήρια, δεν μπορώ να μη στηλιτεύσω όποιο κακώς κείμενο τύχει να δω.
Όσον αφορά για όσα λέει η Anima, ισχύουν κατά κανόνα, όμως μιλώντας για μένα προσωπικά, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι την ειλικρίνεια που έχω εδώ την έχω και στην πραγματική μου ζωή.
Όπως αντίστοιχα και πολλοί άλλοι εδώ μέσα, το "γλύψιμο" που έχουν ως τακτική το χρησιμοποιούν εξίσου με τον ίδιο τρόπο και στην πραγματική τους ζωή.

Drusilia, λυπάμαι που σχημάτισα τέτοια εικόνα, αλλά κάπου πρέπει να γίνεις κακός με ορισμένους. Δε γίνεται διαφορετικά. Τόση βλακεία δεν αντέχεται! Σαν το Λαζόπουλο αισθάνομαι ώρες ώρες εδώ μέσα...

Λυπάμαι που το λέω αλλά και ο Λαζόπουλος κι αν ειναι υποκριτής.

Δεν το πήρα προσωπικά. Αλλά αν λες οτι στην προσωπική σου ζωή συμπεριφέρεσαι διαφορετικά, θα πρότεινα να το εφαρμόσεις και εδώ. Πραγματικά, ο τρόπος που γράφεις ειναι ίσως απο τους πιο εξοργιστικούς και προσβλητικούς που έχω δει εδωμέσα τον τελευταίο καιρό. Με τον τρόπο αυτο δεν στηρίζεις την άποψή σου, αντιθέτως.

Είναι απόλυτα σωστό να λέμε την αλήθεια και να μην είμαστε ψεύτες και υποκριτές... Αλλά μαλλον πρέπει να διαλέγουμε τον κατάλληλο τρόπο για να την πούμε...
Πάντως αν θεωρείς ότι υπάρχει τόση βλακεία μέσα σε αυτό το site... γιατί δεν το εγκαταλείπεις;
Η βλακεία είναι αήττητη όπως λένε... :confused:

Χάνω το δίκιο μου και σα χαρακτήρας δυστυχώς δεν είμαι καθόλου διπλωματική.
Όμως, δεν μπορώ να παραμένω σοβαρή, όταν βλέπω τόση προσπάθεια "δασκαλισμού" και "αυθεντοποίησης" γύρω μου. Ακόμη και στο mycat.
Ο Λαζόπουλος μπορεί να έχει κι αυτός τα συμφέροντά του (και ποιος δεν έχει εξάλλου), αλλά τουλάχιστον είναι καλλιεργημένος και ιδιοφυής άνθρωπος.

Χάνω το δίκιο μου και σα χαρακτήρας δυστυχώς δεν είμαι καθόλου διπλωματική.
Όμως, δεν μπορώ να παραμένω σοβαρή, όταν βλέπω τόση προσπάθεια "δασκαλισμού" και "αυθεντοποίησης" γύρω μου. Ακόμη και στο mycat.
Ο Λαζόπουλος μπορεί να έχει κι αυτός τα συμφέροντά του (και ποιος δεν έχει εξάλλου), αλλά τουλάχιστον είναι καλλιεργημένος και ιδιοφυής άνθρωπος.

Τώρα κατάφερα να διαβάσω όλο το μπάχαλο που έγινε εδώ σήμερα... :|Λυπάμαι Julian που νιώθεις έτσι για συγκεκριμένα μέλη ή και γενικά με την εικόνα του mycat...:( Επίσης νιώθω ότι πρέπει να απολογηθούμε όλοι μας που δεν έχουμε τις καλύτερες γνώσεις σε υπολογιστές, φόρουμ κλπ. Επί τούτου, θα ήθελα να σου θυμίσω ότι μπορείς να μην μπαίνεις σε αυτό το φόρουμ αν σε ενοχλούν όλα αυτά που γράφεις, γιατί αν συνεχίσεις να αντιδράς με τον τρόπο και τον τόνο που αντιδράς θα έλεγα ότι τελικά εσύ δασκαλίζεις!:cool: Νομίζω με τις γνώσεις τις οποίες λες ότι έχεις από τα 5 σου, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου δικό σου φορουμ και να αποκλείεις άτομα που δεν σου αρέσει η στάση τους, ο τρόπος που διαχειρίζονται τα δικά τους φόρουμ, κλπ.:up: Κανείς δεν σε αναγκάζει να είσαι εδώ, να νευριάζεις με την υποκρισία και να φωνάζεις μόνη σου προς όλες τις κατευθύνσεις...:/:
Αυτά και αν αλλάξεις γνώμη και δεν σε τσαντίζουμε πια, μείνε στην παρέα μας! Εμείς καλά περνάμε!!!!:P

Julian, σύμφωνα με τους κανόνες του φόρουμ:

Απαγορεύονται αυστηρά οι κάθε μορφής προσωπικές επιθέσεις με την χρήση ειρωνικών, χλευαστικών και προσβλητικών εκφράσεων και οι αρνητικοί προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Η κάθε μορφής κριτική πρέπει να γίνεται στις ιδέες και όχι στους ανθρώπους.

Εάν θέλεις να χαρακτηρίσεις μια άποψή μου κακιά ή κατινίστικη είσαι ελεύθερη να το κάνεις. Τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς κράτησέ τους για τον εαυτό σου, για τα πμ, το email και οποιαδήποτε μη δημόσια επικοινωνία. Εάν θέλουμε να συμμετέχουμε σε μια κοινότητα, αποδεχόμαστε τους όρους της και λειτουργούμε σύμφωνα με αυτούς. Εάν όχι, κανείς δεν μας κρατά εδώ με το ζόρι, κάθε άλλο.

Παρατηρώ ότι ο καυγάς συνεχίζεται.
Δε θέλω να εμπλακώ αλλά επείδη γνώρισα το Σέλευκο σας επιβεβαιώνω πως έκανε αυτό ακριβώς που μόνο η Julian κατάλαβε.
Το'ριξε στο δούλεμα γιατί ξέρει τι παίζει στα forum και σέρφαρε πολύ πριν να ξέρουν κάποιοι πως ανοίγει ο υπολογιστής.

Μπράβο στον Σέλευκο λοιπον που ειναι τοσο έξυπνος και ειρωνεύεται ανθρώπους που νοιάστηκαν για το γατάκι που μπορεί να έπεφτε στα χέρια του. Αλλα αν ηταν πιο έξυπνος θα σκεφτόταν οτι προσωπικα δεν ειχε κανενας μαζί του εδωμέσα και θα εβλεπε οτι τα λεγόμενα του παρεξηγήθηκαν και θα ξεκαθάριζε τη θέση του.

Βρε άτομα, ξεκολλήστε λίγο. Ήμαρτον!
Έχω κουφαθεί ή μάλλον τυφλωθεί από την κακία που πέφτει! Τι σημασία έχει από πότε ο καθένας από εμάς χειρίζεται τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή για τους "ειδήμονες" τα pc;;
Αυτό που παίζει στα forums είναι κάτι τύποι τέτοιοι που πουλάνε μούρη και προσβάλλουν τους άλλους παίζοντας το αναρχικοί και επαναστάτες δίχως αιτία.
Βρείτε την αιτία. Υπάρχουν τόσα άλλα θέματα με τα οποία χρήζουν προσοχής και δράσης και διαμαρτυρίας... Τόσα άλλα.. Κρίμα είναι να χαλάμε φαιά ουσία για ανοησίες.

Είμαι σχετικά νέο μέλος στο φόρουμ και δεν σας γνωρίζω. Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι φαίνεται να υπάρχει μια γενικότερη αντιπάθεια μεταξύ μερικών μελών η οποία βρήκε αφορμή το θέμα του Σέλευκο για να εκδηλωθεί. Νομίζω ότι είναι κρίμα να υπάρχει κάτι τέτοιο, διότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε εδώ μέσα, και ακόμα δημιουργεί ένα περίεργο κλίμα για αυτούς που δεν σας γνωρίζουν και προσωπικά. Γι΄αυτό καλό θα ήταν να έληγε το θέμα εδώ και να μη ρίχνετε άλλο λάδι στη φωτιά! :confused::confused::hello:

Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει. Σχετικά με τον Σέλευκο όπως είπα και στο σχετικό θέμα, έθεσε περίεργα τις προθέσεις του και προκάλεσε αντίδραση. Συμφωνω ότι δεν είναι το πιο εύκολο να εκφραστείς απόλυτα στο απρόσωπο διαδίκτυο. Αν λοιπόν κάπου τον παρεξηγήσαμε θα μπορούσε απλά να το διορθώσει, όχι να προσβάλλει τη νοημοσύνη και την προσωπικότητα ανθρώπων που δεν γνωρίζει καν.

Julian μη βιάζεσαι κι εσυ να "απελπιστεις" και να κατακρίνεις τόσο θερμόαιμα. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να εντείνεις την κατάσταση με αυτόν τον τρόπο. Η ειλικρίνεια είναι αρετή αλλά και η κοσμιότητα επίσης. Ο σεβασμός είναι πάντα αμφίδρομος. Αν πιστεύεις ότι τον αξίζεις πρέπει και να τον δείχνεις. Τι θα γινόταν αν όλοι μιλούσαμε με τον τρόπο σου; Όχι στο φόρουμ, στην κοινωνία.
Αν δεν σου ταιριάζει το κλίμα, οι άνθρωποι, οι απόψεις, η ημιμάθεια όπως λες μπορείς είτε να αποχωρήσεις είτε να αγνοήσεις τα ενοχλητικά για εσένα στοιχεία και να κρατήσεις τα θετικά. Το φόρουμ είναι μια ανοιχτή παρέα, όποιος θέλει έρχεται και όποιος δεν θέλει απέχει.

Είμαι σχετικά νέο μέλος στο φόρουμ και δεν σας γνωρίζω. Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι φαίνεται να υπάρχει μια γενικότερη αντιπάθεια μεταξύ μερικών μελών η οποία βρήκε αφορμή το θέμα του Σέλευκο για να εκδηλωθεί. Νομίζω ότι είναι κρίμα να υπάρχει κάτι τέτοιο, διότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε εδώ μέσα, και ακόμα δημιουργεί ένα περίεργο κλίμα για αυτούς που δεν σας γνωρίζουν και προσωπικά. Γι΄αυτό καλό θα ήταν να έληγε το θέμα εδώ και να μη ρίχνετε άλλο λάδι στη φωτιά! :confused::confused::hello:

Οταν εγω ειχα πρωτομπει στο φορουμ πριν κα΄τι μηνες είχα πέσει σε ενα αντιστοιχο καβγα, και ειχα εξισου σοκαριστει.
Αλλά αυτα ειναι ανθρωπινα, ειμαστε μεγάλη παρεα και λογικό ειναι να τσακωθουμε κιολας! :)
Ολα μέσα στο πρόγραμμα ειναι.

Οταν εγω ειχα πρωτομπει στο φορουμ πριν κα΄τι μηνες είχα πέσει σε ενα αντιστοιχο καβγα, και ειχα εξισου σοκαριστει.
Αλλά αυτα ειναι ανθρωπινα, ειμαστε μεγάλη παρεα και λογικό ειναι να τσακωθουμε κιολας! :)
Ολα μέσα στο πρόγραμμα ειναι.
drusilia θυμάσαι τον χαμό που είχε γίνει με το θέμα το που πάμε της nerina; αν θυμάσαι η Κλειώ μου ήταν η γάτα σφουγγαρόπανο και ακόμα έχει τον τίτλο:up::up::up::lol::lol::lol: πάντα γινεται και πάντα θα γίνεται αλλά ας μην ξεχνάμε ότι μία παρέα έιμαστε και δεν μπορούμε να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις και πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες!!!

drusilia θυμάσαι τον χαμό που είχε γίνει με το θέμα το που πάμε της nerina; αν θυμάσαι η Κλειώ μου ήταν η γάτα σφουγγαρόπανο και ακόμα έχει τον τίτλο:up::up::up::lol::lol::lol: πάντα γινεται και πάντα θα γίνεται αλλά ας μην ξεχνάμε ότι μία παρέα έιμαστε και δεν μπορούμε να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις και πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες!!!
:lol::lol: αλήθεια την χρησιμοποιείς μόνο για το παρκέ ή και για πλακάκι??? Εγω τη Μαφαλντιν για το παρκέ (που είναι πιο φουντωτή) και τον Τσε για το πλακάκι..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back