Νέο γατί στο σπίτι. Θα μπορέσουν να συνυπάρξουν;

Ο γάτος μου θύμωσε γιατι έφερα δεύτερο γάτο στο σπιτι... παρακαλω βοηθεια!!

Καλησπερα..αντιμετωπίζω ενα προβλημα. Η αρχη:μετα απο εκατονταδες σκυλια π κουβαλησα μεχρι να τους βρω σπιτικο αποφασισα να παρω εναν πολυ ομορφο γατούλη τον Ντέμη.πεντεμιση μηνών μαθημενος με ανθρωπινη παρουσία χαμηλων τόνων μέχρι να θυμώσει. Το τέλος: ετα απο δυο εβδομαδες εφερα ακόμη εναν γατουλη κλεισμενο σε ενα δωματιο ιδια ηλικία ο διπλασιος σε μεγεθος ησυχος χαδιαρης δεν εχει μάθει με ανθρωπινη παρουσια εχουμε δουλεια πολυ ακομη.τον λένε Μπάτμαν. οταν εκανα αποπειρα να αφησω την πορτα ανοιχτη για να εξοικιωθει με το σπιτι κ με εμας ο Ντέμης ζηλεψε πολύ δεν τον πλησιαζει μας καταγρατζουαει κ μας δαγκωνει και τρεμει.ο Μπάτμαν αταραχος. Εχετε καποια γνωμη???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα ninaki και καλωσόρισες στην παρέα μας:flowers:
Θα πρέπει μάλλον να οπλιστείς με περίσσεια υπομονή, διότι δείχνει οτι χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να γίνει η εξοικείωση.
Δοκίμασε πάλι με την πόρτα ελάχιστα ανοιχτή, μόλις που να βλέπονται χωρίς όμως τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή για μια πιο ομαλή μετάβαση στο επόμενο στάδιο της γνωριμίας (δες και προηγούμενο ποστ no.414).
Περιμένουμε νεώτερα και ευχάριστα νέα... προόδου :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα alcyone..ευχαριστω πολυ γ το καλοσορισμα.εχω απογοητευτει πολυ.προσπαθησα ξανα καλα δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΠΤΩΣΗ να ερθουν σε επαφη.εχθες το βραδυ πηγα στο δωματιο που ειναι ο καινιυργιος γ να τον χαιδεψω λιγο κ γυρισα στο κρεβατι π κοιμαμαι με τον πρωτο γ να παρει μυρωδιες κ αρχισε να με χτυπαει με τις πατουσες τουστο προσωπο χωρις νυχια ευτυχως να μου ναουριζει λες και θα με κατασπαραξει.πηγα επλυνα τα χερια μου κ καλα ν φυγουν οι μυρωδιες ηρθε με ξαναμυρισε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δεν κοιμηθηκε μαζι μας κ μεχρι κσημερα μ κραταει ποζα.εγω καθαρησα το σπιτι αφησα την πορτα λιγο ανοιχτη δεν εχει ΚΑΜΙΑ περιεργεια να δει κ επειδη ο δευτερος ηρθα στη πορτα μονο κ το δωματιο μας ειναι απεναντι ο πρωτος την εβγαλε ολη μερα στη καρεκλα φαγαμε το μεσημερι κ δεν ηρθα να ζητιανεψει οπως κανει κ τωρα το μεσημερι χωρις να εχουν ερθει σε επαφη ηρθε στο κρεβατι κ μου δαγκωνε τις φτερνες μου.ο αλλος περα απο την πορτα του δωματιου του δεν παει πουθενα κ ξαναμπαινει κατω απι το κρεβατι του κ τερμα.εχω αγανακτησει.

Ξέρουμε περιπτώσεις γατιών που έκαναν πάνω από 6 μήνες να καταφέρουν να συνυπάρξουν ειρηνικά στον ίδιο χώρο... Αυτό συμβαίνει κυρίως με γατούλες πολύ δύστροπες, που ζουν χρόνια μόνες κλπ. Τα δικά σου γατάκια είναι πολύ νεαρά και κυρίως είναι πολύ νωρίς ακόμη για να έχεις αγανακτήσει. Εγώ σε αυτήν την ηλικία είχα γνωρίσει τα γατάκια μου και τα άφηνα λίγη ώρα κάθε μέρα μαζί και στη συνέχεια τα χώριζα. Μάλωναν στην αρχή αλλά σε 15 μέρες πια κοιμούνταν αγκαλιά. Ίσως είναι λίγο έκρυθμα τα πράγματα επειδή είναι και τα δύο αρσενικά, πιθανόν δε και λόγω εποχής να έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται οι ορμές τους. Με υπομονή θα γίνει μια καλή γνωριμία και μετά τη στείρωσή τους δε νομίζω να αντιμετωπίσεις κανένα θέμα! Καλή επιτυχία!

Το θεμα ειναι πως ο ντεμης (πρωτος)δεν θελει να γνωρισει.δεν θελει αλλο τετραποδο μεσα στο σπιτι.δεν μπορω να εχω ενα 6μηνο τον δευτερο γατουλι μεσα στο δωματιο.μετα την χθεσινη προσπαθειαβγηκε στο διαδρομο ο δευτερος νιαουρισε δυνατα ο ντεμης εκανε κχχχ απο μακρυα κ εξαφανιστηκε κ το βραδυ ηρθε κ μας γρατζουνουσε τη μουρη κ εκανε σαν δεμονισμενο!!!εγω το ειπα..ειμαι σκυλομανα!!!δεν εχω μαθει ακομη την νοοτροπια της γατας αλλα προσπαθω πολυ!

Δεν με πειδαζι αν θα παιξουν πια.γτι ο λογος που πηρα δευτερο γατο ηταν γ να εχουν παρεα.πλεον ομω με απασχολει να κοινωνικοποιηθει ο δευτερος να μην ζηλευει τοσο ο πρωτος,να μην μου φαιρεται εχθρικα κ να μπορουν εστω κ απεναντι να συνυπάρχουν στο ίδιο δωμάτιο.κάτι που φανταζει πολυ μακρινό γ όόόλα.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Νέο γατίνι, σπίτι!

Καλησπέρα!
Έχω εναν γατούλη 10μηνών, στειρωμένο, μέσα στο σπιτι μόνο, και αυριο θα μου φέρουν ένα γατουλάκι 2 μηνών που υιοθέτησα.
Συμβουλές για την γνωριμία τους;;

Καλησπέρα!
Έχω εναν γατούλη 10μηνών, στειρωμένο, μέσα στο σπιτι μόνο, και αυριο θα μου φέρουν ένα γατουλάκι 2 μηνών που υιοθέτησα.
Συμβουλές για την γνωριμία τους;;
Καλησπέρα και καλώς να δεχτείτε το καινούργιο γατουλάκι.:D
Για αρχή θα πρέπει να έχετε κάποιον ιδιαίτερο χώρο για το μικράκι για να γίνει η γνωριμία τους σιγά σιγά και με το μαλακό.
Πρώτα θα πρέπει να γνωριστούν με την μυρωδιά ενώ θα τα χωρίζει μια πόρτα για να μην έχετε δράματα και απογοητευθείτε χωρίς λόγο. Αφού μάθει το ένα την ύπαρξη του άλλου, θα ξεκινήσετε να τα συστήνετε, για λίγη ώρα κάθε φορά και πάντα με την παρουσία σας.
Τα περισσότερα γατιά στην αρχή θα κάνουν μερικά κχχχχ, ίσως να πέσει και καμμιά φαπίτσα. Συνηθίζουν όμως γρήγορα το ένα το άλλο και μετά από λίγο καιρό θα μπορείτε να τα χαίρεστε και τα δυό μαζί παρεούλα.:)

Ευχαριστώ πολύ!!

Καλησπέρα, μια γνώμη και από μένα είναι να το πάτε στον κτηνίατρο πριν έρθουν σε επαφή, για να μην κολλήσει ψύλλους ή αρρώστιες ο μεγάλος γατούλης (αν έχει ο μικρός), καθώς και για τα υπόλοιπα, αποπαρασίτωση εσωτερική και εμβόλιο/α. Δεν έχω εμπειρία από γάτες, αλλά από ότι φαντάζομαι ότι είναι σωστό.

Καλησπέρα, μια γνώμη και από μένα είναι να το πάτε στον κτηνίατρο πριν έρθουν σε επαφή, για να μην κολλήσει ψύλλους ή αρρώστιες ο μεγάλος γατούλης (αν έχει ο μικρός), καθώς και για τα υπόλοιπα, αποπαρασίτωση εσωτερική και εμβόλιο/α. Δεν έχω εμπειρία από γάτες, αλλά από ότι φαντάζομαι ότι είναι σωστό.
Ο μεγάλος ειναι προστατευμένος κι ο μικρος αποπαρασιτωμένος εσωτερικά κ εξωτερικά, το εχουν φροντίσει απο την φιλοζωική που τον περιέθαλψε!
Ευχαριστώ πάντως !

Τίποτα! Εύχομαι να συμβιώσουν μια χαρά τα κουκλάκια!!

Καλησπέρα. Είδα ότι τι thread είναι παλιό ωστόσο σκεφτηκα να ζητησω συμβουλή μηπως και βοηθηθώ. Εχω μία σκυλίτσα 4 ετών, ο γάτος μου είναι 1,5 χρονών στειρωμένος. Τον βρήκα 8 ημερών , κλειστά μάτια. Δεν ειχε δει ποτε αλλη γάτα. Η σχέση του με το σκυλι ειναι cool. δεν πολυπαίζουν , δεν έχουν τσακωθεί ποτέ, ψιλοκυνηγιούνται ε και καμιά φορά η μπου γαυγίζει στο γατί μεχρι εκεί(συνηθως όταν του φωναξω να κατεβει από κανενα τραπέζι). Γενικά είναι δεμένος μετον μπαμπά μου,γουργουριζει μόνο όταν το χαιδεύει αυτός και είναι ένα ηρεμο γατί που το εχω πρήξει με αγκαλιές με το ζόρυ και νομίζω δεν ήταν και πολύ σοφο αυτό. Προχθες βρήκα ενα γατακι, μαλλον κοριτσι 2 μηνων περίπου και το εφερα σπίτι. Υγιεστατο αλλά ηταν στη βροχή και το λυπηθηκα. μόλι αυτό ξεθαρρεψε λιγο είχα την φαινή ιδέα να το γνωρίσω στο γάτο μου. Τον εφερα στο δωμάτιο, εκλεισα πόρτα γι ανα μη φυγει το μικρό. το μικρό εκανε κατι χχχ ήπια στο γατο μου ενω εκείνος καθόταν σκαλωμένος και κοίταε το γατί που επαιζε με ενα κορδόνι χωρίς το βλέμμα να φευγει. Μετά διάβασα ότι η στάση του ήταν επίθεσης. Εγω νομιζα πως ήταν φοβισμένος οποτε τον παιρνω αγκαλιά για να τον βγάλω από το δωμάτιο, Μέσα σε δευτερόλεπτα μου έκανε χχχχ μέσα στο πρόσωπο, τον πέταξα στο κρεβάτι, αυτό κυνήγησε το γατί, εκείνο κρύφτηκε και ο δικός μου καθόταν σε κοντινή απόσταση από το γατακι , χωρίς να κοιτάει προς το με΄ρος του και εβγαζε για ωρα ενα απειλητικό μουγρητό. ούτε ο πατέρας μου δεν μπορεσε να το ηρεμήσει, εγω σε κατασταση σοκ να τα εχω δει όλα και καποια στιγμή- ειχαμε ανοίξει την πόρτα- αυτός έτρεξε έξω. Την επόμενη-σήμερα- επιδίωξα να είμαι λίγο πιο τρυφερή μαζί του, να του βάλω να φαει, να παίξουμε λίγο και εκεί που παιζαμε με μία κορδέλα αυτός έκανε χχχ στην κορδέλα. Το ξέρω ότι δεν βοηθάει αλλά εχω φοβηθεί απίστευτα. Περνάω δίπλα του και ειμαι σε φαση πανικού και αμυνας γιατί φοβάμαι ότι θα μυρισει πάνω μου το γατάκι και θα μου χιμήξει. επίσης χωρίς να έχω κάποια βάση να το στηρίξω, παιζει δλδ να ειναι κυρίως στο μυαλό μου, φοβαμαι μην ορμήξει στην μπου. νιώθω σα να ξύπνησα ένα κτήνος. Με κοιτάει και δεν ξέρω αν με βλέπει ως θήραμα ή αν είναι τα κλασσικά γουρλωτα του μάτια που με κοιταζουν απορημένα. Πως να διαχειριστώ την κατάσταση. σκέφτηκα να αλλάξω στάση , να σταματήσω να τον προσεγγίζω άτσαλα και να τον χαιδευω απαλά. γενικά αμα πάω κοντά του αρχίζει και γλύφεται. βασικά πως να μην φοβάμαι.

Καλημέρα και καλωσήρθες στη συντροφιά μας :)

νιώθω σα να ξύπνησα ένα κτήνος

Το μόνο που ξύπνησες είναι η έντονη ζήλεια του που τον κάνει να συμπεριφέρεται ως κτήνος ;)

Κι αυτό διότι κάθε νεοφερμένο γατί, φαντάζει για το παλιό ως "απειλή", πόσο μάλλον όταν έρχεται αντιμέτωπο ξαφνικά με τη νέα πραγματικότητα. :/:Σ'αυτή την περίπτωση το "σοκ και δέος" είναι μεγάλο και αντιδράσεις φυσικές κι αναμενόμενες.
Δεν θα'πρεπε να τα φέρεις άμεσα σε επαφή, αλλά να απομονώσεις τη μικρή σε δικό της (μη προσβάσιμο από τον γάτο) χώρο και η γνωριμία τους να γίνει σταδιακά.
Τώρα που έγινε ό,τι έγινε, απλά η ανεκτικότητα (ή και εξοικείωση) εκεί που έπαιρνε λίγες μέρες να συμβεί, θα καθυστερήσει κάπως περισσότερο και χρειάζεται να οπλιστείς με αρκετό κουράγιο και υπομονή.
Έστω και τώρα, αν γίνεται βάλε τη μικρή και τα απαραίτητα της (μπολάκια, κρεβατάκι, παιχνιδάκια, αμμολεκάνη) σε άλλο χώρο ώστε ο γάτος να μη μπορεί να έχει ούτε καν οπιτική επαφή μαζί της και ταυτόχρονα προσπάθησε να αποκαταστήσεις τις... μεταξύ σας σχέσεις. Χάιδεψέ τον, δώσ'του κάποια έξτρα λιχουδιά μέχρι να ηρεμίσει, ώστε μετά με την ησυχία του να
αρχίσει να ανιχνεύει με την όσφρησή του την παρουσία του νέου γατιού. Θα πλησιάσει το χώρο που την έχεις και μην παραξενευτείς αν ακούσεις και κχχχχ, μόλις εντοπίσει την παρουσία της πίσω από την κλειστή πόρτα. Κάποια στιγμή θα συμβιβαστεί και τότε θα είναι καιρός να μισανοίξεις την πόρτα να τη βλέπει λίγο, αλλά όχι να μπορεί να την αγγίξει.
Σ'αυτό το στάδιο μπορείς να χαϊδέψεις λίγο το μικρό και μετά να του τείνεις το χέρι να μυρίσει τα ίχνη της μυρωδιάς του που θα έχει αφήσει πάνω σου. Όταν περάσει κι αυτό το τεστ με επιτυχία, τότε θα πάρεις αγκαλιά τη γατούλα και θα του τη "συστήσεις", κι ανάλογα τι πρόοδο θα έχει δείξει, ίσως σου επιτρέψουν οι συνθήκες να την αφήσεις λίγο κάτω (εσύ, εννοείται, ούσα πάντα σε επιφυλακή να προλάβεις βίαιες αντιδράσεις. Αν δεις οτι όλα βαίνουν καλώς, αφήνεις κάτω τη μικρή και περιμένεις να δεις αντιδράσεις). Μπορεί να πέσει και κανά χιχιρητό εκ μέρους του ως..."καλωσόρισμα" αλλά κι αυτό φυσιολογικό θα είναι. Να έχεις επίσης προβλέψει οτι θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε κρυψώνα για το αδύναμο μέλος, σε περίπτωση που νιώσει να απειλείται. Κι αφού δεις οτι τίποτα ανησυχητικό δεν έχει συμβεί (πέρα από μια "ψυχρότητα") μεταξύ τους, τότε μπορείς να "σπάσεις τον πάγο", δίνοντας ένα παιχνίδι που θα τα αφήσεις να το κυνηγήσουν από κοινού.
Κάπως έτσι θα επιτύχεις την επιθυμητή συμβίωση χωρίς δράματα, κι αν είστε τυχεροί και τακιμιάσουν θα γίνουν οι πιο αγαπημένοι φίλοι.
Σχετικά με το θέμα αυτό , μπορείς να ρίξεις μια ματιά κι εδώ.
Και καλή επιτυχία!
t09058.gif

Σκέψεις(και ανάγκη)για δεύτερο γατόνι, μα και πρόβλημα με το "big boss" του σπιτιού...

καλημερα παιδια,
εδω και καιρο σκεφτομαστε με την κοπελα μου να υιοθετησουμε ενα δευτερο γατονι εντος του σπιτιου, 1ον για να εχει παρεα ο Ορατιος καθως λειπουμε τις περισσοτερες ωρες απο το σπιτι και δεν προλαβαινουμε να παιξουμε μαζι του και πολυ, ο Ορατιος αν και 3,5 χρονων και στειρωμενος ειναι απιστευτα ενεργητικος..σε βαθμο τρελας :) δεν ειναι ομως πολυ κοινωνικος, μαλλον να το θεσω καλυτερα..ειναι πολυ επιλεκτικος που θα κοινονικοποιηθει...απο τους 15 φιλους μας που ερχονται συχνα στο σπιτι (εκτος απο μαναδες πατεραδες αδερφες που τους ξερει) εχει επιλεξει δυο και μονο με αυτους δειχνει οτι ειναι καλος γατουλης κατα βαθος..με του υπολοιπους παιζει γρατζουνια και δαγκωμα φουλ..και περιφρονηση..και γρυλισμα..και attack απο το πουθενα επειδη δεν γουσταρει την φατσά ή την φωνη...το προβλημα επεκτεινετε και σε αλλες γατες οσες φορες εχουμε προσπαθησει να το φερουμε σε επαφη με αλλη γατα παιζει στραβωμα τρελο...σκεφτηκαμε να βρουμε ενα θυληκο γατακι μηπως κανει διαφορα αλλα δεν ειμαστε σιγουροι οτι θα κανει :S... το προβλημα τωρα..εχει σκασει στην δουλεια μου στο κρυονερι εδω και δυο μερες μια κουκλαρα ημιφουντωτη με ματαρες και απιστευτα φιλικη με τους ανθρωπους και το σκεφτομαι να την απαγαγω :D, αλλα τι θα γινει αν ο σατανας του σπιτιου δεν εξηκιωθει? στα αλλα γατακια που του εχουμε φερει εκανε επιθεση φουλ βεβαια ηταν μικρα (1-2 μηνων) τουτη εδω ειναι μια κυρια πλεον... αλλα δεν με ψηνει καθολου να την βαλω σπιτι και μετα να μην την δεχεται ο Ορατιος και να πρεπει ειτε να την αφησω εξω παλι ( αυτο δεν παιζει) ειτε να τις βρω οικογενεια αγνωστων προθεσεων..τι μπορω να κανω? υπαρχει καποιος τροπος να ''εκπαιδευτει'' ο Ορατιος?

Απάντηση: Σκέψεις(και ανάγκη)για δεύτερο γατόνι, μα και πρόβλημα με το "big boss" του σπιτ

Καλημέρα!
Η καλύτερη λύση είναι να φιλοξενήσεις μια γατούλα,ενήλικη από τις τόσες που ζητάνε φιλοξενία. Να είσαι ξεκάθαρος από την αρχή όμως ότι αν ο γάτος σου δεν δεχτεί την γάτα μετά από κάποιες μέρες( θέλουν χρόνο για να προσαρμοστούν),θα την γυρίσεις πίσω στο σπίτι φιλοξενίας. Αν δεις ότι η συμβίωση πέτυχε,υιοθετείς την γατούλα.
Κατά την γνώμη μου θα ήταν λάθος να πάρεις μια γάτα από το δρόμο και ξαφνικά να την αφήσεις πάλι έξω αν δεν τα βρουν.
Άσε που και οι υιοθεσίες με την κρίση έχουν παγώσει.Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να την υιοθετήσει. Άρα η γάτα θα καταλήξει πάλι πίσω, εκεί που την πήρες αν η κατάσταση με τον γάτο σου φτάσει στο απροχώρητο.

Καλημέρα. Επειδή την υιοθεσία δευτέρου γατονιου την έχουμε σχετικά νέα εμπειρία, θα σου πω τι κάναμε εμείς, για να μπορέσει να δεχτεί ο Garfeild την Lagertha. Ο μικρός μας τον Ιούνιο που μας πέρασε ήταν 7 μηνών, όταν του φέραμε την πιτσιρίκα η οποία τότε ήταν μόλις 1 μηνός. Τον Garfeild τον είχαμε βρει σε ηλικία 3 μηνών περίπου, μάλλον το είχε σκάσει από σπίτι γιατί ήταν εξοικειωμένος με ανθρώπους, πήγαινε μόνος του τουαλέτα και τα σχετικά. Ήταν υπερβολικά ταλαιπωρημένος και με τραχειίτιδα, οπότε όπως καταλαβαίνεις κατά την περίοδο της ανάρρωσης δέθηκε υπερβολικά μαζί μας, σε σημείο να μην αφήνει ούτε άλλους ανθρώπους να μας πλησιάσουν. Μας ήθελε μόνο δικούς του. Οπότε ο ερχομός της Lagertha ήταν μεγάλη απόφαση. Λοιπόν για να μην σε κουράζω... όταν την φέραμε στο σπίτι την είχαμε στο μάρσιπο και απλώς τον αφήσαμε να την μυρίσει. Για μια εβδομάδα την είχαμε σε ξεχωριστό δωμάτιο και απλώς μπορούσε να την μυρίσει ή να την ακούσει. Στην συνεχεία κλείσαμε με πλέγμα το τραπέζι της κουζίνας ώστε να μπορεί να την βλέπει αλλά να μην μπορεί να την πλησιάσει, εκεί της είχαμε την τουαλέτα της και το κρεβάτι της. Εσένα εάν είναι σχετικά μεγάλη γατούλα και λογικά δεν θα βολεύει το τραπέζι, μπορείτε να βάλετε πλέγμα στην πόρτα από κάποιο δωμάτιο. Μετά την δεύτερη εβδομάδα τα αφήναμε να έρχονται σιγά σιγά σε επαφή αλλά πάντα κάποιος από την οικογένεια ήταν παρών για αποφυγή "ξύλου". Εννοείται ότι όλο αυτό το διάστημα ο μικρός ήταν το κέντρο του σύμπαντος. Σιγά σιγά την δέχτηκε, αλλά μην νομίζεις, ακόμη και τώρα, 5 μήνες μετά όλο και κάποια "σφαλιάρα" πέφτει απλά τώρα η μικρή μπορεί και "σηκώνει" και αυτή ανάστημα. Οι γάτες δεν είναι αγελαία ζώα και για αυτό δεν δέχονται εύκολα κάποιον ξένο στην οικογένεια τους. Το ότι είναι ενήλικας και στειρωμένος όπως και η γατούλα από ότι κατάλαβα δεν είναι μικρό γατάκι πιστεύω θα βοηθήσει γιατί τα θηλυκά εάν δεν κάνω λάθος είναι ποιο κυριαρχικά. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται υπομονή και όλα θα πάνε καλά.

Χαρη, ειναι πολυ καλο που σκεφτεσαι να υιοθετησεις ενα δευτερο γατακι για να εχει παρεα ο Ορατιος που το εχουμε ξαναπει παλαιοτερα σε αλλη συζητηση μοιαζει πολυ με τη Μινι μου και απο οτι γραφεις τωρα, μοιαζουν και στο χαρακτηρα!Θα σου πω την εμπειρια μου,φετος επειδη εχασα ξαφνικα την Νταιζουλα μου, περασαν δυο μηνες, επειδη εβλεπα μελαχγολικη πολυ τη Μινι μου βρεθηκαν στο εξοχικο μας γεννημενα 5 γατακια απο τα οποια τα τρια ηταν απλησιαστα και τα δυο ηταν πιο φιλικα αποφασισα λοιπον να τα παρω για να εχει παρεα η Μινι μου και γιατι το ενα το ειδα λιγο αρρωστουλι και ηθελα να μην το αφησω και χασει τη ζωη του εκει.Τα εφερα λοιπον σπιτι,ειναι αγορακια και τα δυο,Αυγουστο 1,5 μηνων ,τωρα ειναι 4 μηνων,η Μινι μου απο τοτε συνεχεια κανει κχχ ειναι επιθετικη προς αυτα ,γενικα τα βλεπει και την πιανει αλλεργια στη κυριολεξια,φυσα και ξεφυσα τη μυτη της!Θελω να πιστευω οτι λογω του χαρακτηρα της θα αργησει πολυ να τα συνηθισει και ισως παιζει ρολο οτι ειναι αρσενικα,πιστευω οτι με ενα θηλυκο θα ηταν πιο ηπια τα πραγματα λογω οτι θα ειχαν την ιδια μυρωδια λογω φυλουΙ ;)και ισως ειχε παρεα τοσα χρονια την Νταιζουλα μου.Περιμενω να στειρωσω τα μικρα και ευελπιστω να τα συνηθισει καποια στιγμη.Η γνωμη μου ειναι οτι καλυτερα για τον Ορατιο ειναι ,να παρεις ενα ενηλικο γατι για παρεα οπως σου ειπε και η CatLover09 πιστευω θα τα βρουν καλυτερα.Η γατουλα που λες οτι βρηκες για τον Ορατιο πρεπει να κανεις μια δοκιμη να τη φερεις κοντα σε μια πρωτη συναντηση της μαζι του να δεις αντιδρασεις,αλλα μην περιμενεις με το πρωτο να την δεχτει.Κανε πολλες συχνες συναντησεις του Ορατιου με τη γατουλα στο χωρο της γατουλας και σιγα σιγα αν ψιλοσυνηθισει τη φερνεις σπιτι,θελει πολυ υπομονη να συνηθισουν δυο γατια αγνωστα μεταξυ τους.Εγω εχω την αμυδρη υποψια οτι επειδη ο Ορατιος ειναι αγορι θα δεχθει πιο ευκολα μια γατουλα και η εμπειρια επισης του φιλου Δημητρη αυτο δειχνει και συμφωνω απολυτα στην αποψη του οτι τα θηλυκα ειναι πιο κυριαρχικα ! Προσπαθησε το και ευχομαι ολα να πανε καλα,να μας κρατας ενημερους.:D

Τελευταία επεξεργασία:
Στην συνεχεία κλείσαμε με πλέγμα το τραπέζι της κουζίνας ώστε να μπορεί να την βλέπει αλλά να μην μπορεί να την πλησιάσει, εκεί της είχαμε την τουαλέτα της και το κρεβάτι της. Εσένα εάν είναι σχετικά μεγάλη γατούλα και λογικά δεν θα βολεύει το τραπέζι, μπορείτε να βάλετε πλέγμα στην πόρτα από κάποιο δωμάτιο. Μετά την δεύτερη εβδομάδα τα αφήναμε να έρχονται σιγά σιγά σε επαφή αλλά πάντα κάποιος από την οικογένεια ήταν παρών για αποφυγή "ξύλου". Εννοείται ότι όλο αυτό το διάστημα ο μικρός ήταν το κέντρο του σύμπαντος. Σιγά σιγά την δέχτηκε, αλλά μην νομίζεις, ακόμη και τώρα, 5 μήνες μετά όλο και κάποια "σφαλιάρα" πέφτει απλά τώρα η μικρή μπορεί και "σηκώνει" και αυτή ανάστημα..

Στο θεμα του πλεγματος..:P ο δικος μου πηδαει απο το δαπεδο και ανεβαινει στο πανω μερος της πορτας...οπου μας παρακολουθει σιωπηλα...:D μαλλον θα πρεπει να βαλω πλεγμα μεχρι το ταβανι...

παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις :)
στο θεμα της κυριαρχιας νομιζω θα πρεπει να κανω μια εξαιρεση..εχω την εντυπωση πως δεν εχω γνωρισει πιο κυριαρχικο γατι απο τον διαολακο που μεγαλωνω στο σπιτι :D

Εννοείται ότι θα πρέπει να κλείσεις μέχρι επάνω την πόρτα. Δεν είναι δύσκολο, με ένα απλό τελάρο πάνω στο οποίο θα τοποθετήσεις το πλέγμα (ώστε να μπορείτε να μπαίνετε και να βγαίνετε από το δωμάτιο). Όσο για την κυριαρχία σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εάν πάρουμε αγκαλιά την Lagertha για δυο λεπτά, τον Garfeild μετά θα πρέπει να τον έχουμε αγκαλιά για 10 λεπτά. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε κάτι με την μικρή που δεν θα το κάνουμε και με τον αντρούλη γιατί μετά της το φυλά Μανιάτικο. Εάν φέρεις δεύτερο γατονι στο σπίτι (είτε την μικρή κυρία που ανέφερες, είτε κάποιο άλλο) η συμβίωση στην αρχή θα είναι δύσκολη, και για αυτά, αλλά και για εσάς. Αλλά όχι αδύνατη, λίγη υπομονή θα χρειαστείτε και πολλή προσοχή. Η ζωή μας όταν ήρθε ο Garfeild άλλαξε σε μεγάλο βαθμό, αλλά με την μικρή Lagertha καταλάβαμε αυτό που λένε, ότι ένα γατονι ποτέ δεν είναι αρκετό. Δεν το μετανιώσαμε ούτε για μια στιγμή.
%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-030-jpg.184420

%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-078-jpg.184421

Συνημμένα

• Εικόνα 030.jpg
    Εικόνα 030.jpg
    1,3 MB · Εμφανίσεις: 134
  • Εικόνα 078.jpg
    Εικόνα 078.jpg
    1,4 MB · Εμφανίσεις: 137
Απάντηση: Σκέψεις(και ανάγκη)για δεύτερο γατόνι, μα και πρόβλημα με το "big boss" του σπιτ

Να το μετανιώσετε?:D Όχι δα, μ'αυτές τις δυο θεότητες που βλέπω..:inlove::inlove:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back