Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
πρεπει οντως να επαθε καποιο πρόβλημα με το αναπνευστικο του,γιατι την τελευταια μια ωρα τουλάχιστον,εκανε διαρκως σα να πνιγοταν..Ελπιζω το τριτο και τελευταιο να είναι το τυχερο και να καταφερει να ζησει...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
'Εκανες κάθε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να τα σώσεις.. (ας όψονται εκείνοι που αποφάσισαν να τους στερήσουν την ευκαιρία να ζήσουν αποκόβοντάς τα από τη μάνα τους, ανιμετωπίζοντας τις ζωούλες αυτές σα σκουπίδια!)Εύχομαι ολόψυχα, κόντρα στις αποθαρρυντικές στατιστικές, το τελευταίο να τα καταφέρει δικαιώνοντας τις προσπάθειές σου
και την αγάπη με την οποία τα περιέβαλες από την πρώτη στιγμή

Θα θελα να κανω και μια ερωτηση,στο μωρακι που εμεινε δινω το ειδικο γαλα,ομως μετα από κάθε ταισμα μου περισσευει αρκετο..είναι ασφαλες να το βαζω στο ψυγειο και να το ξαναζεσταίνω η να φτιαχνω κάθε φορα καινουριο όπως κανω ηδη??
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το τρίτο και τελευταίο να είναι πιο τυχερό. Πυθία δεν με λένε αλλά προβλέπω πως αυτό θα τα καταφέρει, δεν γίνεται κανένα απ' τα τρία να μην είναι τυχερό.

΄Οσο για το γάλα που ρωτάς, καλύτερα να το πετάς και να φτιάχνεις καινούργιο. Προσπάθησε να φτιάχνεις λίγο για να μην χρειάζεται να πετάς κάθε φορά.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
στο μωρακι που εμεινε δινω το ειδικο γαλα,ομως μετα από κάθε ταισμα μου περισσευει αρκετο..είναι ασφαλες να το βαζω στο ψυγειο και να το ξαναζεσταίνω η να φτιαχνω κάθε φορα καινουριο όπως κανω ηδη??
Ναι πρέπει να είναι κάθε φορά φρεσκοφτιαγμένο. Προσπάθησε όπως σου λέει και η Βάσω να κάνεις λιγότερη ποσότητα για να μην το πετάς, είναι και ακριβό. Αλλά δυστυχώς δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεται.
niek
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω ένα μικρό γατάκι περίπου 3 μηνών και είναι πολύ μικρό και αδύνατο.Τρώει αρκετά και φουσκώνει η κοιλίτσα του αλλά δεν παχαίνει.Βήχει μερικές φορές και φοβάμαι μήπως αρρώστησε και το χάσωΕίναι πολύ ήρεμο και έξυπνο.Τι μπορεί να έχει?
Δυστυχώς το γατάκι δεν άντεξε

Σήμερα το πρωί έφαγε κανονικά και μετά από λίγο άρχισε να πονάει και να φωνάζει.
Μετά από λίγο άρχισε να πέφτει και τελικά κάθισε ξαπλωμένο.Μέχρι να βρω τον κτηνίατρο και να του αγοράσω το φάρμακο το γατάκι είχε ήδη φύγει.Μάλλον είχε πρόβλημα με το κυκλοφορικό του σύστημα γιατί τα πατουσάκια και το στοματάκι ήταν μοβ.Στενοχωριέμαι πολύ που το έχασα
Ελπίζω να είναι καλά εκεί που πήγε.
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Πόσο λυπάμαι... Και για σένα και για το γατάκι.Δυστυχώς το γατάκι δεν άντεξεΣήμερα το πρωί έφαγε κανονικά και μετά από λίγο άρχισε να πονάει και να φωνάζει.
Μετά από λίγο άρχισε να πέφτει και τελικά κάθισε ξαπλωμένο.Μέχρι να βρω τον κτηνίατρο και να του αγοράσω το φάρμακο το γατάκι είχε ήδη φύγει.Μάλλον είχε πρόβλημα με το κυκλοφορικό του σύστημα γιατί τα πατουσάκια και το στοματάκι ήταν μοβ.Στενοχωριέμαι πολύ που το έχασα
.
Πάντως μην κατηγορείς τον εαυτό σου για τίποτα. Δυστυχώς κάποια γατάκια δεν έχουν άστρο...

rouli726
Δραστήριο μέλος

όσο κι αν δεν μας παρηγορεί αυτό, τουλάχιστον φεύγουν κάποια μέσα σε αγάπη και σε μια ζεστή αγκαλιά κι όχι με βάρβαρο κι απάνθρωπο τρόπο που δεν αξίζει σε κανένα ζωντανό πλάσμα........
τί να πω... λυπάμαι..
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
φαίνεται ήταν όλα τους πολύ αδύναμα για ν'αντέξουν .Μην απελπίζεσαι όμως, έχεις ανεξάντλητη αγάπη για να δώσεις και σε άλλα ορφανούλια που σίγουρα θα βρεθούν στο δρόμο σου.
Να'σαι καλά για ότι έκανες και για ό,τι στο μέλλον θα κάνεις για όλες αυτές τις αθώες ψυχούλες

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχω ένα μικρό γατάκι περίπου 3 μηνων και είναι πολυ μικρό και αδύνατο.Τρώει αρκετά και φουσκώνει η κοιλίτσα του αλλά δεν παχαίνει.Βήχει μερικές φορές και φοβάμαι μήπως αρρώστησε και το χάσωΕίναι πολύ ήρεμο και έξυπνο.Τι μπορεί να έχει?
Δυστυχώς το γατάκι δεν άντεξεΣήμερα το πρωί έφαγε κανονικά και μετά από λίγο άρχισε να πονάει και να φωνάζει.
.
Επειδή είχα δει σε πρηγούμενο μήνυμά σου ότι το γατάκι σου ήταν 3 μηνών, δηλαδή δεν ήταν τόσο μωράκι ώστε να έχει άμεσο κίνδυνο να πεθάνει, ήθελα απλά να σου πω ότι πιθανότατα το γατάκι είχε κάποια ασθένεια την οποία δεν επιχειρήσατε να την αντιμετωπίσετε έγκαιρα. Πριν μια εβδομάδα περιέγραψες ένα γατάκι που όντως ακουγόταν άρρωστο και ασθενικό. Λυπάμαι που στο λέω αλλά έπρεπε να το έχει δει κτηνίατρος και να ακολουθεί αγωγή.
Καλά θα ήταν, στο μέλλον, αν αποκτήσεις ποτέ ξανά γατάκι, να είσαι λίγο πιο προσεκτική στις ενδείξεις ασθένειας και να πηγαίνεις έγκαιρα στον κτηνίατρο. Είναι κρίμα να φεύγουν έτσι, μέσα στον πόνο όπως περιγράφεις, αυτά τα πλασματάκια, ειδικά αφού είμαστε σε μια εποχή που μπορούμε να καλέσουμε ένα ταξί και σε 10 λεπτά να είμαστε στον κτηνίατρο, ειδικά αφού υπάρχουν 24ωρες κλινικές, ειδικά αφού υπάρχει το ιντερνετ και μπορούμε να ενημερωθούμε.
Δεν είμαστε πάντα ικανοί να βοηθήσουμε και να αλλάξουμε τη μοίρα τους, ειδικά αν πάθουν κάτι ξαφνικό όπως πχ στην καρδούλα τους, αλλά καλά είναι να έχουμε την εγρήγορση μήπως και καταφέρουμε κάτι, ειδικά όταν ήδη έχουμε ενδείξεις ασθένειας και υποτονικότητας.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Για το θέμα των γευμάτων που ρωτάς, δεν ξέρω να σου πω γιατί δεν έτυχε να έχω μεγαλώσει νεογνό, ας αποφανθούν οι εμπειρότερες γατο-μαμάδες

Για το σαν σπυράκι/απόστημα που είχε πύον και που σε απασχολεί, μπορείς να αποτανθείς στο γιατρό του φόρουμ, εδώ
να σου πει τι πιθανολογεί οτι είναι (καθότι το διαδίκτυο δεν μπορεί, τουλάχιστον προς το παρόν, να αντικαταστήσει την κλινική εξέταση). Αν μπορείς να φωτογραφίσεις το σημείο που εμφανίστηκε αυτό και να επισυνάψεις τη φωτο για να τον βοηθήσεις στη διάγνωση, ακόμα καλύτερα!

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εγώ στις 10 μέρες τα τάιζα ανά 3 ώρες. Και τους έδινα όσο ήθελαν μέχρι να χορτάσουν.Kαλησπερα!!Γραφω για να σας ενημερωσω πως το γατακι είναι μια χαρα!Τρωει κανονικότατα και ανοιξε και τα ματακια του σημερα..θεωρω ότι είναι πολύ καλο σημαδι αυτό!!Το ταιζω ανα 2 ωρες και είναι πλεον περιπου 10 ημερων..μηπως να αραιωσω τα γευματα η όχι ακομη??
Για το σπυράκι ούτε κι εγώ ξέρω να σου πω. Καλύτερα να κάνεις αυτό που λέει η alkyone αν και έχω την εντύπωση πως ο γιατρός του φόρουμ μάλλον λείπει διακοπές.

Μήπως το τσίμπησε κανένα βρωμοκούνουπο, είναι και μολυσμένα πια τα κουνούπια και αυτό είναι πολύ μωράκι. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να το έβλεπε κτηνίατρος.
Αρα είναι οκ να ξεκινησω το ταισμα ανα 3ωρο..απλα φοβάμαι την ποσοτητα μη και το σκασω!!5ml τη φορα είναι λιγο??=/
niek
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επειδή είχα δει σε πρηγούμενο μήνυμά σου ότι το γατάκι σου ήταν 3 μηνών, δηλαδή δεν ήταν τόσο μωράκι ώστε να έχει άμεσο κίνδυνο να πεθάνει, ήθελα απλά να σου πω ότι πιθανότατα το γατάκι είχε κάποια ασθένεια την οποία δεν επιχειρήσατε να την αντιμετωπίσετε έγκαιρα. Πριν μια εβδομάδα περιέγραψες ένα γατάκι που όντως ακουγόταν άρρωστο και ασθενικό. Λυπάμαι που στο λέω αλλά έπρεπε να το έχει δει κτηνίατρος και να ακολουθεί αγωγή.
Καλά θα ήταν, στο μέλλον, αν αποκτήσεις ποτέ ξανά γατάκι, να είσαι λίγο πιο προσεκτική στις ενδείξεις ασθένειας και να πηγαίνεις έγκαιρα στον κτηνίατρο. Είναι κρίμα να φεύγουν έτσι, μέσα στον πόνο όπως περιγράφεις, αυτά τα πλασματάκια, ειδικά αφού είμαστε σε μια εποχή που μπορούμε να καλέσουμε ένα ταξί και σε 10 λεπτά να είμαστε στον κτηνίατρο, ειδικά αφού υπάρχουν 24ωρες κλινικές, ειδικά αφού υπάρχει το ιντερνετ και μπορούμε να ενημερωθούμε.
Δεν είμαστε πάντα ικανοί να βοηθήσουμε και να αλλάξουμε τη μοίρα τους, ειδικά αν πάθουν κάτι ξαφνικό όπως πχ στην καρδούλα τους, αλλά καλά είναι να έχουμε την εγρήγορση μήπως και καταφέρουμε κάτι, ειδικά όταν ήδη έχουμε ενδείξεις ασθένειας και υποτονικότητας.
Ξέχασα να αναφέρω πως μόνο το τελευταίο διάστημα μπορούσα να πιάσω το γατάκι. Ήταν πολύ άγριο και υποσιτισμένο, όπως είναι και τα αδερφάκια του.Δεν τα πλησιάζω ούτε στα 10 μέτρα!
Μεγάλωσε περισσότερο με τη φροντίδα της σκυλίτσας μας. Δυστυχώς δε γνωρίζω κάποια 24ωρη κλινική στην πόλη μου
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Ξέχασα να αναφέρω πως μόνο το τελευταίο διάστημα μπορούσα να πιάσω το γατάκι. Ήταν πολύ άγριο και υποσιτισμένο, όπως είναι και τα αδερφάκια του.Δεν τα πλησιάζω ούτε στα 10 μέτρα!Μεγάλωσε περισσότερο με τη φροντίδα της σκυλίτσας μας. Δυστυχώς δε γνωρίζω κάποια 24ωρη κλινική στην πόλη μου
![]()
Δε θα το συνέχιζα, αλλά τελευταία στο mycat έχουν πλακώσει πολλά γατιά-τίγρεις απ' ό,τι βλέπω. Γατιά 3 μηνών, υποσιτισμένα, ασθενικά, που στη συνέχεια πεθαίνουν επιτόπου, αλλά είναι λιοντάρια κατά τα άλλα. Δεν προσπαθώ να σε μειώσω, αν και όντως από το γραπτό λόγο φαίνεται σα να σου επιτίθεμαι και να σε ειρωνεύομαι. Πιο πολύ στενοχώρια βγάζω παρά επίθεση, στο υπογράφω.
Έχω 20 χρόνια συναναστροφή με πάνω από 20 συνολικά γάτες και μου έχουν τύχει δύο άγρια γατιά, τα οποία και τα δύο τα μπαγλαρώναμε και τα πηγαίναμε στον κτηνίατρο κανονικά. Το ένα μάλιστα μεγαλόσωμο αστείρωτο αρσενικό, μπερμπάντης κανονικός. Τώρα πώς διαβάζω και ξαναδιαβάζω για υποσιτισμένα μωρά τα οποία όμως είναι αδύνατο να ελέγξουν ενήλικες άνθρωποι που μπορούν να φορέσουν γάντια και να χρησιμοποιήσουν παγίδα και αυτοκίνητο, ειλικρινά δεν το γνωρίζω.
Τα μωρά αυτά άλλωστε που μεγάλωσαν μόνα τους και μέσα στην κλωτσοπατινάδα των ανθρώπων και τα αυτοκίνητά τους, δείχνουν λίγο "άγρια" επειδή φοβούνται. Αν τους βάζεις φαΐ και τους κάνεις ψιψιψι για λίγες μέρες, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μαλακώνουν και γίνονται μέχρι και τρυφερά, τους φεύγει η αγριάδα και ο τρόμος. Το πώς τα μεγάλωσε η σκυλίτσα σου δεν το κατάλαβα ομολογώ, αφού τα γατάκια είναι έξω αδέσποτα, αλλά δεν έχει σημασία.
Δε σε αμφισβητώ, ούτε λέω ότι λες ψέματα, ίσως μάλιστα να είσαι απ΄τις πρώτες χρήστριες που όντως η γάτα τους ήταν άγρια και δεν μπορούσε κανένας ενήλικας να την ελέγξει. Απλά συμβαίνει υπερβολικά συχνά τελευταία και θα ήταν αστείο να το διαβάζει κανείς αν δεν κατέληγε σχεδόν πάντα τραγικά. Άλλωστε, λίγο πριν πεθάνει ο γατούλης, πήρες τηλέφωνο τον κτηνίατρο και σου είπε τι φάρμακο έπρεπε να πάρει. Ίσως αν τηλεφωνούσες μια βδομάδα νωρίτερα να μην πέθαινε το γατί.
Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι να το ξεπεράσεις σύντομα. Μη γίνεσαι αμυντική και απολογητική, δε χρειάζεται, κανείς δε σου κάνει επίθεση, απλώς καμια φορά ίσως χρειάζεται να γράφουμε λίγο τα αυτονόητα. Καλή συνέχεια

edit: Τώρα παρατήρησα καλύτερα το αρχικό σου ποστ. Το γατάκι αρχικά είχες πει ότι ήταν πολύ αδύναμο και ήρεμο. Ε, ένα πολύ αδύναμο και ήρεμο γατάκι πιάνεται εύκολα νομίζω, δεν ακούγεται σαν την τίγρη που περιγράφεις από πάνω. Εφόσον μια βδομάδα πριν ήταν αρκετά ήρεμο ώστε να πιάνεται, και ταυτόχρονα αρκετά αδύναμο και ασθενικό ώστε να φαίνεται άρρωστο, σίγουρα μπορούσες να το έχεις πάει στον κτηνίατρο και κατά πάσα πιθανότητα θα ζούσε τώρα. Κρίμα. Αυτά προς μελλοντική γνώση, όπως άλλωστε ανέφερα και στο πρώτο μου μήνυμα. Στο μέλλον μόλις βλέπεις τα ζώα σου άρρωστα, πρέπει να αντιδράς γρήγορα. 24ωρη κλινική δε χρειαζόταν στην περίπτωσή σου, αφού δεν ήταν κάτι ξαφνικό αυτό που συνέβη στο γατάκι (δεν εννοώ το θάνατο, εννοώ την ασθένεια).
leonkouret
Νεοφερμένο μέλος
Μενω κοντα σε αλανα και οπως καταλαβαινετε εκτος απο αρκετα αδεσποτα ζωακια, εχουμε και απο τ αλλα που αφηνουνε τα νεογεννητα στο ελεος του κυριου.
Φετος μου ειχε κανει εντυπωση που καβαλησαμε 15αυγουστο και δεν ειχα δει ακομα κατι.
Σημερα το πρωι βρηκα στο σημειο που ταιζω μερικες γατες ενα μικρουλι =πρεπει να ειναι ημερων...
Εχω αναστησει γατακια στο παρελθον αλλα φετος τα πραγματα ειναι ζωρικα!ειμαστε τεσσερεις ημερες πριν απο τις διακοπες και δεν εχω κανενα δικο μου που θα μποροθσε να αναλαβει την ευθυνη.
Αν καποιος απο εσας ειχε αναλλογη εμπειρια και μπορει να με κατευθυνει σε π,χ εναν κτηνιατρο(επι πληρωμη) ή σε μια σωστη φιλοζωικη ή σε κατι που εγω δε μπορω να σκεφτω θα του χρωσταω χαρη.
Μενω νοτια προαστια, στο μπραχαμι.
Ευχαριστω για το ενδιαφερον,
Λεωνιδας
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Είναι πολύ ήρεμο και έξυπνο.Τι μπορεί να έχει?