Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
χτυπάει καμπανάκι οτι κάτι δεν πάει καλά..
Αύριο πρωί στο γιατρό και μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό.Περιμένουμε τα νέα σας κι εύχομαι να είναι καλά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvengloria
Νεοφερμένο μέλος

.............Σηκώθηκε κίολας και όπου πάω απο πίσω μου να νιαουριζει!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλημέρα!!
Εχω 4 μωρά σπίτι...ορφανά...! Έχουν βγάλει δόντια...έχουν ανοίξει μάτια...είναι ζωηρά...
Το θέμα είναι οτι κοιμούνται τελευταία πολλές ώρες! Σήμερα ας πούμε....τώρα που γράφω...θα κλείσουν 8ωρο...
Είναι φυσιολογικό;; Μήπως πρέπει να τρώνε πιο συχνά ;;

Τρώνε σκόνη γάλα...και πλέον λιώνω μέσα ξηρή τροφή να αρχίσουν να περνούν γεύση...!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλημέρα! Πόσων ημερών είναι? Νομίζω πως 8 ώρες χωρίς φαΐ λίγο παραπάει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλημέρα! Πόσων ημερών είναι? Νομίζω πως 8 ώρες χωρίς φαΐ λίγο παραπάει.
Δεν γνωρίζω ακριβώς...αλλα κατά προσέγγιση πρέπει να είναι πάνω απο μηνά!
Έχουν νύχια...δόντια...ανοιχτά μάτια.. κατουράνε και κάνουν κακά μόνα τους...
Τότε δεν χρειάζονται πια γάλα. Κάνε σιγά σιγά την μετάβαση σε ξηρά τροφή. Μούσκευε την με το γάλα και άφηνε τα να την φάνε. Κανονικά θα μπορούν και σκέτη την κροκέτα να την φάνε, αλλά να μην τους έρθει απότομο. 8 ώρες είναι οκ, άμα τα δεις υποτονικά μέσα στην μέρα και να μην τρώνε τότε να ανησυχήσεις.
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τότε δεν χρειάζονται πια γάλα. Κάνε σιγά σιγά την μετάβαση σε ξηρά τροφή. Μούσκευε την με το γάλα και άφηνε τα να την φάνε. Κανονικά θα μπορούν και σκέτη την κροκέτα να την φάνε, αλλά να μην τους έρθει απότομο. 8 ώρες είναι οκ, άμα τα δεις υποτονικά μέσα στην μέρα και να μην τρώνε τότε να ανησυχήσεις.
Οκ...! Θα το προσπαθήσω! Ευχαριστώ...
ξεχασα να ρωτησω....το γαλα πρεπει να ειναι σκονη ;; μπορω να διαλυω και σε νουνου ;;
Καλύτερα όχι νουνού, αν θες να δίνεις γάλα του σούπερμαρκετ να παίρνεις αυτό με την μειωμένη λακτόζη. Η λακτόζη δεν κάνει καλό στα γατιά, προκαλεί γαστρεντερικά προβλήματα.
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλύτερα όχι νουνού, αν θες να δίνεις γάλα του σούπερμαρκετ να παίρνεις αυτό με την μειωμένη λακτόζη. Η λακτόζη δεν κάνει καλό στα γατιά, προκαλεί γαστρεντερικά προβλήματα.
Οκ..! Θελουν και νερακι να υποθεσω με την μουλιασμενη κροκετα ε;;
Σε ζαλισα

Ναι και μπολάκι με νερό, είναι μεγάλα γατάκια πια! Σου έχει μείνει καθόλου γάλα σε σκόνη? Αφού έχεις ήδη εισάγει την ξηρά τροφή, για να πω την αλήθεια η μετάβαση θα πάρει μια εβδομάδα, μετά δεν χρειάζεται να τα μουλιάσεις καθόλου, είναι ήδη αρκετά μεγάλα. Κάνε το όπως κάνουμε αλλαγή δύο ξηρών τροφών. Σιγά σιγά θα αυξάνεις την ξηρά και θα μειώνεις το γάλα που φτιάχνεις με την σκόνη.
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπόν παίδες...λιγη βοήθεια με την μετάβαση σε στερεά τροφή..! Τα μωράκια μου πλέον κάνουν τσισα και κακά μονα τους...καθαρίζονται μόνα τους λιγο άτσαλα βεβαία αλλα τα καταφέρνουν..! Η πρώτη μου προσπάθεια να τους βάλω μουλιασμένη ξηρή τροφή ηταν αποτυχία...έτρεχαν για τα χερια μου...πατούσαν πάνω στα πιατάκια και τα κάνανε ολα χάλια..! Ενα-δυο πήγαν να τσιμπολογισουν αλλα την παράτησαν σε λίγα λεπτακια...!
Το θέμα ειναι οτι πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να μάθουν γιατί το σπίτι μου ειναι θεομικρο...δεν υπάρχει χώρος...δεν έχω καν μπαλκόνι και εχω 2 γάτες οπου η μια ειναι πολύ επιθετική μαζι τους..! Τα έχουμε στην κρεβατοκαμαρα προς το παρόν απομονωμένα κα εμεις έχουμε μετακομίσει στο σαλόνι για λιγες μερες ! Σε λιγο δεν θα μπορούν να ειναι μεσα σε μια κουτά...! Θα πρέπει να πάνε στον απέναντι χωρο που τα βρήκα οπου εχει και αποθήκη και αύριο μεθαύριο έρχεται και ο άνθρωπος που ειχε το νου του και στη μάνα τους την οποία χάσαμε σε τροχαίο! Θα πρέπει τουλάχιστον να ξέρουν να τρώνε χωρίς έμενα και το μπιμπερό...και εμείς θα φροντίσουμε να ειναι ασφαλή...! HELP
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Μήπως να δοκίμαζες λίγη κονσερβούλα σε μορφή mousse που είναι ειδική για τα μωράκια που περνούν αυτό το μεταβατικό στάδιο από υγρή σε ξηρή μορφή τροφής? Και λέω "μους" δηλαδή η κονσέρβα δεν θα περιέχει κομάτια κρέατος, αλλά τύπου πατέ.
Κι αν δεις οτι την τρώνε, πηγαίνεις και στις κροκέτες τις κατάλληλες για την ηλικία τους. Και προσοχή να μην τις αφήνεις να μουλιάζουν με τις ώρες. Αν δεν τις φάνε άμεσα, θα αδειάζεις τα πιατάκια γιατί μένοντας για πολύ χρονικό διάστημα να παπαριάζουν, υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθούν.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος

Είναι στην ηλικία που δυστυχώς θα τα πασαλείβουν λίγο όλα με την τροφή, όντως. Στρώσε εφημερίδες κάτω ή σουπλά που να πλένονται, κάτι. Δεν κρατάει πολύ καιρό αυτό το στάδιο, μην ανησυχείς, είναι μέχρι να μάθουν να τρώνε. Όπως είπε και η αλκυόνη, το ιδανικό σ' αυτή τη φάση είναι η μους, έχει η royal canin. Είναι ό,τι καλύτερο γι' αυτό το στάδιο.
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα δοκιμάσω πατέ...
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Κανείς δεν ειπε οτι θα τα αφήναμε ελεύθερα έξω..! Ειναι δυνατόν ;; Εγω μιλούσα για συγκεκριμένη αποθήκη οπου και θα τα προσέχουμε!
Θα δοκιμάσω πατέ...
Συγγνώμη, εγώ δεν κατάλαβα σωστά
Το υποψιάστηκα ότι δε θα τα αφήνατε έξω αλλά είπα μήπως επειδή δεν έχετε χώρο και έχετε και γάτες δικές σας κλπ, δε θα ήταν απίθανο να τα αφήνατε αν υπάρχει μια ασφαλής αυλή και αν έχουν μεγαλώσει λιγάκι. Με το πατέ δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν, η τροφή που λέμε παραπάνω είναι αυτή https://www.royalcanin.com/products/royal-canin-feline-health-nutrition-babycat-instinctive-canned-cat-food/4057 Λογικά η υφή και η μυρωδιά της είναι στοχευμένη σ' αυτές τις ηλικίες γατακίων, είχα απόλυτη επιτυχία όποτε τη δοκίμασα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Το πατέ το ρημάζουν!! Παλι καλά..! Το μονο μου θεμα ειναι το νερο...που δεν πάνε ακομη...οπότε μετά το λίγο πατέ (δεν τα μπουκωνω) , τους δινω και γαλατακι για να ξεδιψανε...! Θα το ξανα προσπαθησω με το νερο..! Θεμα εκπαιδευσης και υπομονης μαλλον ! Αν εχετε καμια ιδεα.....ευπροσδεκτη ! Ευχαριστω![]()
Πολύ καλό που το ρημάζουν το πατέ, μπράβο!
Αν θυμάμαι καλά το ίδιο μου έλεγε και η αδερφή μου για τα δικά της μωρογατάκια, όταν έκαναν τη μετάβαση από γάλα σε στερεή τροφή δεν έδειχναν ένστικτο να πάνε να πιουν νερό. Προσπάθησε να τους δίνεις για να συνηθίζουν τη γεύση και τη μυρωδιά. Βούτα τους το πατουσάκι μέσα σε νερό; Αν και σ' αυτή την ηλικία αμφιβάλλω αν έχουν το ένστικτο να γλειφτούν για να καθαριστούν
Βρέχε τους λίγο το στοματάκι με το δάχτυλό σου. Κάνε αυτό για να μαθαίνουν τη γεύση του νερού και δίνε τους γαλατάκι όντως να ξεδιψάνε. Α! Μπορείς να φτιάχνεις το γαλατάκι όλο και πιο αραιωμένο με νερό! Και έχε τους ένα μπωλ με νερό παρόλο που πιθανώς ή θα το χύνουν ή θα το αγνοούν, σιγά σιγά θα το πιάσουν το υπονοούμενο.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ωραία.Το πατέ το ρημάζουν!! Παλι καλά..!
Συνέχισε για λίγες μέρες ακόμα με πατέ, κι αφού είναι έτοιμα για ξηρή τροφή, άρχισε να βάζεις λίγες κροκετούλες ( τις ειδικές για μωρά γατάκια) και να τις ανακατεύεις στο πιατάκι με τη μους, ενώ ταυτόχρονα και σταδιακά, μέρα με τη μέρα θα αυξάνεις την ποσότητα των κροκετών, μειώνοντας αντίστοιχα την ποσότητα της υγρής τροφής (που ίσως είναι κι αυτή μια αιτία που δεν νιώθουν τόσο την ανάγκη για νερό- πολύ πιθανό να το αναπληρώνουν με την τροφή σε κονσέρβα), ώσπου να καταλήξουν να τρώνε σκέτη ξηρή τροφή.
Συνταγή δοκιμασμένη

hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πολύ καλό που το ρημάζουν το πατέ, μπράβο!
Αν θυμάμαι καλά το ίδιο μου έλεγε και η αδερφή μου για τα δικά της μωρογατάκια, όταν έκαναν τη μετάβαση από γάλα σε στερεή τροφή δεν έδειχναν ένστικτο να πάνε να πιουν νερό. Προσπάθησε να τους δίνεις για να συνηθίζουν τη γεύση και τη μυρωδιά. Βούτα τους το πατουσάκι μέσα σε νερό; Αν και σ' αυτή την ηλικία αμφιβάλλω αν έχουν το ένστικτο να γλειφτούν για να καθαριστούνΒρέχε τους λίγο το στοματάκι με το δάχτυλό σου.
Κάνε αυτό για να μαθαίνουν τη γεύση του νερού και δίνε τους γαλατάκι όντως να ξεδιψάνε. Α! Μπορείς να φτιάχνεις το γαλατάκι όλο και πιο αραιωμένο με νερό! Και έχε τους ένα μπωλ με νερό παρόλο που πιθανώς ή θα το χύνουν ή θα το αγνοούν, σιγά σιγά θα το πιάσουν το υπονοούμενο.
Οχι ενταξει..! Καθαριζονται καμια φορα! Τα εχω δει..! Λιγο ατσαλα βεβαια..αλλα το κανουν..! Αντε να δουμε....γιατι οντως σε λιγο καιρο θα πρεπει να τα δωσω καπου...! Το ενα θα το παρει μια κυρια..αλλα τα αλλα τρια δεν ξερω τι να τα κανω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool