Μπάνερ για στειρώσεις και ονυχεκτομή

Declaw γινόταν παλιά κ στην Ελλάδα...Δεν ξέρω αν έχει απαγορευτεί...Απλά τελευταία δεν έχω ακούσει να γίνεται!:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειλικρινα μου εχει σηκωθει η τριχα.ηταν κατι που αγνοουσα:|

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελείως αποκρουστικό!!!!:mpliaks::down:Αν δε θέλουν νύχια,δόντια να μη πάρουν γάτα τότε!!

Καλο αυτο για τις στειρωσεις το αλλο στην ελλαδα δοξασοι ο θεος δεν το κανουμε.. να και κατι καλο

Το καταλαβαίνω ότι η στείρωση βοηθάει στο να μην υποφέρουν ζωάκια στο δρόμο και να μην σκοτώνονται από φόλες και αυτοκίνητα (και όχι μόνο) αλλά αν το εξετάσουμε σε βάθος χρόνου...
Θα καταλήξουμε να έχουμε γάτες μόνο μέσα στο σπίτι, οι περισσότερες από τις οποίες δεν θα αναπαράγονται εκτός και αν είναι ράτσας...
Αν και αναγνωρίζω ότι η στείρωση των αδέσποτων είναι αυτή τη στιγμή η πιο φιλόζωη κίνηση, από την άλλη πιστεύω ότι δεν πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο σ' αυτό. Το πρόβλημα δεν είναι οι γάτες που γεννούν στις αυλές, αλλά οι υπάνθρωποι που καθιστούν την επιβίωσή τους αδύνατη.
Όσο για την ονυχεκτομή, είναι μία απαράδεκτη και ηλίθια τακτική, και το banner είναι πολύ παραστατικό. Ευτυχώς που δε γίνεται εδώ πέρα.

Χμμ... το ξερω οτι θα προκαλεσω πολλες αντιδρασεις απ τα παιδια εδω αλλα δε μπορω να μην το πω.

Προσφατα ειχα παει Αμερικη να δω την οικογενεια μου. Ειχε μαζεψει λοιπον προσφατα ο αδελφος μου ενα γατουλινι απ το δρομο (ισα που χε ανοιξει τα ματια του) και φυσικα ηθελε να το κρατησει αλλα ελα που ειχε και τρια παιδια και φοβοταν μην τους βγαλει κανα ματι!

Μου πε λοιπον για αυτη τη μεθοδο δυο-τρια πραγματα (τοτε και εγω το θεωρουσα βαρβαρο και του "τα χωσα" χωρις ενδοιασμους)

Αυτο ομως που ειδα μου εκανε εντυπωση... Το ενα απογευμα πηγε το γατουλινι στο γιατρο για αφαιρεση των νυχιων και το μεθεπομενο το εφερε σπιτι χωρις το γατι να δειχνει την παραμικρη ενοχληση. Απ οτι μου πε ο αδελφος μου η αφαιρεση νυχιων γινεται με λεηζερ και ειναι απολυτα ανωδυνη, μαλιστα ο λογος για τον οποιο εμεινε δυο μερες το γατι στο γιατρο ηταν για να κανει τις απαραιτητες εξετασεις πριν την επεμβαση, οπως επισης και ενα ευλογο μικρο διαστημα για να δουν πως προσαρμοστηκε στην ελλειψη των νυχιων.

Αυτα ειδα, αυτα λεω... (και μη με βαρεσετε :P)

φιλικα
φρου-φρου

Για μένα Γάτα χωρίς νύχια ΔΕΝ είναι ΓΑΤΑ!!!! :mad:
Αν δεν θέλουν γάτα να πάρουν λούτρινο!!!!...

Κι εγώ παιδί υπήρξα, με γάτες μεγάλωσα και τα ματάκια μου τα έχω και τα δύο.

Μια φορά με έχει γρατζουνίσει γάτα στο πρόσωπο και σαφώς δεν έφταιγε η γάτα αλλά το παιδάκι που μου την πέταξε στο κεφάλι ως παιχνίδι..

Συγνώμη αλλά δε μπορώ να πιστέψω πως το να βγάλεις τα νύχια από μια γάτα θα τη βοηθήσει. Οι γάτες στηρίζονται στα νύχια τους πολύ και πολλές φορές γλιτώνουν ατυχήματα λόγω της ικανότητας τους να γραπώνονται και να σκαρφαλώνουν.

Αν κάποιος φοβάται για τα μάτια του, τα φρύδια του, τα παιδιά του, τα έπιπλα του, τις κουρτίνες του και δεν ξέρω τι άλλο, ΔΕΝ πρέπει να πάρει γάτα. Εμείς προσαρμοζόμαστε στη συμβίωση μ'ένα ζώο όχι τα ζώα στους "κανόνες" του σπιτιού.

Ο γατούλης που είχαμε όταν είμουν μικρή με είχε πατήσει στο μάτι, χωρίς να φταίει το ζώο βέβαια,δικιά μου βλακεία ήταν,αλλά τι να του κάνουμε, να του κόβαμε τα πόδια? Έλεος

Πάντα υπάρχει πιθανότητα να συμβούν μικροατυχήματα όταν έχουμε ένα ζωάκι σπίτι..και γω όταν ήμουν μικρή μετά από ατελείωτο παιχνίδι με τα γατουλίνια ήμουν καταγρατζουνισμένη:rolleyes:αλλά δεν είχα προβλημα..η μαμά μου βέβαια με έκραζε:)..είναι αναπόφευκτο το γρατζούνισμα όταν εχεις γατούλα..η ονυχεκτομή όμως είναι πολύ υπερβολικό..χάνει το ζωάκι τη χάρη του!:)

Δεν είναι ασφαλή τα ζωάκια μας στις αυλές, υπάρχουν φόλες και αυτοκίνητα.
Λύση: να τα κρατήσουμε μέσα στο σπίτι. Αν θέλουν να βγουν έξω, απλά να τους το απαγορεύσουμε ή, σε περίπτωση που επιμένουν, να τα βγάζουμε με λουράκι.

Δεν κάνει να τρώνε ποντίκια γιατί έχουν αρρώστειες, ούτε πουλάκια, γιατί είναι κρίμα, ούτε κατσαρίδες, επειδή είναι αηδιαστικές.
Λύση: να τα ταϊζουμε μόνο κονσέρβες ή ξηρά τροφή.

Δεν πρέπει η συμπεριφορά τους να τα οδηγεί να το σκάσουν, αλλά ούτε και πρέπει να έχουν 'περίεργες' αντιδράσεις την περίοδο του οίστρου. Επιπλέον, δεν πρέπει να γεννηθούν και άλλα ζωάκια που θα καταλήξουν στο δρόμο να κινδυνεύουν από φόλες και αυτοκίνητα, να τρώνε ποντίκια και να πεθαίνουν από αρρώστειες.
Λύση: πρέπει να στειρώνουμε τα γατάκια μας, εκτός και αν είναι σίγουρο ότι οι απόγονοί τους θα βρουν σπίτι και θα έχουν μια ασφαλη, προστατευμένη ζωή (πιο πιθανό να συμβεί αν είναι ράτσας). Κι ας στειρώσουμε και τα αδέσποτα, για να μην γεννηθούν και άλλα στους δρόμους. Γιατί καλύτερα να μη γεννηθούν ποτέ, καλύτερα να μην υπάρχουν αδέσποτες γάτες πουθενά (γιατί όλες υποφέρουν και όλες είναι άρρωστες), αφού είναι 100% σίγουρο ότι ένα γατάκι που γεννιέται στο δρόμο δεν μπορεί ποτέ να νιώσει ούτε μία στιγμή ευτυχίας, χωρίς έναν άνθρωπο να το προστατεύει.

Δεν πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μας πονάνε, ακόμα και αν το κάνουν κατά λάθος, ενώ παίζουν.
Λύση: να τους αφαιρέσουμε τα νύχια (μαζί με ένα μέρος του κοκκάλου του δαχτύλου).
Κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, επειδή ακριβώς τα αγαπάμε πολύ, το αντιμετωπίζουμε με ανθρώπινα κριτήρια. Όλες οι παραπάνω λύσεις έχουν τη ρίζα τους στην ανθρωπιά μας, στο γεγονός ότι θέλουμε να βοηθήσουμε τα ζώα αυτά, και να τα προστατεύσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε.
Ξεχνάμε όμως ότι οι φίλοι μας, αν και είναι ζώα, (ή μάλλον, ακριβώς επειδή είναι ζώα), έχουν το δικαίωμα να ορίζουν τη ζωούλα τους όπως τους προγραμμάτισε η 'μαμά φύση', κι εμείς, από τη μεριά μας, οφείλουμε να τη σεβαστούμε. Όσο κι αν τα αγαπάμε, όσο πιο πολύ τα απομακρύνουμε από τη φύση τους, τόσο πιο μεγάλο κακό τους κάνουμε, κατά τη γνώμη μου.
Ο καθένας από εμάς θέτει τα όρια αυτής της απομάκρυνσης από τη φύση για τον εαυτό του και το ζωάκι του. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα μπορούσε να θελήσει ποτέ να κατακρεουργήσει μια γάτα για να μην τον γραντζουνίσει...

Η ονυχεκτομη ειναι μια αισθητικη επεμβαση που γινεται κατα κυριο λογω για να μην καταστρεφουν οι γατες τα επιπλα με τα νυχια τους και να μην κρεμονται απο τις κουρτινες ειναι πολυ διαδεδομενη στην αμερικη ενω στην ευρωπη απαγορευεται και στη ελλαδα δεν γινεται σχεδον ποτε:)

Γίνεται η ονυχεκτομή και μάλιστα με laser πλέον ανώδυνα, αν θέλει κανείς πληροφορίες μπορώ να δώσω...

Γίνεται η ονυχεκτομή και μάλιστα με laser πλέον ανώδυνα, αν θέλει κανείς πληροφορίες μπορώ να δώσω...
Συγγνώμη, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να γίνεται αυτή η επέμβαση στην Ελλάδα; :confused:
Νόμιζα ότι έχει απαγορευτεί σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.!

Είτε επώδυνη είτε ανώδυνη, η ονυχεκτομή παραμένει μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ πρακτική. Κάθε ζώο έχει τα αρνητικά του: ο σκύλος θέλει βόλτα, το καναρίνι σκορπίζει σπόρια παντού, η γάτα ξύνει τα έπιπλα. Όποιος νομίζει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, καλύτερα να μην πάρει ζώο, αυτή είναι η γνώμη μου.:/:

Ούτως ή άλλως, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσει κανείς την καταστροφή των επίπλων. Αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση. Δηλαδή αν το παιδί μας είναι ζωηρό, θα το βαφτίσουμε "υπερκινητικό" και θα το πλακώσουμε στα φάρμακα; Δε νομίζω.

νομικα δεν επιτρεπετε μεχρι και σημερα 13-3-08
τι να πω.. επιμενω υπαρχουν και τα λουτρινα :blink:

Δηλαδή αν το παιδί μας είναι ζωηρό, θα το βαφτίσουμε "υπερκινητικό" και θα το πλακώσουμε στα φάρμακα; Δε νομίζω.

αχχχχχ, με πάτησες στον κάλο (λόγω επαγγέλματος).....δυστυχώς, έτσι ακριβώς είναι, να το νομίζεις, να το νομίζεις.....:down::down::down:

Καλύτερα δώστες στη φιλοζωική... Ή στην αστυνομία, εφόσον είναι παράνομη πρακτική.

επειδή θεωρω ότι ο κτηνιάτρός μου είναι ένα από τους καλύτερους σε ότι αφορά στις γάτες ας δούμε και τις δικές του απόψεις για το θέμα...
https://www.ailouros.gr/Προβλήματα/Καταστροφές/ΌχιστοΞενύχιασμα/tabid/214/Default.aspx
οι οποίες νομίζω με καλύπτουν απόλυτα..

Και εμένα επίσης, όπως ελπίζω και τους περισσότερους, αν όχι όλους, ιδιοκτήτες γατών.
Η άγνοια δεν συγχωρείται, μπορεί όμως να αποτελέσει σε κάποιες περιπτώσεις ελαφρυντικό. Είναι όμως κρίμα, πολύ κρίμα, να προωθούνται τέτοιες βάρβαρες πρακτικές από ανθρώπους που έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να συνειδητοποιούν ακριβώς ΤΙ είναι αυτό που προωθούν...:/:
Ντροπή.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back