Κοίτα, επειδή είμαι αρκετό καιρό σ'αυτό το φόρουμ, τολμώ να σε διαβεβαιώσω οτι αυτά που ειπώθηκαν δεν είχαν με κανένα τρόπο σκοπό να σε προσβάλλουν, αλλά να σε ενθαρρύνουν να συνεχίσεις την προσπάθεια, έστω κι αν ορισμένες φορές στην προσπάθεια επικοινωνίας οι "κωδικοί" που χρησιμοποιούμε είναι ακατάλληλοι και αθελά μας "χτυπάμε" ευαίσθητες χορδές στον άνθρωπο που θέλουμε να βοηθήσουμε.
Αλλά έχεις δίκιο, όλα είναι λόγια εφ'όσον όλοι μας είμαστε "έξω απ'το χορό" και τα λόγια ναι, είναι εύκολα όταν κάποιος δεν βιώνει ο ίδιος τις καταστάσεις. Είναι σχεδόν αδύνατον ένας να μένει ψύχραιμος βλέποντας τη γατούλα του, τη σύντροφο τόσων χρόνων που λατρεύει να αλλάζει, να αγριεύει και να κακοποιείται σε σημείο που να ματώνει.
Όμως, από την άλλη, ας είμαστε επιεικείς για τους "απέξω" που σχολιάζουν, γιατί ακριβώς δεν το ζουν και ας καταλάβουμε οτι πίσω από τα σχόλιά τους (ακόμα κι αν τα θεωρούμε κάπως "άγαρμπα"), αυτό που κρύβεται στην πραγματικότητα, δεν είναι η πρόθεση να μειώσουν εκείνον που ζήτησε τη συμβουλή, αλλά η αγωνία τους να βοηθήσουν (κι όσο κι αν πει κάποιος, η πρόθεση μετράει).
Κι αυτά σου τα λέω χωρίς καμιά απολύτως διάθεση να σε πατρονάρω, αλλά επειδή κάποτε κι εγώ βρέθηκα σε παρόμοια θέση (όχι για το ίδιο θέμα) και βλέποντάς το από μια άλλη σκοπιά, βοηθήσα τον εαυτό μου περισσότερο