koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Για τα εξωπαρασιτα μονο τα χαπια φερουν 100% αποτελεσματα και παντα με την καταλληλη συμβουλη (κτηνιατρος) !![]()
Απλά για να μην μπερδευτεί η φίλη, διορθώνω σε ενδοπαράσιτα
Είναι φανερό ότι είναι απλά τυπογραφικό, αλλά άμα έχεις απορίες και είσαι καινούριος σε κάτι είναι εύκολο να μπερδευτείς γι' αυτό και το διορθώνω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ γλυκούλης και τωρα εχει αρχισει να ξεθαρευει τελειως και χοροπηδαει σαν κατσικάκι ολη μερα περα δωθε..φυσαει κιολας λιγο σημερα και κουνιουνται τα φυλλα και αυτο εχει τρελαθεί
Οπότε φαίνεται ότι σιγά σιγά συνηθίζει το χώρο αλλά το μόνο πρόβλημα είναι ότι μονο οταν τρωει μπορω να το πιασω και να το χαιδεψω λιγο αλλιως δεν ερχεται. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Αν και με πλησιάζει όταν το φωνάζω όταν πάω να το χαϊδεψω απομακρύνεται...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Για τα χάδια, εκ πείρας σου λέω να το παίρνεις αγκαλίτσα και να το χαιδεύεις κι ας μη θέλει. Είναι μικρό ακόμα και φοβάται ή έχει περισσότερο το μυαλό στο παιχνίδι. Θα συνηθίσει και θα αφήνεται σιγά σιγά. Να έχεις το ένα χέρι σου κάτω από τον ποπό ή τα πίσω ποδαράκια όταν το σηκώνεις γιατί όταν νιώθουν ότι είναι στον αέρα φοβούνται. Δε σου εγγυώμαι ότι δε θα αποκτήσεις μερικές γρατζουνίτσες αλλά όσες φορές το έκανα έπιασε με τον καιρό.
Να διευκρινίσω ότι τα συγκεκριμένα αφορούν μωρά γατάκια και μόνο! Σε μεγάλη γατούλα που δεν ξέρω ούτε το έκανα φυσικά ποτέ, ούτε ενδείκνυται!
Εκτός που δεν πιάνει γιατί πρέπει να την αφήσεις να σε πλησιάσει μόνη της, θα τρομάξει και θα σε γρατζουνίσει το πιθανότερο!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η Μελίνα μου όταν την βρήκα ήταν μόλις 900 γραμμάρια και σύμφωνα με την κτηνίατρο που την είδε την επόμενη κιόλας μέρα, ήταν δύο μηνών.Στη φωτογραφία φαίνεται μεγαλύτερο γιατι εχω κανει ζουμ για να το βγαλω αλλα σε μεγεθος να φανταστειτε ειναι οσο εινσι η παλάμη του χεριού μου. Και εκτλος αυτού ζηγίζει μόλις 1 κιλό.
Αλλά και τα μωρά που έχω τώρα, τον περασμένο μήνα που έκαναν την πρώτη δόση των εμβολίων τους και μου τα ζύγισαν, ήταν 1.200 το αγοράκι και 1 κιλό το κοριτσάκι. Ακριβώς δηλαδή όσο και το δικό σου και εκείνη την ημέρα έκλειναν τους δύο μήνες.
Επομένως κι εγώ νομίζω πως είναι δυό μηνών το μικρουλάκι σου.
΄Οσο για τα χάδια είναι νομίζω θέμα ηλικίας και διαολιάς, έτσι ήταν και η μικρή μου μέχρι πρότινος. Να φανταστείς με άφησε να την χαιδέψω όταν την πρωτόπιασε οίστρος, πριν το μόνο που είχε στο μυαλό της ήταν το παιχνίδι και η διαολιά.

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Υπομονη οπως ειπες κι εσυ. Σε ξερει πολυ λιγο καιρο, σε λιγο θα χεις κερδισει την εμπιστοσυνη του!

Άλλο Φρούτο
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα,πριν μερικές μέρες πήρα και εγώ ένα γατάκι που γεννήθηκε στην αυλή ενός φίλου,τον Gija.
Ο Gija είναι μικρούλης,σε λίγο θα κλείσει τις 4 εβδομάδες.Θύλασε από την μαμά του,όταν τον πήρα τις πρώτες 2 μέρες έπινε καθαρά και μόνο γάλα από μπιμπερό.Εχτές ξεκίνησε να μασουλάει για πρώτη φορά την κονσέρβα και σήμερα του έδωσα λίγη μουλιασμένη ξηρά τροφή και την δέχτηκε μετα χαράς.Σε γενικές γραμμές είναι παιχνιδιάρης,κοιμάται καλά,τρώει καλά και ενεργείται.
Όμως ο εγώ δεν είχα ποτέ γάτα στην ζωή μου και δεν ξέρω αν κάνω οτιδήποτε σωστά

Λοιπόν έχω απορία σχετικά με τα κακά του.Για αρχή φαίνονται φυσιολογικά,είναι καφέ,και τα κάνει στην άμμο του χωρίς πρόβλημα,αλλά γίνεται χάλια.Τον σκουπίζω με χλιαρό νερό και βαμβακερή πετσέτα αλλά επειδή δεν ξέρω κατά πόσο τον ενοχλεί ή μπορεί να τον πονέσω δεν καταφέρνω να τον καθαρίσω αρκετά καλά.
Τι μπορώ να κάνω για να μην χαλάσει η γούνα του που είναι τόσο ωραία;

Eπίσης ποιά είναι η άποψη σας για την στείρωση; Άκουσα ότι χάνει την ζωηράδα του,πράγμα που με δυσσαρεστεί αλλά αν πρόκειται για την ασφάλεια του θα του την κάνω.
(Το θέμα θα ανανεώνεται όσο μου δημιουργούνται καινούριες απορίες,αγχώνομαι κιόλας γιατί είναι μικρούλης και εύθραυστος,οπότε μην με κοροιδέψετε για τυχόν ηλίθιες απορίες!!)
Ευχαριστώ πολύ και σόρρυ για την έκθεση!
Γιώργος
thodoris1985
Νεοφερμένο μέλος
Για σας παιδιά στο σπίτι που μένω με τον αδερφό μου και τη μάνα μου, στον ακάλυπτο στο πίσω μέρος μια γάτα γέννησε 4 γατάκια και απο τι φαίνετε τα θήλαζε και πέθανε η ψιχούλα και εχθές το βράδυ κλαίγανε οπότε τα μαζέψαμε μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε.Τα βάλαμε σε ένα κουτάκι με μια κουβερτούλα απο κάτω.Το κακό είναι οτι δεν τρώνε με τίποτα και κλαίνε ασταμάτητα.Όσο για τον τρόπο ταϊσματος και την υγιεινή και όλα τα συναφή δοκιμάσαμε τα πάντα και δεν γίνεται τίποτα.Δεν τρώνε με τίποτα και φοβάμε οτι δεν θα αντέξουνε.Κλαίνε και τα 4 και κάθε κλαματάκι τους μου τρυπάει την καρδιά θα τρελαθώ στο τέλος.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Καταρχήν μπράβο σας που ανοίξατε το σπίτι σας και νοιαστήκατε γι' αυτά τα πλασματάκια.
Με ποιο τρόπο δοκιμάσατε να τα ταΐσετε και τι γάλα προσπαθήσατε να τους δώσετε;
Ίσως είναι καλά να τα τρέξετε σε κάποιον κτηνίατρο, μπορεί να είναι πολύ αδύναμα και ίσως χρειάζονται ορό/αντιβίωση/κάτι, δεν ξέρω.
Επίσης χρειάζονται περισσότερη ζέστη. Πάρτε μπουκάλια πλαστικά, τα κλασικά του νερού, γεμίστε τα με ζεστό νεράκι και τυλίξτε τα με πανάκια για να μην μπορούν να τα ακουμπήσουν τα μωρά και καούν. Φτιάξτε τους δηλαδή θερμοφόρες. Χρειάζονται πολύ τη ζέστη.
Το τάισμα πρέπει να γίνεται κάθε 3-4 ώρες όταν είναι τόσο μωρά, πείτε μας τι κάνατε ως τώρα για να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε με κάποια ιδέα.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Έχει οδηγίες για το μεγάλωμα ορφανών.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να τα καταφέρουν τα πλασματάκια!
Υ.Γ. Συμφωνώ κι εγώ, αν υπάρχει δυνατότητα για επίσκεψη στον κτηνίατρο, προσπαθήστε να τα δει...
thodoris1985
Νεοφερμένο μέλος
Επίσης να μου πείτε εδώ τη γνώμη σας, ένας φίλος μου μου είπε δυο λύσεις, η μία να τα έβαζα σε ένα κουτάκι να τα πάμε σε ένα σημείο οπού έχει γάτες και να περιμένουμε εκεί μήπως έρθει καμιά γατούλα και τα φροντίσει (εννοείτε όχι να τα παρατήσω και να φύγω) και αν δεν πετύχει αυτό να τα παω σε ένα κτηνιατρίο (δεν το ήξερα) είναι η κτηνίατρος της σκυλίτσας μου που τώρα έχει πεθάνει η οποία τα παίρνει και τα μεγαλώνει μέχρι να είναι ικανά να να αυτοσυντηρούνται, μετά απο τι μου είπε τα στειρώνει και τα αφήνει ελεύθερα ( αν και δεν μου ακούγεται καλό αυτό), πάντος οτι και να γίνει δεν θέλω να πάθουν τίποτα.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Γιατί δε δοκιμάζεις να ψάξεις λεχώνα γάτα, μήπως τα δεχτεί και τα φροντίσει ώστε να παίρνουν και κάποια ποσότητα μητρικού γάλακτος. Μπορείς να ρωτήσεις και κτηνιάτρους και pet shops.
thodoris1985
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, τα γατάκια πρέπει να είναι περίπου μιας εβδομάδας αν και δεν έχω ιδέα (τα ματάκια του είναι κλειστά, έχουν τρίχωμα και έχουν ικανοποιητικό όγκο), το γάλα που τους δίνουμε είναι σκόνη ειδική απο pet shop, το δοκιμάζουμε και με μπιμπερό μικρούλι για μωρά γατάκια και με σύριγγα.Δεν ξέρω γιατί κλαίνε, θέλυν την μανούλα τους, πείνανε? δεν φαντάζομαι γιατι όπως είπα δεν τρώνε, όσο για τις οδηγίες και ευχαριστώ για το λινκ τα έχουμε διαβάσει όλα.
Αν τα γατάκια μεγαλώσουν και μάθουν μέσα (έστω και στο κτηνιατρείο) και μετά αφεθούν στο δρόμο στον 6ο μήνα π.χ. που στειρώνονται, δυστυχώς δε θα ξέρουν πώς να επιβιώσουν και θα μειωθούν οι πιθανότητές τους.
Γιατί δε δοκιμάζεις να ψάξεις λεχώνα γάτα, μήπως τα δεχτεί και τα φροντίσει ώστε να παίρνουν και κάποια ποσότητα μητρικού γάλακτος. Μπορείς να ρωτήσεις και κτηνιάτρους και pet shops.
Ναι αυτό μου είπε και ο φίλος μου για αν είναι δυνατόν λεχώνα μήπως έχω άγιο και τα φροντίσει.Ευχαριστώ, θα κάνω το καλύτερο δυνατό.
k@lypso
Νεοφερμένο μέλος
Η άμεση ανάγκη είναι να επιζήσουν τώρα, μετά έχεις διάφορες εναλλακτικές, μπορείς να βάλεις αγγελία με φωτογραφίες τους εδώ για να βρεθούν άνθρωποι να τα υιοθετήσουν!
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα,πριν μερικές μέρες πήρα και εγώ ένα γατάκι που γεννήθηκε στην αυλή ενός φίλου,τον Gija.
Ο Gija είναι μικρούλης,σε λίγο θα κλείσει τις 4 εβδομάδες.Θύλασε από την μαμά του,όταν τον πήρα τις πρώτες 2 μέρες έπινε καθαρά και μόνο γάλα από μπιμπερό.Εχτές ξεκίνησε να μασουλάει για πρώτη φορά την κονσέρβα και σήμερα του έδωσα λίγη μουλιασμένη ξηρά τροφή και την δέχτηκε μετα χαράς.Σε γενικές γραμμές είναι παιχνιδιάρης,κοιμάται καλά,τρώει καλά και ενεργείται.
Όμως ο εγώ δεν είχα ποτέ γάτα στην ζωή μου και δεν ξέρω αν κάνω οτιδήποτε σωστά
Λοιπόν έχω απορία σχετικά με τα κακά του.Για αρχή φαίνονται φυσιολογικά,είναι καφέ,και τα κάνει στην άμμο του χωρίς πρόβλημα,αλλά γίνεται χάλια.Τον σκουπίζω με χλιαρό νερό και βαμβακερή πετσέτα αλλά επειδή δεν ξέρω κατά πόσο τον ενοχλεί ή μπορεί να τον πονέσω δεν καταφέρνω να τον καθαρίσω αρκετά καλά.
Τι μπορώ να κάνω για να μην χαλάσει η γούνα του που είναι τόσο ωραία;
Eπίσης ποιά είναι η άποψη σας για την στείρωση; Άκουσα ότι χάνει την ζωηράδα του,πράγμα που με δυσσαρεστεί αλλά αν πρόκειται για την ασφάλεια του θα του την κάνω.
(Το θέμα θα ανανεώνεται όσο μου δημιουργούνται καινούριες απορίες,αγχώνομαι κιόλας γιατί είναι μικρούλης και εύθραυστος,οπότε μην με κοροιδέψετε για τυχόν ηλίθιες απορίες!!)
Ευχαριστώ πολύ και σόρρυ για την έκθεση!
Γιώργος
Καλησπέρα!

Τον πωπό του σκούπιζέ τον με κάτι μίας χρήσης, πχ βαμβάκι, μωρομάντηλα, κάτι, όχι πετσέτα που θα λερώνεται και θα πρέπει να την ξαναχρησιμοποιείς λερωμένη, εκτός αν την πλένεις μετά από κάθε χρήση
Σε λίγο καιρό θα μάθει να πλένεται μόνος του πάντως, αυτά τα κάνει γιατί προφανώς είναι μωράκι και δεν του έμαθε η μαμά του να πλένεται.Η γνώμη μου σχετικά με τη στείρωση είναι ναι, ναι, ΝΑΙ. Είναι απαραίτητη για χίλιους δύο λόγους. Υγείας, ψυχολογίας, πρόληψης ασθενειών, αποφυγής ψεκάσματος, πρόληψης διαθέσεων για διαφυγή προς αναζήτηση θηλυκιάς, αποφυγή δημιουργίας επιπλέον αδέσποτων γατιών που θα προστεθούν στα ήδη πάρα πολλά και δυστυχισμένα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Πρέπει να στειρωθεί ο γατούλης σου, για το δικό του καλό. Η στείρωση όμως ΔΕΝ αλλάζει την προσωπικότητα του ζώου. Αν ένα ζώο είναι νωθρό και τεμπέλικο πριν τη στείρωση, θα παραμείνει έτσι. Αν είναι παιχνιδιάρικο και ζωηρό, θα παραμείνει έτσι. Η στείρωση το μόνο που κάνει αναφορικά με "ηρεμία" του ζώου που πολλοί ακούνε και νομίζουν ότι θα το καταστήσει νωθρό και χοντρό, είναι ότι ηρεμεί τα ζώα από την τρέλα για αναζήτηση σεξουαλικής επαφής. Ηρεμούν μόνο οι σεξουαλικές τους ορμόνες, τα ζώα δε γίνονται τεμπέλικα.
Ένα παράδειγμα θα σου φέρω μόνο, τα αρσενικά μας στο πατρικό μου. Ο ένας ήταν πάντα τρελός και ο άλλος ήταν πάντα τεμπελχανάς και μαμόθρεφτος. Και μετά τη στείρωση έτσι παραμένουν! Ο τρελός της υπόθεσης συνεχίζει να φεύγει για μέρες ολόκληρες, κάνοντας όμως πλέον μόνο βόλτες και όχι σεξ. Του αρέσει φαίνεται, είναι στην προσωπικότητά του να βολτάρει συνεχώς για 1-2 μέρες και μετά να επιστρέφει. Ο αδερφός του παραμένει χαλβάς, κάθεται όλη μέρα μέσα στη γλάστρα και κοιμάται.
Η γατούλα που έχουμε κανονικά οικόσιτη, μέσα στο διαμέρισμα, παραμένει ζωηρή, δεν τρώει περισσότερο, παίζει πάντα κυνηγητό μαζί μας όπως παλιά. Μη φοβάσαι τίποτα λοιπόν! Το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι θα πρέπει να τρώει τροφούλα για στειρωμένα γατάκια

Ό,τι άλλη απορία έχεις ρώτησέ μας, κανείς δεν πρόκειται να κοροϊδέψει, αυτά τα πράγματα τα μαθαίνεις σιγά σιγά και με την εμπειρία. Βάλε και καμια φωτογραφία του κούκλου να τον καμαρώσουμε κι εμείς!
k@lypso
Νεοφερμένο μέλος
τι κανουν τα γατακια? σε ποια περιοχη εισαι?
μη χανεις χρονο με αυτο που λες να τα αφησεις μηπως ερθει αδεσποτη μαμα! ειναι απιθανο! μονο εφοσον καταφερεις να τα ταισεις τωρα και αν βρεθει καποιος που να εχει λεχωνα γατα! παρε τηλ την κτηνιατρο σου να ρωτησεις πως θα τα ταισεις ή αν μπορεις να της τα πας να σου δειξει!
thodoris1985
Νεοφερμένο μέλος
Την εναλλακτική με τη λεχώνα δε θα τη σύστηνα, έχει πολύ μικρές πιθανότητες επιτυχίας γιατί πρέπει και να τα δεχτεί αρχικά αλλά και να συνεχίσει να τα φροντίζει αργότερα, πράγμα το οποίο δεν ξέρω πώς θα το εξασφαλίσετε. Αν εξακολουθούν να μην τρώνε, καλύτερα πήγαινέ τα στον κτηνίατρο μήπως βοηθήσει εκείνος.
Συγνώμη που δεν απάντησα καθόλου χθές, τελικά τα γατάκια έφαγαν μια χαρά τα τρία τα οποία είναι αρσενικά, μόνο το θηλυκό μας έκανε τσαλίμια αλλα τελικά έφαγε και αυτό.Τώρα λιώνουν στον ύπνο.(Το ένα γατάκι άρχισε να ανοίγει τα ματάκια του).Επίσης τους καθαρίζουμε τα ματάκια με χαμομήλι και μετά το φαι με βαμβακάκι τα οργανάκια τους και τον πρωκτό και ενεργούντε συνέχεια και το καλό είναι οτι δεν παρατηρήσαμε διαρροια.Μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά.Αν πάνε όλα καλά στο τέλος του Ιουλίου θα τα πάρει ένα ζευγάρι που μένει στην Άνδρο σε ένα πολύ μεγάλο σπίτι, πρώτα ο Θεός.
προδρο
Νεοφερμένο μέλος

Συνημμένα
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Απ' ότι μπορώ να δω είναι πολύ μωράκι. Γι' αυτό τα αυτάκια του μοιάζουν ανύπαρκτα, σιγά-σιγά θα σηκωθούν όπως θα μεγαλώνει.Χθες βρηκα ενα πολυ περιεργο γατακι διπλα σε κατι βρομονερα μεσα σε βρομοχορτα μονο του να φωναζει και το εσωσα απο ενα σκυλι που πηγε να το φαει .Μετα απο πολυωρη σκεψη και περιπλανιση μεσα στο χωριο μου μπας και βρω καμια μανα (ξερω χαζη σκεψη) το κρατισα ευτυχως ειχα κρατισει το γαλα απο το προηγουμενο γατακι στη αρχη δεν ηθελε να φαει και ολο εκλεγε σημερα το πρωι ειπιε συνολικα μεχρι τωρα περιπου 20 ml ενταξει δεν εχω προβλημα αλλα ολη την ωρα φωναζει και φωναζει μετα απο κανενα 10λεπτο κοιμαται και σταματαει .Μου εκανε εντυπωση ομως το μεγεθος του και γενικος τον σωματοτυπο του , ειναι μιατουρα με σχεδον υπαρκτα αυτια να μια φωτο για να μου πειται τι νομιζεται![]()
Ο λόγος τώρα που κλαίει μάλλον είναι πως θέλει να νοιώθει την παρουσία της μαμάς του ή έστω κάποια παρουσία. ΄Εχω παρατηρήσει πως γατάκια που βρίσκονται πολλά μαζί και έτσι φυσικά τα φροντίζουμε, κλαίνε πιο σπάνια και συνήθως μόνο όταν πεινάνε, είναι λερωμένα ή είναι άρρωστα.
Καλό θα είναι να του βάλεις μια θερμοφόρα, ας είναι καλοκαίρι, τα μωρά γατάκια δεν έχουν ακόμα την δυνατότητα να διατηρήσουν μια σταθερή θερμοκρασία, δεν έχουν δηλαδή την δυνατότητα για ομοιόσταση. Αν τυχόν δεν έχεις θερμοφόρα, χρησιμοποίησε μπουκαλάκια από νερό που θα τα γεμίσεις με ζεστό νεράκι και θα τα τυλίξεις με μια πετσετούλα για να μην καεί κιόλας.
Επίσης βάλε του ένα ρολόι-ξυπνητήρι που κάνει τικ-τακ κάτω από την πετσετούλα του για να του θυμίζει τον χτύπο της καρδιάς της μανούλας του. Και καλό θα είναι μια και είναι μοναχούλι του και δεν έχει έστω ένα αδελφάκι, να το κρατάς αγκαλιά όσο περισσότερο μπορείς. Επίσης πρόσεξε να μην το παραταίζεις γιατί μπορεί στον ύπνο του μετά να πνιγεί και να πάθει πνευμονικό οίδημα.
Αφού φάει και του τρίψεις απαλά την κοιλίτσα του για να κάνει τσισάκια και κακάκια (κακάκια δεν κάνουν κάθε φορά οπότε μην ανησυχήσεις αν δεν κάνει σε κάθε τρίψιμο, αλλά αν δεις και περνάνε δυό μέρες ας πούμε και δεν κάνει καθόλου, καλό θα ήταν να το δει κτηνίατρος και να σου δώσει κάτι για να ενεργοποιηθεί το εντεράκι του), κράτα το για λίγη ώρα αγκαλίτσα κάπως όρθιο μέχρι να ρευτεί για να μην κινδυνεύσει από πνίξιμο.
Ελπίζω να σε βοήθησα και να τα καταφέρεις και κυρίως να τα καταφέρει το μωράκι.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool