ruko
Διάσημο μέλος

Αυτό το κάνουν και τα δικά μου! Ο μεγάλος αρσενικός καβαλάει καμιά φορά τα μικρά, μόνο που δεν ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει.

Πέρα απ' την πλάκα, νομίζω πως αυτά είναι πιο πολύ συμπεριφορές κυριαρχικότητας, παρά σεξουαλικό ένστικτο.
Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει και στα σκυλιά και ίσως να συμβαίνει και στις γάτες, όταν το κυρίαρχο αρσενικό (σε πολλά εισαγωγικά, γιατί δεν μιλάμε για αγέλη) προσπαθεί να επιβληθεί στα νεότερα. Ίσως να ολοκλήρωνε την πράξη στη φύση. Τώρα, προφανώς ο δικός σου ήταν πιο τσαμπουκαλής.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Melini
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Psistiri
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά γεια σας,
ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποια κοπέλα που γέννησε και είχε γατούλα στο διαμέρισμα πως το χειριστηκε και τι της είπε ο παιδίατρος..
Οπως καταλάβατε είμαι εγγυος, γεννάω σε 1 μήνα το πρώτο μου παιδάκι. Στο σπιτι μας εχουμε το ψηστηράκι μας την Silvy που την λατρέυουμε και εγώ και ο άντρας μου.
Εχουν αρχίσει όλοι (από την αρχή βεβαια της εγκυμοσύνης αλλά τους γράψαμε αφου ο γιατρός μας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το γατι και μενα που είμαι εγκυος) και μας λένε ότι τις πρώτες μέρες που θα έρθει το παιδι στο σπίτι πρέπει να φύγει η γάτα μέχρι να "στηλωθεί" λίγο ο μπέμπης... Ακούω βεβαίως και τέρατα υπερβολές και κακοήθειες για το τι μπορει να κάνει η γατα μου στο παιδι αλλά δεν τα αναφέρω γιατί πιστευω ότι ειναι ανάξια σχόλια για μεταφορά.
Η γάτα μου είναι το καλύτερο γατί του κόσμου και έχουμε αναπτύξει σπουδαία σχέση, πραγματικά πιστευω ότι νομίζει πως είμαι η μαμά της.. Την έχω απο 25 ημερών και τώρα ειναι 1.5 χρονών.
Μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας? Εσεις τι κάνατε?
Ευχαριστώ
Έρη
stellak
Διάσημο μέλος
Διότι αρκετά "τέρατα" έχουμε ακούσει κατά καιρούς εδώ μέσα...
prince
Διάσημο μέλος
Προς το παρόν με το καλό να δεχτείς το μωρό σου και καλώς μας ήρθες
aretha
Περιβόητο μέλος
Με το καλό να δεχτείτε το μωρό σας

(Αν και δεν έχω ανθρώπινο μωρό -μόνο γατίσια
- νομίζω πως τα βασικότερα είναι να μην αφήνεις τη γάτα να μπαίνει στο δωμάτιο του μωρού, τουλάχιστον όσο το μωρό είναι ακόμα πολύ μικρό και να μην παραμελήσεις τη φροντίδα και τα χάδια της γατούλας για να μην αναπτύξει προβληματική συμπεριφορά).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Επωφελήσου από το γεγονός ότι έχεις ανοιχτόμυαλο γιατρό και μην ακούς κανέναν άλλο. Η παρουσία του Μητσούκου ωφέλησε την κόρη της φίλης μου, που έγινε παιδί-διαμάντι και ασφαλώς φιλόζωη. Μάνα, κόρη και πατέρας ακόμα θυμούνται τον Μητσούκο με αγάπη.
Πρέπει να υπάρχουν και άλλα σχετικά άρθρα ή θέματα στο site, αλλά σ' αυτό καλύτερα να σε βοηθήσουν οι mods... που πρόλαβαν και σε βοήθησαν σε χρόνο dt!

Με το καλό να έρθει το μωρό σου!
Psistiri
Εκκολαπτόμενο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Κρίνοντας από τη συμπεριφορά του Μητσούκου, πιστεύω πως η ψιψίνα σου θα καταλάβει μια χαρά τι ρόλο θα παίξει το μωρό στην οικογένεια...
Να είσαι αισιόδοξη. Εγώ πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά!

ruko
Διάσημο μέλος
Το σημαντικό είναι να κρατήσεις απόσταση ασφαλείας από όλους τους στενόμυαλους στο περιβάλλον σου.
Τελικά αυτό είναι το σημαντικότερο μέτρο προφύλαξης.

Για την ψυχική σου υγεία πάντα.
Psistiri
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν της κόβω τα νυχάκια και αυτό εχω αρχήσει να το σκέφτομαι.. αν και δεν βγάζει νυχια ποτέ σε άνθρωπο.. Δεν λερώνει ποτέ και γενικά τι να σας πω, είναι το πιο καλό γατί του κόσμου..
Τώρα γι αυτό που λένε ότι πρέπει να φύγει τις πρώτες μέρες πάλι πιστευω ότι μπορώ να το παλαίψω απλά κρατώντας την μακρια απο την κρεβατοκάμαρα στην αρχή.. γιατι ο μπεμπης εκει θα είναι..
Αυτό που με εκνευρίζει και δεν μπορώ να παλαιψω είναι η συμπεριφορά της μητέρας μου την οποία αγαπώ πολύ αλλά με εχει στην κυριολεξία πρήξει.. Θα την έχω και στο σπίτι τις πρώτες μέρες για να με βοηθήσει και μόνο που σκεφτομαι την γκρινια της σχετικά με το γατί δεν αντέχω.. Μου λέει ¨θα το κάνεις αλεργικό το παιδι αν το φέρεις εδω μέσα με την γάτα " και τετοια.. Ουφ!!
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Ρώτα τον γυναικολόγο-μαιευτήρα σου και τον κτηνίατρο της ψιψίνας για οτιδήποτε σε προβληματίζει, για να μπορείς να καταρρίπτεις προκαταλήψεις και σαθρά επιχειρήματα με την άνεση ενός καρατέκα!Μου λέει ¨θα το κάνεις αλεργικό το παιδι αν το φέρεις εδω μέσα με την γάτα " και τετοια.. Ουφ!!

Πληροφοριακά, κάπου σε ένα ιατρικό σάιτ πήρε το μάτι μου ότι τα παιδιά που συγκατοικούν από νωρίς με κατοικίδια αναπτύσσουν μεγαλύτερη αντίσταση σε αλλεργίες κάθε είδους. Πρέπει να υπάρχει σχετική μελέτη.
aretha
Περιβόητο μέλος
Πες της ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!!Μου λέει ¨θα το κάνεις αλεργικό το παιδι αν το φέρεις εδω μέσα με την γάτα " και τετοια.. Ουφ!!
Αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν αλλεργίες έχουν τα παιδιά που μεγαλώνουν υπερπροστατευμένα και σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Όταν τελικά ο άμαθος οργανισμός τους έρθει σε επαφή με μια ξένη ουσία αντιδρά πολύ πιο έντονα. Αυτός άλλωστε είναι ένας λόγος που οι παιδικές αλλεργίες έχουν τόσο πολύ αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες: τα παιδάκια μεγαλώνουν κλεισμένα μέσα σε πεντακάθαρα διαμερίσματα, αντί να παίζουν και να κυλιούνται στα χώματα όπως παλιότερα.
Δες σχετικά άρθρα εδώ, εδώ και εδώ.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται!Πες της ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!!

Psistiri
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σας ευχαριστώ και πάλιι!!
Ανέβασα και καινουργιες φωτογραφίες της Silvy που είχα καιρό...
Φιλια πολλά
ruko
Διάσημο μέλος
Τώρα γι αυτό που λένε ότι πρέπει να φύγει τις πρώτες μέρες πάλι πιστευω ότι μπορώ να το παλαίψω απλά κρατώντας την μακρια απο την κρεβατοκάμαρα στην αρχή.. γιατι ο μπεμπης εκει θα είναι..
Αυτό μπορείς να το κάνεις, εφόσον έχεις αφήσει τη γάτα να εξερευνήσει καλά το δωμάτιο από πριν. Αυτό περισσότερο για να μην την τρώει η περιέργεια για το τι υπάρχει εκεί μέσα.

Κατά κανόνα, οι γάτες καταλαβαίνουν ότι οι άνθρωποι απέκτησαν μικρά και τα σέβονται. Αφού η δικιά σου είναι ήρεμη, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με γρατζουνιές και τέτοια. Έτσι κι αλλιώς, είναι δύσκολο να επιτεθούν οι γάτες σε άνθρωπο που ξέρουν κι εμπιστεύονται, ακόμα κι αν αυτός τις ζορίσει (π.χ. για να δώσει χάπι).
Οι προλαλήσασες με κάλυψαν για τις αλλεργίες, αλλά θέλω να προσθέσω ότι πάρα πολλές είναι καθαρά ψυχογενείς και οφείλονται σε καραμπινάτες νευρώσεις.

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

Μην αγχώνεσαι καθόλου!Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τώρα, στο θέμα μας. Αν το γατάκι σου είναι καλά εκπαιδευμένο, δεν θα έχεις πρόβλημα. Τί εννοώ; Αν δεν ανεβαίνει σε κρεβάτια, τραπέζια, δεν κλέβει, λερώνει στο κουτί του , κοιμάται στη φωλίτσα του κλπ.δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα συμπεριφορά. Προσοχή, ο ερχομός ενός μωρού είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας. Οφείλουμε να του αφιερώνουμε το χρόνο μας και την αγάπη μας. ΟΜΩΣ. Η γατούλα είναι ήδη ένα μικρό μωράκι και μωράκι θα μείνει όλη της τη ζωή. Όταν λοιπόν προϋπάρχει ένα μωρό, από εμάς εξαρτάται να μην το κάνουμε να ζηλέψει και να αρχίσει να εμφανίζει διάφορα. Εφόσον αγαπάς το γατάκι σου, δείξτου ότι το αγαπάς όπως πρώτα. Παρόλη την κούρασή σου, να το παίζεις όσο μπορείς. Να το συστήσεις στο νέο μέλος, αφήνοντάς του να μυρίσει ένα του φορμάκι, σεντονάκι κλπ ή και το ίδιο το μωρό. Εγώ δεν είχα τέτοιες φοβίες, αφού το γατί μου ήταν εμβολιασμένο ,αποπαρασιτωμένο για ψύλλους και σκουλήκια και δεν έβγαινε εκτός σπιτιού. Αν το γατάκι σου όμως, έχει μάθει να περιφέρεται σε όλο το σπίτι, να ανεβαίνει σε κρεβάτια και να κοιμάται εκεί, τότε, άρχισε από τώρα να το περιορίζεις, να μην το αφήνεις στο δωμάτιο του μωρού, ώστε, να μην του έρθει ξαφνικά ο περιορισμός και η στερηση.Αυτό για τους πρώτους μήνες. Κατόπιν, το μωρό θα βρίσκεται σε όλο το σπίτι, οπως και η γάτα. Εμένα τα παιδια μου έπαιζαν και αγκάλιαζαν και τις αδέσποτες του εξοχικού και ποτέ δεν έπαθαν το παραμικρό, καθώς τα παρακολουθούσα, τους έπλενα τα χέρια και τους έμαθα πώς να πιάνουν τα γατάκια. Αν τηρείςι και τα βασικά στην καθαριότητα (σκούπισμα συχνό για τις τρίχες και το κουτί της άμμου σε μέρος απροσπέλαστο για το μωρό όταν αρχίσει να μπουσουλάει)δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο πρόβλημα.Εγώ να σου πω την αλήθεια, σκουπίζω με βρεγμένο χαρτί τον πωπό και τα πόδια της γάτας μου απαραιτήτως αν την πετύχω να ενεργείται και ,όπως και να έχει, μια φορά τη μέρα. Όποτε το θυμηθώ, της κάνω και μπάνιο πάλι με βρεγμένο χαρτί, το οποίο μάλιστα, το απολαμβάνει ιδιαιτέρως. Ας με πείτε υποχόνδρια, η γάτα μοσχοβολάει και έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. Κάνε έναν κόπο και εσύ, αν δεν το κάνεις ήδη. Αν σκεφθώ τίποτε άλλο, θα το γράψω. Καλή λευτεριά σου εύχομαι και ο μπέμπης να είναι γερός και τυχερός, τα ίδια και σε εσένα, τον άντρα σου και το γατουλίνι σας:kiss::kiss::kiss:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

ΔΕΝ είμαι αλλεργική σε τίποτα... δεν έχω κολλήσει ποτέ τίποτα, ούτε μύκητες τίποτα.... και είμαι και αρνητική στο Τοξόπλασμα.
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool