Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Απάντηση: Μωρό γατάκι στο σπίτι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Πιθανόν να το πάω σήμερα το απόγευμα αλλά ήθελα να μου προτείνει κάποιος κάποιο γιατρό γιατί δεν γνωρίζω κανέναν και έχω διαβάσει πολλά περίεργα. Μάλλον θα το πάω σε κάποιον που έχω εδώ στη γειτονιά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μόλις επιστρέψαμε από το γιατρό. Δεν πίστευε ότι είναι 20 ημερών το γατάκι. Είναι πρόωρο το καημένο και είναι μικρό και άργησε να ανοίξει τα μάτια του. Μου είπε να το ταϊζω γύρω στις 4 φορές τη μέρα πλέον, όχι δηλαδή τόσο συχνά. Είναι σε καλή κατάσταση και πολύ τυχερό που τα κατάφερε μέχρι τώρα. Θα πάμε σε καμια βδομάδα με 10 μέρες πάλι να κάνουμε αποπαρασίτωση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τελεια!!!το εσωσες το μικρουλι!καταλαβαινω το αγχος σου...και εγω και πολλοι απο αυτη τη γατοομαδα εχουν περασει τα ιδια.ανυπομονω να δω φωτογραφιες!

Πολύ χαίρομαι για το μικρουλάκι!!! έχει τις φροντίδες σου και όλα θα πάνε καλά!!! περιμένουμε φωτο!!

Μόλις επιστρέψαμε από το γιατρό. Δεν πίστευε ότι είναι 20 ημερών το γατάκι. Είναι πρόωρο το καημένο και είναι μικρό και άργησε να ανοίξει τα μάτια του. Μου είπε να το ταϊζω γύρω στις 4 φορές τη μέρα πλέον, όχι δηλαδή τόσο συχνά. Είναι σε καλή κατάσταση και πολύ τυχερό που τα κατάφερε μέχρι τώρα. Θα πάμε σε καμια βδομάδα με 10 μέρες πάλι να κάνουμε αποπαρασίτωση.

Καλοσώρησες στη συντροφιά μας:clapup:
Αν και το γατο-μωράκι έχασε με τραγικό τρόπο τη φυσική του μαμά, ήταν πράγματι πολύ τυχερούλι και για τον επιπλέον λόγο οτι το βρήκες εσύ και το φροντίζεις με τόση αγάπη. Φαντάζομαι θα έχει γίνει η αδυναμία σου:inlove::D

Συνέχισε όπως σε συμβούλεψε ο κτηνίατρος και για όποια επιπλέον πληροφορία χρειαστείς, εμείς είμαστε εδώ όλα τα μέλη πρόθυμα να βοηθήσουν :)
Και να είσαι σίγουρος οτι σε λίγο καιρό θα χαίρεσαι έναν γάταρο (ή μήπως είναι γατούλα?:hmm:),
όλο ομορφιά και χάρη, που θα μοιράζεστε μαζί μια καθημερινότητα γεμάτη παιχνίδια, χάδια και χουρχουρητά και που δεν θα θέλεις να αποχωριστείς:)
Να σου ζήσει κι εύχομαι πάντα γερό και τυχερό να είναι :D

Καλη αρχη με νεο σου γατουνι okey!
Ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερεις μια χαρα, ειδικα απο τη στιγμη που εχεις τη διαθεση, τη θεληση και καποιο χρονο..
Στην αρχη ειναι απολυτα λογικο το αγχος σου για το αγνωστο της καταστασης και ο φοβος σου μην παθει τπτ, να του δωσεις ο,τι χρειαζεται κτλ κτλ, αλλα μαθαινεις γρηγορα κ μετα ολα ειναι πιο απλα :)
Πολυ χαιρομαι οταν βλεπω ανθρωπους και δη αντρες να συμπεριφερονται κατ αυτον τον τροπο, να εχουν τοσο "ειδικες" ευαισθησιες ωστε να μπουν στη διαδικασια να σωσουν πχ ενα μωρο ζωο, να το υιοθετησουν και αλλα τοσα... ευγε!!! :D
Καλη συνεχεια και υπομονη να εχεις!!! ειδικα το βραδυ ;):P

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η αλήθεια είναι ότι αγχώθηκα λίγο από προχθές, που σαν να του κόπηκε κάπως η όρεξη, γιατί το άλλο με το που σταμάτησε να τρώει, μέχρι και με το ζόρι, το έχασα σε λίγες ώρες. Για τα γατάκια δεν το σκέφτηκα καθόλου. Θα είχα τύψεις αν τα άφηνα όπως ήταν. Άν ήξερα πόση αφοσίωση χρειάζονται τόσο μικρά ίσως να μην ήμουν τόσο αποφασιστικός :P Εννοείται έχει γίνει η αδυναμία μου, του αρέσει να κοιμάται στην τσέπη της φόρμας μου και εγώ δεν του χαλάω χατίρι όταν είμαι σπίτι. Δυστυχώς ακόμη δεν είμαι σίγουρος αν είναι αρσενικό ή θηλυκό και ξέχασα να ρωτήσω το γιατρό. Επειδή τώρα κοιμάται στην τσέπη μου και δεν θέλω να το ξυπνήσω για να το φωτογραφίσω, πάρτε ένα μικρό βίντεο που έβγαλα χθες https://instagram.com/p/fbkYt_IiVv/

Ελιωσα Παναγια μου, τι μωρο!!!:inlove:
Νομιζω ειναι αγορακι.:)

Χριστούλη μου! Χωράει πράγματι στην παλάμη σου! :eek: Δεν έχω έρθει ποτέ σε επαφή με τόσο μικρό γατσούλι! Εντάξει, μέχρι να μεγαλώσει θα σε έχει κάνει να λιώνεις, να πίνεις νερό στο όνομά του.. Όλα καλά να σας πάνε, να είναι πάντα υγιές το ψυχάκι μου και να ζήσετε μαζί άπειρα, αγαπημένα, δεμένα, ευτυχισμένα γατοχρόνια! :)

Είναι απίστευτο, πανέμορφο! Έχω λιώσει! Να το χαίρεσαι και να ζήσετε πολλά πολλά όμορφα χρόνια! :bigarmhug

Ααααααχ...τι μου θύμισες... :)
Μπράβο που το ανάστησες το μικράκι!!!! :clapup:
Να το χαίρεσαι το γλυκό μωρό για πολλά πολλά χρόνια!

Ειναι ενα κουκλακι!!!! Να το χαιρεσαι!!! Το μπραβο νομιζω ειναι πολυ λιγο για αυτο που εκανες!!!:D

:Dαχχχ ειναι τελειος και γω για αγοραρο τον βλεπω φτου σκοορδα και παρα πολλα υγιη χρονια να ευχηθω..δηλαδη κοιμαται στην τσεπη σου?κατι σαν καγκουρω???:D:D παντως αν θεσ να βρεις γιατρους αναλογα με την περιοχη μπεσ εδω https://www.mypetz.gr/threads/Λίστα-κτηνιάτρων.221742/

Τελευταία επεξεργασία:

Στέργιο καλησπέρα, σου έστειλα με προσωπικό μήνυμα τα στοιχεία επικοινωνίας ενός γιατρού τον οποίο συστήνω ανεπιφύλακτα. Θα σου πρότεινα ίσως να τον πας τον γατίνο να τον δει, γιατί -κτηνίατρος δεν είμαι και δεν ξέρω- αλλά μου φαίνεται πολύ λίγο να τον ταΐζεις 4 φορές τη μέρα :/ Είναι τελείως μωρό ακόμα! Κάνε έστω ένα τηλέφωνο κάποια στιγμή να επιβεβαιώσεις με έναν ακόμα κτηνίατρο το πόσο θα τον ταΐζεις. Και πάλι μπράβο σου.

Κρίμα που για κάποιο λόγο δεν μπορώ να συνδεθώ με το Instagram:/:
Ανυπομονώ να το δω κι εγώ το τοσοδούλι-μικρουλίνι:baby::)
Όμως το φαντάζομαι... ένα γλυκό πλασματάκι.... μια ζωούλα που ανθίζει:inlove::inlove:
Μπράβο και συγχαρητήρια!:)

Γάλα από τη μύτη

Γεια χαρά σε όλους.
Έχω ένα γατάκι 15 ημερών περίπου,το οποίο όταν το ταΐζω με τη σύριγγα βγάζει το γάλα από τη μύτη.Τώρα το ακούω περίεργα σαν να δυσκολεύεται να αναπνεύσει και κάθε φορά που φτερνίζεται βγάζει υπολείμματα γάλατος.Μήπως γνωρίζει κανείς πως να το καθαρίσω?Δυστυχώς τα ρουθουνάκια του είναι τόσο μικρά που δεν χωράει μπατονέτα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Απάντηση: Γάλα από τη μύτη

Καλησπερα! Οταν το ταιζεις, τη συριγγα να την κρατας στο πλαγιο του στοματος του, οχι απο μπροστα γιατι πνιγονται. Επισης δινε του λιγο λιγο, οχι ολη τη συριγγα με τη μια. Καλυτερα να μιλησεις με κτηνιατρο για αυτο με την αναπνοη και το φτερνισμα.

Μήπως δεν το ταϊζεις σωστά, γι αυτό και το βγάζει από τη μύτη? :hmm:Η λερωμένη μύτη δεν είναι το πρόβλημα.
Θέλει μεγάλη προσοχή η σύριγγα και πολύ προσεκτικό χειρισμό, ειδάλλως κινδυνεύει να πνιγεί το φουκαριάρικο, είναι τόσο μικρό!!!:worry:
Βρες γρήγορα κάποιον έμπειρο γατο-γονέα να σου δείξει, αν δεν είναι κτηνίατρος που ξέρει καλύτερα.
Μη συνεχίζεις να επιχειρείς αφού βλέπεις οτι δυσκολεύεται.

Επισης αν μπορεις παρε μια ειδικη πιπιλα για γατακια να την βαλεις στη συριγγα. Σιγα σιγα πατα το εμβολο για να βγαινει το γαλατακι και να προλαβαινει να το καταπιει. Τι γαλα του δινεις?

Καλυτερα να πας το γατακι σε εναν κτηνιατρο για να του καθαρισει την μυτουλα με φυσιολογικο ορο. Προς Θεου μην επιχειρησεις να το κανεις μονη σου σε τοσο μικρο γατακι και χωρις να σου εχει δειξει κτηνιατρος ακομα και αν προκειται για μεγαλυτερο γατι. Ο κτηνιατρος θα σου δειξει πως ακριβως να το ταιζεις σωστα και ισως αγορασεις απο εκει και ενα μπιμπερω που ειναι το καταλληλοτερο για ταισμα μωρου γατιου, η συριγγα ειναι πολυ επικινδυνη αν δεν εισαι εμπειρος. Εδω ανθρωποι που εχουν μεγαλωσει γατακια και γατακια απο μωρα και την συριγγα την χρησιμοποιουν μονο μεχρι να παρουν μπιμπερω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back