Καλησπερα..αντιμετωπίζω ενα προβλημα. Η αρχη:μετα απο εκατονταδες σκυλια π κουβαλησα μεχρι να τους βρω σπιτικο αποφασισα να παρω εναν πολυ ομορφο γατούλη τον Ντέμη.πεντεμιση μηνών μαθημενος με ανθρωπινη παρουσία χαμηλων τόνων μέχρι να θυμώσει. Το τέλος: ετα απο δυο εβδομαδες εφερα ακόμη εναν γατουλη κλεισμενο σε ενα δωματιο ιδια ηλικία ο διπλασιος σε μεγεθος ησυχος χαδιαρης δεν εχει μάθει με ανθρωπινη παρουσια εχουμε δουλεια πολυ ακομη.τον λένε Μπάτμαν. οταν εκανα αποπειρα να αφησω την πορτα ανοιχτη για να εξοικιωθει με το σπιτι κ με εμας ο Ντέμης ζηλεψε πολύ δεν τον πλησιαζει μας καταγρατζουαει κ μας δαγκωνει και τρεμει.ο Μπάτμαν αταραχος. Εχετε καποια γνωμη???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Θα πρέπει μάλλον να οπλιστείς με περίσσεια υπομονή, διότι δείχνει οτι χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να γίνει η εξοικείωση.
Δοκίμασε πάλι με την πόρτα ελάχιστα ανοιχτή, μόλις που να βλέπονται χωρίς όμως τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή για μια πιο ομαλή μετάβαση στο επόμενο στάδιο της γνωριμίας (δες και προηγούμενο ποστ no.414).
Περιμένουμε νεώτερα και ευχάριστα νέα... προόδου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δεν με πειδαζι αν θα παιξουν πια.γτι ο λογος που πηρα δευτερο γατο ηταν γ να εχουν παρεα.πλεον ομω με απασχολει να κοινωνικοποιηθει ο δευτερος να μην ζηλευει τοσο ο πρωτος,να μην μου φαιρεται εχθρικα κ να μπορουν εστω κ απεναντι να συνυπάρχουν στο ίδιο δωμάτιο.κάτι που φανταζει πολυ μακρινό γ όόόλα.
Viktoria.84
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα!
Έχω εναν γατούλη 10μηνών, στειρωμένο, μέσα στο σπιτι μόνο, και αυριο θα μου φέρουν ένα γατουλάκι 2 μηνών που υιοθέτησα.
Συμβουλές για την γνωριμία τους;;
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα και καλώς να δεχτείτε το καινούργιο γατουλάκι.Καλησπέρα!
Έχω εναν γατούλη 10μηνών, στειρωμένο, μέσα στο σπιτι μόνο, και αυριο θα μου φέρουν ένα γατουλάκι 2 μηνών που υιοθέτησα.
Συμβουλές για την γνωριμία τους;;

Για αρχή θα πρέπει να έχετε κάποιον ιδιαίτερο χώρο για το μικράκι για να γίνει η γνωριμία τους σιγά σιγά και με το μαλακό.
Πρώτα θα πρέπει να γνωριστούν με την μυρωδιά ενώ θα τα χωρίζει μια πόρτα για να μην έχετε δράματα και απογοητευθείτε χωρίς λόγο. Αφού μάθει το ένα την ύπαρξη του άλλου, θα ξεκινήσετε να τα συστήνετε, για λίγη ώρα κάθε φορά και πάντα με την παρουσία σας.
Τα περισσότερα γατιά στην αρχή θα κάνουν μερικά κχχχχ, ίσως να πέσει και καμμιά φαπίτσα. Συνηθίζουν όμως γρήγορα το ένα το άλλο και μετά από λίγο καιρό θα μπορείτε να τα χαίρεστε και τα δυό μαζί παρεούλα.

Viktoria.84
Νεοφερμένο μέλος
Viktoria.84
Νεοφερμένο μέλος
Ο μεγάλος ειναι προστατευμένος κι ο μικρος αποπαρασιτωμένος εσωτερικά κ εξωτερικά, το εχουν φροντίσει απο την φιλοζωική που τον περιέθαλψε!Καλησπέρα, μια γνώμη και από μένα είναι να το πάτε στον κτηνίατρο πριν έρθουν σε επαφή, για να μην κολλήσει ψύλλους ή αρρώστιες ο μεγάλος γατούλης (αν έχει ο μικρός), καθώς και για τα υπόλοιπα, αποπαρασίτωση εσωτερική και εμβόλιο/α. Δεν έχω εμπειρία από γάτες, αλλά από ότι φαντάζομαι ότι είναι σωστό.
Ευχαριστώ πάντως !
SofiNefi
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

νιώθω σα να ξύπνησα ένα κτήνος
Το μόνο που ξύπνησες είναι η έντονη ζήλεια του που τον κάνει να συμπεριφέρεται ως κτήνος

Κι αυτό διότι κάθε νεοφερμένο γατί, φαντάζει για το παλιό ως "απειλή", πόσο μάλλον όταν έρχεται αντιμέτωπο ξαφνικά με τη νέα πραγματικότητα.
Σ'αυτή την περίπτωση το "σοκ και δέος" είναι μεγάλο και αντιδράσεις φυσικές κι αναμενόμενες.Δεν θα'πρεπε να τα φέρεις άμεσα σε επαφή, αλλά να απομονώσεις τη μικρή σε δικό της (μη προσβάσιμο από τον γάτο) χώρο και η γνωριμία τους να γίνει σταδιακά.
Τώρα που έγινε ό,τι έγινε, απλά η ανεκτικότητα (ή και εξοικείωση) εκεί που έπαιρνε λίγες μέρες να συμβεί, θα καθυστερήσει κάπως περισσότερο και χρειάζεται να οπλιστείς με αρκετό κουράγιο και υπομονή.
Έστω και τώρα, αν γίνεται βάλε τη μικρή και τα απαραίτητα της (μπολάκια, κρεβατάκι, παιχνιδάκια, αμμολεκάνη) σε άλλο χώρο ώστε ο γάτος να μη μπορεί να έχει ούτε καν οπιτική επαφή μαζί της και ταυτόχρονα προσπάθησε να αποκαταστήσεις τις... μεταξύ σας σχέσεις. Χάιδεψέ τον, δώσ'του κάποια έξτρα λιχουδιά μέχρι να ηρεμίσει, ώστε μετά με την ησυχία του να
αρχίσει να ανιχνεύει με την όσφρησή του την παρουσία του νέου γατιού. Θα πλησιάσει το χώρο που την έχεις και μην παραξενευτείς αν ακούσεις και κχχχχ, μόλις εντοπίσει την παρουσία της πίσω από την κλειστή πόρτα. Κάποια στιγμή θα συμβιβαστεί και τότε θα είναι καιρός να μισανοίξεις την πόρτα να τη βλέπει λίγο, αλλά όχι να μπορεί να την αγγίξει.
Σ'αυτό το στάδιο μπορείς να χαϊδέψεις λίγο το μικρό και μετά να του τείνεις το χέρι να μυρίσει τα ίχνη της μυρωδιάς του που θα έχει αφήσει πάνω σου. Όταν περάσει κι αυτό το τεστ με επιτυχία, τότε θα πάρεις αγκαλιά τη γατούλα και θα του τη "συστήσεις", κι ανάλογα τι πρόοδο θα έχει δείξει, ίσως σου επιτρέψουν οι συνθήκες να την αφήσεις λίγο κάτω (εσύ, εννοείται, ούσα πάντα σε επιφυλακή να προλάβεις βίαιες αντιδράσεις. Αν δεις οτι όλα βαίνουν καλώς, αφήνεις κάτω τη μικρή και περιμένεις να δεις αντιδράσεις). Μπορεί να πέσει και κανά χιχιρητό εκ μέρους του ως..."καλωσόρισμα" αλλά κι αυτό φυσιολογικό θα είναι. Να έχεις επίσης προβλέψει οτι θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε κρυψώνα για το αδύναμο μέλος, σε περίπτωση που νιώσει να απειλείται. Κι αφού δεις οτι τίποτα ανησυχητικό δεν έχει συμβεί (πέρα από μια "ψυχρότητα") μεταξύ τους, τότε μπορείς να "σπάσεις τον πάγο", δίνοντας ένα παιχνίδι που θα τα αφήσεις να το κυνηγήσουν από κοινού.
Κάπως έτσι θα επιτύχεις την επιθυμητή συμβίωση χωρίς δράματα, κι αν είστε τυχεροί και τακιμιάσουν θα γίνουν οι πιο αγαπημένοι φίλοι.
Σχετικά με το θέμα αυτό , μπορείς να ρίξεις μια ματιά κι εδώ.
Και καλή επιτυχία!
harrisxr650
Νεοφερμένο μέλος
καλημερα παιδια,
εδω και καιρο σκεφτομαστε με την κοπελα μου να υιοθετησουμε ενα δευτερο γατονι εντος του σπιτιου, 1ον για να εχει παρεα ο Ορατιος καθως λειπουμε τις περισσοτερες ωρες απο το σπιτι και δεν προλαβαινουμε να παιξουμε μαζι του και πολυ, ο Ορατιος αν και 3,5 χρονων και στειρωμενος ειναι απιστευτα ενεργητικος..σε βαθμο τρελας
δεν ειναι ομως πολυ κοινωνικος, μαλλον να το θεσω καλυτερα..ειναι πολυ επιλεκτικος που θα κοινονικοποιηθει...απο τους 15 φιλους μας που ερχονται συχνα στο σπιτι (εκτος απο μαναδες πατεραδες αδερφες που τους ξερει) εχει επιλεξει δυο και μονο με αυτους δειχνει οτι ειναι καλος γατουλης κατα βαθος..με του υπολοιπους παιζει γρατζουνια και δαγκωμα φουλ..και περιφρονηση..και γρυλισμα..και attack απο το πουθενα επειδη δεν γουσταρει την φατσά ή την φωνη...το προβλημα επεκτεινετε και σε αλλες γατες οσες φορες εχουμε προσπαθησει να το φερουμε σε επαφη με αλλη γατα παιζει στραβωμα τρελο...σκεφτηκαμε να βρουμε ενα θυληκο γατακι μηπως κανει διαφορα αλλα δεν ειμαστε σιγουροι οτι θα κανει :S... το προβλημα τωρα..εχει σκασει στην δουλεια μου στο κρυονερι εδω και δυο μερες μια κουκλαρα ημιφουντωτη με ματαρες και απιστευτα φιλικη με τους ανθρωπους και το σκεφτομαι να την απαγαγω
, αλλα τι θα γινει αν ο σατανας του σπιτιου δεν εξηκιωθει? στα αλλα γατακια που του εχουμε φερει εκανε επιθεση φουλ βεβαια ηταν μικρα (1-2 μηνων) τουτη εδω ειναι μια κυρια πλεον... αλλα δεν με ψηνει καθολου να την βαλω σπιτι και μετα να μην την δεχεται ο Ορατιος και να πρεπει ειτε να την αφησω εξω παλι ( αυτο δεν παιζει) ειτε να τις βρω οικογενεια αγνωστων προθεσεων..τι μπορω να κανω? υπαρχει καποιος τροπος να ''εκπαιδευτει'' ο Ορατιος?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Καλημέρα!
Η καλύτερη λύση είναι να φιλοξενήσεις μια γατούλα,ενήλικη από τις τόσες που ζητάνε φιλοξενία. Να είσαι ξεκάθαρος από την αρχή όμως ότι αν ο γάτος σου δεν δεχτεί την γάτα μετά από κάποιες μέρες( θέλουν χρόνο για να προσαρμοστούν),θα την γυρίσεις πίσω στο σπίτι φιλοξενίας. Αν δεις ότι η συμβίωση πέτυχε,υιοθετείς την γατούλα.
Κατά την γνώμη μου θα ήταν λάθος να πάρεις μια γάτα από το δρόμο και ξαφνικά να την αφήσεις πάλι έξω αν δεν τα βρουν.
Άσε που και οι υιοθεσίες με την κρίση έχουν παγώσει.Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να την υιοθετήσει. Άρα η γάτα θα καταλήξει πάλι πίσω, εκεί που την πήρες αν η κατάσταση με τον γάτο σου φτάσει στο απροχώρητο.
garfeild '15
Νεοφερμένο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
και ισως ειχε παρεα τοσα χρονια την Νταιζουλα μου.Περιμενω να στειρωσω τα μικρα και ευελπιστω να τα συνηθισει καποια στιγμη.Η γνωμη μου ειναι οτι καλυτερα για τον Ορατιο ειναι ,να παρεις ενα ενηλικο γατι για παρεα οπως σου ειπε και η CatLover09 πιστευω θα τα βρουν καλυτερα.Η γατουλα που λες οτι βρηκες για τον Ορατιο πρεπει να κανεις μια δοκιμη να τη φερεις κοντα σε μια πρωτη συναντηση της μαζι του να δεις αντιδρασεις,αλλα μην περιμενεις με το πρωτο να την δεχτει.Κανε πολλες συχνες συναντησεις του Ορατιου με τη γατουλα στο χωρο της γατουλας και σιγα σιγα αν ψιλοσυνηθισει τη φερνεις σπιτι,θελει πολυ υπομονη να συνηθισουν δυο γατια αγνωστα μεταξυ τους.Εγω εχω την αμυδρη υποψια οτι επειδη ο Ορατιος ειναι αγορι θα δεχθει πιο ευκολα μια γατουλα και η εμπειρια επισης του φιλου Δημητρη αυτο δειχνει και συμφωνω απολυτα στην αποψη του οτι τα θηλυκα ειναι πιο κυριαρχικα ! Προσπαθησε το και ευχομαι ολα να πανε καλα,να μας κρατας ενημερους.
harrisxr650
Νεοφερμένο μέλος
Στην συνεχεία κλείσαμε με πλέγμα το τραπέζι της κουζίνας ώστε να μπορεί να την βλέπει αλλά να μην μπορεί να την πλησιάσει, εκεί της είχαμε την τουαλέτα της και το κρεβάτι της. Εσένα εάν είναι σχετικά μεγάλη γατούλα και λογικά δεν θα βολεύει το τραπέζι, μπορείτε να βάλετε πλέγμα στην πόρτα από κάποιο δωμάτιο. Μετά την δεύτερη εβδομάδα τα αφήναμε να έρχονται σιγά σιγά σε επαφή αλλά πάντα κάποιος από την οικογένεια ήταν παρών για αποφυγή "ξύλου". Εννοείται ότι όλο αυτό το διάστημα ο μικρός ήταν το κέντρο του σύμπαντος. Σιγά σιγά την δέχτηκε, αλλά μην νομίζεις, ακόμη και τώρα, 5 μήνες μετά όλο και κάποια "σφαλιάρα" πέφτει απλά τώρα η μικρή μπορεί και "σηκώνει" και αυτή ανάστημα..
Στο θεμα του πλεγματος..
ο δικος μου πηδαει απο το δαπεδο και ανεβαινει στο πανω μερος της πορτας...οπου μας παρακολουθει σιωπηλα...
μαλλον θα πρεπει να βαλω πλεγμα μεχρι το ταβανι...παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις

στο θεμα της κυριαρχιας νομιζω θα πρεπει να κανω μια εξαιρεση..εχω την εντυπωση πως δεν εχω γνωρισει πιο κυριαρχικο γατι απο τον διαολακο που μεγαλωνω στο σπιτι

garfeild '15
Νεοφερμένο μέλος
Συνημμένα
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Να το μετανιώσετε?
Όχι δα, μ'αυτές τις δυο θεότητες που βλέπω..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool