Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
να προσθεσω οτι τα εξοδα δεν ειναι μονο τα εμβολια, αλλα και τα εκτατα περιστατικα. Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να σου τυχει. Καλο ειναι να εχεις ενα χρηματικο ποσο στην ακρη (και για τις 2 γατες) για τετοιες περιπτωσεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Περιβόητο μέλος
που οκ, μία φορά την κάνεις...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπερα.
Κατ'αρχην μια και ενδιαφερεσαι για γατακι ρατσας,ριξε μια ματια εδω.Οσο για τις υπολοιπες αποριες σου,νομιζω οτι θα σε βοηθησει πολυ αυτο.Τα εξοδα δεν θα ειναι μαζεμενα,καθως ολα τα εμβολια και οι αποπαρασιτωσεις θα εχουν γινει απο τον εκτροφεα,επισης απο τη στιγμη που το γατακι θα δοθει ως pet υπαρχει πιθανοτητα να ειναι ηδη στειρωμενο,οποτε φευγει κι αυτο απο το κεφαλι σου.
Ευχαριστώ για την ενημέρωση...αν και σίγουρα δεν επέλεξα την Main Coon μόνο για την ομορφιά της....αλλά έχω μελετήσει και ψάξει το θέμα....! Άλλωστε το μόνο που δεν θα με ένοιαζε ήταν να κάνω φιγούρα με τα μωρά μου!!

να προσθεσω οτι τα εξοδα δεν ειναι μονο τα εμβολια, αλλα και τα εκτατα περιστατικα. Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να σου τυχει. Καλο ειναι να εχεις ενα χρηματικο ποσο στην ακρη (και για τις 2 γατες) για τετοιες περιπτωσεις.
[FONT="]Ναι το ξέρω...έχεις δίκιο....αλλά έτσι όπως το κόβω...μπορώ να ανταπεξέλθω σε κάτι τέτοιο και λεφτακια θα υπάρχουν στην ακρούλα[/FONT]
....[FONT="][/FONT][FONT="]Έχω προνοήσει[/FONT] 
και ξεχάσαμε και τη στείρωση ε;;;
που οκ, μία φορά την κάνεις...
Ναι η στείρωση είναι στάνταρ αλλά όπως προείπες είναι μια φορά μονό...εεε εντάξει μωρέ...δεν θα φάμε για Κανά 3-4 μέρες...
χαχαχαχαχα

Ευχαριστω ολους!!
marina289
Περιβόητο μέλος
αν και ημίαιμο,
έχει πολλά χαρακτηριστικά της ράτσας και εμφανισιακά κ στο χαρακτήρα...
Είναι ¨γατοσκυλο¨!
Και δεν το λέω λόγω μεγέθουςαλλά απίστευτη νοημοσύνη, απίστευτη τρυφερότητα...
Νιώθεις ότι συνεννοείσαι σε απίστευτο βαθμό!!!
Άσε που αν του ¨κάτσεις¨ καλά,
σου κάνει επίθεση χαδιών
κ'ας μην σε έχει δει πολλές φορές!

Όσο επιβλητικός είναι ,τόσο χαδιάρης ο πού@της!

Athena2201
Νεοφερμένο μέλος
καλημερα σε ολους! ονομαζομαι Αθηνα και εχω μια γατα 8 χρονων! αυτην την εβδομαδα θα υιοθετήσω και 2ο γατακι!! δεν μπορεσα να αντισταθω στο λευκο τριχωμα κ τα μπλε ματακια! αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξησ! τι πρεπει να προσεξω οσον αφορα την υγεια της πρωτης γατας απο το μικρακι. αν τυχον εχει σκουλικακια πως ακριβως μεταδιδονται η οτιδηποτε αλλο. εννοειται οτι η πρωτη γατα ειναι εμβολιασμενη κ στειρωμενη κ το δευτερο πριν το παω σπιτι θα το παω στον κτηνιατρο! απλα μενω σε διαμερισμα κ θελω να μου πειτε καποιες συμβουλες!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλημέρα και να χαίρεσαι το καινούργιο σου γατάκι.

Αν δεν έχει γίνει αποπαρασίτωση στο 2ο γατάκι,καλό θα είναι ενα,δύο μέρες πριν το φέρεις στο σπίτι να τα πας στον κτηνίατρο..και να γίνει αποπαρασίτωση για σκουλικάκια και ψύλλους.Δεν ξέρω όμως καθόλου τις συνθήκες,δηλαδή αν φιλοξενείται το γατάκι,είναι στην ίδια πόλη με εσένα κλπ.Οπότε αν δεν γίνεται να το πας στον κτηνίατρο νωρίτερα..απλα ,όπως είπες και εσύ ,την ίδια μέρα που θα το πάρεις θα το πας στο γιατρό..και σύμφωνα με αυτά που θα σου πει,θα την ξεκινήσετε.
Όσον αφορά σοβαρότερες ασθένεις..εδω,είναι πιο δύσκολα τα πράγματα.Το τυπικό της υπόθεσης είναι να γίνουν πρώτα εξετάσεις..και μετά να έρθουν σε επαφή τα δυο γατιά.Εγω,να σου πω την αλήθεια,δεν το είχα κάνει αυτό..όταν έβαλα τη δεύτερη μου γάτα μέσα.Δεν τα γνώριζα πολύ καλά και βασικά το ρίσκαρα.Σε καμία περίπτωση δεν σε συμβουλεύω να το ρισκάρεις και εσύ.Απλά σου εξηγώ τι έκανα εγώ,και πολλοί άλλοι..είναι γεγονός αυτό.
Όσον αφορά την πρώτη τους επαφή,το ιδανικό θα ήταν να έρθουν σε σταδιακή επαφη.Δες εδω..για να καταλάβεις.
Και πάλι να το χαίρεσαι.Θα δεις,όταν συνηθίζει το ένα το άλλο,πόσο πιο ευτυχισμένη θα είναι και η πρώτη σου γάτα,που θα έχει και μια γατίσια παρεούλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Athena2201
Νεοφερμένο μέλος
οκ!! σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες~!
spokspok
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα!
Όταν βρήκα τη Φιλιώ.. είχα ήδη έναν άλλο γατούλη τον Σποκ. Δεντους έφερα σε επαφή αμέσως γιατί η Φιλιώ ήταν έγκυος και έπρεπε να της κάνω καιδιάφορες εξετάσεις.
Γέννησε και έχουμε και τρίτο μέλος ο οποίος σε 11 μέρες θαγίνει 2 μηνών.
Και οι δύο γάτες είναι στειρωμένες. Όποτε όμως τις φέρνωμαζί γίνεται ένας πανικός, συνέχεια αρπάζονται και επειδή φοβάμαι μην τραυματιστούντις χωρίζω, κλείνω πόρτες, ανοίγω παράθυρα και μισό σπίτι έχει ο Σποκ, μισό ηΦιλιώ.
Πόσο καιρό συνήθως κάνουν να συνηθίσουν η μια την άλλη;
Και τον μικρό από πότε μπορώ να τον αφήσω και αυτόν ελεύθερομε τα άλλα όντας σίγουρη ότι ο Σποκ δεν θα τον πειράξει;
Αφήστε που ο μικρός όταν τον πάω στον Σποκ βγάζει και αυτός νύχιακαι παίρνει στάση άμυνας..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
brigite
Διάσημο μέλος
Να σου ζησει και το τριτο μελος της γατοπαρεας σου.
Οσο για το αν και ποτε θα τα βρουν μεταξυ τους δεν νομιζω οτι μπορει καποιος με σιγουρια να σου απαντησει.
Σιγουρα θελουν το χρονο τους για να συνηθισει το ενα τ αλλο και φυσικα με την απομονωση δεν θα το καταφερεις.
Καλυτερα να τα αφηνεις μαζι οσο εισαι παρουσα ,να παιζεις μαζι τους ,να τα χαιδευεις και τα τρια την ιδια στιγμη ,γιατι ο Σποκ σαν πρωτος νιωθει οτι χανει
την πρωτια και γι αυτο αντιδρα επιθετικα.
Εσυ θα κρινεις ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να τα φερεις σε επαφη,αναλογα παντα και το χαρακτηρα των γατιων.
Υπαρχει περιπτωση να μην τα βρουν ποτε ,υπαρχει και περιπτωση να τα δεις να κοιμουνται αγκαλια.
Σου ευχομαι το δευτερο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ετσι ειναι οπως τα λεει η Σοφια.
Οταν εγω εβαλα την πουπυ μου μεσα,ο μπουκακος εγινε εξαλλος βεβαια.Αγριο θηριο,ελεγα οτι θα την κατασπαραξει.Τοτε δεν ηξερα για την σταδιακη επαφη.Κατευθειαν τηνν εβαλα μεσα,και οποιον παρει ο χάρος.
.Μονο οταν εφευγα απο το σπιτι απομονωνα την πουπυ,γιατι φοβομουν πολυ για την σωματικη της ακεραιοτητα.Τα κχχχχχχχχχχχ,σταματησαν περιπου στις 5 μερες,και αν θυμαμαι καλα,σε 2 βδομαδες περιπου,οκ..την ενεχοταν πλεον ο μπουκακος,ειχε σταματησει επιθεσεις κλπ.Μαλιστα κοιμοντουσαν και κοντα κοντα.Βασικα,καλο θα ειναι πλεον να τα εχεις σε επαφη,απλα οταν φευγεις..ακομα εχετα χωριστα,αν βλεπεις επιθετικες τασεις.Καλη επιτυχια.

flora.m123
Δραστήριο μέλος
Αν ας πούμε κρατάω εγώ τη Χιονάτη σπίτι και έρθει η άλλη η μικρούλα που περιμένω,που θα είναι 2-3 μηνών, παίζει να αρπαχτούν μεταξύ τους τόσο μικρά; Η Χιονάτη επειδή λόγω της κατάστασης της φίλης μου δεν έχει συνηθίσει για τα καλά σε ένα σπίτι (δυστυχώς),πέρα δώθε είναι,οπότε δε θα είναι και υπερπροστατευτική με το χώρο της..
spokspok
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.. Μακάρι να τα βρούνε ή τουλάχιστον να μην τραυματιστούν (που είναι και ο μεγαλύτερος φόβος μου)..
spokspok
Νεοφερμένο μέλος
Τα γατιά μου ακόμη δεν έχουν συνηθίσει το ένα το άλλο…
Βέβαια για να είμαι απόλυτα ειλικρινής λίγο… ένα τσικ πιολίγο είναι καλύτερα τα πράγματα.. Το πρόβλημα δεν το έχει τόσο ο πρώτος μουγάτος (ο Σποκ) όσο η δεύτερη (η Φιλιώ) την οποία βρήκα και γέννησε κιόλας στοσπίτι μας.. Όταν τον βλέπει σεληνιάζεται και ο κακομοιρούλης δεν μπορώ να πωότι είναι επιθετικός.. Ουφφφφ.. Τι να κάνωωωωωωωωωωω;;;;;;
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Γέννησε πρόσφατα; Αν ναι, για αυτό είναι επιθετική.,..
spokspok
Νεοφερμένο μέλος
Έχουν περάσει τρεις μήνες από την γέννα... Δεν μπορείς να φανταστείς πως κάνει με το που τον βλέπει... Εξορκιστής... Μόνο το κεφάλι της που δεν γυρίζει..

flora.m123
Δραστήριο μέλος
Είναι στειρωμένη; Αυτός είναι στειρωμένος; Μπορεί αυτό να παίζει ρόλο..
spokspok
Νεοφερμένο μέλος
Και οι δύο είναι στειρωμένες εκτός από τον μικρό που είναι τριών μηνών... Σκέφτομαι μήπως φοβάται ακόμη για τον μικρό αν και ο Σποκ δεν δείχνει να είναι επιθετικός απέναντί του... Θα έλεγα ότι περισσότερο πάει να παίξει και όχι να του κάνει κακό... Ο μικρός δε, ακολουθεί τα χνάρια της μάνας του.. Δεν υστεριάζει τόσο πολύ αλλά ακόυς τα γνωστά χχχχχχ και γκρρρρρ....
Υπομονή μάλλον πρέπει να κάνω.. αν και φοβάμαι ότι ποτέ δεν θα είναι αγαπημένα όπως θα ήθελα..
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Υπομονή όπως λες και θα γίνει και αυτό.. Απλά θα πάρει καιρό..
spokspok
Νεοφερμένο μέλος
Η Φιλιώ με το που πάει να την πλησιάσει ο Σποκ ή με το πουτον βλέπει να μπαίνει στο δωμάτιο όπου είναι και αυτή βάζει κάτι νιαουριτά…άλλο να σας το λέω και άλλο να τα ακούτε.. Φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό θα μουκάνουν και παρατήρηση οι δίπλα… Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τον φοβάται τόσοπολύ… Ουφφφφ… Θα με πιάσει απελπισία…
Υπάρχει κανείς που να έχει παρόμοια εμπειρία, να κάνουν πολύκαιρό τα γατιά του να συνηθίσουν το ένα το άλλο;
Και αν ναι στο τέλος τα βρήκανε ή εξακολουθούν να σηκώνουντο σπίτι στο πόδι;

Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
Μήπως η Φιλιώ νιώθει ότι ο Σποκ είναι απειλή προς τον Σισέ?(έτσι δεν τον λένε τον μικρούλη αν θυμάμαι καλα?)
Εχεις δοκιμάσειι να αφησεις το μικρο με το Σποκ,να τα βρουν να αγαπηθουν και μετά να πάρει σειρά η Φιλιώ αφου δει οτι το μωρο της δεν κινδυνευει?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool