Προβλήματα με τις γάτες μου
γεια σας παιδια...
αντιμετωπιζω καποια προβληματα με τις γατες μου και για αυτο αποφασισα να γραψω εδω μηπως με βοηθησετε....
γεννησα προσφατα ενα μωρακι και απο τοτε δεν βρισκω την ηρεμια μου απο γονεις και πεθερικα που δε χανουν ευκαιρια σε καθε συζητηση να μου λενε οτι πρεπει να διωξω τις γατες αν οχι μονιμα τουλαχιστον τους πρωτους μηνες μεχρι ν μεγαλωσει το μωρο καθως οπως λενε κινδυνευει να κολλησει αρρωστιες απο τις τριχες τους και γενικα απο βρωμιες καθως λερωνονται στην αμμο. (Νασημειωσω οτι οι γατες ειναι εμβολιασμενες και αποπαρασιτομενες). Εχω κουραστει πραγματικα σε καθε συζητηση να μαώνω μαζι τους και να τους λεω οτι δεν τις διωχνω και οτι δεν αποτελουν κινδυνο για το μωρο. Ομως... πλεον αυτη η κουβεντα γινεται σε καθημερινη βαση και εχουν καταφερει να με επηρεασουν αρνητικα και να μου χαλασουν την ψυχολογια. Μου εχουν διαταραξει την ηρεμια και εχω αρχισει πλεον να φοβαμαι μηπως τελικα οντως μπορει να μολυνθει το μωρακι μου αν ερθει σε επαφη με τις τριχες γενικα αν ακομπησει οπου εχουν ακουμπησει και οι γατες.... Ρωτησα και τον παιδιατρο αν κανει να ερθουν οι γατες σε επαφη μτ το μωρο και ενω περιμενα μια θετικη απαντηση , αυτος μου το απαγορευσε για τουλαχιστον 6-7 μηνες καθως κινδυνευει με τοξοπλασμα, μου ειπε...παρολο που τις εχω εμβολιασει. Προς το παρον κραταω κλειδωμενη την πορτα του δωματιου του μωρου ωστε να μημπαινουν οι γατες και λερωσουν... δεν αντεχω ομως να τις εχω απομονωμενες...τις λυπαμαι...τις εχω παραμελησει πολυ....
Απο τοτε που πηγα να γεννησω και ελειψα λιγες μερες απο το σπιτι...οι γατες εχουν γινει πολυ πιο ζωηρες απο οτι ηταν...
Αποτελεσμα...να μπαινεις στο σπιτι και να βλεπεις ενα χαος... ακαταστασιες και ακαθαρσιες παντου... ανεβαινουν ακομα και στο νεροχυτη και αμα βρουν απλυτα πιατα η τροφες τα σκορπανε σε ολο το σπιτι...ο παγκος της κουζινας ειναι ολο πατημασιες... δε τολμω να αφησω τιποτα καθαρο και πλυμενο εκει πανω... ουτε τα πιατα που πλενω δε μπορω να αφησω να στεγνωσουν.... γιατι ανεβαινουν και τα ακουμπανε... Και τι δεν εχω δοκιμασει να τις σταματησω....
Τι ξυδι εχω βαλει! τι νερο τις ψεκαζω!! τι τις φωναζω και τις μαλωνω να κατεβουν!! τι ζελοτέιπ εχω βαλει για να κολλανε τα ποδια και να μη τις αρεσουν... Δε τις σταματα τιποτα...ειναι περιπτωσαρα! Τετοια ζωηρα γατια δεν εχωξαναδει.... και αυτο κανει τα πραγματα πιο δυσκολα με ενα μωρο στο σπιτι....
Θα ηθελα να μου πειτε
1) οσοι/οσες ειχατε αναλογη εμπειρια... δηλαδη μωρο νεογεννητο και γατα....τι κανατε? πως το αντιμετωπισατε? ο γιατρος σας τι ειπε? κανει τελικα να ερθουν σε επαφη η οχι?? εχω στεναχωρηθει πολυ με ολο αυτο.. πειτε μου τη δικη σας εμπειρια σχετικα με αυτο...
2) για να μην ανεβαινουν στο νεροχυτη της κουζινας τι μου εχει μεινει ακομα να κανω? κατι που να πιασει?? οτι εχω δοκιμασει μεχρι τωρα δεν εκανε τιποτα... μηπως καποιο απωθητικο σπρει βοηθησει?? εχετε δοκιμασει?? ( το να κλεισω την πορτα της κουζινας παντως δεν γινεται ... μη μου το προτεινετε καθως εχω ενιαια σαλονοκουζινα)...
3) συντομα, σκοπευω να τις στειρωσω..... εχω ακουσει οτι οι στειρωμενες γατες πρεπει να τρωνε ειδικη τροφη αλλιως κινδυνευουν απο πετρες στην ουροδοχο κυστη( αν δε κανω λαθος)... στη δικια μας περιπτωση.. οι γατες μου προτιμανε το σπιτικο φαγητο...δε τους αρεσει η ξηρη τροφη... Τι γινετε σε αυτη την περιπτωση? Υπαρχει κατι συγκεκριμενο που μπορουν να φανε μαγειρευτο? Η θα τους κανει κακο?
ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΜΟΥΑΠΑΝΤΗΣΕΙ...