Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katerinapat
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Σχετικά με τη συγκατοίκηση , δες κι εδώ:

.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μπορεί να τη "σνομπάρει" επειδή... είναι μικρή ακόμα
Και για να σοβαρευτώ τώρα, πιστεύω οτι είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα, ακόμα βρίσκονται στο στάδιο της εξοικείωσης.
Ωστόσο η κατάσταση δείχνει να πηγαίνει ομαλά, πόσο μάλιστα που δεν είχατε τους συνήθεις διαπληκτισμούς.
Ο χρόνος θα δείξει, μα σίγουρα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης

Τα έχω και τα 2 ελεύθερα μόνο το βραδυ τα χωριζω. Η Prada (η μικρή) δεν τον αφήνει σε ησυχία τον Dolce (τον μεγαλο). Ο Dolce την παρατηρει απλά, την κυνηγάει όταν τον προκαλεί, χωρίς όμως να κανει κχχχχ, αλλά ώρες ώρες τον εκνευρίζει γιατί θέλει να κοιμηθεί και δεν τον αφήνει. Η μόνη του αντιδραση ειναι να αλλάζει μέρος αλλά η Prada τον ακολουθεί συνέχεια. Πολλές φορες την κλεινω στο γραφείο για να κοιμηθει και να ηρεμήσει ο μεγάλος.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλά κάνεις, μην νοιώθεις ενοχές γι' αυτό. Το έκανα κι εγώ όταν ο μικρός μου ήταν πράγματι μικρός και ενοχλούσε συνέχεια τα μεγαλύτερα.Γεια σας!!!
Τα έχω και τα 2 ελεύθερα μόνο το βραδυ τα χωριζω. Η Prada (η μικρή) δεν τον αφήνει σε ησυχία τον Dolce (τον μεγαλο). Ο Dolce την παρατηρει απλά, την κυνηγάει όταν τον προκαλεί, χωρίς όμως να κανει κχχχχ, αλλά ώρες ώρες τον εκνευρίζει γιατί θέλει να κοιμηθεί και δεν τον αφήνει. Η μόνη του αντιδραση ειναι να αλλάζει μέρος αλλά η Prada τον ακολουθεί συνέχεια. Πολλές φορες την κλεινω στο γραφείο για να κοιμηθει και να ηρεμήσει ο μεγάλος.
Σιγά σιγά θα μεγαλώσει και θα γίνει πιο ήσυχο και δεν θα ενοχλεί το μεγαλύτερο.

Εχω πρόβλημα, ενώ τα πράγματα κυλουσαν ήρεμα δηλαδή το παιχνίδι τους ήταν στα πλαισια κυνηγητου αντε και καμοία σφαλιαρίτσα, τώρα που μεγαλωσε η μικρή πάει του ορμαει ο μεγάλος την γυρίζει μπρούμυτα πάει από πάνω της και σαν να τη δαγκώνει στο λαιμό και στην κοιλιά. Αυτό γινεται συνέχεια. Δεν ξέρω αν είναι παιχνίδι ή πρέπει να φοβηθώ. Τους χωρίζω όταν η μικρή νιαουρίσει. Αλλά παρόλο που τους χωρίζω η μικρή πηγαίνει ξανα πάνω στο μεγάλο. Τι να κανω?
chocolilly
Νεοφερμένο μέλος
https://www.youtube.com/watch?v=8FO29cIu28g
chocolilly
Νεοφερμένο μέλος
kalisi&aria
Νεοφερμένο μέλος
καλησπερα..!! εχω μια γλυκα την καλιση μου κ πριν λιγες μερες αποφασισα να της φερω για παρεα μια ακομη γατουλα .. κ ετσι χθες ηρθε στο σπιτι η αρια..!! η κατασταση ομως ειναι τεταμενη..στην αρχη ενω η καλιση ηταν αυτη που ορμουσε (αφου ηταν η πρωτη κυρια του σπιτιου) μετα αρχισε η αρια να γινετε αρκετα επιθετικη.. σκεφτηκα λοιπον να τις κρατησω λιγο χωριστα για τις πρωτες μερες και σιγα σιγα να τις φερω κοντα.ομωσ οταν εβαλα την καινουργια γατουλα στο ενα δωματιο κ την παλια στο αλλο η καινουργια συνεχεια εκλαιγε εξω απο την πορτα.. μολις ομως ανοιγα παλι πανικος.. εγω θα πρεπει να μεινω το βραδυ στο ιδιο δωματιο με την παλια για να μην νιωσει απορριψη η με την καινουργια για να μην νιωσει ανασφαλεια??? κ μετα απο ποσο διαστημα μπορω να τις αφηνω μαζι χωρις να ειμαι κ εγω μαζι τους,,??δυο μερες τωρα ειμαι στην τσιτα γιατι φοβαμαι μηπως πληγωθει καμια απο τις δυο..!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Καλή σου μέρα και καλωσήρθατε με την kalisi & aria στην παρέα μας!
Όπως θα σου πουν και τα άλλα μέλη μας, η πρώτη προσέγγιση σχεδόν πάντα φέρνει εκνευρισμό και στρεσσάρισμα και στην παλιά και στη νεοφερμένη γάτα και είναι λογικό και αναμενόμενο να υπάρξουν εντάσεις. Το να εμφανίσεις άξαφνα τη μια στην άλλη δεν ενδείκνυται γιατί..βγαίνουν νύχια!
Το να απομονώσεις τα δυο γατιά είναι το σωστότερο, αλλά θέλει υπομονή, να αφήσεις να οσμίζονται πίσω από κλειστή πόρτα η μια την άλλη και να αφήσεις χρονικό διάστημα λίγων ημερών πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα, όπου θα ανοίξεις λίγο (ή/και για λίγο) την πόρτα για να βλέπονται, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα επαφής. Λίγο αργότερα, και ανάλογα τις αντιδράσεις, θα επιχειρήσεις την πρώτη επαφή: χαιδεύοντας τη νεοφερμένη, δείχνοντας στην kalisi οτι η aria είναι "φίλη" και φέρνοντας το χέρι σου κοντά στη μυτούλα της πρώτης να οσμιστεί την καινούργια της αδερφούλα.
Άφησέ τις να πλησιάσουν και μη παραξενευτείς άμα ακούσεις και κανα κχχχχ! ή άμα κάποια από τις δυο δείχει να ετοιμάζεται να το βάλει στα πόδια (θα έχεις φροντίσει βέβαια να υπάρχουν εκεί κοντά εύκολες "κρυψώνες" όπου μπορεί η νέα γάτα να καταφύγει σε περίπτωση που νιώσει την ανάγκη γι'αυτό). Έχε και κάποια παιχνιδάκια για ...αντιπερισπασμό, ένα καλό τρυκ να τραβήξεις την προσοχή και στις δυο, ώστε να μετριαστούν οι αντιδράσεις της πρώτης .."αναμέτρησης".
Με λίγα λόγια 1:δώσ'τους κάποιο χρόνο ο οποίος δεν μπορεί να καθοριστεί με ακρίβεια, καθότι εξαρτάται από το χαρακτήρα των δυο γατιών και
2: Η όλη επιχείρηση να γίνει όχι απότομα, αλλά σ τ α δ ι α κ ά.
Εύχομαι καλή αρχή και καλή επιτυχία σε όσο το δυνατό συντομότερο χρονικό διάστημα, χωρίς να ξεχνάς οτι κάθε αρχή και δύσκολη.
Να τις χαίρεσαι και τις δυο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kalisi&aria
Νεοφερμένο μέλος
σημερα τα παμε πολυ καλυτερα.πλεον καθομαστε στον ιδιο χωρο χωρις προβληματα ..μονο οταν πλησιαζονται λιγο εχουμε απο κανενα κχχ και αυτο οχι συνεχεια ..!!! δεν παιζουν ακομη μαζι βεβαια αλλα πιστευω οτι θα γινει κι αυτο σιγα σιγα .. !!! η καινουργια γατουλα αρχισε να ειναι πιο επιθετικη απο την παλια αλλα κ αυτο οχι συνεχεια. γενικα η σημερινη μερα κυλισε αρκετα ηρεμα.. κ οι δυο ειναι σχετικα ησυχες οποτε ελπιζω στο μελλον να ειμαστε ολοι χαρουμενοι..σε ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες σου ειναι πραγματικα πολυ χρησιμες..!!!!

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Αν θελήσεις κάποια στιγμή να ανοίξεις δικό τους θέμα, θα χαρούμε να τις γνωρίσουμε και..."φυσιογνωμικώς" στις "Γάτες μου"

Γιώργος Τ.
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα,
Παρακολουθώ καιρό το φόρουμ όποτε έχω απορίες και σχεδόν πάντα τις λύνω ύστερα όμως από μία βδομάδα πρβληματισμού αποφάσισα να γίνω μέλος και να ζητήσω τη βοήθειά σας.
Από το Σεπτέμβρη και μετά από καθημερινές επισκέψεις της Νάζιας για φαγητό αποφάσισα να την υιοθετήσω. Συμβουλέυτηκα το φόρουμ και σιγά σιγά με εμπιστεύτηκε και άρχισε να μπαίνει στο σπίτι. Την πήγα στο γιατρό την εμβολίασε και από τότε μένει μαζί μου. Είναι πολύ καλή και δέθηκα αμέσως μαζί της, χάδια όλη την ώρα, ύπνος και ξανά χάδια. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δε με έχει αφήσει να την πάρω αγκαλιά ή να της χαίδέψω τη κοιλιά. Αλλά πάντα με αφήνει γενικώς να την χαϊδέψω. Επειδή είναι αδέσποτη και σχετικά μεγάλη (3 χρονών) την άφηνα πάντα να βγαίνει έξω να κάνει τις βόλτες της όπως είχε μάθει. Πάντα γυρνούσε στο σπίτι όταν τη φώναζα για ύπνο χωρίς κανένα πρόβλημα με μόνη εξαίρεση δυο τρεις μέρες τον Ιανουάριο που την γυροφέρνανε κάποιοι γατούληδες. Τώρα κατά πάσα πιθανότητα είναι έγκυος βέβαια αλλά δε με πειράζει αυτό γιατί το πρόβλημά μου ξεκινάει παρακάτω.
Πριν μία εβδομάδα, βρήκα ένα γατάκι (θυληκό 4 μηνών) σε κακή κατάσταση και αποφάσισα να το πάρω σπίτι μου. Ξανακοίταξα το φόρουμ για να πάρω συμβουλές. Αλλά από λάθος μου ήρθαν αντιμέτωπες από τη πρώτη μέρα.
Η Νάζια ζηλεύει πολύ και το δείχνει με το παραμικρό σε μένα. Τα βράδια δε θέλει με τίποτα να μένει μέσα. κι όταν την κλείνω μέσα πάει και στέκεται μπροστά στη πόρτα και την κοιτάει (λες και θα ανοίξει μόνη της)... την λυπάμαι πάντα όμως γιατί νιώθω ότι στενοχωριέται που υπάρχει κι άλλο γατάκι στο σπίτι και δε θέλω να τη στενοχωρώ περισσότερο. Οπότε ενδίδω και τις ανοίγω. Αλλά όταν είναι ώρα να κοιμηθούμε πλέον δε γυρνάει με τίποτα. όση ώρα και να την φωνάζω. Έρχεται από μόνη της το άλλο πρωί για να φάει μόνο και φεύγει πάλι. Όσες φορές έχουν συναντηθεί με τη μικρή (αναπόφευκτο αυτό γιατί το σπίτι είναι μικρό) απλώς κάθεται η μία απέναντι από την άλλη και κοιτάζονται ή απλώς φροντίζουν να μην βλέπει η μία την άλλη. Η μεγάλη της γριλίζει της μικρής μερικές φορές. Η μικρή φοβάται κι έρχεται στην αγκαλιά μου. Και τότε είναι που η μεγάλη θυμώνει κι άλλο. με έχει γρατζουνίσει ήδη τρεις φορές από τα νεύρα της.
Βέβαια όταν η μικρή είναι κρυμμένη κάτω από κάποια κουβέρτα και δεν την βλέπει όλα είναι σχετικά καλά.
Στενοχωριέμαι πολύ που η μεγάλη μένει έξω τα βράδια στο κρύο και δεν έρχεται να κοιμηθεί. και δε ξέρω τι να κάνω. Να την κρατήσω με το ζόρι μέσα; και πως μπορώ να διορθώσω το αρχικό μου λάθος που ήρθαν αντιμέτωπες από τη πρώτη μέρα;
Οποιαδήποτε συμβουλή μπορείτε να μου δώσετε θα μου είναι πολύ χρήσιμη. Σας ευχαριστώ πολύ.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Φοβάμαι πως η ενόχλησή της για το νέο γατάκι δεν είναι ο μοναδικός λόγος που θέλει να μένει έξω τα βράδυα.
Η γατούλα σου ζευγαρώνει, γι' αυτό η καλύτερη λύση για να μένει μέσα περισσότερο και να μην κινδυνεύει από διάφορα πράγματα, θα ήταν να την στειρώσεις.
Δεν έχει καμμιά σημασία αν έχει μείνει ήδη έγκυος, αν και δεν το πιστεύω γιατί εξακολουθεί να θέλει να μένει έξω όσο περισσότερο γίνεται. Πίστεψέ με, θα ησυχάσεις κι εσύ και η γατούλα από πολλά.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Η μικρή και είναι σε φάση αναπαραγωγής και ζηλεύει και προσπαθεί να σου τραβήξει και την προσοχή!!

Καλό είναι να την έχεις μέσα στο σπίτι αποκλειστικά και μόλις ηρεμήσει να την πας για στείρωση.
Οσο για το άλλο γατάκι έχε το σε ένα αλλο δωμάτιο ξεχωριστά μέχρι να ηρεμήσουν κάπως τα πράγματα, ωστε κάποια στιγμή να έρθουν σε επαφή.

Γιώργος Τ.
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool