Μπανιάρισμα

valia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο valia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 179 μηνύματα.
Καλησπέρα!
Η Λουκία μου είναι 1,5 μηνός και θα ήθελα πολύ να την κάνω μπάνιο, γιατί μόλις άρχισε να ανεβαίνει και στο κρεβάτι μου και δεν νιώθω πολύ άνετα.. Δεν ξέρω όμως αν κάνει ακόμη και πως! Πρέπει να έχω ειδικό σαμπουάν? Ισχύουν ειδικοί κανόνες??:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διάβασε εδώ! ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα.....Υπάρχουν ειδικά σαπούνια αλλα οι γάτες ΜΙΣΟΥΝ το νερό.... και δεν συνηθίζουμε να τις κάνουμε μπάνιο χωρίς σοβαρό λόγο. (καθάρισμα απο λέρωμα με βενζίνη, ασβέστης, κλπ..)

Οι γάτες πλένονται μόνες τους, και είναι γενικά πολύ καθαρά ζωα... Αν θές τα ποδαράκια μπορείς να τα καθαρίσεις με ένα μωρομάντηλο, αν νομίζεις ότι είναι βρώμικα απο την άμμο....

Εγω κοιμάμε μια ζωη με γάτες και δεν έχω καθαρίσει καμία... ;)

Τώρα που είναι μικρή πάρ' της σαμπουάν για μωρά (ανθρώπινα:)) όπως Johnsons'. Μην της βρέξεις το πρόσωπο για να μην τρομάξει αλλά καθαρισέ το με υγρό πανί.Φρόντισε να την ξεβγάλεις πολύ καλά, και να την στεγνώσεις επίσης πολύ καλά.;)

είναι πολύ μικρούλα για μπάνιο.Μπορεί να σου κρυ'ωσει, αν και γενικά δεν προτιμω το μπάνιο στις γατούλες (Εκτός αν τους αρέσει:lol:).
Λοιπον, μπορείς να βρέξεις ένα πανάκι και να βάλεις επάνω λίγο Hybitane (το βρίσκεις στο φαρμακείο) το οποίο απολυμαίνει.
Επίσης, μπορείς να πάρεις μια ειδική λοσιόν που είναι για στεγνό καθάρισμα (Αλλα με προσοχή, μην παει σε ματάκια μυτουλες και τέτοια) αυτό το παίρνεις από πετ-σοπ...

κατ΄αρχην θα σου ελεγα οτι ολα ειναι συνηθεια και οτι με τον καιρο θα νιωθεις πολυ ανετα και ουτε που θα σε νοιαζει και θα θες και εσυ να ανεβαινει στο κρεββατι σου.εγω ποτε δεν τα εχω κανει μπανιο,και μαλιστα ειχα και γατα που μπαινοβγαινε και δεν ειχα κανενα προβλημα.το γατακι αν ειναι μονο μεσα στο σπιτι ειναι πολυ καθαρο,απο οποιονδηποτε αλλον:)αν παρολα αυτα επιμενεις να το κανεις μπανιο θα σου ελεγα οτι καλο ειναι να περιμενεις ακομα 1-2 μηνες.θα το κανεις με χλιαρο νερο και σαμπουαν ειδικο για γατες(καλο ειναι να μην παει νερο στα αφτια μεσα) ή με ουδετερο ph.σκουπισμα με πετσετα και μετα μπιστολακι στο σιγανο και οχι στο κεφαλι.
και κατι που ξεχασα,δεν θα πρεπει να το κανεις συχνα 1 φορα ανα 2-3 μηνες το πολυ

Εγώ θα σου συνιστούσα να ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ το μπάνιο!

Κι εγώ νομίζω πως μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος πρέπει να τα κάνουμε μπάνιο (όπως άλλωστε γράφει κι ο Αίλουρος στο link που σου έδωσα πιο πάνω). Διαφορετικά, καθαρίζονται πολύ αποτελεσματικά κι από μόνα τους, δεν είναι σαν τα σκυλιά που όντως χρειάζονται το μπάνιο.;)

Ναι, βάλια, αφού την βγάζεις και έξω μπορεί να σου κρυώσει και να έχεις άλλα... Στεγνό καθάρισμα καλύτερα ή με το απολυμαντικο που προτεινουν οι κοπέλες.

και εγώ συμφωνώ με τα κορίτσια , αν μπορείς να το αποφύγεις, δεν υπάρχει λόγος, εκτός αν του αρέσει το μπάνιο όπως είπε και η Νότα:P

Ναι το απολυμαντικό είναι μια καλή ιδέα...
Απλά βρε παιδιά, δεν είμαι καθόλου συνηθισμένη και η Λουκίτσα δεν μυρίζει πια μωρό, όπως στην αρχή... Και τα ποδαράκια της και το πωπουδάκι της (:redface:) δεν είναι πολύ καθαρά και το πρόσωπο μου είναι ευαίσθητο σε μολύνσεις...
Καλά, εννοείται αν την πλύνω, θα την κρατήσω μέσα εκείνη την ημέρα!!
Γενικά. όλο μέσα είναι... Απλά την νύχτα για να κοιμηθούμε την βγάζω έξω, γιατί μπορεί να θέλει τουαλέτα... :)
Άσε που αυτό το κουδουνάκι σε τρελαίνει. Μην φεύγω από το θέμα όμως..
Μπορεί να την απολυμάνω έτσι αντί να την πλύνω, αλλά γενικά (και συγγνώμη) δεν μπορώ να είμαι απόλυτα ευχαριστημένη με τον αυτοκαθαρισμό της!!

Και η αλήθεια είναι δεν ξέρω αν της αρέσει το μπάνιο!!!!:hmm:

είναι πολύ μικρούλα για μπάνιο.Μπορεί να σου κρυ'ωσει, αν και γενικά δεν προτιμω το μπάνιο στις γατούλες (Εκτός αν τους αρέσει:lol: Τελικα εδω μεσα μονο στη Μαιρη μου αρεσει το μπανιο??:lol:Χωρις πλακα παθαινει οταν βλεπει βρυση ανοιχτη,,ερχεται να μπει απο κατω..φυσικα δεν της βαζω και σαμπουαν--δε το χρειαζεται ,αλλα ενα ντουζακι το παιρνει:P

Βαλια κακό δεν πρόκειται να της κάνεις. Αν θέλεις να είναι πιο καθαρό το ζώο σου, καν' την μπάνιο, και καλό είναι να ξεκινήσει απο μικρή για να συνηθίσει. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να την στεγνώσεις καλά για να μην υπάρχει περίπτωση να κρυώσει.

γενικά (και συγγνώμη) δεν μπορώ να είμαι απόλυτα ευχαριστημένη με τον αυτοκαθαρισμό της!!
Είναι μωράκι βρε ακόμα, γι' αυτό!:baby::inlove:
Σιγά σιγά θα μάθει και θα καθαρίζεται καλύτερα. Εδώ τα κατάφερε ο δικός μου, που έχει και πρόβλημα...

Κι εγώ είμαι κατά του μπάνιου. Στη δική μου χρησιμοποιώ μια φορά την εβδομάδα μωρομάντηλο και μετά τη σκουπίζω με μία βρεγμένη πετσέτα για να φύγει η aloe vera (κάπου είχα διαβάσει ότι είναι τοξική για τις γάτες). Τη στεγνώνω έπειτα με μία καθαρή πετσετούλα και έτοιμη! Δε μπορώ να πω ότι τρελαίνεται για αυτή τη δραστηριότητα:redface:, την πιέζω αρκετά για να κάτσει, αλλά θέλω να τη βλέπω καθαρή (με την ανθρώπινη έννοια).

Απ' όυι κατάλαβα οι απόψεις διίστανται..! Σας ευχαριστώ πολυ όλους σας!!
Και αν αποφασίσω να της κάνω ένα μπάνιο, πρέπει να αγοράσω ειδικό σαμπουάν για γάτες?
Άλλη μία απορία είναι ότι δεν θα τρομάξει με τον θορυβο που κ΄ναει το πιστολάκι???

DOVE

και γω δε συμφωνω για το μπάνιο εκτός αν συντρέχει σοβαρός λόγος.τη μικρη μου που βρηκα στο δρομο είχε κάνει κόμπους απο τη βρωμιά καθότι και μακρύτριχη και αναγκάστηκα να την πλύνω.εδω είχα διαβάσει για το dove (το σαμπουάν)και την έκανα με αυτό.ούτε αλλεργία ούτε τίποτα. καλό σκούπισμα και στέγνωμα με πιστολάκι .(2 την κρατάγαμε φοβήθηκε πολυ)

αν δεν υπαρχει λογους σοβαρος μη την κανεις.Απ το σοκ στο σεσοθαρ μετα που θα φερνει ζεστουλα θα κατσει.
Εγω την κανω μια φορα το καλοκαιρι γιατι κιλιεται και στο μπαλκονι περισοτερο αλλα κανει και ζεστη.

Θα φοβηθει πολύ, να το ξερεις.:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back