Ξέχασα να αναφέρω πως μόνο το τελευταίο διάστημα μπορούσα να πιάσω το γατάκι. Ήταν πολύ άγριο και υποσιτισμένο, όπως είναι και τα αδερφάκια του.Δεν τα πλησιάζω ούτε στα 10 μέτρα!

Μεγάλωσε περισσότερο με τη φροντίδα της σκυλίτσας μας. Δυστυχώς δε γνωρίζω κάποια 24ωρη κλινική στην πόλη μου
Δε θα το συνέχιζα, αλλά τελευταία στο mycat έχουν πλακώσει πολλά γατιά-τίγρεις απ' ό,τι βλέπω. Γατιά 3 μηνών, υποσιτισμένα, ασθενικά, που στη συνέχεια πεθαίνουν επιτόπου, αλλά είναι λιοντάρια κατά τα άλλα. Δεν προσπαθώ να σε μειώσω, αν και όντως από το γραπτό λόγο φαίνεται σα να σου επιτίθεμαι και να σε ειρωνεύομαι. Πιο πολύ στενοχώρια βγάζω παρά επίθεση, στο υπογράφω.
Έχω 20 χρόνια συναναστροφή με πάνω από 20 συνολικά γάτες και μου έχουν τύχει
δύο άγρια γατιά, τα οποία και τα δύο τα μπαγλαρώναμε και τα πηγαίναμε στον κτηνίατρο κανονικά. Το ένα μάλιστα μεγαλόσωμο αστείρωτο αρσενικό, μπερμπάντης κανονικός. Τώρα πώς διαβάζω και ξαναδιαβάζω για υποσιτισμένα μωρά τα οποία όμως είναι αδύνατο να ελέγξουν ενήλικες άνθρωποι που μπορούν να φορέσουν γάντια και να χρησιμοποιήσουν παγίδα και αυτοκίνητο, ειλικρινά δεν το γνωρίζω.
Τα μωρά αυτά άλλωστε που μεγάλωσαν μόνα τους και μέσα στην κλωτσοπατινάδα των ανθρώπων και τα αυτοκίνητά τους, δείχνουν λίγο "άγρια" επειδή φοβούνται. Αν τους βάζεις φαΐ και τους κάνεις ψιψιψι για λίγες μέρες, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μαλακώνουν και γίνονται μέχρι και τρυφερά, τους φεύγει η αγριάδα και ο τρόμος. Το πώς τα μεγάλωσε η σκυλίτσα σου δεν το κατάλαβα ομολογώ, αφού τα γατάκια είναι έξω αδέσποτα, αλλά δεν έχει σημασία.
Δε σε αμφισβητώ, ούτε λέω ότι λες ψέματα, ίσως μάλιστα να είσαι απ΄τις πρώτες χρήστριες που όντως η γάτα τους ήταν άγρια και δεν μπορούσε κανένας ενήλικας να την ελέγξει. Απλά συμβαίνει υπερβολικά συχνά τελευταία και θα ήταν αστείο να το διαβάζει κανείς αν δεν κατέληγε σχεδόν πάντα τραγικά. Άλλωστε, λίγο πριν πεθάνει ο γατούλης, πήρες τηλέφωνο τον κτηνίατρο και σου είπε τι φάρμακο έπρεπε να πάρει. Ίσως αν τηλεφωνούσες μια βδομάδα νωρίτερα να μην πέθαινε το γατί.
Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι να το ξεπεράσεις σύντομα. Μη γίνεσαι αμυντική και απολογητική, δε χρειάζεται, κανείς δε σου κάνει επίθεση, απλώς καμια φορά ίσως χρειάζεται να γράφουμε λίγο τα αυτονόητα. Καλή συνέχεια
edit: Τώρα παρατήρησα καλύτερα το αρχικό σου ποστ. Το γατάκι αρχικά είχες πει ότι ήταν πολύ αδύναμο και ήρεμο. Ε, ένα πολύ αδύναμο και ήρεμο γατάκι πιάνεται εύκολα νομίζω, δεν ακούγεται σαν την τίγρη που περιγράφεις από πάνω. Εφόσον μια βδομάδα πριν ήταν αρκετά ήρεμο ώστε να πιάνεται, και ταυτόχρονα αρκετά αδύναμο και ασθενικό ώστε να φαίνεται άρρωστο, σίγουρα μπορούσες να το έχεις πάει στον κτηνίατρο και κατά πάσα πιθανότητα θα ζούσε τώρα. Κρίμα. Αυτά προς μελλοντική γνώση, όπως άλλωστε ανέφερα και στο πρώτο μου μήνυμα. Στο μέλλον μόλις βλέπεις τα ζώα σου άρρωστα, πρέπει να αντιδράς γρήγορα. 24ωρη κλινική δε χρειαζόταν στην περίπτωσή σου, αφού δεν ήταν κάτι ξαφνικό αυτό που συνέβη στο γατάκι (δεν εννοώ το θάνατο, εννοώ την ασθένεια).