Νέο γατί στο σπίτι. Θα μπορέσουν να συνυπάρξουν;

Παρε και γω ειχα παρει και ειδα στην αρχη αποτελεσμα.Μολις τελειωσε δεν ξαναπηρα αλλο,τα αφησα και τα βρηκαν σιγα σιγα μονα τους.Αστα λιγο χωριστα και μολις καταλαγιασουν οι ορμονες του γατουλη θα ηρεμησει.Το οτι δεν ακουει δεν ειναι τοσο δραματικο απο το να μην εβλεπε.Τοσα γατακια Αγκυρας με ενα ματι γαλαζιου χρωματος που γεννιουνται ειναι κουφα απο το αυτι εκεινη της πλευρας και ομως ζουν πολυ καλα με αλλα γατια.Αρα το οτι ειναι κουφο δεν παιζει ρολο ,βρισκουν το τροπο αυτα και συνυπαρχουν με τα αλλα γατακια.Θα δεις που σε λιγο καιρο θα μας πει οτι τα βρηκαν!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παρε και γω ειχα παρει και ειδα στην αρχη αποτελεσμα.Μολις τελειωσε δεν ξαναπηρα αλλο,τα αφησα και τα βρηκαν σιγα σιγα μονα τους.Αστα λιγο χωριστα και μολις καταλαγιασουν οι ορμονες του γατουλη θα ηρεμησει.Το οτι δεν ακουει δεν ειναι τοσο δραματικο απο το να μην εβλεπε.Τοσα γατακια Αγκυρας με ενα ματι γαλαζιου χρωματος που γεννιουνται ειναι κουφα απο το αυτι εκεινη της πλευρας και ομως ζουν πολυ καλα με αλλα γατια.Αρα το οτι ειναι κουφο δεν παιζει ρολο ,βρισκουν το τροπο αυτα και συνυπαρχουν με τα αλλα γατακια.Θα δεις που σε λιγο καιρο θα μας πει οτι τα βρηκαν!!:)

Ναι ίσα ίσα, δεν έχω κανένα πρόβλημα! Είμαι εξοικειωμένη με την κώφωση, στους ανθρώπους βέβαια, έχω πάρα πολλούς φίλους κωφούς, οπότε δεν το βλέπω καν αναπηρία που διαβάζω στα ποστ. Απλώς χρειάζεται μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση, που φοβάμαι ότι δεν κάνω σωστά. Σήμερα πήγε τέλεια, ούτε ένα ψέκασμα με νεράκι, τους απασχόλησα πολύ με παιχνιδάκια, ενώ ήταν στο σαλόνι για 1 ώρα. Μετά ο καθένας στο δωμάτιό του και εναλλάξ εγώ να τους απασχολώ. Χρειάζεται πολλή δουλειά και χρόνο, που δεν έχω, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο κακομοίρης πρέπει να έχει κακοποιηθεί φοβερά, μόλις βλέπει μπουφάν μηχανής ή σακούλα παθαίνει αμόκ, κρύβεται και κλαίει η ψυχούλα μου. :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eισαι αξια επαινου που πηρες στο σπιτι σου αυτη τη βασανισμενη ψυχουλα και τη μεγαλωνεις μαζι με την γατουλα σου.Να ξερεις οτι αυτο το καλο που κανεις και τη ζεστασια και τη φροντιδα που δινεις σε αυτον το γατουλη θα στο ανταποδωσει στο επακρον με την αγαπη και την ευτυχια που θα σου χαρισει.Μερα με τη μερα θα το διαπιστωνεις ,θα το δεις!!:)

Eισαι αξια επαινου που πηρες στο σπιτι σου αυτη τη βασανισμενη ψυχουλα και τη μεγαλωνεις μαζι με την γατουλα σου.Να ξερεις οτι αυτο το καλο που κανεις και τη ζεστασια και τη φροντιδα που δινεις σε αυτον το γατουλη θα στο ανταποδωσει στο επακρον με την αγαπη και την ευτυχια που θα σου χαρισει.Μερα με τη μερα θα το διαπιστωνεις ,θα το δεις!!:)

Φλώρα μου σε ευχαριστώ πολύ. Οπωσδήποτε θα προτιμούσα ένα τέτοιο αδέσποτο από ένα μωράκι που θα είχε περισσότερη ''ζήτηση'', δεν το μετανοιώνω καθόλου και εννοείται δεν τον επιστρέφω, είναι ενάντια στις απόψεις μου, απλώς έρχονται στιγμές που με πιάνει απελπισία και λυπάμαι φοβερά την Κοκό! Θα σας ανεβάσω φώτο να δείτε πλάσμα που πέταξαν και που χτυπούσαν να τρελαθείτε... Είναι τραγική η έλειψη παιδείας που μας διακατέχει, έχω τρελαθεί πλέον με όλα όσα βλέπω και ακούω. Αλλά τουλάχιστον υπάρχουν άνθρωποι όπως εσείς, που μου αποκαθιστούν εν μέρει την πίστη μου στο ανθρώπινο είδος!

Απάντηση: Επιθετικότητα ενήλικης γάτας

Αχ μωρέ το καημένο, τι του είχαν κάνει και φοβάται έτσι :(

Πολύ χαίρομαι που τα πάνε καλύτερα, εύχομαι όλο και καλύτερα, όλο και πιο γρήγορα!

Απλώς επίτρεψέ μου να πω κάτι. Τη λέξη "αναπηρία" την ανέφερα εγώ σε κάποια ποστ μου και δεν είναι ότι το "βλέπω έτσι", όπως είπες. Η κώφωση είναι αναπηρία, δεν έχει σημασία το πώς "το βλέπουμε". Και δεν το είπα υποτιμητικά ούτε εξέφρασα κάποια άποψη ούτε ήθελα να πω ότι βρίσκω τον Άππα "περίεργο". Η λέξη "αναπηρία" δεν περιέχει κάποιο χαρακτηρισμό, πόσω μάλλον κακό. Απλά ανέφερα την ιδιαιτερότητα του Άππα ως άλλον ένα παράγοντα που τον καθιστά νευρικό.

Αχ μωρέ το καημένο, τι του είχαν κάνει και φοβάται έτσι :(

Πολύ χαίρομαι που τα πάνε καλύτερα, εύχομαι όλο και καλύτερα, όλο και πιο γρήγορα!

Απλώς επίτρεψέ μου να πω κάτι. Τη λέξη "αναπηρία" την ανέφερα εγώ σε κάποια ποστ μου και δεν είναι ότι το "βλέπω έτσι", όπως είπες. Η κώφωση είναι αναπηρία, δεν έχει σημασία το πώς "το βλέπουμε". Και δεν το είπα υποτιμητικά ούτε εξέφρασα κάποια άποψη ούτε ήθελα να πω ότι βρίσκω τον Άππα "περίεργο". Η λέξη "αναπηρία" δεν περιέχει κάποιο χαρακτηρισμό, πόσω μάλλον κακό. Απλά ανέφερα την ιδιαιτερότητα του Άππα ως άλλον ένα παράγοντα που τον καθιστά νευρικό.

Καλά προφανώς! Και εννοείται δεν το ανέφερα για να σχολιάσω ή να θίξω το ποστ σου για κανέναν λόγο! Εννοώ ότι, παρόλο που είναι αναπηρία, επειδή έχω αρκετά άτομα στον κύκλο μου με αυτή, έχω συνηθίσει τόσο, που δεν το βλέπω σαν αναπηρία. Εννοείται ότι είναι, γι΄αυτό είπα ότι χρειάζεται ειδική υποστήριξη και φροντίδα ο καημενούλης! Εάν θεώρησες ότι σε προσβάλω, ειλικρινά απολογούμαι.

Εγω παλι δεν θεωρω οτι η κωφωση ειναι αναπηρια.Πιστευω οτι ολα τα ζωα αντιλαμβανονται με τα συναισθηματα και με τα χαδια αυτα που τους δινουμε και οχι με τη φωνη.Δεν νομιζω να καταλαβαινουν τι τους λεμε οταν τους μιλαμε αλλα εαν τους κανουμε ενα νευμα,αμεσως ανταποκρινονται.Εγω οταν τα φωναζω πολλες φορες κοιτανε αδιαφορα,οταν ομως τους κανω με το χερι "ελατε εδω"τρεχουν αμεσως. Θεωρω πιο σοβαρο προβλημα την τυφλωση, εκει χρειαζεται ειδικη υποστηριξη και φροντιδα, γιατι δεν θα μπορουσε να αντιληφθει τι γινεται γυρω του και συνεχεια θα ηταν στρεσσαρισμενο και συνεπεια αυτου θα ηταν να ειναι νευρικο μερικες φορες.Εσενα ο γατουλης μετα απο κακοποιηση εμεινε κουφος η γεννηθηκε ετσι; Ειναι και απο τα δυο αυτακια;

Εγω παλι δεν θεωρω οτι η κωφωση ειναι αναπηρια.Πιστευω οτι ολα τα ζωα αντιλαμβανονται με τα συναισθηματα και με τα χαδια αυτα που τους δινουμε και οχι με τη φωνη.Δεν νομιζω να καταλαβαινουν τι τους λεμε οταν τους μιλαμε αλλα εαν τους κανουμε ενα νευμα,αμεσως ανταποκρινονται.Εγω οταν τα φωναζω πολλες φορες κοιτανε αδιαφορα,οταν ομως τους κανω με το χερι "ελατε εδω"τρεχουν αμεσως. Θεωρω πιο σοβαρο προβλημα την τυφλωση, εκει χρειαζεται ειδικη υποστηριξη και φροντιδα, γιατι δεν θα μπορουσε να αντιληφθει τι γινεται γυρω του και συνεχεια θα ηταν στρεσσαρισμενο και συνεπεια αυτου θα ηταν να ειναι νευρικο μερικες φορες.Εσενα ο γατουλης μετα απο κακοποιηση εμεινε κουφος η γεννηθηκε ετσι; Ειναι και απο τα δυο αυτακια;

Ναι, είναι μου είπαν επειδή είναι λευκός. Το περίμενα, αλλά δε με πειράζει. Τα χέρια τα καταλαβαίνει άψογα. Του δέιχνω 'κατσε' και κάθεται, 'έλα' και έρχεται κλπ!

Εννοείται ότι είναι, γι΄αυτό είπα ότι χρειάζεται ειδική υποστήριξη και φροντίδα ο καημενούλης! Εάν θεώρησες ότι σε προσβάλω, ειλικρινά απολογούμαι.

Καλέ δε με πρόσβαλλες! Απλά κουβέντα κάνουμε :) Κυρίως το επισήμανα γιατί θα διαβαστούν αυτά τα μηνύματα και στο μέλλον από άλλους χρήστες και δε θα ήθελα κάποιος να εκλάβει την κώφωση ως κάτι κακό ή την αναπηρία ως κάτι κακό, οπότε γι' αυτό ας πούμε το τόνισα. Όχι δεν πήρα στραβά το ποστ σου, απλά ανέλυσα λίγο παραπάνω αυτό που έγραψα. Μήπως αυτό Cats with disabilities έχει κάποια πληροφορία που δεν έχεις διαβάσει ήδη; Μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον, ειδικά το

A deaf cat is easily startled because they won’t be aware that you are approaching. Make sure that you walk heavily when approaching them, so they can feel the vibrations.

Δε θα το είχα σκεφτεί, μάλλον θα περπατούσα ακόμα πιο μαλακά από φόβο μην τον τρομάξω :P:redface:

Αλήθεια πώς τα πάνε τώρα; Κάποια εξέλιξη;

Καλέ δε με πρόσβαλλες! Απλά κουβέντα κάνουμε :) Κυρίως το επισήμανα γιατί θα διαβαστούν αυτά τα μηνύματα και στο μέλλον από άλλους χρήστες και δε θα ήθελα κάποιος να εκλάβει την κώφωση ως κάτι κακό ή την αναπηρία ως κάτι κακό, οπότε γι' αυτό ας πούμε το τόνισα. Όχι δεν πήρα στραβά το ποστ σου, απλά ανέλυσα λίγο παραπάνω αυτό που έγραψα. Μήπως αυτό Cats with disabilities έχει κάποια πληροφορία που δεν έχεις διαβάσει ήδη; Μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον, ειδικά το

Δε θα το είχα σκεφτεί, μάλλον θα περπατούσα ακόμα πιο μαλακά από φόβο μην τον τρομάξω :P:redface:

Αλήθεια πώς τα πάνε τώρα; Κάποια εξέλιξη;

Η Κοκό έχει φοβερά νεύρα αυτή τη στιγμή, με δακώνει στα χέρια και κάνει χχχχ και γριλίζει όσο τη χαιδεύω. Ο Άππα είναι στην κρεβατοκάμαρα και ουρλιάζει γιατί βαριέται. Εκείνος πάει καλύτερα, 2 μέρες τώρα δεν τον έχω μαλώσει καθόλου, μόνο όταν δαγκώνει πολύ δυνατά, τον πιάνω απαλά από το σβέρκο, όπως θα τον μάλωνε η μαμά του και ηρεμεί απευθείας! Μπορεί να τον έχε βοηθήσει και το feliway ή συνδυασμός όλων. Πολύ ενδιαφέρον αυτό, θα το δω. Εγώ προσπαθώ αν δε με εχει δει να πάω χαλαρά και να περάσω το χέρι μου από μποστά του σε μακκρυνή απόσταση πριν τον αγγίξω, για να μην φοβάται. Κάνω ματάκια και τα σχετικά και 2 μέρες κοιμάται στην αγκαλιά μας! :clapup:Η Κοκό δε λέει να ηρεμήσει, αλλά προσπαθώ χαδάκια παιχνιδάκια κλπ. Άντε να τα βρούνε νε ηρεμήσουμε! Είναι πολύ καλά γατάκια και οι δύο και θα περάσουν υπέροχα.

επισης κατι που ξεχασα να αναφερω κι εγω αλλα το ειπαν αλλα μελη..προσπαθησε να εισαι εσυ ηρεμη γιατι αντιλαμβανονται το στρες μας!

γενικα παντα η προσαρμογη ειναι δυσκολη στην αρχη απλως στη δικη σου περιπτωση "εκατσε" να ειναι κωφος και κακοποιημενος ο γατουλης για αυτο αντιδρα ετσι. δεν εχει μαθει ακομη να σας εμπιστευεται κι ειναι φυσικο, ειναι νωρις, δεν ξερει οτι τον αγαπατε, οχι ακομη τουλαχιστον.

υ.γ. το θεμα του φυλου θεωρω κι εγω πως ειναι υποκειμενικο. κι εμενα που ειναι 1+1 ειναι μια χαρα αλλα δν ηταν κολληταρια απο την αρχη ουτε ομως ειχα ακραιες αντιδρασεις καθως ηταν σχεδον 1 μηνα μονο με οπτικη ή "μυρωδιστικη" επαφη πριν τα βαλω στον ιδιο χωρο.
βεβαια εμενα ο μικρος στειρωθηκε στους 7 μηνες, παιζει κι αυτο ρολο, μη νομιζεις οι ορμονες του οιστρου τα τρελαινουν τα καημενα κι ο αππα λες ηταν 2 ετη αστειρωτος ο καημενος.

επισης κατι που ξεχασα να αναφερω κι εγω αλλα το ειπαν αλλα μελη..προσπαθησε να εισαι εσυ ηρεμη γιατι αντιλαμβανονται το στρες μας!

γενικα παντα η προσαρμογη ειναι δυσκολη στην αρχη απλως στη δικη σου περιπτωση "εκατσε" να ειναι κωφος και κακοποιημενος ο γατουλης για αυτο αντιδρα ετσι. δεν εχει μαθει ακομη να σας εμπιστευεται κι ειναι φυσικο, ειναι νωρις, δεν ξερει οτι τον αγαπατε, οχι ακομη τουλαχιστον.

υ.γ. το θεμα του φυλου θεωρω κι εγω πως ειναι υποκειμενικο. κι εμενα που ειναι 1+1 ειναι μια χαρα αλλα δν ηταν κολληταρια απο την αρχη ουτε ομως ειχα ακραιες αντιδρασεις καθως ηταν σχεδον 1 μηνα μονο με οπτικη ή "μυρωδιστικη" επαφη πριν τα βαλω στον ιδιο χωρο.
βεβαια εμενα ο μικρος στειρωθηκε στους 7 μηνες, παιζει κι αυτο ρολο, μη νομιζεις οι ορμονες του οιστρου τα τρελαινουν τα καημενα κι ο αππα λες ηταν 2 ετη αστειρωτος ο καημενος.

Ναι 2 ετών και στειρώθηκε σε οίστρο, δλδ για μέρες δάγκωνε και γρίλιζε. Παρένθεση, αλλά είμαι ευτυχισμένη και πρέπει να το πω!!!! Το πρωί ο Άππα χρησιμοποίησε την άμμο της Κοκός (το έχει ξανακάνει) αλλά το κυριότερο η Κοκό μόλις χρησιμοποίησε την άμμο του!!!!!! :clapup: Δεν είναι πολύ καλό σημάδι;

νομιζω πως ειναι πολυ θετικο.
οπως εχω διαβασει σε πολλα ποστ, αν τα γατια τρωνε πινουν νερο και χ@ζουν κανονικα μη φοβασαι τπτ ολα ειναι θεμα χρονου.

νομιζω πως ειναι πολυ θετικο.
οπως εχω διαβασει σε πολλα ποστ, αν τα γατια τρωνε πινουν νερο και χ@ζουν κανονικα μη φοβασαι τπτ ολα ειναι θεμα χρονου.

Είμαι πολύ χαρούμενη! :clapup::whistle:

Ναι 2 ετών και στειρώθηκε σε οίστρο, δλδ για μέρες δάγκωνε και γρίλιζε. Παρένθεση, αλλά είμαι ευτυχισμένη και πρέπει να το πω!!!! Το πρωί ο Άππα χρησιμοποίησε την άμμο της Κοκός (το έχει ξανακάνει) αλλά το κυριότερο η Κοκό μόλις χρησιμοποίησε την άμμο του!!!!!! :clapup: Δεν είναι πολύ καλό σημάδι;

Όντως πολύ καλό ακούγεται αυτό! Άντε μακάρι να τα βρουν γρήγορα, αφού αντάλλαξαν τουαλέτες λογικά είναι θέμα χρόνου :P:D

Όντως πολύ καλό ακούγεται αυτό! Άντε μακάρι να τα βρουν γρήγορα, αφού αντάλλαξαν τουαλέτες λογικά είναι θέμα χρόνου :P:D

koukimanster λες;!! πραγματικά πλέω σε πελάγη ευτυχίας!
Έχω ξεσηκώσει και το σύστημα που όταν μου επιτεθεί πολυ εντονα με αιματα κλπ απλώς τον πιάνω από το σβέρκο χαλαρα και μιλάμε για άλλο γάτο! τρομερό! δεν κάνει χχχχ, δεν φρικάρει, το αποδέχεται και ξαπλώνει μόνος του κάτω και μου επιτρέπει κατευθείαν να τον χαιδέψω! Μιλάμε τα χω παίξει! :clapup:

Μπραβο!:clapup:Πολυ χαιρομαι ολα καλα πανε,σε λιγο θα κοιμουνται αγκαλιτσα!!:D Οσο για την αμμο εμενα απο το πρωτο καιρο τα αγορια πηγαιναν στην αμμο της Μινις και ας ειχαν δυο αμμολεκανες δικες τους! Ακομα και τωρα πηγαινουν που ειναι στις τρελες τους και τα ουρα τους μυριζουν εντονα...:PΕυτυχως η Μινι συνεχιζει και πηγαινει στη δικη της,γιατι ειχα φοβηθει μηπως νευριασει αλλα πηγαινει η γλυκουλα μου κανονικα,αφου βεβαια ειμαι συνεχεια απο πισω με το φτυαρακι και την καθαριζω για να μην της μυριζει.....:P

Τελευταία επεξεργασία:

Καλησπέρα ξανά και συγγνώμη εάν γίνομαι κουραστική, αλλά με έχει λίγο επηρεάσει η όλη κατάσταση.

Συνεχίζουμε κανονικά, ανταλλαγές δωματίων, επιβραβεύσεις συμεριφοράς, να φάνε ενώ κοιτάζονται, οπτική επαφή από τη τζαμόπορτα, όχι τιμωρία στον άλλον κτλ κτλ, όπως τα αναλύσαμε. Δεν τους φέρνω σε επαφή στον ίδιο χώρο, και εάν αυτό τύχει είναι υπό επίβλεψη και ταυτόχρονα παίζουμε - έστω με τον γατούλη, γιατί η Κοκό δεν παίζει.

Το πρόβλημά μου λοιπόν είναι ότι η Κοκό είναι πολύ νευριασμένη μαζί μου. Κοιμάται στα πόδια στο κρεβάτι και κάθε πρωί που θα σηκωθώ θα αρχίσει να γρυλίζει, να μου επιτίθεται στα χέρια όταν πάω να τη χαιδέψω και να μου κάνει χχχχ. Αυτό γίνεται όποτε πάω να τη χαιδέψω. Ελπίζω λοιπόν να καταλαβαίνετε ότι όλο αυτό με έχει στεναχωρήσει φοβερά, γιατί είναι σαν παιδάκι μου και στεναχωριέμαι να τη βλέπω να αντιδρά έτσι, ακόμη και τη στιγμή που δεν απειλείται στο ελάχιστο. Μπορώ να κάνω κάτι;

Επίσης, πριν λίγες μέρες που τη χάιδευα, εντόπισα ξερό αίμα σαν γρατζουνιά στο σαγόνι και στα αυτιά. Υπέθεσα ότι ξύστηκε πολύ δυνατά, αλλά μία μέρα μετά εντόπισα και στα πόδια, που εκεί δε φτάνει να ξυστεί το ίδιο ακριβώς και όποτε ακουμπάω σε εκείνα να σημεία για να τα ψάξω, αυτή τρελαίνεται, θυμώνει και κάνει χχχχ. Προφανώς λοιπόν στο κυνήγι που τις έχει ρίξει την έγδαρε και αυτή δεν έχει ζήσει κάτι παρόμοιο, μιας και την έχω από ελάχιστων ημερών.

Έχω στεναχωρηθεί λοιπόν φοβερά και ελπίζω να υπάρχει λύση, γιατί όσο τη βλέπω την Κοκό έτσι, θυμώνω πρώτα μαζί μου και μετά τα ακούει ο φίλος μου, ο οποίος, όταν μου λέει ''κάνε υπομονή'' εγώ νοιώθω εκείνη τη στιγμή ότι δεν ενδιαφέρεται για το καλό της Κοκός και γίνεται μάχη. Οπότε έχω πιέσεις από πολλές πλευρές ψυχολογικά και νοιώθω να εχω συγκεντρώσει πολύ θυμό μέσα μου. Ο άλλος ο κακομοίρης εντωμεταξύ είναι καλύτερα απέναντί μας, αλλά μόλις τη δει αφηνιάζει!

Αν και δεν έχω εμπειρία στη συμβίωση 2 γατιών, στη θέση σου πρώτο μου μέλημα θα ήταν να ηρεμίσω την Κοκό, γιατί αυτό με το πρωινό ξύπνημα όπως το περιγράφεις μου δείχνει μια γάτα πολύ στρεσσαρισμένη :/: Προσπάθησε λοιπόν, όσο αυτό είναι εφικτό, να την κάνεις να ανακτήσει το αίσθημα ασφάλειας που είχε πριν. Να έχει ένα δωμάτιο αποκλειστικά "δικό της" -γιατί όχι την κρεβατοκάμαρα- όπου ο έτερος γατο-συγκάτοικος δεν θα μπαίνει, που το κορτσάκι σου θα μπορεί να νιώθει οτι δεν κινδυνεύει και θα μπορεί σε περίπτωση "κινδύνου" να είναι το καταφύγιό της.
Βέβαια και θα συνεχιστούν οι συναντήσεις με τον Άππα (κι ας υπάρχουν γρυλίσματα), αλλά με την προϋπόθεση να μην μένουν λεπτό χωρίς επίβλεψη, έτσι ώστε όταν αρχίσει ο μικρός να "χειρονομεί" εναντίον της, να χωρίζονται.
Απ'ό,τι καταλαβαίνω όπως είναι η κατάσταση, τα βήματα προσέγγισης μεταξύ τους θα πρέπει να επιβραδυνθούν. Θα πάρει χρόνο και υπομονή, αλλά στο τέλος μεταξύ τους, θα τα βρουν. :)

Αν και δεν έχω εμπειρία στη συμβίωση 2 γατιών, στη θέση σου πρώτο μου μέλημα θα ήταν να ηρεμίσω την Κοκό, γιατί αυτό με το πρωινό ξύπνημα όπως το περιγράφεις μου δείχνει μια γάτα πολύ στρεσσαρισμένη :/: Προσπάθησε λοιπόν, όσο αυτό είναι εφικτό, να την κάνεις να ανακτήσει το αίσθημα ασφάλειας που είχε πριν. Να έχει ένα δωμάτιο αποκλειστικά "δικό της" -γιατί όχι την κρεβατοκάμαρα- όπου ο έτερος γατο-συγκάτοικος δεν θα μπαίνει, που το κορτσάκι σου θα μπορεί να νιώθει οτι δεν κινδυνεύει και θα μπορεί σε περίπτωση "κινδύνου" να είναι το καταφύγιό της.
Βέβαια και θα συνεχιστούν οι συναντήσεις με τον Άππα (κι ας υπάρχουν γρυλίσματα), αλλά με την προϋπόθεση να μην μένουν λεπτό χωρίς επίβλεψη, έτσι ώστε όταν αρχίσει ο μικρός να "χειρονομεί" εναντίον της, να χωρίζονται.
Απ'ό,τι καταλαβαίνω όπως είναι η κατάσταση, τα βήματα προσέγγισης μεταξύ τους θα πρέπει να επιβραδυνθούν. Θα πάρει χρόνο και υπομονή, αλλά στο τέλος μεταξύ τους, θα τα βρουν. :)

alcyone την είδα λίγο πιο ήρεμη όσο πέρασε η μέρα, που είχε όλο το σπίτι δικό της, μιας και ο Άππα έμεινε στο δωμάτιο σήμερα, μέχρι να ελέγξω τι γίνεται. Την είδα ότι ήταν πολύ πιο δεκτική σε χάδια και παιχνίδια, χωρίς γριλίσματα και ας της έπιασα και την κοιλίτσα. Θα επιβραδύνω κ άλλο τη διαδικασία και θα προσπαθήσω - παρόλο που το διαμέρισμα είναι πάρα πολύ μικρό - να της κρατήσω την κρεβατοκάμαρα στη διάθεσή της. Τις προηγούμενες ημέρες την έβγαζα στο μπαλκόνι, όπως συνήθιζε πάντα και έτσι επ' ευκαιρίας άνοιγα στον άλλο τον κακομοίρη να τριγυρίζει στο σπίτι και να βλέπονται από τη τζαμόπορτα. Αλλά όπως φαίνεται ίσως αυτή να ένοιωθε περιθοριοποιημένη με αυτόν τον τρόπο, ενώ σήμερα δε βγήκε στο μπαλκόνι και μείναμε - σχεδόν - όλη μέρα μαζί. Το κοριτσάκι μου το έχω λυπηθεί φοβερά, αλλά λυπάμαι και τον άλλον τον καημενούλη. :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back