Καλησπέρα σας! Έφερα τα γατάκια στο σπίτι και ευτυχώς δεν είχαμε προβλήματα με τη σκυλίτσα μας! Είναι λίγο επιφυλακτική, αλλά σχετικά ήρεμη και που και που τα γλύφει κιόλας! Μάλιστα σε κάποια φάση το ένα μικρό πήγε να "θηλάσει" και η χαζοβιόλα μου κάθισε, αν και τα χώρισα αμέσως γιατί φοβάμαι μήπως είναι κακό για το σκύλο. Βέβαια τα έχω απομονωμένα σε διαφορετικούς χώρους προς το παρόν για να αποφύγουμε ιστορίες.
Μπράβο πολύ καλά τα νέα σας!! όλα μια χαρά θα πάνε!!!
Ευτυχώς ο μικρούλης που έκανε διάρροιες (Κeiji) μετά την αποπαρασίτωση συνήλθε. Ο αδερφούλης του ο Mamoru πλέον πάει ολομόναχος στην άμμο του, αν και ο Κeiji θέλει ακόμα βοήθεια...
Σιγά σιγά θα συνηθίσει, ζήτημα ημερών είναι! όλα εξελίσσονται πολύ καλά!
Σαν νέα γατομάνα έχω και πάλι απορίες...
1. Τελικά ο κτηνίατρος μου πρότεινε να ξεκινήσω να τους δίνω την ξηρά τροφή weaning της Royal Canin. Την τρώνε και σκέτη, αλλά τους την ανακατεύω με γατογάλα και σιγά σιγά θα μειώνω το γάλα και θα βάζω ζεστό νερό, μέχρι να απογαλακτιστούν. Το φαγητό τους το καταβροχθίζουν, δεν πίνουν όμως καθόλου νερό από το πιατάκι τους, μόνο από το μπιμπερό και αυτό με το ζόρι... Κανένα κόλπο υπάρχει?
Αν δεν πίνουν νερό καθόλου μπορείς να δίνεις λίγο νεράκι με σύριγγα ή να τους δίνεις λίγο κονσέρβα με λίγο νεράκι ανακατεμένη. Θα συνηθίσουν σιγά σιγά μην αγχώνεσαι και θα πίνουν!
Η ξηρά τροφή που πρότεινε είναι πολλή καλή για μωράκια, οπότε τους δίνεις άφοβα. Αργότερα βλέπεις ποια θα θέλεις να τους δώσεις.
2. Tα έχω σε ένα πάρκο εκπαίδευσης τέτοιου τύπου, τώρα που είναι μικρούλια έχω βάλει 4 πάνελ οπότε είναι ένας χώρος 80x80cm, με υποσέντονα στο πάτωμα και ένα χαρτόκουτο 40χ40cm για κρεβάτι.
Αλλά:
a. Έχουν αρχίσει να το σκαρφαλώνουν (έχει ύψος 60cm), και σκέφτομαι να το ντύσω με πλαστικό ρολό για να γλιστράει. Έχετε δοκιμάσει κάτι παρόμοιο?
Αυτό δεν το ξέρω να θα λειτουργήσει...ίσως...αλλά όπως και να το κάνεις πολύ σύντομα δεν θα μπορούν να μένουν μέσα. Βιάζονται να ανακαλύψουν τον κόσμο....
b. Την ηλεκτρική θερμοφόρα που τους έχω βάλει τη σνομπάρουν. Είναι 4 εβδομάδων τα μικρά, μήπως δεν τη χρειάζονται πια?
Νομίζω ότι πλέον δεν χρειάζεται. Μια κουβερτούλα αν τους έχεις είναι μια χαρά. Δεν κάνει πια και κρύο...
c. Το αμμοδοχείο το έχω έξω από το χώρο τους γιατί καμιά φορά τρώνε την άμμο (έχω πάρει αυτήν που είναι μικρά μικρά πετραδάκια). Μήπως όμως τώρα που πηγαίνουν μόνα τους να το βάλω μέσα? Είναι επικίνδυνο?
Είναι επικίνδυνο όντως να τρώνε την άμμο. Το κάνουν καμιά φορά τα μωράκια....θέλει λίγο προσοχή.... Κανονικά πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στην άμμο τους αλλά αν συμβαίνει κάτι τέτοιο μήπως να ρωτούσες νομίζω πως υπάρχει άμμος που δεν δημιουργεί πρόβλημα όπως αυτές με μπεντονίτη στην περίπτωση που φάνε...αλλιώς θα πρέπει να έχεις το νου σου....
d. Είναι νωρίς για ονυχοδρόμιο? Γενικά τί μπορώ να τους βάλω στο πάρκο για να απασχολούνται αλλά να μην κινδυνεύουν?