Μύκητες

Το σπρέι που τη ψέκασε ήταν αρκετό για να εξαφανίσει ότιδήποτε κυκλοφορεί στο δέρμα της;;;;;
Γιατί δεν ήταν σκουλικάκι ζουζουνάκι ήταν μικρό και άσπρο ... και νόμισα πως μπορέι να είναι από το τρίχωμά της.

Και ακόμη κάτι αυτό το χαπάκι κάθε πόσο πρέπει να το παίρνει για την εσωτερική αποπαρασίτωση;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια φορά είχε κολλήσει κι ένας δικός μου γατούλης μύκητες στα αυτιά.Ο γιατρός του έδωσε Grisoral υγρό φάρμακο από το στόμα και σε μια βδομάδα του πέρασε.Το χαπάκι για τα εσωτερικά παράσιτα είναι μια φορά το μήνα αν το γατάκι βγαίνει έξω και κάθε δύο μήνες νομίζω αν μένει μέσα.Τώρα για το σπρέυ που το ψέκασε αν υποθέσουμε ότι ήταν το frontline του αρκεί για ένα μήνα.Μετά υπάρχει το ίδιο σε αμπούλα για το σβερκάκι του.Πόσο μικρό είναι το γατί;Ψάξε το για ψύλλους κοντά στο λαιμό.στα μάγουλα και στις μασχάλες του.Αν έχει ανοιχτόχρωμο τρίχωμα φαίνονται αμέσως.Υπομονή θα του περάσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα,
Έχω προσωπική εμπειρία από μύκητες. Η γατούλα μας χρειάστηκε να πάρει αρκετή αντιβίωση κάποια στιγμή και έτσι στο τέλος της θεραπείας είχαν αναπτυχθεί μύκητες, ξυνόταν και μάδαγε. Η κτηνίατρος της έδωσε sporanox , δόση ανάλογα με το βάρος της γατούλας, μία φορά την ημέρα με το φαγητό της, για ένα μήνα. Η γατούλα τώρα είναι μια χαρά, αλλά κόλλησα εγώ και επειδή άργησα να το καταλάβω, ακόμη παιδεύομαι με αλοιφές και χάπια. Το περίεργο είναι ότι ο άντρας μου δεν έπαθε τίποτα, παρ' όλο που της έκανε περισσότερες αγκαλίτσες.
Συμπέρασμα : Οι μύκητες βεβαίως και κολλάνε. Δεν υπάρχουν ανθρώπινοι και γατίσιοι, ίδιοι είναι. Για να κολλήσεις εξαρτάται πόσο ευάλωτος είναι ο οργανισμός σου. Και κάτι άλλο σημαντικό, αφού αρχίσει το γατάκι τη θεραπεία, να προσέχεις τις 3-4 πρώτες μέρες και μετά δεν υπάρχει κίνδυνος εφ' όσον παίρνει το φάρμακο ( αυτό επιβεβαίωσέ τον κτηνίατρό σου).
Να κάνεις ηλεκτρική σκούπα εκεί που βρίσκεται το γατάκι και να πλένετε τα χέρια σας καλά. Μην κοιμηθείτε μαζί του (εμείς αυτό κάναμε), και όχι αγκαλίτσες, αλλά κατά τα άλλα νομίζω ότι μπορείς να του δώσεις περισσότερο χώρο.
Αν χρειάζεσαι κι άλλες πληροφορίες, στη διάθεσή σου.
Στο σημείο που ξυνόταν και μαδούσε ξανάβγαινε το τρίχωμά της ή έμενε κενό;

Το γατάκι είναι 3-4 μηνών. Τον έψαξε για ψείρες κλπ και δεν είδε τπτ αλλά για καλό και για κακό τον ψέκασε και με το φάρμακο... και γω τον έψαξα λίγο δεν βρήκα κάτι... και είναι και ασπρούλη που λογικά θα φαινόταν.

αν θες να του κανεις μπάνιο έχει ειδικά μαντηλάκια(σαν μωρομάντηλα) να τον καθαρίσεις λίγο, πουλάνε στα πετσοπς..μπάνιο όχι πριν περάσει η αρρώστια..περαστικούλια του

Το γατάκι είναι 3-4 μηνών. Τον έψαξε για ψείρες κλπ και δεν είδε τπτ αλλά για καλό και για κακό τον ψέκασε και με το φάρμακο... και γω τον έψαξα λίγο δεν βρήκα κάτι... και είναι και ασπρούλη που λογικά θα φαινόταν.
Γιατί είναι βρώμικο το καημένο; Άμμο για την ανάγκη του του έχεις αφήσει στο μπάνιο;Είναι μεγαλούτσικο για να μην μπορεί να πλυθεί μόνο του εκτός και αν έχει πάνω του γράσσο από αυτοκίνητο π.χ ή κάποια άλλη ουσία που δεν βγαίνει με το σάλιο του.Που το βρήκες;Κάνε πάντως αυτό με το μωρομάντηλο που είπαν τα κορίτσια και βλέπουμε.Μπορείς να το βγάλεις λίγο απ΄το μπάνιο το χρυσό μου..όλη την μέρα εκεί την περνάει;

Γιατί είναι βρώμικο το καημένο; Άμμο για την ανάγκη του του έχεις αφήσει στο μπάνιο;Είναι μεγαλούτσικο για να μην μπορεί να πλυθεί μόνο του εκτός και αν έχει πάνω του γράσσο από αυτοκίνητο π.χ ή κάποια άλλη ουσία που δεν βγαίνει με το σάλιο του.Που το βρήκες;Κάνε πάντως αυτό με το μωρομάντηλο που είπαν τα κορίτσια και βλέπουμε.Μπορείς να το βγάλεις λίγο απ΄το μπάνιο το χρυσό μου..όλη την μέρα εκεί την περνάει;
Οι ψύλλοι είναι μαύροι πάντως οπότε κάποιο άλλο ζωήφιο θα είδες...:lol::lol:είχε φτερά,ή ήταν σκουλικάκι;

Το βγάζω στο μπαλκόνι με τα λουλουδάκια μου όταν έρθω σπίτι.
Νομίζετε είναι καλύτερα να το αφήσω στο μπαλκόνι;
Το έπλεινα λίγο με τα μωρομάντηλα... κάτι έκανε αλλά δεν τον νιώθω καθαρό η αλήθεια...
και φοβάμαι πολύ τους μύκητες και μην πιάσω κάτι κι εγώ...
Ήταν μέσα σε ένα χωράφι αδέσποτο με κάτι άλλα γατιά. Μια κυρία τα είχε περιορίσει εκεί και το τάιζε αλλά μόνο αυτό. Ο γιατρός το βρήκε πολύ καταβεβλημένο... Έχει όμως από την Τρίτη που το πήρα στο γιατρό που είναι πολύ καλύτερα... τουλάχιστο άρχισε να πίνει νερό και να τρώει.
Αμμολεκάνη του έχω στο μπάνιο και την μεταφέροω στο μπαλκόνι όταν τον βγάλω έξω...
Παρ'όλα αυτά όχι δεν καθαρίζεται και δεν παίζει και καθόλου.
ούτε με τα μπαλάκια ούτε με τα ποντικάκια...
:(

Εάν ο γιατρός το βρήκε πολύ καταβεβλημένο λογικό είναι ισως να μην έχει και πολύ όρεξη για παιχνίδια. Ρώτησε και τον γιατρό σου, αλλά ίσως θα πρέπει να ΄"επενδύσεις" σε τροφή καλής ποιότητας. Εγώ εδώ και πέντε εβδομάδες που βρήκα την δικιά μου, της δίνω μονο a/d της Hill's και μάλιστα την εμπλουτίζω και λίγο με λίγο nurish-um. Από 280 γραμμάρια που ζύγιζε όταν την βρήκα, ζυγίζει πλέον 1150 και επιπλεόν έχει φύγει εντελώς το κατάλευκο χρώμα που είχε σε μυτούλα και ούλα απο την αναιμια που της είχαν προκαλέσει οι ψύλλοι.

Καλή σου μέρα maria.andreou,
Στο δικό μου γατάκι έκανα εσωτερική και εξωτερική αποπαρασίτωση όταν ήταν περίπου ενός μηνός, γιατί τότε το μαζέψαμε, αλλά επειδή μετά από 2 εβδομάδες έβλεπα ακόμη αυτά τα άσπρα σκουληκάκια που βγαίνουν από το ποπουδάκι τους, της έδωσε άλλο ένα χαπάκι και τελειώσαμε. Νομίζω με την εσωτερική τελειώνεις, δεν ξανακάνεις. Όσο για την εξωτερική, που γίνεται με αμπούλα στο σβέρκο τους, νομίζω κάθε 3 μήνες(με επιφύλαξη αυτό), τώρα το γατάκι μου είναι 4 μηνών και κάναμε μία στο μήνα και μία στους 3 μήνες και αυτό γιατί στις διακοπές μας ήρθε σε επαφή με άλλες γατούλες, όχι αποπαρασιτωμένες.

Στο σημείο που ξυνόταν και μαδούσε ξανάβγαινε το τρίχωμά της ή έμενε κενό;
Όχι δεν ξανάβγαινε το τρίχωμα τότε, αλλά τώρα έχει αποκατασταθεί πλήρως. Καινούριο τρίχωμα παντού, παχύ και γυαλιστερό. Έχει τελειώσει τη θεραπεία για τους μύκητες εδώ και ένα μήνα και όλα καλά.

Ήταν μέσα σε ένα χωράφι αδέσποτο με κάτι άλλα γατιά. Μια κυρία τα είχε περιορίσει εκεί και το τάιζε αλλά μόνο αυτό. Ο γιατρός το βρήκε πολύ καταβεβλημένο...
Δώστου και καμιά βιταμινούλα (υπάρχει σε μορφή αλοιφής)και θα συνέλθει το καημένο πιο γρήγορα.Όσο για τους μύκητες άμα πλένεις τα χέρια σου αφού το χαιδέψεις δεν νομίζω να υπάρχει κίνδυνος.Αγοράκι είναι;Βάλε μας καμιά φωτογραφία του.

Παντού έχει μύκητες;Γιατί συνήθως βγάζουν πάνω στα αυτιά,στη μύτη και ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών.Σήμερα θα του αρχίσεις θεραπεία;Θα συνέλθει,σε καμιά δεκαριά μέρες από την θεραπεία θα αρχίσει να ξαναβγάζει τρίχωμα.:):):)Τάιζε το με καλή τροφή για μικρά γατάκια και θα πάρει απάνω του.Τυχερό ήταν αφού το βρήκες.

Έχω ήδη βάλει δύο φωτογραφίες εδώ. Του δίνω μια πάστα που μου έδωσε ο γιατρός την Nutri-Plus Gel. Μέχρι χθές είχα εντυπωσιαστεί από το πόσο καλύτερα ήταν. Σήμερα είπα να τον βγάλω στο μπαλκόνι να μην τον έχω όλη μέρα στο μπάνιο αλλά νομίζω τον βρήκα χειρότερα. Δεν του έβαλα κονσέρβα ενώ μέχρι χθές του έβαζα, του έβαλα μόνο ξηρή τροφή και δεν την άγγιξε(χθές την έφαγε όλη!)Τώρα του έβαλα μία μικρή κονσέρβα της Gourmet Gold και ούτε τη μισή δεν έφαγε!
Εντωμεταξύ τόσες μέρες χωρίς θεραπεία οι μύκητες άρχισαν να προχωρούν και η κατάσταση χειροτέρεψε. Ο γιατρός είπε να περιμένω μέχρι την Παρασκευή να του δώσω τα χάπια που θα είναι λίγο καλύτερα και λίγο πιο δυνατό...

Δεν ξέρω τι έγινε σήμερα πολύ στεναχωρήθηκα.
Λέτε να μην του άρεσε που το άφησα έξω στο μπαλκόνι. Όλη μέρα ήταν κρυμμένο πίσω από κάτι γλάστρες. Δεν ξέρω γιατί δεν μου έδωσε αληφή ο γιατρός που ίσως να μπορούσα με αυτή να αρχίσω πιο γρήγορα την αντιμετόπιση των μύκητων. Λέτε να τον ξαναπάρω στο γιατρό;

Μύκητες έχει στο πρόσωπό του και στα αυτάκια του. Δεν είδα κάπου άλλου.
Ναί είναι αγοράκι. Νιώθω πολύ άσχημα που το έχω περιορισμένο αλλά δεν μπορώ να το έχω μέσα στο σπίτι αν δεν είναι υγιεές. Φοβάμαι και δεν νιώθω καλά... όλη την ώρα με το Detol είμαι...

Αλοιφή δεν θα μπορούσες να του βάλεις γιατί θα την γλύψει και θα την φάει.Το grisoral που του είχε δώσει εμένα του το έδινα στο στόμα με μια σύριγγα (είχε μέσα το κουτί)και μου είχε προτείνει αυτό, και όχι το χάπι γιατί ήταν μόλις 2 μηνών το δικό μου.Του είχε περάσει σε μια βδομάδα και είχε στα αυτιά και το δικό μου.Απορώ γιατί σου έδωσε χάπι αφού καλά καλά δεν μπορεί να φάει το καημένο..το χάπι πως θα το πάρει..

Του έκανα 1002 κόλπα για να το πάρει σήμερα το χάπι. Αλλά το πήρε με την δεύτερη προσπάθεια!
Αύριο να δούμε πως θα του γελάσω...
Τώρα για ν απώ και την αλήθεια δεν ξέρω καν άν υπάρχει αυτό το grisoral που λες κύπρο. Εδώ φάρμακά δικά μας που υπάχουν στην Ελλάδα στην Κύπρο δεν τα βρίσκω... πόσο μάλλον για γατιά!

Θα περιμένω μέχρι τη Δευτέρα αν δεν δω βελτίωση και αν συνεχίσει να μην τρώει θα τον πάρω να τον δεί ακόμη ένας γιατρός να δώ τί θα μου πει...

Αλοιφή δεν θα μπορούσες να του βάλεις γιατί θα την γλύψει και θα την φάει.Το grisoral που του είχε δώσει εμένα του το έδινα στο στόμα με μια σύριγγα (είχε μέσα το κουτί)και μου είχε προτείνει αυτό, και όχι το χάπι γιατί ήταν μόλις 2 μηνών το δικό μου.Του είχε περάσει σε μια βδομάδα και είχε στα αυτιά και το δικό μου.Απορώ γιατί σου έδωσε χάπι αφού καλά καλά δεν μπορεί να φάει το καημένο..το χάπι πως θα το πάρει..
Είδα τις φωτογραφίες του πολύ όμορφο γατί έχει σομόν χρώμα ..ή είναι άσπρο που θέλει πλύσιμο για να δείξει...:lol::lol:

Του έκανα 1002 κόλπα για να το πάρει σήμερα το χάπι. Αλλά το πήρε με την δεύτερη προσπάθεια!
Αύριο να δούμε πως θα του γελάσω...
Τώρα για ν απώ και την αλήθεια δεν ξέρω καν άν υπάρχει αυτό το grisoral που λες κύπρο. Εδώ φάρμακά δικά μας που υπάχουν στην Ελλάδα στην Κύπρο δεν τα βρίσκω... πόσο μάλλον για γατιά!

Θα περιμένω μέχρι τη Δευτέρα αν δεν δω βελτίωση και αν συνεχίσει να μην τρώει θα τον πάρω να τον δεί ακόμη ένας γιατρός να δώ τί θα μου πει...
Αν δεν δείς βελτίωση στο τρίχωμα σε μια βδομάδα ρώτησε και για το άλλο το φάρμακο..γιατί χαπάκι είχα δοκιμάσει κι εγώ σε κάτι άλλα μικρά και δεν είδα βελτίωση.Πρέπει να υπάρχει και στην Κύπρο σίγουρα..Τα φάρμακα για τους μύκητες γενικώς επιβαρύνουν το συκώτι των ζώων ειδικά αν είναι μικρά και αδύναμα.Και 20 μέρες είναι πολλές για να παίρνει συνέχεια..Και το άλλο φάρμακο που σου λέω κι εμείς 15 μέρες το παίρναμε.

Μήπως έχει πυρετό και δεν τρώει;Τα αυτιά του και οι πατούσες του αν έχει, θα΄ναι πολύ ζεστές.:hmm::hmm:

Είδα τις φωτογραφίες του πολύ όμορφο γατί έχει σομόν χρώμα ..ή είναι άσπρο που θέλει πλύσιμο για να δείξει...:lol::lol:

Χέχε. Είπαμε είναι βρωμιάρικο αλλά όχι και τόσο δα!:lol:
Κρέμ είναι το χρώμα του. Όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία.
και είναι και παχύ τρίχωμα. Θέλει λίγη περιποίηση και θα γίνει κούκλος!!!:D

Μήπως έχει πυρετό και δεν τρώει;Τα αυτιά του και οι πατούσες του αν έχει, θα΄ναι πολύ ζεστές.:hmm::hmm:
Μπορεί εμένα να μου΄χε δώσει αυτό το φάρμακο γιατί είναι πιο εύχρηστο από το χάπι κι αν είναι μικρό το γατί δυσκολεύεται να το πάρει.Μπορεί και ότι το έπαιρνε μόνο μια φορά την ημέρα ενώ το χάπι ήθελε πρωι -βράδυ νομίζω.Μία φορά την ημέρα το παίρνει;

Αυτό άρχισα να υποψιάζομαι κι εγώ. Δεν ξέρω σίγουρα όμως...
Πάντως τους μύκητες τους παρακολουθώ αν τους δώ να αυξάνονται αντί να μειώνονται αμέσως στο γιατρό ή και σε άλλο γιατρό να δούμε αν μπορούμε να βρούμε κάτι πιο γρήγορο.

Χέχε. Είπαμε είναι βρωμιάρικο αλλά όχι και τόσο δα!:lol:
Κρέμ είναι το χρώμα του. Όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία.
και είναι και παχύ τρίχωμα. Θέλει λίγη περιποίηση και θα γίνει κούκλος!!!:D
Τότε δεν είναι βρωμιάρης το χρυσό μου:lol::lol::lol:εγώ περίμενα να είναι χάλια έτσι που το περιέγραφες..μια χαρά είναι!!!:):):)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back