Είχα κι εγώ παπαγαλάκι(κοκατίλ) πριν αποκτήσω γάτα, το είχα πάρει από μικρούλι και το μεγάλωσα, με γνώριζε, φώναζα το όνομά του και γύριζε και με κοίταζε γιατί το καταλάβαινε, το είχα μάλιστα μάθει να σφυρίζει και μια συγκεκριμένη μελωδία, αλλά ποτέ δεν κάθησε να το χαϊδέψω όσο έζησε.

Η γάτα όμως είναι κάτι άλλο, δεν μπορείς να τη συγκρίνεις με τα πουλάκια. Άλλο είδος πολύ πιο εύκολα προσεγγίσιμη, "εξημερώνεται" και εξοικειώνεται με τον άνθρωπο. Κι αν τύχει να είναι εκείνος που τη φροντίζει, τότε γίνεται ο άνθρωπός της και του χαρίζει γενναιόδωρα τα χάδια και χουρχουρητά

Σχετικά με τα μωρά γατάκια, ναι είναι όντως πολύ ωραία ηλικία, είναι χαριτωμένα και πανέμορφα έτσι λιλιπούτεια που είναι, μια μικρογραφία ενήλικης γάτας, με την νηπιακή αδεξιότητα και τις τσαχπινιές τους, άλλα, παράλληλα θέλει πολύ περισσότερο κόπο να τα μεγαλώσεις.
Κι εγώ τη δική μου, ήταν δεν ήταν 2 μηνών όταν την υιοθέτησα, ένα τοσοδούλι, σα λούτρινο παιχνιδάκι, το οποίο τις πρώτες πρώτες μέρες ήταν μαζεμένο και ήσυχο. Μαμ, κακά, νάνι και ατέλειωτα χαδάκια γιατί ένοιωθε ανασφάλεια κι ερχόταν διαρκώς πάνω μου (άσχετα που κι εγώ άλλο που δεν ήθελα

). Δεν μπορούσε να πηδήξει στην αγκαλιά μου (όπως τώρα), αλλά το κατόρθωνε μέσω σκαρφαλώματος σε ό,τι ύφασμα ή υλικό εύρισκε πρόχειρο.. (τα πατζάκια των πυτζαμών μου επίσης χρησίμεψαν για "σκαλιά" ουκ ολίγες φορές) Σιγά σιγά που μάθαινε το σπίτι κι εμάς κι ένοιωσε ασφαλής, άρχισε η εξερεύνηση και τα παιχνίδια. Εκεί έπρεπε να μη τη χάνω από τα μάτια μου: Να προσέχω μην ξεχνάω ξεσκέπαστα διάφορα προϊόντα που θα μπορούσαν να βλάψουν το μικρό, να προσέχω να το αποτρέπω από το να μασάει τα διάφορα καλώδια (δίνοντάς του "υποκατάστατα"), μη σφηνώσει σε κάποιο έπιπλο και τραυματιστεί, να προσέχω ακόμα και να μη το...πατήσω. Να το ανεβάζω σε μέρη που ήθελε να εξερευνήσει και δεν μπορούσε να φτάσει(π.χ. νεροχύτη κουζίνας), και βέβαια και κάποιος χρόνος αφιερωμένος στο να παίζουμε μαζί.
Κοντολογής, η παιδική τους ηλικία είναι όμορφη και υπέροχο να τα βλέπεις να μεγαλώνουν, αλλά είναι και αρκετά μπελαλίδικη

Κι οπωσδήποτε απαιτεί να διαθέσεις περισσότερο από το χρόνο σου, απ'ότι σε μια ενήλικη γάτα.
Όσο για την "προίκα" ενός μικρού γατιού (και κατ'επέκταση και μιας γάτας) μπορείς να πάρεις μια ιδέα
εδώ .