rouli726
Δραστήριο μέλος
αναλογα με τη διαρυθμιση του σπιτιου σας λοιπον, θα αφηνετε αρχικα μονο να μπορουν να μυριζονται , σιγα σιγα να βλεπονται και μετα απο ενα διαστημα που δε θα συγχυζονται πολυ ο ενας με την εικονα της αλλης και τουμπαλιν θα γινει η επαφη δια ζωσης, παντα με την επιβλεψη σας και παντα για λιγη ωρα καθε φορα.
εμενα η σαντι(η μεγαλη) ειναι εντελως αντικοινωνικη, οποιος και να ερθει εδω του κανει κχχχ και φευγει να κρυφτει, αρχικα εκνευριζοταν με τη μυρωδια του μικρου, εκεινος της εκανε βαρελακια και τσαλιμια απο το τζαμι κι εκεινη γρυλιζε.
υστερα απο μια εβδομαδα αφηνα μια ελαχιστη χαραμαδα να μπορει να περασει μονο το πατουσακι τους και αργοτερα ανοιξα σιγα σιγα και ηρθαν σε επαφη εντελως.
τωρα, μετα απο 6 μηνες ζουν αρμονικα και φορες φορες γλειφει κι ο ενας το κεφαλι του αλλου μεχρι να τους γυρισει και να το ριξουν στο παιχνιδι και να κυνηγιουνται! κι εχουν συνηθισει απολυτα ο ενας την παρουσια του αλλου, δεν εχουν εχθρες και αντιπαλοτητες, ο καθενας εχει το κομματι που του αναλογει και που θελει. ασε που συνηθως 2 γατες ποτε δεν εχουν ιδιο χαρακτηρα, ο μικρος ειναι πιο μαμακιας η μεγαλη πιο ..βασιλισσα χαχα
καντε το βημα, στο συνιστω ανεπιφυλακτα, με υπομονη κι επιμονη θα αποζημιωθειτε εν καιρω απο την πραξη σας αυτη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτα ειναι στη πραγματικοτητα τα αιλουροειδη!!Εννοείται ότι θα πρέπει να κλείσεις μέχρι επάνω την πόρτα. Δεν είναι δύσκολο, με ένα απλό τελάρο πάνω στο οποίο θα τοποθετήσεις το πλέγμα (ώστε να μπορείτε να μπαίνετε και να βγαίνετε από το δωμάτιο). Όσο για την κυριαρχία σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εάν πάρουμε αγκαλιά την Lagertha για δυο λεπτά, τον Garfeild μετά θα πρέπει να τον έχουμε αγκαλιά για 10 λεπτά. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε κάτι με την μικρή που δεν θα το κάνουμε και με τον αντρούλη γιατί μετά της το φυλά Μανιάτικο. Εάν φέρεις δεύτερο γατονι στο σπίτι (είτε την μικρή κυρία που ανέφερες, είτε κάποιο άλλο) η συμβίωση στην αρχή θα είναι δύσκολη, και για αυτά, αλλά και για εσάς. Αλλά όχι αδύνατη, λίγη υπομονή θα χρειαστείτε και πολλή προσοχή. Η ζωή μας όταν ήρθε ο Garfeild άλλαξε σε μεγάλο βαθμό, αλλά με την μικρή Lagertha καταλάβαμε αυτό που λένε, ότι ένα γατονι ποτέ δεν είναι αρκετό. Δεν το μετανιώσαμε ούτε για μια στιγμή.
![]()
![]()
Μπραβο που διατηρεις ετσι αθλητικο το σωμα τους!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ElenaKara
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σας.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας.
Έχω ένα σκυλάκο αρσενικό ημίαιμο beagle που είναι γλύκας και πολύ τρυφερος γενικά και έναν γατούλη 5 μηνών καινούριο μέλος και αυτός της οικογένειας. Τα πάνε περίφημα οι δυο τους.
Πριν ένα μήνα ο σκυλάκος ξετρύπωσε ενα εγκαταλειμμένο γατακι στο πάρκο που πάμε βόλτα. Το δυστυχισμένο πλασμα είχε πολτοποιημένο ποδαρακι. Το πήρα στο σπίτι της μαμας μου μέχρι να γίνει καλα΄. Πέρασε ενα μήνας και είναι πια υγιέστατο. Με φαρμακευτική αγωγή γλιτωσε τη μολυνση και αποκολλήθηκε το λιωμενο πόδι. Όλα καλα μεχρι εδω.
Σκοπευσε να το κρατησει η μαμα μου για 2-3 μηνες ακομα μεχρι να μεγαλώσει λίγο ακόμα και μετα θα το υιοθετουσα εγώ. Χρειάζεται να ταξιδεψει όμως και θα λείψει για καιρό. Οπότε εσπευσμένα θα το πάρω τωρα.
Εκανα μια απόπειρα χθες να το "συστήσω" στα άλλα παιδιά. Ο σκυλάκος οπως ήταν αναμενόμενο του εδειξε τρυφερότητα αν και ήτνα κάπως επιφυλακτικός. Ο γάτος αντίθετα εδειξε εχθρική συμπεριφορά. Εκανε κάτι επιθετικές φωνές.
Έχω ακουσει πως καποιες φορες μέσα στον ανταγωνισμό τους οι γάτοι πνιγουν τα μικρότερα.
Τι με συμβουλευετε να κάνω;
Σκέφτηκα να το κρατάω απομονωμένο σε ένα δωμάτιο μεχρι να μεγαλώσει περισσοτερο και σιγα σιγα να το φέρνω σε επαφή με τους άλλους.
garfeild '15
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σου. Όπως ακριβώς το είπες. Βαλτό σε ένα δικό του δωμάτιο και για μια εβδομάδα άφηνε τον γατουλη σου μόνο να το μυρίζει και να το ακούει. Στην συνεχεία εάν μπορείς βαλε ένα πλέγμα σε κάποιο χώρο ώστε να μπορεί ο γατουλης να έχει οπτική επαφή αλλά να μην μπορεί να το πλησιάσει. Εμείς όταν φέραμε την μικρή μας στο σπίτι είχαμε τυλίξει το τραπέζι της κουζίνας με πλέγμα και την είχαμε εκεί μαζί με την τουαλέτα της και το κρεβάτι της για μια εβδομάδα. Σιγά σιγά άφηνε τα ελεύθερα στο σπίτι, πάντα με επίβλεψη. Με λίγη υπομονή και πολύ προσοχή θα το δεχτεί. Μεγάλο πλεονέκτημα ο σκυλακος σου, που θα το προστατεύει. Και αυτό διότι τα σκυλιά σαν αγελαία ζώα έχουν ανεπτυγμένο το ένστικτο της προστασίας. Αντίθετα τα γατονια όπως και όλα τα αιλουροειδή δεν είναι αγελαία ζώα και δεν δέχονται εύκολα "ξένο" άτομο στην οικογένεια. Μπράβο σου που το περιέθαλψες!!!
ElenaKara
Νεοφερμένο μέλος
Eυχαριστώ πολύ! :-)
τζερρυ
Νεοφερμένο μέλος
Δεν έχω ξαναγράψει σε κάποιο θέμα και δεν είμαι σίγουρη πως το κάνω σωστά.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με το "πρόβλημά" μας.Ο γάτος μου ο Τζέρρυ είναι 15 μηνών,στειρωμένος και εδώ και 10 μέρες περίπου,έφερα στο σπίτι το αδέσποτο γατάκι που φροντίζω απ'το καλοκαίρι.Είναι αρσενικό,9 μηνών περίπου,στειρώθηκε και την Παρασκευή θα κάνει και τα εμβόλιά του(εμπόδιο στην υιοθεσία του νωρίτερα ήταν το οικονομικό.Να' ναι καλά ο κτηνίατρος που βρήκαμε τελικά) .Αποπαρασίτωση του έκανα εγώ κανονικά απ'τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του στη γειτονιά μας.Στο θέμα μας τώρα.Δεν μπορώ να καταλάβω αν τα παιχνίδια που κάνουν είναι παιχνίδια ή τσακωμοί.Εδώ και 2 μέρες κάνουν την γνωστή πάλη(γράπωμα απ'το σβέρκο και κλωτσιές με τα πίσω πόδια).Ο Τζέρρυ συνήθιζε να το κάνει καθημερινά αυτό στο χέρι μου(του το επέτρεπα αλλά έπαιρνα και προφυλάξεις).κχχχχχχ δεν ακούστηκε ΠΟΤΕ απο κανέναν τους,ούτε αυτός ο μακρύσυρτος εσωτερικός ήχος που προηγείται συνήθως του τσακωμού.Εξαιτίας του παιχνιδιού(ελπίζω) αυτού,κάθε πρωί βρίσκω στο χαλί πολύ τρίχα(η ηλεκτρική σκούπα θα με έβριζε αν είχε φωνή).
Είναι λοιπόν μόνο παιχνίδι?Αν ήταν τσακωμοί δεν θα έπρεπε να ακούγονται οι ήχοι που ανέφερα παραπάνω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τα καμάρια σου!!!Είναι πανέμορφα!!!Καλησπέρα.
Δεν έχω ξαναγράψει σε κάποιο θέμα και δεν είμαι σίγουρη πως το κάνω σωστά.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με το "πρόβλημά" μας.Ο γάτος μου ο Τζέρρυ είναι 15 μηνών,στειρωμένος και εδώ και 10 μέρες περίπου,έφερα στο σπίτι το αδέσποτο γατάκι που φροντίζω απ'το καλοκαίρι.Είναι αρσενικό,9 μηνών περίπου,στειρώθηκε και την Παρασκευή θα κάνει και τα εμβόλιά του(εμπόδιο στην υιοθεσία του νωρίτερα ήταν το οικονομικό.Να' ναι καλά ο κτηνίατρος που βρήκαμε τελικά) .Αποπαρασίτωση του έκανα εγώ κανονικά απ'τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του στη γειτονιά μας.Στο θέμα μας τώρα.Δεν μπορώ να καταλάβω αν τα παιχνίδια που κάνουν είναι παιχνίδια ή τσακωμοί.Εδώ και 2 μέρες κάνουν την γνωστή πάλη(γράπωμα απ'το σβέρκο και κλωτσιές με τα πίσω πόδια).Ο Τζέρρυ συνήθιζε να το κάνει καθημερινά αυτό στο χέρι μου(του το επέτρεπα αλλά έπαιρνα και προφυλάξεις).κχχχχχχ δεν ακούστηκε ΠΟΤΕ απο κανέναν τους,ούτε αυτός ο μακρύσυρτος εσωτερικός ήχος που προηγείται συνήθως του τσακωμού.Εξαιτίας του παιχνιδιού(ελπίζω) αυτού,κάθε πρωί βρίσκω στο χαλί πολύ τρίχα(η ηλεκτρική σκούπα θα με έβριζε αν είχε φωνή).
Είναι λοιπόν μόνο παιχνίδι?Αν ήταν τσακωμοί δεν θα έπρεπε να ακούγονται οι ήχοι που ανέφερα παραπάνω?

Να μην ανησυχείς καθόλου!Παιχνιδάκια κάνουν και μάλιστα είσαι από τις τυχερές γιατί από ότι κατάλαβα, η "γνωριμία" ήταν ξαφνική και όχι σταδιακή όπως προτείνεται συνήθως!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
τζερρυ
Νεοφερμένο μέλος
Ναι,ξαφνική ήταν η γνωριμία,αν εξαιρέσουμε το θέμα της μυρωδιάς.Βλέπεις το αδεσποτάκι μου κάθε πρωί αφού το τάιζα,κοιμόταν κάνα 20λεπτο στην αγκαλιά μου....με βαριά καρδιά έφευγα και τον άφηνα.Στο σπίτι λοιπόν ο Τζέρρυ δεν σταματούσε να μυρίζει το μπουφάν και την τσάντα μου.Και αυτό γινόταν τους τελευταίους 5 μήνες...
Απ'οσα έχω διαβάσει βέβαια εδώ σίγουρα με λες τυχερή!!!!
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Βεβαια εισαι παρα πολυ τυχερη που συνηθισαν αμεσως μεταξυ τους,τελικα βγαζω το συμπερασμα οτι τα γατια του ιδιου φυλου συνηθιζουν πιο γρηγορα ενα νεο μελος.
τζερρυ
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Ναι, παίζουν μεταξύ τους. Ναι, ανήκεις στις τυχερές που αμέσως τακίμιασαν τα δυο τους.
Και ναι, θα χαρούμε πολύ να τους γνωρίσουμε περισσότερο, όποτε θελήσεις να ανοίξεις ένα ολόδικό τους θέμα
στις Γάτες μου με τις ιστορίες τους, την καθημερινότητά τους καθώς και με φωτογραφίες τους να θαυμάζουμε

τζερρυ
Νεοφερμένο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

Brittanycat
Νεοφερμένο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Πιστεύω το καλύτερο θα είναι οι νεοφερμένες να ζουν μέσα στο σπίτι και όχι στον κήπο, όπως υποθέτω μέσα θα έχεις και τους δυο γατούληδες που ζουν μαζί σου. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνηθίσουν τη συμβίωση πιο γρήγορα, μα πάνω απ'όλα να είναι όλα τους ασφαλή.

Nuntius
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους
Έχω ένα σοβαρότατο πρόβλημα και νοιώθω ότι δε μπορώ να το αντιμετωπίσω.
Έχω μία γάτα περίπου 7 χρόνων, στειρωμένη, ζει αποκλειστικά μέσα και είναι εντελώς εξοικειωμένη με ανθρώπους, αφού την έχω από λίγων ημερών. Πρόσφατα, πριν περίπου 3 εβδομάδες αποφάσισα να υιοθετήσω έναν ακόμη αδέσποτο γατούλη.
Προτίμησα λοιπόν ενήλικο, γιατί διάβασα ότι είναι καλύτερα και έτυχε να είναι και αρσενικός, που επίσης διάβασα είναι καλύτερα.
Τον έφερα σπίτι, τον απομόνωσα για μία μέρα, επειδή το ραντεβού για τη στείρωση ήταν την επόμενη. Η δική μου τον μύρισε, έκανε χχχχ, όλα νορμάλ, όχι τίποτε τρομερό. Αυτός ήταν σε οίστρο. Όταν τον γνώρισα στο σπίτι φιλοξενίας του ήταν απίστευτα χαδιάρης και γλυκός. Μπήκε μόνος στου στη γατοφόρο και τον μετέφετα χωρίς προβλήματα σπίτι.
Καταχάρηκα, όλα τέλεια, πήρα και ένα feliway να ηρεμεί η πρώτη μου γάτα και ξεκίνησα τη σταδιακή γνωριμία. Υπήρχαν χχχχ, γριλίσματα κλπ αλλά νορμάλ.
Τώρα ξεκινούν τα προβλήματα. Αυτός λοιπόν όσο περνούσαν οι μέρες τις στείρωσης γινόταν πιο επιθετικός. Δάγκωνε δυνατά, έκανε χχχχ, τρελά πράγματα. Και το χειρότερο, όποτε την πετύχαινε σε κοινό χώρο και αυτή γύριζε την πλάτη να φύγει, έτρεχε και την άρπαζε και την έγδερνε.
Έχω φρικάρει προφανώς με όλο αυτό, τα νεύρα μου είναι κρόσια, θέλω να φύγει από το σπίτι, αλλά το επόμενο δευτερόλεπτο τον λυπάμαι και τον αγαπάω και τον χαιδεύω και παίζουμε. Επίσης, είναι κωφός, πολύ σημαντικό αυτό, γιατί είναι ακόμη πιο δυσπροσάρμοστος και ευέξαπτος.
Πριν λίγο λοιπόν και ενώ η πρώτη γάτα έτρωγε και δεν τον είχε δει, την πλησίασε και της όρμηξε στην πλάτη και προφανώς αυτή πλέον δε θέλει να τον βλέπει. Περπατάει και κοιτάει μην της έρθει τίποτα.
Ζητώ λοιπόν βοήθεια, γιατί πραγματικά είμαι στα όριά μου και σκέφτομαι να τον επιστρέψω - κάτι το οποίο δε θα ήθελα ποτέ να κάνω, αλλά αν είναι να κυνηγάει συνέχεια την άλλη, θα αναγκαστώ.

Γιατί επιτίθεται; για να ζευγαρώσει ή επειδή είναι κακός χαρακτήρας; και τι να κάνω εγώ; το μόνο που κάνω, επειδή προφανώς δε θέλω να τον χτυπήσω, είναι όταν κάνει επίθεση τον ψεκάζω με ένα βαποριζατέρ με νερό.
Έχω απογητευτεί πλήρως...

Nuntius μην παραδίδεις τα όπλα! Είναι μια διαδικασία που παίρνει καιρόοοοοο. Ειδικά αν το γατάκι σου είναι και κωφό. Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα
https://www.mypetz.gr/threads/Νέο-γατί-στο-σπίτι-Θα-μπορέσουν-να-συνυπάρξουν.219953/
Nuntius
Νεοφερμένο μέλος
Nuntius μην παραδίδεις τα όπλα! Είναι μια διαδικασία που παίρνει καιρόοοοοο. Ειδικά αν το γατάκι σου είναι και κωφό. Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα
https://www.mypetz.gr/threads/Νέο-γατί-στο-σπίτι-Θα-μπορέσουν-να-συνυπάρξουν.219953/
Τα έχω διαβάσει όλα από εδώ, διαβάζω το site πολύ καιρό, ασχολούμαι η ίδια με αδέσποτα και πριν αποφασίσω να υιοθετήσω τον γατούλη έψαξα τα πάντα. Μάλιστα, αυτές τις μέρες βλέπω όλα τα επεισόδια από την εκπομπή 'My cat from hell' από ένα κύριο συμπεριφοριστή γατών, πολύ βοηθητικά.
Απλώς χρειάζομαι προσωπική συμβουλή, δλδ να μου πει κάποιος από την εμπειρία του γιατί ο γατούλης επιτίθεται και εάν αυτό θα σταματήσει ή τι να κάνω να βελτιώσω την κατάσταση.
Η άλλη φοβάται τόσο πολύ που δε μπορεί να τον αποδεχτεί.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Νομίζω ότι η μια μέρα που τον απομόνωσες,ήταν αρκετά μικρό διάστημα ώστε να προσαρμοστούν και οι δύο στις νέες συνθήκες,μυρωδιές κτλ.
Η επαφή μεταξύ τους πρέπει να γίνεται σταδιακά και όχι τόσο απότομα..
Δεν αντιμετώπισα προσωπικά πρόβλημά γιατί ο δεύτερος γατούλης πριν τον υιοθετήσουμε, ζούσε από μωρό στο περιβόλι του σπιτιού που μέναμε τότε,και τα βράδια τον έβαζα μέσα,σε ένα δωμάτιο μόνο του.
Αυτό γινόταν πάρα πολλούς μήνες,οπότε η επάφη τους αρχικά ήταν πίσω από την τζαμαρία και πίσω από την κλειστή πόρτα. Ήδη είχε συνηθίσει ο ένας την μυρωδιά του άλλου και τα πήγαν αρκετά καλά από την αρχή!
Υπομονή και επίμονη θέλει.
rouli726
Δραστήριο μέλος
δυστυχως κι εγω δεν εχω προσωπικη εμπειρια απο κατι τετοιο καθως κι εγω αργησα πολυ να τα φερω σε πληρη σωματικη επαφη οταν εφερα τον μικρο σπιτι.
προσωπικα θα δοκιμαζα να τα χωρισω εστω και τωρα, να βαλεις δλδ τον νεο σε χωριστο δωματιο και να δοκιμασεις απο την αρχη τη σταδιακη επαφη. ισως στρεσαρεται πολυ ο γατουλης για αυτο επιτιθεται.
ρωτα και τον κτηνιατρο σας μηπως ξερει εκεινος κανενα αλλο τροπο ή ελεγξε μηπως εκτος απο την κωφωση εχει τπτ αλλο παθολογικο ο γατουλης που τον ενοχλει κ αντιδρα ετσι.
ευχομαι να τα καταφερετε τελικα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool