εχεις δικιο... αλλά τι να κάνω που δεν είναι
πάντως δεν θέλω να τα βασανίσω, γιἀυτό και ρωτάω, η μια θα είναι τρομαγμένη-θυμωμένη και ο άλλος σοκαρισμένος με την αλλαγή περιβάλλοντος... τι τραβάνε κι αυτά...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χμμ κ εμένα μου φαίνεται από αυτά που λες πως θα είναι λίγο δύσκολο να τον δεχθεί η γατούλα σου.
Είναι όμως τόσο κρίμα αφού τον θες τον γατούλι και σε θέλει κ αυτός!
Γενικά δε νομίζω να τον χαλάσει να μείνει σπίτι οπότε εμένα δε θα με ανησυχούσε τόσο το αν θα θέλει να χάσει την ελευθερία του αλλά το πώς θα αντιμετωπιστεί από το κορίτσι του σπιτιού είναι θέμα..
Μήπως να ξεκινούσες να βάζεις φαγάκι κ νερό στο μπαλκόνι που έρχεται ο γατούλης να τον βλέπει πιο συχνά,να τον μυρίζει κι όλας μήπως κ τον συνηθίσει κάπως;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ήδη κοιμάται στο μπαλκόνι το πουλάκι μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Margarita32
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σας....
Είμαι καινούργια στην παρέα σας (ζητώ συγνώμη για τυχόν λάθη)και θα ήθελα τη γνώμη σας. Απλά να σας πω ότι λατρεύω τα ζωάκια...γατάκια, σκυλάκια κλπ. Από μικρή στο σπίτι είχαμε σκύλο (ακόμα και όταν "έφυγε" υιοθετήσαμε άλλον, και πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να ταίζω γατάκια, κάτω στην πυλοτή, στο εξοχικό, παντού! Έχουν περάσει από τα χέρια μου δεν ξέρω και εγώ πόσα γατάκια κάθε ηλικίας. Εδώ και 7 χρόνια στο γραφείο που εργάζομαι έχει κήπο και ταίζω δεν ξέρω και εγώ πόσες γάτες, γατάκια, σκύλους...

. Τον Απρίλιο του 2012 υιοθέτησα ένα γατάκι 4 μηνών (περίπου), τον Fidel μου, τώρα είναι 1 έτους και κάτι. Ήταν πολύ τυχερός που με διάλεξε γιατί εκείνος έτρεξε στα πόδια από τα 3 αδελφάκια μου. Όλοι λένε για μένα ότι "ζωντανό που θα πέσει στα χέρια μου, έχει κάνει την τύχη του για να ζει σαν άρχοντας"
. Από χθες στο γραφείο βρήκα ένα γατάκι γλύκα, ξανθό, αγοράκι και δεν μπορώ να βρω τη μανούλα του. Δεν πάει καμία. Σκέφτομαι να τον πάρω σπίτι γιατί που καίγεται η ψυχούλα. Θα τα καταφέρω και με τα δύο σπίτι? Θα το αποδεχθεί το μικρό??Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας!
Αγαπητή Margarita32 καλησπέρα και καλώς όρισες στην παρέα μας!

Μακάρι όλα τα ζωάκια του κόσμου να βρίσκουν ανθρώπους σαν κι εσένα!
Ο Fidel σου είναι μικρούλης ακόμη και πιστεύω θα το δεχθεί το μικράκι! Αλλά πες μας κάποιες πληροφορίες για τον χαρακτήρα του: Αποζητά τη συντροφιά; Είναι φοβικός; Είναι κοινωνικός; Ακόμη, τον έχεις στειρώσει;
simpa
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας,
Έχω έναν γάτο τον Φριτζ, ο οποίος είναι 3,5 χρονών, στειρωμένος και τεράστιος. Το προηγούμενο Σάββατο, πριν 12 μέρες, έφερα την Λου, μία γατούλα 3,5 μηνών, πολύ παιχνιδιάρα και χαδιάρα.
Τις πρώτες 4 ημέρες η Λου έμεινε σε ένα δωμάτιο χωρίς να δει τον άρχοντα του σπιτιού. Επειδή μοιράζομαι το σπίτι με ακόμα δύο συγκατοίκους, την 5η μέρα έγινε η πρώτη τους γνωριμία με μένα παρόν. Μυριστήκανε και ξαναμπήκε στο δωμάτιο. Το ίδιο και την 6η ημέρα. Από εκεί και πέρα μοιράζονται τους ίδιους χώρους, εκτός από τις ώρες που λείπω από το σπίτι, όπου κλείνω την μικρή στο δωμάτιό μου.
Τις πρώτες μέρες κοινής συμβίωσης ο Φριτζ, απομάκρυνε την Λου από το νυχοδρόμιο και το φαγητό του, κάτι που στην συνέχεια άλλαξε, αφού τρώνε και μαζί. Παρόλα αυτά, ο Φριτζ την παρακολουθεί διαρκώς - εκτός κι αν τρώει ή κοιμάται στην πολυθρόνα - και την πλησιάζει από κοντά, μυρίζοντας ενίοτε την ουρά της ή ακόμα και γλύφωντάς τη και στην συνέχεια προσπαθεί να την βάλει από κάτω του και αν τα καταφέρει την δαγκώνει και την χτυπάει με τα πίσω πόδια και ακολουθούν οι τσιρίδες της μικρής. Δεν έχω παρατηρήσει τραυματισμούς αν και φροντίζω να τους χωρίζω όταν τα πράγματα δείχνουν να ξεφεύγουν. Έχουν κοιμηθεί και μαζί αλλά αυτό συνέβη στα πόδια μου.
Σήμερα 12η ημέρα, το σκηνικό παραμένει ίδιο, εκτός του ότι η Λου φαίνεται πιο φοβισμένη απέναντι στον Φριτζ, αν και τον πειράζει όταν της δοθεί αφορμή για παιχνίδι. Ανησυχώ.
Jesika
Νεοφερμένο μέλος
Θελω βοήθεια εχω μια γατούλα ειναι 2 χρόνων την μάζεψα απο το δρόμο σε άσχημη κατάσταση τωρα ειμαι μια χοντρή κυρία πολυ χαδιαρα ποτέ δεν αγρίεψε όλο χάδια και κακό.πριν τρεις μέρες. Μαζέψαμε μια γατούλα και αυτη θύληκες στειρωμενη απο το δρόμο γιατι ήταν άρρωστη την πήγαμε στο γιατρο και μετα δεν θέλαμε να την αφήσουμε πάλι στο δρόμο την φέραμε σπίτι και την βάλαμε στο ίδιο χώρο με την άλλη αλλα μέσα σε ένα μεγάλο κλουβί για να βλέπει η μια την άλλη αλλα να μην μπορούν να ματώσουν απο εκείνη την ώρα η δικιά μου εχει αγριεψει ακόμα και με μένα την παρακολουθεί συνέχεια με το μαλλί όρθιο ειναι μέσα αστα νεύρα και σε μένα μου κανειχχχχ και ορμαει στο κλουβί στην άλλη η άλλη δεν τις δίνει και πολυ σημασία μονο οταν νευριασμένος πολυ κανει και εκείνη χχχχχ .δεν ξέρω τι να κάνω λέτε να μη την μάθει .και που να βρω σπιτάκι ;;
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Πρεπει να τους δωσεις χρονο να γνωρισουν και να μαθουν η μια την αλλη. Το οτι εχεις την μια σε κλουβακι ειναι καλο γιατι μαθαινουν την μυρωδια η μια της αλλης χωρις να υπαρχει κινδυνος να επιτεθει καποια.
Συνεχισε ετσι για την ωρα και σε μερικες μερες αστες να ερθουν και σε επαφη, παντα με την παρουσια σου και σιγα-σιγα θα συνηθισουν να ειναι στο ιδιο σπιτι. Μπορει να γινουν και κολλητες, που ξερεις;
ntina_l
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας νομιζω χρειαζομαι βοηθεια!Η Λούση 7 χρονη σιαμ κ η γκρι 4μηνων κεραμυδογατα προσπαθουν να συμβιώσουν σπιτι μου!Στην αρχη εννοειτε οτι εγινε χαμος,ακολουθησε αδιαφορία κ τωρα η Λουση εχει πραγματικα λυσαξει κ της ορμαει οπου την πετυχει!!εχει περασει κιολας ενας μηνας χωρις κανενα αποτελεσμα.καμια ιδεα???
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα.

Περίεργο που μετά την αδιαφορία,''λυσσάει '' τωρα.Μήπως κάτι άλλαξε;Όταν λες,''λυσσάει'' τι ακριβώς εννοείς;Είναι επιθετική συμπεριφορά ή απλά την ''παίζει'';
ntina_l
Νεοφερμένο μέλος
Με το που τη δει παραμονεύει για 5 δευτερόλεπτα κ της ορμάει με νυχές...πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω..

Guest User 78728
Επισκέπτης
Λοιπόν,σκέφτομαι να υιοθετήσω γατάκι από φιλοζωικό σωματείο.΄Εχουμε ήδη μία πανέμορφη γατούλα,θηλυκιά,2 χρονών.Η γάτα μας,δεν έχει συνυπάρξει με άλλα ζωάκια ποτέ και ούτε έχει υπάρξει αδέσποτη στο δρόμο καθώς την είχαμε βρει νεογέννητη και παρατημένη από τη μαμά της κάτω από σκάλα σε ακάλυπτο.Δεν είναι ιδιαίτερα χαδιάρα και είναι γκρινιάρα,δηλαδή σπάνια να κάτσει ήρεμη όταν τη πάρεις αγκαλιά.Αμέσως παραπονιέται.

Αναρωτιέμαι λοιπόν:
θα μπορούσε να δεχτεί ένα άλλο γατάκι στο σπίτι ή θα είναι επιθετική απέναντί του?Φαντάζομαι,το γεγονός ότι δεν έχει ξαναδει γατάκι θα παίξει το ρόλο του.
Επίσης,παίζει ρόλο το φύλο?Δηλαδή,αν υιοθετήσω θηλυκό γατάκι θα είναι περισσότερο ζηλιάρα ή επιθετική σε σχέση με ένα αρσενικό?(Είναι στειρωμένη,εννοείται).
Η ηλικία παίζει ρόλο?Να προτιμήσω γατάκι κοντά στην ηλικία της?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Νομίζω το καλύτερο θα ήταν όχι κοντά στην ηλικία της, και όχι θηλυκό για να μειώσεις την πιθανότητα ανταγωνισμού μεταξύ τους.
Ένα μωράκι γατούλη ίσως..

Τώρα για το αν θα μπορέσουν να συνυπάρξουν αρμονικά μεταξύ τους, ή τουλάχιστον να ανέχονται το ένα το άλλο, αυτό θα το διαπιστώσεις μόνο όταν τα φέρεις σε επαφή η οποία συνιστάται να γίνεται σταδιακά.
Πάντως είναι καλό να έχεις δυο γατάκια αν έχεις αυτή τη δυνατότητα, θα κάνουν παρέα και θα παίζουν μαζί όταν εσύ θα λείπεις από το σπίτι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest User 78728
Επισκέπτης
Ευχαριστώ πολύ!Το θέμα είναι,όντως θα παίζουν ή θα ''σκοτωθούν'' μεταξύ τους??Νομίζω το καλύτερο θα ήταν όχι κοντά στην ηλικία της, και όχι θηλυκό για να μειώσεις την πιθανότητα ανταγωνισμού μεταξύ τους.
Ένα μωράκι γατούλη ίσως..
Τώρα για το αν θα μπορέσουν να συνυπάρξουν αρμονικά μεταξύ τους, ή τουλάχιστον να ανέχονται το ένα το άλλο, αυτό θα το διαπιστώσεις μόνο όταν τα φέρεις σε επαφή η οποία συνιστάται να γίνεται σταδιακά.
Πάντως είναι καλό να έχεις δυο γατάκια αν έχεις αυτή τη δυνατότητα, θα κάνουν παρέα και θα παίζουν μαζί όταν εσύ θα λείπεις από το σπίτι![]()

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Αυτό το είδες ?
https://www.mypetz.gr/threads/Νέο-γατί-στο-σπίτι-Θα-μπορέσουν-να-συνυπάρξουν.219953/
Guest User 78728
Επισκέπτης
Δε το είχα δει!Ευχαριστώ πάρα πολύ!Θα μου λύσει όλες τις απορίες αυτό το τόπικ!

Γεια σας!Θα ήθελα κάποιον να με συμβουλέψει.
Λοιπόν,σκέφτομαι να υιοθετήσω γατάκι από φιλοζωικό σωματείο.΄Εχουμε ήδη μία πανέμορφη γατούλα,θηλυκιά,2 χρονών.Η γάτα μας,δεν έχει συνυπάρξει με άλλα ζωάκια ποτέ και ούτε έχει υπάρξει αδέσποτη στο δρόμο καθώς την είχαμε βρει νεογέννητη και παρατημένη από τη μαμά της κάτω από σκάλα σε ακάλυπτο.Δεν είναι ιδιαίτερα χαδιάρα και είναι γκρινιάρα,δηλαδή σπάνια να κάτσει ήρεμη όταν τη πάρεις αγκαλιά.Αμέσως παραπονιέται.
Αναρωτιέμαι λοιπόν:
θα μπορούσε να δεχτεί ένα άλλο γατάκι στο σπίτι ή θα είναι επιθετική απέναντί του?Φαντάζομαι,το γεγονός ότι δεν έχει ξαναδει γατάκι θα παίξει το ρόλο του.
Επίσης,παίζει ρόλο το φύλο?Δηλαδή,αν υιοθετήσω θηλυκό γατάκι θα είναι περισσότερο ζηλιάρα ή επιθετική σε σχέση με ένα αρσενικό?(Είναι στειρωμένη,εννοείται).
Η ηλικία παίζει ρόλο?Να προτιμήσω γατάκι κοντά στην ηλικία της?
Καλησπέρα! Εγώ όταν έψαχνα το δεύτερο γατάκι μου, μου είχαν πει τότε από μια φιλοζωική, πως είναι προτιμότερο να είναι περίπου της ίδιας ηλικίας, για να μπορεί το δεύτερο να υπερασπιστεί τον εαυτό του, κάτι που ένα μωρό γατάκι δεν μπορεί. Επίσης Με είχαν συμβουλέψει να πάρω θηλυκό, γιατί συνήθως τα αρσενικά είναι πιο ζωηρά και απαιτητικά στο παιχνίδι και σπάνε τα νεύρα των θηλυκών. Τελικά, ενώ είχα θηλυκό 6 μηνών, πήρα αρσενικό 5 μηνών. Τα βρήκαν μετά από μια βδομάδα εντελώς! Οκ, υπήρχαν κχχχ και καυγάδες και γρυλίσματα στην αρχή. Αλλά τα βρήκαν τελικά. Βέβαια ήταν και μικρά. Εσένα η μικρή σου δείχνει να έχει διάθεση για παρέα; Η δική μου ήθελε, φαινόταν. Όπως και να έχει, με υπομονή πιστεύω μπορείς να τα καταφέρεις! Δεν έχεις κάτι να χάσεις, φιλοξένησε κάποιο που σου κάνει κλικ και βλέπεις στην πορεία πώς προχωράει!

Guest User 78728
Επισκέπτης
Α σωστό αυτό με την ηλικία.Πρέπει να είναι στην ίδια!Πολύ σωστό.Δε το είχα σκεφτεί.Πιστεύω πως ναι,θέλει μια παρεΐτσα.Αλλά δεν είναι και το πιο ήσυχο γατάκι του κόσμου.Σίγουρα θα έχουμε στην αρχή και τα κχχ μας και τα όλα μας.Αφού δε θέλει πολύ παιχνίδι,ούτε χάδια,ούτε αγκαλιές.Το πρωί μόνο έρχεται και τριγυρνάει ανάμεσα στα πόδια μου πριν φύγω για σχολή και το βράδυ θα ανέβει στο κρεβάτι μου για να ξαπλώσει λίγο.Δε την αφήνω να κοιμηθεί σε 'μένα γιατί έχω και ένα κουνελάκι στο δωμάτιό μου και φοβάμαι μη του κάνει τίποτα το βράδυ και δε πάρω χαμπάρι.
Καλή ιδέα αυτό με τη φιλοξενία.Να κρατήσω ένα γατάκι για λίγο και αν δε τα πάνε καλά μπορώ να το δώσω πίσω.Αν και ελπίζω να μη χρειαστεί κάτι τέτοιο.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Θεωρώ ότι ένα σωματείο πρέπει να είναι πολύ απελπισμένο από άποψη χώρου/χρημάτων για να δεχτεί να γίνει δοκιμαστική φιλοξενία. Πιστεύω σίγουρα θα συνυπολογίσουν το στρες της αλλαγής για το γατάκι αλλά και τη διαδικασία της φιλοξενίας (επικοινωνία με σας, τηλέφωνα, γνωριμίες, χαρτιά, μεταφορά του γάτου κλπ), και όλα αυτά για μια περίπτωση η οποία δεν είναι σίγουρη, και δε θα ασχοληθούν.
Θα πρότεινα να το σκεφτείτε πολύ καλά και αν το αποφασίσετε τότε να είστε προετοιμασμένοι για τη διαδικασία που απαιτείται για να τα συστήσετε. Όσο ξύλο και να πέσει στην αρχή μεταξύ τους, μετά στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων τα πάνε πολύ καλά οι γατούλες αν η γνωριμία τους γίνει ήρεμα και σταδιακά.
Bellina
Νεοφερμένο μέλος
Μόλις βγήκαν από το κλουβί όμως, το αστέρι μου έτρεξε και κρύφτηκε κάτω από τα σεντόνια
Αυτό μάλιστα το έκανε και άλλη φορά που κάτι την τρόμαξε. Μπήκε κάτω από τα σεντόνια και παρίστανε ότι δεν υπάρχει! Την πείραζα πάνω από τα σεντόνια και αυτή ούτε ήχο ούτε κίνηση.... Τι να θεωρήσω; Οτι είναι αιλουροειδές, συγγενής της τίγρης ή το αστέρι μου προέκυψε απο στρουθοκάμηλο
;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool