Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Εχω βαλει μια ηλεκτρικη κουβερτα το εχω δοκιμασει και στον μπακαλιαρο που ειανι 3 μηνων τωρα το εχω βαλει επισης ενα ξυπνιτιρι και τωρα πηγα και το ειδα κοιμοταν μπρουμιτα πανω σε μια πετσετα που το αφισα δεν το εχω μεσα στο σπιτι αλλα κατω στο γκαραζ-ισογειο που εχουμε στο σπιτι εκει εχει ηλιο και ζεστη και ησυχια γιατι οταν το παιρνω αγκαλια αρχιζει να κλεει .Τρωει γυρω στα 7ml στο γευμα ισως και λιγο παραπανω καθε ποσο να το ταιζω μιας και ειανι πολυ μικροκαμομενο (σαν να γενιθικε προωρα).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχω βαλει μια ηλεκτρικη κουβερτα το εχω δοκιμασει και στον μπακαλιαρο που ειανι 3 μηνων τωρα το εχω βαλει επισης ενα ξυπνιτιρι και τωρα πηγα και το ειδα κοιμοταν μπρουμιτα πανω σε μια πετσετα που το αφισα δεν το εχω μεσα στο σπιτι αλλα κατω στο γκαραζ-ισογειο που εχουμε στο σπιτι εκει εχει ηλιο και ζεστη και ησυχια γιατι οταν το παιρνω αγκαλια αρχιζει να κλεει .Τρωει γυρω στα 7ml στο γευμα ισως και λιγο παραπανω καθε ποσο να το ταιζω μιας και ειανι πολυ μικροκαμομενο (σαν να γενιθικε προωρα).
Ακριβώς ποιά ποσότητα πρέπει να τρώνε δεν ξέρω να σου πω, αυτά που μεγάλωσα εγώ πρόσφατα δεν έτρωγαν όλα την ίδια. Το ένα αγοράκι που είναι πιο φαγανό έτρωγε γύρω στα 10ml την φορά, ενώ το κοριτσάκι που είναι πιο λεπτεπίλεπτο, έτρωγε λιγώτερο. ΄Ισως την πρώτη φορά έφαγε πολύ γιατί ποιός ξέρει από πότε είχε να φάει το καημενάκι. Συνέχισε έτσι όπως το πας, αφού του έχεις θερμαντικό, ρολογάκι για να του θυμίζει τους χτύπους της καρδιάς της μαμάς του και εάν και εφ' όσον κάνει τσισάκια και κακάκια, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Μόνο να θυμάσαι πως δυστυχώς δεν τα καταφέρνουν όλα τα μικρούλια ακόμα και να τα κάνουμε όλα σωστά. Εδώ κάποια δεν τα καταφέρνουν ακόμα και όταν είναι με την μανούλα τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ζεστη ζεστη ζεστη... και προσοχη με τα σωματα που χρησιμοποιεις για να παραγουν ζεστη-τυλιξε τα με κατι για να μη καει το μικρο! :thumbsup:

Eυχαριστώ για την απάντηση koukimanster

Ορίστε και μια φωτογραφία του αφού την ζήτησες.Εγώ όμως σε προειδοποιώ,μπορεί να τον λατρέψεις.:D

Συνημμένα

• 1.png
    1.png
    3 MB · Εμφανίσεις: 61
Πωπω είναι όντως φοβερός! Να τον χαίρεσαι :D

Κατι ακομα ειναι φυσιολογικο το στομαχι του να ειναι σκληρο οχι πρησμενο που να κανει μπαμ αλλα σκληρο.

Μπορεί να έχει σκουλήκια αλλά καλά είναι αφού είναι τόσο υπερβολικά μωρό να μην του δώσεις τίποτα προς το παρόν, άσε να περάσει καμια βδομάδα και του δίνεις μετά κάτι. Έτσι λέω εγώ τουλάχιστον, αλλά δεν είμαι κτηνίατρος.

Ενεργείται και τρώει κανονικά;

Όταν είχα τη μικρή Κυβέλη με πρησμένη κοιλιά και την Κασσάνδρα που δεν έπαιρνε βάρος, ο κτηνίατρος μου είπε να δώσω panacur κανονικά, τη δόση που έγραφε ανάλογα με το βάρος. Η Κυβέλη ήταν περίπου 22 ημερών.
Δε δίνω οδηγίες εννοείται! Απλώς, ανάλογα με το τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο κτηνίατρος θα κρίνει αν είναι να του δώσεις κάτι, οπότε μίλα μαζί του...:)

Αχα! Πολύ χρήσιμη παρέμβαση και πληροφορία.

Προδρο, αν μπορείς ζύγισε το γατάκι και επικοινώνησε έστω τηλεφωνικά με έναν κτηνίατρο, να σου δώσει συμβουλές. Την ηλικία μόνο κατά προσέγγιση μπορείς να την υπολογίσεις (εκτός αν πας το γατάκι σε κτηνίατρο που θα κάνει μια καλύτερη εκτίμηση) αλλά το ακριβές βάρος του μπορείς να το βρεις.

Χθες το βρηκα διλα διλα μπορει σημερα να εφαγε 50ml για το βαρος παλι ειναι πιο μικρο και απο νεογενητο υπολογιζω γυρω στα 150gr και παλι οχι με ειδικη ζυγαρια αυριο σκτομαι νατο πικοινωνισω με τον κτηνιατρο .Τοσο λιγο που το εχω μονο τα τσισα του εκανε πιστευω να το λυπιθει ο θεος.

Φυσικά η φωτογραφία δεν είναι και βάσιμη πηγή για κρίση αλλά μου φαίνεται λίγο μεγάλο για 150 γρ.
Σε ζυγαριά κουζίνας τα ζύγιζα εγώ. Αν έχεις, ζύγισέ το. Η Κασσάνδρα πάντως, είχε "κολλήσει" και δεν έπαιρνε γύρω στα 280 γρ. αν θυμάμαι καλά.

Α, μου είχε δώσει και μια βιταμινούχα πάστα και τους έδινα. Αν θέλεις, ρώτησέ τον και γι΄αυτό μήπως το βοηθήσει αν δεν τρώει αρκετά. Ανοίγει και λίγο την όρεξη. Και στο συμπλήρωμα μου είχε πει και έβαζα μία σταγόνα μέλι/10γρ. σα δυναμωτικό.
Αυτό λογικά δε βλάπτει σα φάρμακο. Αλλά, επειδή μπορεί να προκαλέσει διάρροια, παρακολούθησέ το αν το κάνεις.
Ο γιατρός επίσης μου είχε πει να μην είναι πάνω από 10γρ. το κάθε γεύμα. Βέβαια, θήλαζε κιόλας οπότε δεν ξέρω αν ισχύουν τα ίδια.

Τελευταία επεξεργασία:
Σημερα το πρωι πηγα να το ταισω ειπιε μονο του 10ml και μετα επεσε και κοιμιθικε. Μεσα στο κουτι ομως βρηκα κατι μαυρα ξερα κοματια που μολις τα πλησιασα καταλαβα οτι ηταν περιτοματα μετα σκεδτηκα αυτο που μου ειπατε περι σκουλικιων .Ποια ειανι η δικια σας γνωμη γιατι δεν ξερω αν ο κτηνιατροσ ειανι σημερα στο κτηνιατριο.

Κάποια παράσιτα φαίνονται στα κακά τους, σα μικρά σουσαμάκια. Δεν ξέρω αν όλα μπορείς να τα δεις.
Τηλεφωνικά μια ερώτηση μπορείς να κάνεις και σε κάποιον άλλο κτηνίατρο, αν λείπει ο δικός σου.
Μπορείς να κοιτάξεις κι εδώ: Γράψτε έναν κτηνίατρο εδώ.

Παιδιά καλημέρα. Δεν ξέρω αν θυμάστε σας ειχα πει παραπάνω ότι είχα βρει ενα μικρό αρσενικο γατάκι πριν κάποιες μέρες στον κάδο σκουπιδιών ανακύκλωσης, το οποίο το πήρα στην αυλή μου και το τάισα οπότε και παρέμεινε εκεί. Λοιπόν το γατάκι όπως σας είχα πει μας φοβόταν στην αρχη και δεν μας πολυπλησίαζε μετά απο κάποιες μέρες όμως συνήθησε και δεν έφευγε πια όταν το πλησιάζαμε, έπαιζε μαζί μας και έψαχνε χαδάκια. Επι μέρες ήταν το φιλαράκι μας (το βαφτίσαμε κιόλας Nesbo από τον γνωστό σκανδιναβό συγγραφέα) και ολα καλά! Δεν έφευγε καθόλου απο τη βεράντα μας και απο τον κήπο. Χτες το πρωί όμως που ξύπνησα να πάω σχολή, δεν τον είδα στο σπιτάκι του που του έχω φτιάξει και κοιμάται. Θεώρησα ότι θα γυροφέρνει κάπου εκει γύρω και δεν έδωσα σημασία κι έτσι συνέχισα τη μέρα μου. Όταν γύρισα το μεσημέρι σπίτι όμως και το φώναξα για να το ταίσω δεν ήρθε και όλη την υπόλοιπη μέρα που έψαξα τον κήπο και το φώναζα κατά διαστήματα δεν το βρήκα πουθενά. Σήμερα το πρωί πάλι τα ίδια...δεν είναι στο σπίτι! Τι να κάνω? Εχω να το δω απο προχτες το βραδυ που το τάισα, το χάιδεψα και παίξαμε λιγάκι και η τελευταία εικόνα του που μου έχει μείνει στο μυαλό είναι κουλουριασμένο στο σπιτάκι του αγκαλιά με τα αρκουδάκια που του έχω βάλει για παρέα.:( Ανησυχω πολύ γιατι δεν ξέρω που βρίσκεται και αν θα ξανάρθει, και σκέφτομαι ότι θα έχει απο προχτες το βραδυ να φαει και θα πεινάει...και είναι πολύ μικρό ακόμα. Γιατι έφυγε? Θα ξαναγυρίσει? Και τι να κάνω για να το βρώ? Ευχαριστώ

Το μωράκι... Μπορεί να χάθηκε και να μην ξέρει πως να γυρίσει πίσω η ψυχούλα... Θα έλεγα να μη χάνεις χρόνο και να ψάξεις στις γύρω περιοχές...

Amarilys, δυσκολη κατασταση αυτη.. ετσι εχασα το 1ο μου μωρο γατι απο το σπιτι και δεν το ξαναβρηκα..
Βεβαια εννοειται πως δεν ξερεις ποτε, γι αυτο μπορεις να διαβασεις την ενοτητα με τις συμβουλες και τις κινησεις που μπορεις να κανεις μηπως και το ξαναβρεις!

https://www.mypetz.gr/threads/Πώς-να-βρούμε-μια-γατούλα-που-χάθηκε.220189/

:)

γενικα ειναι πανευκολο να χαθει μια γατα ή να την κανει ειδικα αμα ειναι τοσο μικρο και δεν εχει συνηθισει το χωρο..

Έφυγε γιατί έτσι κάνουν τα γατάκια... Αν δεν είναι σε περιορισμένο χώρο (σπίτι) περιπλανιούνται και χάνονται :( Δύσκολα τα πράματα, εύχομαι να τον ξαναβρεις αλλά μωρό μόνο του εκεί έξω... Δεν έχει πολλές πιθανότητες επιβίωσης δυστυχώς. Την επόμενη φορά που θα υιοθετήσεις ένα γατάκι, σκέψου να το έχεις μέσα στο σπίτι καλύτερα. Για να χαρείτε μια ζωή μαζί για χρόνια.

Το έψαξα στις γυρω περιοχές αλλά δεν το βρίσκω πουθενά.Αλλά ο φίλος μου λέει ότι μπορεί να φοβαται και να κρυβεται γι' αυτο να μη το βρισκουμε. Και οι γείτονες που το αγάπησαν και αυτοί και παίζανε τα παιδιά τους μαζί του ούτε αυτοι ξέρουν κάτι :( Δυστυχως δεν μπορουσα να το κραταω μεσα στο σπιτι γιατι ειναι πολυ μικρό και θα ήταν σαν φυλακισμένο μέσα..ενω εξω στη βεράντα ειχε όλο το χώρο δικό του γιατι εννώνεται και με τον κήπο οπότε έπαιζε συνέχεια εκεί..Και απο τοτε που το είχα δεν είχε φύγει ποτέ! :( Δεν ξερω τι να κάνω. Λετε να το έχει πάρει κανείς?

Κι εγω αυτο το λαθος εκανα Amarilys.. θεωρουσα οτι το εγκλωβιζω, αλλα αν το παρεις απο μικρο σπιτι, το φροντιζεις, του παρεχεις οτι χρειαζεται και το προσεχεις, μια χαρα υγιες μεγαλωνει.. ενταξει, κι αν κανει ζεστη, το αφηνεις εξω αλλα παντα με επιβλεψη! τα μικρα οχι μονο χανονται πανευκολα, αλλα τρυπωνουν και πανευκολα κι ετσι μπορουν να εξαφανιστουν στο αψε σβησε! :/

Λέγοντας μικρό εννοούσα το σπίτι..όχι το γατάκι. Είναι μόλις 35 τετραγωνικών με το ζόρι χωραμε δυο άτομα πως να έχω μέσα και ένα γατάκι? Γι' αυτο το είχα έξω..άλλωστε δεν είχα ποτε σκοπο να παρω κατοικιδιο εχοντας επίγνωση ότι δεν έχω που να το βάλω αλλά το συγκεκριμένο το βρήκα και δεν ειχα που να το αφήσω..το λυπόμουν. Αλλά τώρα χάθηκε και έχουμε στεναχωρηθεί όλοι πολύ:( Ελπίζω μόνο να μην έχει πάθει κάτι..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back