Μωρό στο σπίτι και γάτα

Απορίες για συμβίωση γάτας και μωρού

Καλησπέρα στο φόρουμ,

Το όνομά μου είναι ελευθέριος και έχω κάποιες απορίες στο θέμα συμβίωσης γάτας και παιδιού.Στο διαμέρισμα που είμαστε
εγώ και η γυναίκα μου έχουμε μια αρσενική γάτα ,την οποία την βρήκαμε αδέσποτη όταν ήταν μωρό και την μεγαλώνουμε
εμείς.Επειδή όμως θέλω να κάνουμε παιδί φοβάμαι πως θα είναι η συμβίωση παιδιού και του γάτου.Θα ήθελα κάποιες συμβουλές
πάνω σε αυτό το θέμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλως ηλθες!

Μπορεις να παρεις μια ιδεα για τις αποριες σου στις απαντησεις που εχουν δωθει πιο πανω απο τα μελη του site.:)Αφου ομως εχετε μεγαλωσει τη γατουλα απο μωρο θα σας ειναι δυσκολο να την αποχωριστειτε ακομη και αν κανετε δικο σας μωρο!Η συμβιωση του παιδιου και του γατου δεν πρεπει να σε ανησυχει ,μια χαρα θα τα πανε μαζι,γιατι οπως λενε οι ψυχολογοι τα παιδια πρεπει να μεγαλωνουν παρεα με ενα ζωακι για τη καλυτερη διαμορφωση του χαρακτηρα τους!:D Οποτε μην αγχωνεσαι απο τωρα,κανε πρωτα το παιδακι και μετα οτι εχεις απορια σχετικα με το γατουλη μας ρωτας!;) Μιας και εισαι γατοπατερας,βαλε μας και καμμια φωτογραφια να θαυμασουμε το γατουλη!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προβλήματα με τις γάτες μου

γεια σας παιδια...

αντιμετωπιζω καποια προβληματα με τις γατες μου και για αυτο αποφασισα να γραψω εδω μηπως με βοηθησετε....

γεννησα προσφατα ενα μωρακι και απο τοτε δεν βρισκω την ηρεμια μου απο γονεις και πεθερικα που δε χανουν ευκαιρια σε καθε συζητηση να μου λενε οτι πρεπει να διωξω τις γατες αν οχι μονιμα τουλαχιστον τους πρωτους μηνες μεχρι ν μεγαλωσει το μωρο καθως οπως λενε κινδυνευει να κολλησει αρρωστιες απο τις τριχες τους και γενικα απο βρωμιες καθως λερωνονται στην αμμο. (Νασημειωσω οτι οι γατες ειναι εμβολιασμενες και αποπαρασιτομενες). Εχω κουραστει πραγματικα σε καθε συζητηση να μαώνω μαζι τους και να τους λεω οτι δεν τις διωχνω και οτι δεν αποτελουν κινδυνο για το μωρο. Ομως... πλεον αυτη η κουβεντα γινεται σε καθημερινη βαση και εχουν καταφερει να με επηρεασουν αρνητικα και να μου χαλασουν την ψυχολογια. Μου εχουν διαταραξει την ηρεμια και εχω αρχισει πλεον να φοβαμαι μηπως τελικα οντως μπορει να μολυνθει το μωρακι μου αν ερθει σε επαφη με τις τριχες γενικα αν ακομπησει οπου εχουν ακουμπησει και οι γατες.... Ρωτησα και τον παιδιατρο αν κανει να ερθουν οι γατες σε επαφη μτ το μωρο και ενω περιμενα μια θετικη απαντηση , αυτος μου το απαγορευσε για τουλαχιστον 6-7 μηνες καθως κινδυνευει με τοξοπλασμα, μου ειπε...παρολο που τις εχω εμβολιασει. Προς το παρον κραταω κλειδωμενη την πορτα του δωματιου του μωρου ωστε να μημπαινουν οι γατες και λερωσουν... δεν αντεχω ομως να τις εχω απομονωμενες...τις λυπαμαι...τις εχω παραμελησει πολυ.... :(

Απο τοτε που πηγα να γεννησω και ελειψα λιγες μερες απο το σπιτι...οι γατες εχουν γινει πολυ πιο ζωηρες απο οτι ηταν...
Αποτελεσμα...να μπαινεις στο σπιτι και να βλεπεις ενα χαος... ακαταστασιες και ακαθαρσιες παντου... ανεβαινουν ακομα και στο νεροχυτη και αμα βρουν απλυτα πιατα η τροφες τα σκορπανε σε ολο το σπιτι...ο παγκος της κουζινας ειναι ολο πατημασιες... δε τολμω να αφησω τιποτα καθαρο και πλυμενο εκει πανω... ουτε τα πιατα που πλενω δε μπορω να αφησω να στεγνωσουν.... γιατι ανεβαινουν και τα ακουμπανε... Και τι δεν εχω δοκιμασει να τις σταματησω....
Τι ξυδι εχω βαλει! τι νερο τις ψεκαζω!! τι τις φωναζω και τις μαλωνω να κατεβουν!! τι ζελοτέιπ εχω βαλει για να κολλανε τα ποδια και να μη τις αρεσουν... Δε τις σταματα τιποτα...ειναι περιπτωσαρα! Τετοια ζωηρα γατια δεν εχωξαναδει.... και αυτο κανει τα πραγματα πιο δυσκολα με ενα μωρο στο σπιτι....

Θα ηθελα να μου πειτε

1) οσοι/οσες ειχατε αναλογη εμπειρια... δηλαδη μωρο νεογεννητο και γατα....τι κανατε? πως το αντιμετωπισατε? ο γιατρος σας τι ειπε? κανει τελικα να ερθουν σε επαφη η οχι?? εχω στεναχωρηθει πολυ με ολο αυτο.. πειτε μου τη δικη σας εμπειρια σχετικα με αυτο...

2) για να μην ανεβαινουν στο νεροχυτη της κουζινας τι μου εχει μεινει ακομα να κανω? κατι που να πιασει?? οτι εχω δοκιμασει μεχρι τωρα δεν εκανε τιποτα... μηπως καποιο απωθητικο σπρει βοηθησει?? εχετε δοκιμασει?? ( το να κλεισω την πορτα της κουζινας παντως δεν γινεται ... μη μου το προτεινετε καθως εχω ενιαια σαλονοκουζινα)...

3) συντομα, σκοπευω να τις στειρωσω..... εχω ακουσει οτι οι στειρωμενες γατες πρεπει να τρωνε ειδικη τροφη αλλιως κινδυνευουν απο πετρες στην ουροδοχο κυστη( αν δε κανω λαθος)... στη δικια μας περιπτωση.. οι γατες μου προτιμανε το σπιτικο φαγητο...δε τους αρεσει η ξηρη τροφη... Τι γινετε σε αυτη την περιπτωση? Υπαρχει κατι συγκεκριμενο που μπορουν να φανε μαγειρευτο? Η θα τους κανει κακο?

ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΜΟΥΑΠΑΝΤΗΣΕΙ... :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: προβληματα με τις γατες μου

Δεν εχω καποια ανάλογη εμπειρια για να βοηθήσω αλλα διαβάζοντας αυτα που γράφεις έφτασα μεχρι το τελος για να σκεφτώ καποια πιθανή αιτία της συμπεριφοράς των γατων. Εννοειται οτι αν στειρωθουν θα ηρεμήσουν κατα πολυ. Επισης το οτι οπως λες τα παραμελησες ειναι και γι αυτο που ισως να αντιδρούν ετσι. Το τελευταίο που ειπες για τις στειρωμενες γατες που πρεπει να τρωνε μονο ειδική τροφη εγω δεν το εχω ξανακούσει. Νομιζω οτι την ειδική τροφη για στειρωμενα γατια την τρωνε γιατι οταν στειρωθουν τείνουν να βάζουν βαρος. Εμενα τα δικα μου γατια που ειναι στειρωμενα δεν τρωνε μονο ξηρη τροφη αλλα και σπιτικά φαγητά φτανει να μην εχουν λάδια ή να ειναι τηγανητα. Ισως κανω και λαθος σε αυτα που λεω..απλα αυτα ξερω εγω. Θα σου απαντήσουν και αλλα μέλη που ισως εχουν καποια σχετική εμπειρια με νεογεννητα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: προβληματα με τις γατες μου

Για αρχή να ηρεμήσεις. Από το μήνυμα σου φαίνεσαι πολύ αναστατωμένη και πελαγωμένη, και είναι λογικό μετά τον ερχομό ενός μωρού. Αλλά να θυμάσαι όλα ρυθμίζονται και όλα είναι διαχειρίσιμα.
Όσον αφορά την πρώτη σου παράγραφο. Το τοξόπλασμα οι γάτες το αποβάλουν στα κόπρανα και για να φτάσει να κολλήσει άνθρωπος πρέπει με κάποιο μοναδικό φανταστικό τρόπο να έρθουν τα κόπρανα στο στόμα του. Θα βρω λίγο αργότερα ένα εμπεριστατωμένο άρθρο να σου δείξω. Να έχεις στον νου σου ότι οι γιατροί μας γνωρίζουν την παθοφυσιολογία του ανθρώπου αλλά όχι της γάτας. Ο παιδίατρος θα σου πει ότι υπάρχει πιθανότητα να κολλήσεις τοξόπλασμα από την γάτα, ο κτηνίατρος θα σου πει πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα αυτή και τι μπορείς να κολλήσεις από την γάτα εν τέλει. ΒΕΒΑΙΑ το θέμα με το τοξόπλασμα είναι πλέον παρωχημένο και θα έπρεπε να το γνωρίζει ο παιδίατρος σου αυτό, γι αυτό η γνώμη μου είναι να τον αλλάξεις. Ποιος ξέρει τι άλλες λάθος ή ξεπερασμένες πληροφορίες θα σου δώσει.
Να θυμάσαι ότι γονιός του παιδιού σου είσαι εσύ και παίρνεις τεκμηριωμένες αποφάσεις εσύ γι αυτό. Οπότε θα εξηγήσεις στους γονείς σου ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις γάτες και ότι θα μείνουν, ότι η συνεχής πίεση τους σου κάνει μόνο κακό και ότι το θέμα τελειώνει εδώ. Ξέρω ότι αυτός ο τρόπος είναι απότομος, αλλά ειλικρινά είναι ο μόνος που ξέρω :confused: , ίσως κάποιος άλλος σε βοηθήσει περισσότερο σε αυτό.

Για τις γατούλες τώρα :) είναι κι αυτές αναστατωμένες με τον ερχομό του μωρού, έχασαν την προτεραιότητα. Ναι καλό θα είναι να τις στειρώσεις και να αλλάξεις την τροφή σταδιακά σε ξηρή τροφή για γάτες. Θα ηρεμήσουν αρκετά. Δεν χρειάζεται να επωμιστείς εσύ όλα αυτά, θα το κάνεις σε συνεργασία με τον σύντροφο σου. Εφόσον είναι γάτες που μένουν μέσα στο σπίτι δεν μεταφέρουν παραπάνω μικρόβια από αυτά που μεταφέρεις κι εσύ. Οπίτε μην πανικοβάλεσαι με την καθαριότητα. Τα φαγητά ωστόσο αν μπορείτε μην τα αφήνετε εκτεθειμένα στον πάγκο.
Τώρα σου φαίνονται βουνό, αλλά έτσι φαίνονται. Είναι πρώτος καιρός με το μωρό και όλα είναι φορτισμένα.

Απάντηση: Προβλήματα με τις γάτες μου

σας ευχαριστω για τηναμεση ανταποκριση σας!!
νιωθω καλυτερα... ειχα αναγκη να ακουσω απο καποιον κατι θετικο για τις γατες...καθως ολοι ειναι εναντιων τους....
:)

Καλη μου φιλη,εφοσον οι γατες σου,ζουν αποκλειστικα μεσα στο σπιτι και δεν τις ταιζεις με ωμα εντοσθια χοιρινου κλπ,γενικα με ωμο κρεας,δεν υπαρχει καμια περιπτωση να μεταδωσουν στο μωρακι σου τοξοπλασμα,χώρια οτι το τοξοπλασμα ειναι επικινδυνο για τις εγκυους,ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ,Αλλα ουτως η αλλως δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα,εφοσον τηρουνται αυτες οι 2 προυποθεσεις που σου ειπα.
Δες εδω σε παρακαλω πολυ.Παρατιθονται λινκς απο ιατρικες σελιδες και ειναι απολυτα εμπεριστατωμενο.
Και ΝΑΙ...οι γιατροι ειναι σχετικοι με τις αρρωστιες για ανθρωπους,συμπτγματα,θεραπεια κλπ..ομως δενε χουν καμια σχεση με το πως κολλαει καποιος τοξοπλασμα,για αυτο ειναι ειδικος ο κτηνιατρος,ρωτα οποιον θελεις,αν και κατα την γνωμη μου ειναι απαραδεχτοι καποιοι γιατροι να μην το γνωριζουν οτι γατες αποκλειστικα στο σπιτι και που δεν τρεφονται με ωμο κρεας ,δεν υπαρχει καμια περιπτωση να μεταδωσουν τοξοπλασμα,εκτος ισως ..και παλι με πολλες προυποθεσις,οταν τις πρωτοβαλουμε σπιτι και για πολυ μικρο χρονικο διαστημα,δηλαδη αν ηδη το ειχαν οταν τις βαλαμε σπιτι,αλλα μετα απο καποιες μερες πλεον δεν μεταδιδεται,.
Και ναι,εχουμε παρα πολλα μελη που γιναν και μανουλες και σαφως ειχαν και τις γατουλες τους,χωρις κανενα προβλημα βεβαια.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα σε ολους, θα ηθελα να με βοηθήσετε σε κατι...με τον αντρα μου σκεφτόμαστε να κανουμε ενα παιδακι, με τη γατουλα μας κοιμομαστε μαζι τον τελευταιο ενα χρονο...οταν θα ερθει το μωρο τους πρωτους μηνες που θα το εχουμε μαζι μας ειναι υπερβολη να ειναι κ η γατουλα μας στο ιδιο δωμάτιο?πρεπει να μπουμε στη διαδικασία να της μαθουμε να κοιμάται αλλου το βραδυ?φοβαμαι μην εχουμε προβληματα συμπεριφορας

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back