Να αποκαθηλωθούν οι εικόνες;

Να αποκαθηλωθούν οι εικόνες;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 15)
  • Ναι,ως έκφραση σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ψήφοι: 9 60,0%
  • Όχι,ενισχύουν την πίστη μου.

Ψήφοι: 1 6,7%
  • Όχι,δεν ενοχλούν και κανέναν,ας υπάρχουν.

Ψήφοι: 2 13,3%
  • Δε με αφορά το ζήτημα.

Ψήφοι: 3 20,0%

• Total voters
    15
Η γνώμη μου είναι -και το έχω ξαναπει- ότι η θρησκεία είναι το καλύτερο μαρκετινγκ που έχει υπάρξει ποτέ.

Εγώ θεωρώ την χριστιανική θρησκεία το μεγαλύτερο και απόλυτο κατεστημένο του λεγόμενου "Δυτικού κόσμου".:hmm:
Αν δείτε λίγο και την ιστορία θα διαπιστώσετε ότι πραγματικά δεινοπάθησαν όσοι "τρελλοί", τόλμησαν στο παρελθόν να τα βάλουν μαζί του.:(

Και για να μην παρεξηγηθώ αναφέρομαι μόνο στην χριστιανική θρησκεία γιατί αυτήν την γνωρίζω καλά, την ζω καθημερινά γύρω μου, την έχω διδαχτεί και γνωρίζω καλά την ιστορία της "χριστιανικής ανθρωπότητας".:hmm:
Δεν υποστηρίζω σε καμιά περίπτωση κάποιες άλλες θρησκείες ή αιρέσεις, απλά δεν εκφέρω γνώμη για αυτές γιατί απλά δεν τις γνωρίζω.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ειρωνευομαι και δεν χλευάζω κανεναν που επιλέγει να πιστευει φανατικά. Ειναι έξω απο εμένα, πολύ εξω για την ακρίβεια, αλλα είναι επιλογή του καθενός. Επειδή όμως έχω γνωρίσει ανθρώπους που ήταν έως και επιθετικοί με όσους είχαν διαφορετική αποψη, έχω καταλήξει στο ότι αυτή την στενομυαλιά την δημιουργεί η εκκλησία και κατ'επέκταση αυτο που όλοι αυτοι θεωρουν πίστη.
Η θρησκεια υπήρξε πάντα, από τότε που φτιάχτηκε, ο καλύτερος τρόπος για να κατευνασουν και να καθοδηγήσουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις τους λαούς και κοινώς τις μάζες.
Η γνώμη μου είναι -και το έχω ξαναπει- ότι η θρησκεία είναι το καλύτερο μαρκετινγκ που έχει υπάρξει ποτέ. Δημιουργεί συνειδήσεις, εγκλωβίζει μυαλά και τελικά σκοτώνει κόσμο στον βωμό του χρήματος που φυσικά απολαμβάνουν καποιοι που δεν πιστευουν όχι μόνο σε ενα Θεο πατερα παντοκράτορα αλλά ουτε στο γάλα που τους έδωσε η μάνα τους.
Το να πληρώσω για να μου δωσει την ευχή της μια εκκλησια -που μην σας πω τι την έχω- και να ενωθω με τον άνθρωπο που αγαπάω, να πληρώσω για να δώσει την ευλογία της στο παιδί μου, που αναγκαστικά το βαφτίζω χριστιανό -χωρις αυτο να ξερει τι ειναι ο χριστιανισμος- και τελικά πληρωνω για να θαψουν κιόλας, με εξαγριώνει πλέον.
νομιζω οτι κολλαμε σε ανουσια πραγματα...μην μπερδευομαστε με το τι κανουν οι παπαδες ,οι υπολοιποι που θελουν να λεγονται χριστιανοι κτλ....και εμενα μια κυρια της...εκκλησιας οταν γυρισα και της ειπα κατι για ενα παπα που βιαζε παιδακια....αυτη τη γυρισε και μου ειπε??ο παπας λεει εχει το ακαταλογιστο!!:hmm::hmm::confused::mad::mad:
δεν μπηκα καν στον κοπο να της μιλησω παραπνω...
μην μπερδευομαστε με καταστασεις...αλλο ο θεος...αλλο η θρησκεια και αλλο τα μεσα που τον εκπροσωπουν εδω...ελπιζω να γινομαι κατανοητη...
δικη μου αποψη ειναι οτι ο θεος ειναι αγαπη...
και οποιοσ πραττει συμφωνα με την αγαπη ως οδηγο του...ακομα και αν δεν πιστευει πουθενα η πιστευει καπου αλλου...εχει θεο μεσα του!

μην μπενουμε ομως στο τριπακι καλων η κακων παπδων ,καλων η κακων ανθρωπων...χανουμε την ουσια...την ιδεα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατερινα με το ιδιο σκεπτικο δε θα επρεπε να ψηφιζουμε για να εκφραστουμε πολιτικα,αλλα αν π.χ. ημασταν σοσιαλιστες να μας εδιναν μια κλωτσια και να μας εστελναν σε αλλη χωρα οταν ειχαμε συντηρητικη κυβερνηση και τουμπαλιν.Το οτι καποιος ειναι Ελληνας δεν ειναι ταυτοσημο με το οτι ειναι χριστιανος ορθοδοξος.Και με την ιδια λογικη θα μπορουσαν να σου πουν οι δωδεκαθεϊστες οτι η θρησκεια στην οποια πιστευε για τους περισσοτερους αιωνες ο πληθυσμος της χωρας μας ηταν η δικη τους,οποτε αν θες να εισαι χριστιανη ορθοδοξη να πας στη Ρωσια!Τετοια θα λεμε τωρα;
χμ....κολλησατε σε κατι πολυ απλο και το πηρατε και λαθος....το ειπα επανω στο σημειο που λεει μια κοπελια οτι επειδη υπαρχουν και αλλες θρησκειες εδω..να φυγουν οι εικονες...με την ιδια λογικη επειδη δεν το δεχομαι ως επιχειρημα αυτο..λεω και εγω...ε ας μην τις κοιτανε η να φυγουν...
ελπιζω να εγινε κατανοητο τωρα...
εξ'αλλου ανεφερα οτι και εγω ενω ειμαι χ.ο δεν βρισκω καποια χρησιμοτητα στις εικονες που ειναι στα σχολεια και γενικα απο εδω και απο εκει...

χμ....κολλησατε σε κατι πολυ απλο και το πηρατε και λαθος....το ειπα επανω στο σημειο που λεει μια κοπελια οτι επειδη υπαρχουν και αλλες θρησκειες εδω..να φυγουν οι εικονες...με την ιδια λογικη επειδη δεν το δεχομαι ως επιχειρημα αυτο..λεω και εγω...ε ας μην τις κοιτανε η να φυγουν...
ελπιζω να εγινε κατανοητο τωρα...
εξ'αλλου ανεφερα οτι και εγω ενω ειμαι χ.ο δεν βρισκω καποια χρισιμοτητα στις εικονες που ειναι στα σχολεια και γενικα απο εδω και απο εκει...
Κι εγω το ανεφερα ως επιχειρημα αυτο,και θεωρω οτι αποτελει στοιχειωδη σεβασμο να μην επιβαλλεις εστω και με αυτο τον τροπο τα πιστευω σου σε ανθρωπους που δεν τα ενστερνιζονται.Με τον ιδιο τροπο,ενας μουσουλμανος που εχει ελληνικη υπηκοοτητα θα μπορουσε να βαλει διπλα στην εικονα του Χριστου μια του Μωαμεθ και να σου πει "αμα δε σ'αρεσει μην την κοιτας",το βρισκεις σωστο;

μα μια εικονα..που δεν σε αντιπροσωππευει....δεν γινεται να σου επιβαλει τπτ...
αλλα τπτ!δεν την πιστευεις...την προσπερνας..δεν την κοιτας...δεν σου λεει κατι...
δλδ τοσο απιστευτο ειναι αυτο που λεω?
οκ ας τισ βγαλουμε ολες να ειμαστε χαρουμενοι...εξ'αλου δεν αντιλεγω σε αυτο...το ειπα απο την αρχη την ιδια αποψη εχω σε αυτο το κομματι...

παντως και εμενα δεν με αντιπροσωπευει η πετρουλα κωστιδου και η ελενη μενεγακη που εκφερουν και αποψη....και αλλαζω καναλι!!!
σκεψου μιλανε κιολας!!!χαχαχαχαχα(λεμε τωρα)

Με τον ιδιο τροπο,ενας μουσουλμανος που εχει ελληνικη υπηκοοτητα θα μπορουσε να βαλει διπλα στην εικονα του Χριστου μια του Μωαμεθ και να σου πει "αμα δε σ'αρεσει μην την κοιτας",το βρισκεις σωστο;

Βρε, δεν απεικονίζεται ο Μωάμεθ στο Ισλάμ, τουλάχιστον όχι σ' όλα τα δόγματα!:P (αυτό ήταν καραάσχετο, εννοείται ότι συμφωνώ μ' αυτό που λες)

Βρε, δεν απεικονίζεται ο Μωάμεθ στο Ισλάμ, τουλάχιστον όχι σ' όλα τα δόγματα!:P (αυτό ήταν καραάσχετο, εννοείται ότι συμφωνώ μ' αυτό που λες)
Ηταν γατοφιλος ομως,οποτε στο δογμα που θα φτιαξω αυτον θα λατρευουμε.:P:P:P

αλλα τπτ!δεν την πιστευεις...την προσπερνας..δεν την κοιτας...δεν σου λεει κατι...
οκ ας τισ βγαλουμε ολες να ειμαστε χαρουμενοι...εξ'αλου δεν αντιλεγω σε αυτο...το ειπα απο την αρχη την ιδια αποψη εχω σε αυτο το κομματι...

παντως και εμενα δεν με αντιπροσωπευει η πετρουλα κωστιδου και η ελενη μενεγακη που εκφερουν και αποψη....και αλλαζω καναλι!!!
σκεψου μιλανε κιολας!!!χαχαχαχαχα(λεμε τωρα)
Δεν εχουν ολοι την ιδια αποψη ομως Κατερινα...αλλιως δε θα μας ενοχλουσε τοσο να ειχαμε περισσοτερα τζαμια,ή να μην αναγραφεται το θρησκευμα στην ταυτοτητα,ή να καταργηθουν τα Θρησκευτικα απο τα σχολεια...

Ο Carl Rogers είχε πει πως ο άνθρωπος δεν είναι ούτε φύσει κακός, ούτε και tabula rasa, αλλά ότι η θρησκεία είναι εκείνη που δίνει την εικόνα του ανθρώπου ως εκ γενετής αμαρτωλού. Και δεν είναι τυχαίο που ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους των ανθρωπιστικών θεωριών της ψυχανάλυσης επέλεξε να ασχοληθεί με το θέμα της θρησκείας στο μεγαλύτερο μέρος του έργου του.
Προσωπικά πιστεύω (πίστις -εως, αρχαιότατο τριτόκλιτο ουσιαστικό, ουδεμία σχέση έχει με τη θρησκεία) πως καμία έκφραση προσωπικής πεποίθησης, είτε αυτό λέγεται θρησκεία, είτε λέγεται ιδεολογικός προσανατολισμός, είτε οτιδήποτε έχει να κάνει με ιδιωτική προτίμηση δεν έχει θέση σε δημόσιο χώρο. Η τοποθέτηση εικόνων στα σχολεία, ο αγιασμός, η σχολική προσευχή, ο θρησκευτικός όρκος πολύ λίγο απέχουν από τον προσηλυτισμό -και λέω ότι απέχουν λίγο και όχι ότι είναι ταυτόσημα επειδή απευθύνονται σε άτομα που, ακούσια μεν και χωρίς κρίση, έχουν ασπαστεί την εν λόγω θρησκεία.
Η θρησκευτική πίστη του καθενός, αν υπάρχει, είναι αυστηρά προσωπική του υπόθεση και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να του υποδεικνύεται ή να του επιβάλλεται παντού το σύμβολο μιας συγκεκριμένης θρησκείας.

Ναι, αλλά όταν υπάρχουν εικόνες παντού είναι σαν να σου πετάει στα μούτρα η πολιτεία ότι "κοίτα να δεις, κουφάλα, εδώ είμαστε ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ κράτος κι αν σ' αρέσει". Είπα και παραπάνω ότι αυτό με τις εικόνες το θεωρώ δευτερεύον, αλλά όταν το ελληνικό κράτος βάζει σύμβολα μιας θρησκείας στα δημόσια κτήρια, ουσιαστικά μας λέει ότι δεν είναι ουδέτερο, δεν είναι αμερόληπτο και δίνει προτεραιότητα στους μεν και όχι στους δε. Αυτό δεν είναι σοβαρό;:/:

Η τοποθέτηση εικόνων στα σχολεία, ο αγιασμός, η σχολική προσευχή, ο θρησκευτικός όρκος πολύ λίγο απέχουν από τον προσηλυτισμό -και λέω ότι απέχουν λίγο και όχι ότι είναι ταυτόσημα επειδή απευθύνονται σε άτομα που, ακούσια μεν και χωρίς κρίση, έχουν ασπαστεί την εν λόγω θρησκεία.

Στην πραγματικότητα, είναι εντελώς ταυτόσημα, απλώς όταν το κάνουν οι άλλοι ονομάζεται προσηλυτισμός. Όταν το κάνουν αυτοί που τα 'χουν καλά με το κράτος ονομάζεται καλλιέργεια θρησκευτικού αισθήματος ή κάπως έτσι. :clapup:

Δεν εχουν ολοι την ιδια αποψη ομως Κατερινα...αλλιως δε θα μας ενοχλουσε τοσο να ειχαμε περισσοτερα τζαμια,ή να μην αναγραφεται το θρησκευμα στην ταυτοτητα,ή να καταργηθουν τα Θρησκευτικα απο τα σχολεια...
χμ..εμ εκει καταηγουμε...οποτε και το θεμα ειναι ακυρο στο να ψαχνουμε να βρουμε αν ειναι σωστο η οχι να υπαρχουν εικονεσ σε σχολεια η αλλους χωρους..προφανως θα υπαρχουν και ανθρωποι που θα υποστηριζουν οτι δεν πρεπει να βγουν οι εικονες...

γενικα τα θεματα θρησκευτικου περιεχομενου ειναι αλυτα....δεν καταληγεις σε ενα συμπερασμα γιατι καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος και προσεγγιζει αλλιως το θεμα...

εμενα προσωπικα δεν με ενοχλουν αυτα τα πραγματα...θρησκευματα ταυτοτητες...
το καλο για εμενα θα ηταν να υπηρχε ελευθερια...ελευθερια για ολους ομως...
γιατι η δικη σου ελευθερια που λεει να βγουν πχ οι εικονες καταπιεζει την ελευθερια του αλλου που θελει να τις βλεπει(μιλαω στο δευτερο προσωπο οχι σε εσενα...μην παρεξηγηθω παλι)
ωραια θα ηταν να υπηρχε η επιλογη....θες να αναγραφεται το θρησκευμα σου?οχι?ναι?καλως
θες να κανεις θρησκευτικα?παλι καλως...δεν θες...αψογα...
τωρα για τις εικονες δεν μπορει να υπαρξει κατι τετοιο...αλλα σου λεω...κατι τετοιο δεν παιζει να σε επιρρεασει εφοσον δεν πιστευεις...

γενικα με εκνευριζουν οι ανθρωποι με κολληματα...και η θρησκεια για πολλουσ ειτε πιστευουν ειτε οχι...ειναι κολλημα...

Να σας θυμίσω τις γραφικότητες με τις υπογραφες, τότε που το θεμα της αναγραφης στις ταυτότητες ήταν στο προσκήνιο;
Που όλες οι γιαγιάδες φώναζαν και σκίζαν τα ιμάτια τους στο όνομα της λύτρωσης.
Γιατι η ψυχή μου θα σωθεί αν στην ταυτότητα γράφει Χ.Ο.

Ναι, αλλά όταν υπάρχουν εικόνες παντού είναι σαν να σου πετάει στα μούτρα η πολιτεία ότι "κοίτα να δεις, κουφάλα, εδώ είμαστε ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ κράτος κι αν σ' αρέσει". Είπα και παραπάνω ότι αυτό με τις εικόνες το θεωρώ δευτερεύον, αλλά όταν το ελληνικό κράτος βάζει σύμβολα μιας θρησκείας στα δημόσια κτήρια, ουσιαστικά μας λέει ότι δεν είναι ουδέτερο, δεν είναι αμερόληπτο και δίνει προτεραιότητα στους μεν και όχι στους δε. Αυτό δεν είναι σοβαρό;:/:
βρε συ....αν δεν ασχολεισαι...και δεν σε αντιπροσωπευει...τι εχει να λεει ενας σταυρος?για εμενα συμβολιζει κατι..για εσενα τπτ...
και δεν υπαρχουν υποθεσεις κατ'εμε...δεν σου λεει κανεις τπτ...μονοι μας κανουμε υποθεσεις για να κανουμε κουβεντα!
γιατι να το τραβαμε δλδ και να πουμε οτι επειδη υπαρχει ενας σταυρος επανω στη πατισερι-χαχαχχα-πρεπει να σημαινει ...ααααααααα ειμαστε χριστιανοι και τετοια???
ναι δεν κολαει πουθενα εκει ενας σταυρος αλλα δεν λεει και κατι!!!

Να σας θυμίσω τις γραφικότητες με τις υπογραφες, τότε που το θεμα της αναγραφης στις ταυτότητες ήταν στο προσκήνιο;
Που όλες οι γιαγιάδες φώναζαν και σκίζαν τα ιμάτια τους στο όνομα της λύτρωσης.
Γιατι η ψυχή μου θα σωθεί αν στην ταυτότητα γράφει Χ.Ο.
να το παλι...βρε αφηστε τις γιαγιαδες ..γιαγιαδες ειναι...αυτες ειναι οι ιδιες που περνουν τη μενεγακη και τον αυτια τηλ και εν το κλεινουν!!!
μην μπερδευτε ανθρωπους και καταστασεις με το νοημα της θρησκειας...το ειπα και πριν!!!

οι γιαγιαδες ειναι χαζες...ανεφερα και τι μου ειπε εμενα μια γιαγια...δς το παραπανω...
αυτες την εχουν ακουσι μετα απο τα 50 και πανε εκκλησια...εχουν κανει οτι μπορεις να φανταστεις και επειδη βλεπουν οτι πλησιαζει το τελος...πανε κοντα στην τελευταια τους ελπιδα τον θεο...
δεν αγαπανε το θεο...τον φοβουνται...αστο ειναι μεγαλη κουβεντα...

χμ..εμ εκει καταηγουμε...οποτε και το θεμα ειναι ακυρο στο να ψαχνουμε να βρουμε αν ειναι σωστο η οχι να υπαρχουν εικονεσ σε σχολεια η αλλους χωρους..προφανως θα υπαρχουν και ανθρωποι που θα υποστηριζουν οτι δεν πρεπει να βγουν οι εικονες...

γενικα τα θεματα θρησκευτικου περιεχομενου ειναι αλυτα....δεν καταληγεις σε ενα συμπερασμα γιατι καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος και προσεγγιζει αλλιως το θεμα...

εμενα προσωπικα δεν με ενοχλουν αυτα τα πραγματα...θρησκευματα ταυτοτητες...
το καλο για εμενα θα ηταν να υπηρχε ελευθερια...ελευθερια για ολους ομως...
γιατι η δικη σου ελευθερια που λεει να βγουν πχ οι εικονες καταπιεζει την ελευθερια του αλλου που θελει να τις βλεπει(μιλαω στο δευτερο προσωπο οχι σε εσενα...μην παρεξηγηθω παλι)
ωραια θα ηταν να υπηρχε η επιλογη....θες να αναγραφεται το θρησκευμα σου?οχι?ναι?καλως
θες να κανεις θρησκευτικα?παλι καλως...δεν θες...αψογα...
τωρα για τις εικονες δεν μπορει να υπαρξει κατι τετοιο...αλλα σου λεω...κατι τετοιο δεν παιζει να σε επιρρεασει εφοσον δεν πιστευεις...

γενικα με εκνευριζουν οι ανθρωποι με κολληματα...και η θρησκεια για πολλουσ ειτε πιστευουν ειτε οχι...ειναι κολλημα...
Mα αυτο ειναι το θεμα,οτι δεν ειναι θρησκευτικο ζητημα...δε μιλαμε για το χωρο οπου εκκλησιαζεται καποιος,αλλα για εναν δημοσιο χωρο.

Mα αυτο ειναι το θεμα,οτι δεν ειναι θρησκευτικο ζητημα...δε μιλαμε για το χωρο οπου εκκλησιαζεται καποιος,αλλα για εναν δημοσιο χωρο.
ζζζζντουπ στο μεγκα!χαχαχαχαχαχα
οοοοοοοοκ!
λοιπον επανερχομαι και λεω...
να βγουν απο τους δημοσιους χωρους για να μην μακρυγορουμε βεβαιως βεβαιως!!!:clapup::clapup::clapup:

Ωραια,χαιρομαι που συμφωνουμε,ενα νορβηγακι στο τρια παρακαλω!(συγνωμη παιδια αλλα δε γινοταν να την πεισω αλλιως:P)

Ωραια,χαιρομαι που συμφωνουμε,ενα νορβηγακι στο τρια παρακαλω!(συγνωμη παιδια αλλα δε γινοταν να την πεισω αλλιως:P)

:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P

Νονικα,το θρησκευμα ειναι προσωπικη επιλογη και εκφρααση.Με το ιδιο σκεπτικο,το μεγαλυτερο ποσοστο των Ελληνων ειναι Ολυμπιακος,και ψηφιζει καποιο συγκεκριμενο κομμα,να βαλουμε στους δημοσιους μας χωρους και τον νεανια με το στεφανι ή τη σημαια του κομματος;
Να μιλάτε για τον εαυτό σας, μανδάμ! Εδώ η θρησκεία έχει ένα όνομα. ΠΑΟΚ.

Ας σοβαρευτούμε τώρα.
Δεν θυμάμαι πώς τον έλεγαν τον Πατριάρχη που ήταν εν ενεργεία γύρω στην Άλωση της Κων/πολης και είχε πει: "Καλύτερα τα σαρίκια των Μουσουλμάνων παρά η παπική τιάρα!" Επίσης, ο ίδιος πρέπει να είχε πει: "Εγώ δεν είμαι Έλληνας, είμαι Χριστιανός". Σε ανταμοιβή του, έγινε "υπουργός" των κατακτητών. Υπουργοί των Οθωμανών ήταν λίγο-πολύ και όλοι οι Πατριάρχες που ακολούθησαν. Και η συνέχεια αυτού ήταν το φοβερό καπέλωμα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από την εκκλησία, με βάση το δόγμα "τα δικά σου δικά μου. Και τα δικά μου, δικά μου και με τόκο!".

Η πίστη σε θεούς ή/και ανώτερες δυνάμεις δεν είναι ίδιον όλων των θρησκειών. Ορισμένοι κλάδοι του βουδισμού είναι πραγματικά θρησκεία χωρίς θεό, και σε τίποτα δεν αντιβαίνουν τα "δόγματά" τους στην αθεΐα. Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλες τέτοιες θρησκείες που δεν γνωρίζουμε.

Απαντώντας στη δημοσκόπηση, εγώ λέω: ναι, να φύγουν οι εικόνες διότι, όσο παραμένουν, παραμένει και η μεροληψία υπέρ της Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών. Επί πολλά χρόνια, εκκλησία και σχολείο σε αγαστή και θεσμοθετημένη συνεργασία (μέσω των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων) ντόπαραν τα μαθητούδια βάζοντάς τους στο κεφάλι διάφορα άκυρα περί ελληνοχριστιανικής παράδοσης και καθαρότητας της ελληνικής φυλής. Γενιές ολόκληρες ανατράφηκαν έτσι και σε αυτές κυρίως οφείλει την πολιτική καριέρα του ο πονηρός Καρατζαφύρερ.
Η εκκλησία ανθεί και λουλουδίζει ως αυτόνομο πάμπλουτο και απροκάλυπτα φοροδιαφεύγον κράτος εν κράτει μέσα στην ολοένα φτωχοποιούμενη ελληνική επικράτεια. Όσες φορές τέθηκε το θέμα να χωρίσουν τα τσανάκια τους κράτος και εκκλησία ή να πληρώνει κανονικά φόρους η εκκλησία, το κράτος έφαγε τα μούτρα του (ακόμα κι ο εξαιρετικά καπάτσος πατήρ Παπανδρέου την είχε πατήσει παλιότερα). Για μένα αυτό είναι το πρόβλημα, και έχει χαρακτήρα καθαρά πολιτικό. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να λυθεί επωφελώς για το κράτος και τους πολίτες του ακόμα και πριν το κατέβασμα των θρησκευτικών συμβόλων από τα ντουβάρια των δημοσίων κτιρίων.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back