Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Όταν το ταΐζω με τη σύριγγα το πίνει γρήγορα σα νεροφίδα χαχα. Ομολογώ ότι δεν την είχα στο πλάι αλλά επειδή το ρουφάει με λαιμαργία του βγαίνει από τη μύτη.Θα το πάω το πρωί στον κτηνίατρο φυσικά απλά ρώτησα για μερικές συμβουλές.Νομίζω είναι καλύτερα να του πάρω ένα μπιμπερό.Α και δεν το ταΐζω με την μία alcyone.Δεν προσπαθώ να το πνίξω :P Σας ευχαριστώ όλους πάντως :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γάλα από τη μύτη

Τα ατιμουλια, ειναι πολυ λαιμαργα ^_^ Απλα οσο λαιμαργα και να το ρουφαει, εσυ πιεζε σιγα σιγα το εμβολο να του πεφτει αργα στο στοματακι. Να μας βαλεις και φωτογραφιες του να το δουμε :D Καλη τυχη με το μικρακι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Goldmoon το πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι πολύ πιθανό να έχει γενετική ανωμαλία και να πεθάνει.παρόλα αυτά επειδή φτερνίζεται συνέχεια και σήμερα έκανε ευκοίλια μου είπε να του δώσω μια σταγόνα από το Amoxil μέσα στο γάλα αλλά δεν μου είπε αν πρέπει να το δίνω μια φορά την ημέρα ή κάθε φορά που θα πίνει γάλα.Μήπως γνωρίζεις εσύ?

Τι να σου πω, ειλικρινα πρωτη φορα ακουω γενετικη ανωμαλια σε αυτο το θεμα και amoxil για ευκοιλια... Το amoxil ειναι αντιβιωση, αυτο που επρεπε να σου πει ειναι να του δωσεις κατι για την ευκοιλια. Εγω θα ελεγα να επικοινωνουσες με εναν ακομα κτηνιατρο, να το δει, να παρεις μια 2η γνωμη... Απο προσωπικη εμπειρια, πολλες φορες η 2η γνωμη ειναι σωτηρια.

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η αλήθεια είναι ότι αγχώθηκα λίγο από προχθές, που σαν να του κόπηκε κάπως η όρεξη, γιατί το άλλο με το που σταμάτησε να τρώει, μέχρι και με το ζόρι, το έχασα σε λίγες ώρες. Για τα γατάκια δεν το σκέφτηκα καθόλου. Θα είχα τύψεις αν τα άφηνα όπως ήταν. Άν ήξερα πόση αφοσίωση χρειάζονται τόσο μικρά ίσως να μην ήμουν τόσο αποφασιστικός :P Εννοείται έχει γίνει η αδυναμία μου, του αρέσει να κοιμάται στην τσέπη της φόρμας μου και εγώ δεν του χαλάω χατίρι όταν είμαι σπίτι. Δυστυχώς ακόμη δεν είμαι σίγουρος αν είναι αρσενικό ή θηλυκό και ξέχασα να ρωτήσω το γιατρό. Επειδή τώρα κοιμάται στην τσέπη μου και δεν θέλω να το ξυπνήσω για να το φωτογραφίσω, πάρτε ένα μικρό βίντεο που έβγαλα χθες https://instagram.com/p/fbkYt_IiVv/

τι ομορφο νινι ειναι αυτο... πωωωωωωωωωωωωωωωωω τρελλανομαι.....:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

Goldmoon το πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι πολύ πιθανό να έχει γενετική ανωμαλία και να πεθάνει.παρόλα αυτά επειδή φτερνίζεται συνέχεια και σήμερα έκανε ευκοίλια μου είπε να του δώσω μια σταγόνα από το Amoxil μέσα στο γάλα αλλά δεν μου είπε αν πρέπει να το δίνω μια φορά την ημέρα ή κάθε φορά που θα πίνει γάλα.Μήπως γνωρίζεις εσύ?

κ εγω πισστευω οτι χρειαζεται μια δευτερη γνωμη!!! οσο πιο συντομα μπορεις να το βαλεις στο προγραμμα... και περιμενουμε νεα!!!

Απάντηση: Μωρό γατάκι στο σπίτι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Οκ παιδιά όλα καλά.Πήρε amoxil και συνήλθε :)

Απάντηση: Μωρό γατάκι στο σπίτι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Άντε, υπέροχα νέα! Κι άλλη αδιαθεσία να μη σας βρει! :)

Πολύ αδύναμο γατάκι

Καλησπέρα,

Η γάτα μου γέννησε 4 γατάκια στις 23/11. Από την πρώτη κιόλας ώρα το ένα από τα 4 φαινόταν πιο μικρό από τα υπόλοιπα. Επίσης αντιμετώπιζε πρόβλημα με το θηλασμό. Δεν μπορούσε να βρει τη θηλή και με δυσκολία την έπιανε. Τα υπόλοιπα γατάκια δεν είχαν πρόβλημα και πολλές φορές στην προσπάθεια τους να πιουν το έδιωχναν. Προσπαθούσα να το βάζω να θηλάζει και να απομακρύνω με τρόπο οτιδήποτε το αποσπούσε. Μετά όμως από τις πρώτες μέρες η γάτα άρχισε να περιφέρεται ξανά στο σπίτι και καθόταν πολύ λίγο στο σπιτάκι με τα μικρά. :( Ζύγιζα το γατάκι και παρατήρησα μικρή απώλεια βάρους. Εννοείται επικοινώνησα με κτηνίατρο και μου είπε ότι δεν έχει νόημα να το πάω να το δει γιατί είναι πολύ μικρό και δεν μπορεί να κάνει κάτι. Μου είπε να του δίνω μέλι και να προσπαθήσω να το κάνω να πιει από τη μητέρα του, αλλά αυτό δεν είχε αποτέλεσμα. Του πήρα γάλα ειδικό και μπιμπερό και προσπαθώ να το ταϊζω σύμφωνα με τις απαιτούμενες δοσολογίες. Το κρατάω ζεστό με θερμοφόρα αλλά φαίνεται πάρα πολύ αδύναμο... Η γάτα δεν δείχνει ενδιαφέρον πια και προσπάθησε να το κρύψει γι'αυτό το απομόνωσα. Ξέρω ότι δεν έχω πολλές ελπίδες αλλά το παλεύω. Το γατάκι δεν αντιδρά πολύ και το κεφαλάκι του φαίνεται σαν να μην έχει τη δύναμη να το στηρίξει... Εάν έχετε παρόμοια εμπειρία και μπορείτε να με βοηθήσετε περιμένω τις συμβουλές σας! Σας ευχαριστώ!!!

Νεογέννητα γατάκια στο σπίτι

το ήξερα από την πρώτη στιγμή που είδα το μειλ από τη φιλοζωική χανίων''επείγον 3 νεογέννητα γατάκια για φιλοξενία'',πως θα ακολουθούσε ένα πιο προσωπικό μέιλ..''δήμητρα ανάλαβε,κανείς άλλος δε θέλει''
ούτε εγώ ήθελα..μετά τον ψυχούλη,που έχασα το καλοκαίρι, δεν ήθελα ξανά τη διαδικασία μπιμπερό..προκληση ούρησης-αφόδευσης κ κυρίως τη σκληρή πραγματικότητα πως το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των μικρών μαχητών χάνονται..
κ δυστυχώς..το θηλυκό το έχασα το μεσημέρι...κ το ένα αρσενικούλι είδα να καταπέφτει.
μόνο που αυτή τη φορά δε θα ανεχτώ άλλες απώλειες...αγκαλιά κ στην κτηνίατρο..μία υπέροχη πρώτα από όλα φιλόζωη κτηνίατρο εδώ στα χανιά τη μαρουλάκη ελένη, η οποία με τους βοηθούς της σχεδόν ανέστησαν το μαυρούλι το οποίο είχε κ ανοιχτή πληγή στο ποδαράκι του κ τώρα αισιοδοξούμε..
λυπάμαι πολύ..λυπάμαι για το θηλυκό..λυπάμαι που είμαι τόσο ανεπαρκής να τα καταφέρω μόνη μου..μακάρι να είχα μια βοήθεια επιπλέον..αλλά πιο πολύ λυπάμαι για αυτούς τους σιχαμένους τύπους..πόσο βαθιά διαταραγμένοι πρέπει να είναι για να παίρνουν νεογέννητα πλασματάκια κ να τα πετάνε στο δρόμο δίνοντας τους καμία ευκαιρία να επιβιώσουν..
γατοφιλοι..ευχηθείτε μου καλή τύχη..για να βοηθήσω τα δύο εναπομείναντα μικρούλια.κ φυσικά ό,τι συμβουλές δεκτές!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Νεογέννητα γατάκια στο σπίτι

Καλη τυχη Δημητρα!!! Ευχομαι να τα καταφερεις και απο οσο βλεπω κανεις οτι καλυτερο μπορεις ηδη :) Καλη σου τυχη και παλι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειλικρινά ευχαριστώ...στενοχωρήθηκα πολύ με τη μικρούλα..αλλά υπάρχουν άλλα δύο που χρειάζονται πολύ αγάπη κ φροντίδα.

μετά από αγώνα 3 βασανιστικών ωρών έφυγε κι ο μαυρούλης...

Λυπάμαι πολύ Δήμητρα...
Καλή δύναμη σου εύχομαι κ χίλια μπράβο για όσα κάνεις!

σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια...δυστυχώς παρόλες τις προσπάθειές μου τα γατάκια δεν τα κατάφεραν..είμαι πολύ στενοχωρημένη...δεν έχω ούτε διάθεση να γράψω.κ το πάλεψαν τόσο πολύ τα καλά μου..

Γλυκιά μου Δήμητρα... Λυπάμαι τόσο.... Κάνεις τα πάντα για τα ψυχούλια αλλά η μοίρα μάς τα έχει ετοιμάσει αλλιώς... Μη στεναχωριέσσαι καλή μου, πάρε μια ανάσα, αφιερώσου για λίγο στο Παπαμπούκι και θα βρεις δύναμη να συνεχίσεις..... :console:

σευχαριστώ πολύ φωτεινή...το παμαμαμπούκι όπως πάντα όταν φέρνω ταλαίπωρο γατάκι στο σπίτι ήταν άψογο κ τώρα πολύ τρυφερό λες κ με νιώθει..απλά ήλπιζα τουλάχιστον ένα να τα κατάφερνε...πολύ στενάχωρο..πάρα πολύ..σας ευχαριστώ κ πάλι.

Δυστυχως εχω βρεθει στην θεση σου με 5 νεογεννητα που παλευαμε να τα σωσουμε.. Ειναι παρα πολυ δυσκολο και δυστυχως πολλα δεν τα καταφερνουν... Εσυ εκανες τα παντα προφανως αλλα δυστυχως η μοιρα τα εχει αλλιως.. Λυπαμαι πολυ.. Καλη δυναμη

Ας όψονται οι ασυνείδητοι που τα πέταξαν και που αν είχαν στάλα συνείδησης θα'πρεπε να ντρέπονται:mad:
Εσύ έκανες ό,τι περνούσε από τα χέρια σου για να τα σώσεις αλλά, καθώς φαίνεται, ήταν πάνω από τις ανθρώπινες δυνάμεις.. :/:
Κάνε κουράγιο και βρες τη δύναμη να συνεχίσεις,
3000718p7t1ct0v7g.gif

με το γλυκύτατο Παμαμπούκι στο πλευρό σου να σε συντροφεύει και να σε παρηγορεί με την αγάπη του
Ρίχ'του κι ένα φιλάκι από μένα:)
16.gif

Κρίμα τα ψυχουλάκια...
Άπειρα μπράβο που τα βοήθησες ενώ ήξερες πόσο δυσοίωνα ήταν όλα!
Τουλάχιστον, ένιωσαν για λίγο φροντίδα και αγάπη... Δεν κατέληξαν όπως αποφάσισαν τα τέρατα!!

σας ευχαριστώ βαθιά για όλα τα λόγια σας..είναι όμορφο να ξέρεις πως κάπου εκεί υπάρχει μία οικογένεια που σε καταλαβαίνει.να στε καλά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back