mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα ηθελα τη γνωμη σας για το αν θα πρεπει να παρω ψιψινα.
Το προβλημα μου αφορα καποιους συγκεκριμενους ενδοιασμούς που ισως στους περισσοτερους από εσας φανουν αστειοι.
Ας αρχισουμε με τη συμπεριφορα. Κατανοώ πως η γατα είναι αυτονομο ζωο, εγωιστικο πως δεν είναι σκυλος και πως μονο όταν θελει η ιδια θα δεχτει χαδια. Δεν με ενοχλει καθολου. Αντιθετως. Όμως αυτό που με προβληματιζει είναι πως καθοριζεται ο διαφορετικος χαρακτηρας κάθε γατας. Για παραδειγμα
Α) εχω τη γατα Βιρμανιας του πατερα μου η οποια είναι 8 μηνων (θηλυκια) περιπου και φαινεται αγρίμι. Όταν πηγαινεις να τη χαιδεψεις κοιταζει νευριασμενα το χερι σου και προσπαθει να… παιξει; Να το γρατσουνισει; Δεν ξερω, δεν δοκιμασα. Δεν εχει αυτό το ναζιαρικο καλο υφος γατας. Στα αφεντικα της δεν θα ελεγα πως εχει καλυτερο χαρακτηρα αφου φαίνεται να δαγκώνει και να βγαζει νυχια. Βεβαια μιλαμε για συμπερασματα 2 ωρων (αφου τόσο τη ειδα) νστα οποια κατεληξα με γρατσουνιες αφου ενώ επαιζε με ένα κορδονι κατεληξε να γατζωθει στο ποδι μου.
Β)η κοπελα μου βρηκε πριν ημερες μια μικρη (5-6 μηνων περιπου, αρσενικη) αδεσποτη ψιψινα στη γειτονια της. Ενώ στην αυλη που τη βλεπει είναι και άλλες ψιψινες, η συγκεκριμενη είναι πολύ φιλικη, δεν φοβαται την ανθρωπινη παρουσια και μαλιστα όταν βλεπει τη κοπελα μου τριβεται πανω της και γουργουριζει. Φαινεται να εχει ένα πολύ φιλικο χαρακτηρα σε σημειο που η κοπελα μου την εχει ερωτευθει και με πρήζει να τη παρουμε.
Και ρωταω: πως καθοριζεται η συμπεριφορα κάθε γατας; Μηπως είναι επιπόλαιο να βγαζω συμπερασμα για το χαρακτηρα κάθε γατας απλα παρατηρώντας τη για μερικα λεπτα; Αυτό που φοβαμαι είναι μηπως η γατα που επιλεξω καταληξει ένα απροσιτο αιλουροειδες.
Επομενως προβληματισμος: Πιθανες ζημιες στο σπιτι και σε αντικειμενα όπως καναπεδες και κουρτινες μπορουν να αποφευχθούν; Το τελευταιο που θελω ειναι να πληρωνω πχ για νεες σιτες στις μπαλκονοπορτες.
Επισης ζω σε ένα διαμερισμα 60τμ. Αρκει για μια ψιψινα ή θεωρειται μικρος; Δεν εχω σκοπο να τη περιοριζω σε καποιο μερος του σπιτιου αλλα ουτε να τη βγαζω στο μπαλκονι.
Τελος όταν ενηλιωθει (από χρονο και ανω) από οσο διαβαζω μπορει να μενει μεγαλυτερο χρονικο διαστημα μονη της. Τι γινεται όμως εάν χρειαστει να λειψω 1 εβδομαδα; Ή και 10 ημερες; Δυστυχως δεν εχω κανεναν συγγενη οπου θα μπορουσα να αφήσω να τη προσεχει (αν και δεν θα το εκανα αφου οι αλλαγες περιβαλλοντος στις γατες από οσο εχω καταλαβει δεν είναι ότι καλυτερο). Αυτό ισως αποτελει το νο1 αποτρεπτικο παράγοντα μεχρι στιγμης που δεν εχω κανει τι κινηση. Ξενοδοχεια για κατοικιδια κτλ αποκλείονται γιατι δεν τους εμπιστευομαι. Αν απλα κανονιζω καποιος φιλος μου να αλλαζει την αμμο της ανα πχ 3-4 ημερες και να επιβλεπει πως είναι όλα καλα, αυτό είναι εφικτο η λεω χαζομαρες;
Και τελος το θεμα τριχας. Ακου ιστοριες τρομου όπως ότι θα γεμισω τριχα, θα κινδυνεύει η υγεια μου και ότι θα σκουπιζω συνεχεια κτλ κτλ. Το γατι μου θα είναι ειτε Βιρμανιας (αφου ο πατερας μου το θεωρει δεδομενο πως θα μου κρατησει απογονο) ειτε γενικα καποια κοντοτριχη.
Σας ευχαριστω για τυχων απαντησεις σας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλησπερα και καλωσηρθατε.Καλησπερα,
Το προβλημα μου αφορα καποιους συγκεκριμενους ενδοιασμούς που ισως στους περισσοτερους από εσας φανουν αστειοι.
Ας αρχισουμε με τη συμπεριφορα. Κατανοώ πως η γατα είναι αυτονομο ζωο, εγωιστικο πως δεν είναι σκυλος και πως μονο όταν θελει η ιδια θα δεχτει χαδια. Δεν με ενοχλει καθολου. Αντιθετως. Όμως αυτό που με προβληματιζει είναι πως καθοριζεται ο διαφορετικος χαρακτηρας κάθε γατας. Για παραδειγμα
Α) εχω τη γατα Βιρμανιας του πατερα μου η οποια είναι 8 μηνων (θηλυκια) περιπου και φαινεται αγρίμι. Όταν πηγαινεις να τη χαιδεψεις κοιταζει νευριασμενα το χερι σου και προσπαθει να… παιξει; Να το γρατσουνισει; Δεν ξερω, δεν δοκιμασα. Δεν εχει αυτό το ναζιαρικο καλο υφος γατας. Στα αφεντικα της δεν θα ελεγα πως εχει καλυτερο χαρακτηρα αφου φαίνεται να δαγκώνει και να βγαζει νυχια. Βεβαια μιλαμε για συμπερασματα 2 ωρων (αφου τόσο τη ειδα) νστα οποια κατεληξα με γρατσουνιες αφου ενώ επαιζε με ένα κορδονι κατεληξε να γατζωθει στο ποδι μου.
Β)η κοπελα μου βρηκε πριν ημερες μια μικρη (5-6 μηνων περιπου, αρσενικη) αδεσποτη ψιψινα στη γειτονια της. Ενώ στην αυλη που τη βλεπει είναι και άλλες ψιψινες, η συγκεκριμενη είναι πολύ φιλικη, δεν φοβαται την ανθρωπινη παρουσια και μαλιστα όταν βλεπει τη κοπελα μου τριβεται πανω της και γουργουριζει. Φαινεται να εχει ένα πολύ φιλικο χαρακτηρα σε σημειο που η κοπελα μου την εχει ερωτευθει και με πρήζει να τη παρουμε.
Και ρωταω: πως καθοριζεται η συμπεριφορα κάθε γατας; Μηπως είναι επιπόλαιο να βγαζω συμπερασμα για το χαρακτηρα κάθε γατας απλα παρατηρώντας τη για μερικα λεπτα; Αυτό που φοβαμαι είναι μηπως η γατα που επιλεξω καταληξει ένα απροσιτο αιλουροειδες.
Επομενως προβληματισμος: Πιθανες ζημιες στο σπιτι και σε αντικειμενα όπως καναπεδες και κουρτινες μπορουν να αποφευχθούν; Το τελευταιο που θελω ειναι να πληρωνω πχ για νεες σιτες στις μπαλκονοπορτες.
Επισης ζω σε ένα διαμερισμα 60τμ. Αρκει για μια ψιψινα ή θεωρειται μικρος; Δεν εχω σκοπο να τη περιοριζω σε καποιο μερος του σπιτιου αλλα ουτε να τη βγαζω στο μπαλκονι.
Τελος όταν ενηλιωθει (από χρονο και ανω) από οσο διαβαζω μπορει να μενει μεγαλυτερο χρονικο διαστημα μονη της. Τι γινεται όμως εάν χρειαστει να λειψω 1 εβδομαδα; Ή και 10 ημερες; Δυστυχως δεν εχω κανεναν συγγενη οπου θα μπορουσα να αφήσω να τη προσεχει (αν και δεν θα το εκανα αφου οι αλλαγες περιβαλλοντος στις γατες από οσο εχω καταλαβει δεν είναι ότι καλυτερο). Αυτό ισως αποτελει το νο1 αποτρεπτικο παράγοντα μεχρι στιγμης που δεν εχω κανει τι κινηση. Ξενοδοχεια για κατοικιδια κτλ αποκλείονται γιατι δεν τους εμπιστευομαι. Αν απλα κανονιζω καποιος φιλος μου να αλλαζει την αμμο της ανα πχ 3-4 ημερες και να επιβλεπει πως είναι όλα καλα, αυτό είναι εφικτο η λεω χαζομαρες;
Και τελος το θεμα τριχας. Ακου ιστοριες τρομου όπως ότι θα γεμισω τριχα, θα κινδυνεύει η υγεια μου και ότι θα σκουπιζω συνεχεια κτλ κτλ. Το γατι μου θα είναι ειτε Βιρμανιας (αφου ο πατερας μου το θεωρει δεδομενο πως θα μου κρατησει απογονο) ειτε γενικα καποια κοντοτριχη.
Ο χαρακτηρας καθε γατας φυσικα και δεν φαινεται απο μερικες ωρες που την παρατηρειτε.Κι εσεις φανταζομαι δε θα φερεστε το ιδιο σε καποιον που γνωριζετε για μερικες ωρες,σε συγκριση με καποιον που γνωριζετε χρονια.Δεν υπαρχει καποιος τροπος να ειστε σιγουρος για το χαρακτηρα μιας γατας,μια πιθανη λυση ειναι να παρετε καποιο ενηλικο γατακι ωστε να μπορει αυτος που το φιλοξενει να σας πει καποια στοιχεια για τον ηδη διαμορφωμενο χαρακτηρα του.Μια χαρα ειναι τα τετραγωνικα του σπιτιου σας,ομως μερικες ζημιες να τις θεωρειτε δεδομενες.Η γατα δεν καταλαβαινει οτι οι κουρτινες κοστιζουν,και δεν ειναι λουτρινο.Μπορειτε βεβαια με υπομονη και επιμονη να της μαθετε τι επιτρεπεται να κανει και τι οχι μεσα στο σπιτι.Δεν ειναι δα οτι θα συμβιωνετε και με ενα τερας.
Αν οσο λειπετε εχετε καποιον να της καθαριζει την αμμο,να της βαζει φαγητο και νερο,και να μενει μια-δυο ωρες μαζι της δεν υπαρχει προβλημα για το χρονικο διαστημα που αναφερατε.Αν εχετε και δευτερο γατακι,ακομα καλυτερα.Ολες οι γατουλες εχουν τριχες,δεν κινδυνευει ουτε η δικη σας υγεια ουτε της κοπελας σας,και ειναι λογικο οπως υπαρχουν και δικες σας τριχες στο σπιτι,να υπαρχουν και της γατας.Με τακτικο σκουπισμα,βουρτσισμα της γατας και μια καλη τροφη δε θα εχετε μεγαλο προβλημα.Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι η γατουλα του πατερα σας ειναι βιρμανιας και τοσο επιθετικη,γνωριζω οτι ειναι ηρεμα ζωα.
Επισης,να εχετε υποψιν σας οτι το ζευγαρωμα δεν ειναι απλη υποθεση,και το οτι θα κρατησετε απογονο της γατας του δε σημαινει οτι θα εχει τα χαρακτηριστικα της απαραιτητα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
https://www.mypetz.gr/threads/5-1-λόγοι-για-να-ΜΗΝ-πάρετε-γάτα.219103/
https://www.mypetz.gr/threads/Διακοπές-και-ζώα.219262/
https://www.mypetz.gr/threads/Γιατί-και-πώς-θα-υιοθετούσατε-μια-ενήλικη-γάτα.220423/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Σχετικά με τους προβληματισμούς σου έχω να πω τα εξής:
-Η γατούλα του πατέρα σου είναι στειρωμένη; Αν δεν είναι, είναι πολύ πιθανό η επιθετικότητα της να προκαλείται από την έλειψη συντρόφου.
-Κάθε γατί, όπως και κάθε άνθρωπος, εχει το δικό του χαρακτήρα, τον οποιό και δεν μπορείς να καταλάβεις από μια γνωριμία μιας, δυο ωρών ακόμα και ημερών. Το γατάκι που λες ότι έχει βρει η κοπέλα σου, είναι ενα από τα πάρα πολλά αγαπησιάρικα ζωάκια. Οποιο και να επιλέξεις, θα σε κερδίσει με τον ενα τρόπο ή με τον άλλο.
Απλά μερικά, ειδικά όταν έχουν μάθει μόνα τους ή έχουν βιώσει την ανθρώπινη σκληρότητα, χρειάζονται λιγο χρόνο παραπάνω για να εξοικιωθούν και να εμπιστευτουν καποιον άνθρωπο.-Το μέγεθος του σπιτιού σου είναι μια χαρά για ένα γατί και όχι μόνο. Ο λόγος που τα γατάκια κάνουν ζημιές όσο είναι μικρά, είναι γιατί έχουν ενέργεια και διαθεση για παιχνίδι και δεν ξέρουν πως να την διοχετευσουν.
Αν θες λοιπόν να έχεις ένα ευτυχισμένο ζωάκι που δεν θα χρειάζεται ούτε να έχεις την έννοια του όσο λείπεις, ότι θα είναι μόνο του και ότι θα νιώθει μοναξιά (ναι, και τα ζώα νιώθουν μοναξια), μπορείς να του πάρεις μια παρεα, από μικρο. Ενα δευτερο γατάκι θα σε γλυτώσει από πολλη φροντίδα και προσοχή στο μικρό. Και δεν θα σε επιβαρυνει καθόλου από πλευράς κούρασης και φροντίδας.
Μπορώ να στο επιβεβαιώσω και εγω όπως και τα περισσότερα μέλη εδω ότι ένα γατί ίσον κανενα!!!

- Η υγεια σου βεβαια δεν κινδυνευει σε καμια περίπτωση από ενα γατί. Ουτε εσένα ουτε της κοπέλας σου (γιατί θα ακούσετε πολλές τέτοιες μπούρδες).
-Όσο για την φροντίδα της όσο θα λείπεις, θα μπορούσες να πεις σε ενα φίλο σου να περνάει κάθε 2 ή 3 μερες και να της αλλάζει την άμμο, να της βάζει ξηρά τροφή και να της αλλάζει το νερό και θα είναι όλα καλά.
Αυτά από μενα, και ό,τι άλλο χρειαστείς, έδω θα είμαστε.

undertow
Δραστήριο μέλος

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Οταν μετακομισω φυσικα θα κοιταξω για μεγαλυτερο σπιτι αλλα μεχρι στιγμης δεν εχουν κανενα προβλημα!
Για τις τριχες υπαρχει ρολακι στο σουπερ μαρκετ που τις μαζευει,εγω σωθηκα και με την ηλεκτρικη σκουπα(καθοτι ειμαι φοιτητρια και δεν ειχα ηξλεκτρικη). Στο κρεβατι στρωνεις ενα σκεπασμα απο πανω και ετσι προστατευονται οι κουβερτες που αν γεμισουν τριχες ειναι πολυ κοπος να τις ξετριχιασεις. Εγω θα σου συνιστουσα καποιο αδεσποτακι κοντοτριχο,γιατι αφου θα υπαρχουν μερες που θα λειπεις απο το σπιτι ενα μακρυτριχο χωρις βουρτσισμα θα γεμισει κομπους
. Οσο για το χαρακτηρα δεν εισαι σιγουρος αλλα εχω παρατηρισει οτι τα περισσοτερα κεραμιδακια εχουν πολυ καλο χαρακτηρα μιας και εχουν περασει πολλες κακουχιες και ποτε δεν σε εχουν δεδομενο.Εκτος βεβαια απο αυτα που γενηθηκαν και μεγαλωσαν σε σπιτι.Νομιζω παιζει ρολο το τι εχει βιωσει η γατα,πως εχει μαγαλωσει και οχι αν ειναι ρατσα ή κεραμιδογατα.

Φένια '72
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειναι η πρώτη φορά ζώντας σε διαμέρισμα που τόλμησα να πάρω γάτα. (πάντα ζούσα σε μονοκατοικίες μεχρι πριν απο 10 χρόνια)
Ζημιά καμμία !!!
Κουρτίνες, καναπέδες, κρεβάτια κλπ κλπ....σε άριστη κατάσταση.
Τριχες...χμμ παρόλο το χτένισμα, την τροφή, τη φροντίδα κλπ κλπ δόξα το Θεό έχουμε μπολικες αλλα κι αυτο θα σταματήσει οπου να 'ναι.
Η νεαρά ειναι εκπληκτική στην εκπαίδευση αφου δεν εχει αγγίξει ούτε ενα τόσο δα ..καναρινάκι !!! (κι εχουμε καμμια 20αριά να φτερακάνε...)
Βεβαίως κολάει τη μουρίτσα πάνω τους αλλά ως εκει.
Το μονο μου πρόβλημα ειναι πως λειπω πολυ συχνα και στενοχωριέμαι γιατι αισθάνομαι πως της στερώ χρόνο και προσωπικά υποφέρω πολύ με αυτό. Οφείλεται σε δική μου υπερβολή βεβαια...η μικρή έχει πάντα παρέα και καποιον να παιξει μαζι της αλλά επειδή έχω κολλήσει τελείως όπως αναμενόταν, δε σου κρυβω πως αυτο με βασανίζει. Αν απενοχοποιηθείς όλα θα ειναι μια χαρά. Εγώ το προσπαθώ και πιστεύω θα βοηθήσει το οτι τα ταξιδια μου πλεον θα μειωθούν δραστικά.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Ενταξει,κι αν καποιος δεν αρπαξει την πρωτη γατα που θα βρει μπροστα του,η δεν παρει κεραμιδογατακι δε σημαινει απαραιτητα οτι ειναι αναισθητος,ανευθυνος και βλεπει τα ζωα σαν διακοσμητικα.Το ζητημα ειναι ο καθενας να αναγνωριζει τις αναγκες του ζωου του,να μην το υιοθετει για να καλυψει δικα του κενα,να το φροντιζει σωστα,κι ολα τα υπολοιπα ειναι θεμα γουστου.Αν είσαι ευαίσθητο και υπεύθυνο άτομο και δεν βλέπεις τα ζώα σαν διακοσμητικά αντικείμενα τότε άπλωσε το χέρι σου και γράπωσε τη πρώτη γάτα που θα βρεθεί μπροστά σου.
mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οντως η γατα του πατερα μου δεν ειναι στειρωμενη οποτε ισως να οφειλετε εκει η μικρη επιθετικοτητα της.
Φένια '72 πως καταφερνεις και δεν σου εχει πειραξει τιποτα; Εκπαιδευση;
Ενθαρυντικα ολα οσα γραφετε παντως. Για την ωρα ο πατερας μου επιμενει να μου κρατησει ενα απογονο απο τη γατα που εχει. Αυτο προυποθετει να περιμενω περιπου ενα χρονο και να χρειαστει να μεταφερω τη γατα απο Γερμανια αφου εκει ειναι το σπιτι της

ΥΓ: ελαφρως off topic αλλα τα pet shops στη Γερμανια ειναι ενας μικρος παραδεισος. Μακραν καλυτερες τιμες απο τα δικα μας και μεγαλυτερη ποικιλια ακομα και στα ειδη για κουνελια απο τα οποια ψωνιζει η κοπελα μου οταν πηγαινουμε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
To θεμα ειναι απο που προερχονται....Πρωτα απο ολα σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.
Οντως η γατα του πατερα μου δεν ειναι στειρωμενη οποτε ισως να οφειλετε εκει η μικρη επιθετικοτητα της.
Φένια '72 πως καταφερνεις και δεν σου εχει πειραξει τιποτα; Εκπαιδευση;
Ενθαρυντικα ολα οσα γραφετε παντως. Για την ωρα ο πατερας μου επιμενει να μου κρατησει ενα απογονο απο τη γατα που εχει. Αυτο προυποθετει να περιμενω περιπου ενα χρονο και να χρειαστει να μεταφερω τη γατα απο Γερμανια αφου εκει ειναι το σπιτι της
ΥΓ: ελαφρως off topic αλλα τα pet shops στη Γερμανια ειναι ενας μικρος παραδεισος. Μακραν καλυτερες τιμες απο τα δικα μας και μεγαλυτερη ποικιλια ακομα και στα ειδη για κουνελια απο τα οποια ψωνιζει η κοπελα μου οταν πηγαινουμε.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Ενταξει,κι αν καποιος δεν αρπαξει την πρωτη γατα που θα βρει μπροστα του,η δεν παρει κεραμιδογατακι δε σημαινει απαραιτητα οτι ειναι αναισθητος,ανευθυνος και βλεπει τα ζωα σαν διακοσμητικα.Το ζητημα ειναι ο καθενας να αναγνωριζει τις αναγκες του ζωου του,να μην το υιοθετει για να καλυψει δικα του κενα,να το φροντιζει σωστα,κι ολα τα υπολοιπα ειναι θεμα γουστου.
Προσπαθούσα να θίξω το θέμα ''χαρακτήρας'' πως το κάθε γατάκι είναι αξιολάτρευτο και θα σε κερδίσει ούτως η άλλως όχι να θίξω όσους ενδεχομένως έχουν πάρει κάποιο γατάκι ράτσας.
Κι όσο για αυτό που είπα για το θέμα διακόσμησης δεν εννούσα και πάλι όσους έχουν γατάκι ράτσας γιατί για μένα ό λ α τα γατάκια είναι όμορφα όπως και όλα τα ζωάκια είτε οι άνθρωποι θέλουν να τα ταξινομούν σε ράτσες είτε όχι. Προσπαθούσα να πω πως πολλοί άνθρωποι πέρνουν ζώο χωρίς να αναγνωρίζουν τις ανάγκες του και πιστεύουν πως είναι διακόσμηση για το χώρο τους και με τις πρώτες δυσκολίες το πετάνε στο δρόμο.
mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος
.Δεν ειναι δα οτι θα συμβιωνετε και με ενα τερας..
Επανερχομαι

Εχω διαβασει αρκετα το φορουμ και εχω διαβασει ιστοριες για γατες που ανεβαινουν σε τραπεζακια και σπανε ποτηρια, που ροκανιζουν καλωδια και εχω αρχισει να πιστευω πως ειναι μεταμφιεσμενα τερατα

Επισης ενα thread περι αμμου που εχετε μιλαει για πολυ δυσαρεστες μυρωδιες αναλογα την αμμο που παιρνεις. Εαν εχεις σκεπαστη τουαλετα δεν θα πρεπει κανονικα να μην εχεις μυρωδιες? Ρωταω επειδη σε ενα μικρο σπιτι δεν εχω τη πολυτελεια για εξτρα μυρωδιες

Η κινηση μαλλον θα γινει στο μελλον. Ειλικρινα οι κουρτινες δεν με ενδιαφερουν. Δεν περιμενω να τη βγαλω ατσαλάκωτος. Ειχα την ευκαιρια να φιλοξενησω στο παρελθον για ενα μηνα ενα μικρο γατακι περσιας και δεν μου ειχε πειραξει τιποτα, το μονο που εκανε ηταν να παιζει ολη την ημερα και να κοιμαται στο κρεβατι μου (αφου οποιαδηποτε προσπαθεια να το βαλω να κοιμαται στο κρεβατι του απεδιδε πολυ κλαψουρισμα) και γενικα ηταν απεριγραπτη παρεα. Απλα στα μείον ηταν οταν το εβλεπα να γατζωνεται για να ανεβει στους καναπεδες, εκει παθαινα μικρα εγκεφαλικα.
undertow
Δραστήριο μέλος
Επανερχομαι
Εχω διαβασει αρκετα το φορουμ και εχω διαβασει ιστοριες για γατες που ανεβαινουν σε τραπεζακια και σπανε ποτηρια, που ροκανιζουν καλωδια και εχω αρχισει να πιστευω πως ειναι μεταμφιεσμενα τερατα
Επισης ενα thread περι αμμου που εχετε μιλαει για πολυ δυσαρεστες μυρωδιες αναλογα την αμμο που παιρνεις. Εαν εχεις σκεπαστη τουαλετα δεν θα πρεπει κανονικα να μην εχεις μυρωδιες? Ρωταω επειδη σε ενα μικρο σπιτι δεν εχω τη πολυτελεια για εξτρα μυρωδιες
Η κινηση μαλλον θα γινει στο μελλον. Ειλικρινα οι κουρτινες δεν με ενδιαφερουν. Δεν περιμενω να τη βγαλω ατσαλάκωτος. Ειχα την ευκαιρια να φιλοξενησω στο παρελθον για ενα μηνα ενα μικρο γατακι περσιας και δεν μου ειχε πειραξει τιποτα, το μονο που εκανε ηταν να παιζει ολη την ημερα και να κοιμαται στο κρεβατι μου (αφου οποιαδηποτε προσπαθεια να το βαλω να κοιμαται στο κρεβατι του απεδιδε πολυ κλαψουρισμα) και γενικα ηταν απεριγραπτη παρεα. Απλα στα μείον ηταν οταν το εβλεπα να γατζωνεται για να ανεβει στους καναπεδες, εκει παθαινα μικρα εγκεφαλικα.
Τετοιες βλακείες κάνουμε και εμεις που λέμε τις ιστορίες και αποτρέπουμε τους μελλοντικούς γατογονείς!!

Μια καλή άμμος περιορίζει αρκετά τις μυρωδιές..Εννοείται ότι παίζει ρόλο και το πόσο συχνά θα την αλλάζεις..Και που γαντζωνόταν τι έγινε?Συνήθως η ζημιά γίνεται όταν ξύνουν τα νύχια, οπότε αν μάθει το γατί από μικρό το ονυχοδρόμιο του, οι καναπέδες θα την γλιτώσουν...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Δραστήριο μέλος
Καλησπερα,
μια γατα πιστευω πως εξελίσσει τον χαρακτήρα της ανάλογα με τα ερεθίσματα όπου βρισκονται γυρο της. Μια γατα που έχει κακοποιηθεί σαφώς θα έχει πιο ήπιο χαραξτηρα από μια αλλα. Μια γάτα που ζει σε περιβάλλον με ένταση θα είναι συγουρα πιο υπερκηνιτικη και ίσως και νευρική. Η προσωπικότητα της κάθε γάτας είναι διαφορετική και βασίζεται σε 4 μοντέλα – πρότυπα σύμφωνα με μελέτες. Υπάρχουν οι δραστήριες, περίεργες έξυπνες και κοινωνικές γάτες, οι επιθετικές και κακόκεφες, οι φοβιτσιάρες και ντροπαλές και οι συναισθηματικές, φιλικές, προστατευτικές γάτες. Τα χαρακτηριστικά αυτά των γατών υπάρχουν και στην ανθρωπομορφολογία, και εξαρτώνται κάθε φορά από την αντιμετώπιση της γάτας μέσα στο πλαίσιο της παρουσίας του παράγοντα άνθρωπος. Έτσι λοιπόν δεν χρειάζεται να φοβάσαι για την γατούλα σου. Όπως την μάθεις θα γίνει!!!
ο χώρος δεν θεωρείτε μικρός για μια γάτα, αφού η γάτα δεν περιορίζεται στα 60 τ. αλλά και στα επιπλα κλπ. Μπορείς ακόμη και στο μπαλκόνι να την αφήνεις να βγαινει, αρκει να κανεις κάποια καλή περίφραξη. Γενικότερα το θεμα του χωρου να μην σε προβληματίζει, διοτι η γατα δενεται με το περιβάλλον, ασχετα αν είναι μικρο η μεγάλο.
μια γατα, από ότι εχω ακουσει, μπορει να μεινει μονη της 15 ημερες το πολύ, αρκει να εχει νερο, σκαφακι με αμμο, κατά προτυμιση 2, και αρκετη ξηρα τροφη, που δεν χαλαει.συμφωνω πως δεν είναι ότι καλυτερο να την αφησεις σε ξενοδωχειο, και πως τα ταξιδια δεν αρεσουν στις γατες. Αλλα αν είναι να λειψεις ποτε περισσοτερο από 15 μερες, καλο είναι να επιβλεπει καποιος που και που!!!
Σχετικα με το θεμα της τριχας δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα απολυτος. Ο μυθος σχετικα ε την τριχα της γάτας εχει να κανει αποκλυστηκα με την ιδεα πολλων ανθρωπων πως είναι απλωα αιδιαστικο να τρωμε εστω και καταλαθος τριχα γατας. Από κει κι επειτα δεν κρυβει καποιον κυνδινο στην υγεια. Το αν θα επιλεξεις κοντοτριχη η μακρυτριχη εχει να κάνει αποκλείσθηκα με τον χρόνο και την διαθεση που θα διασεσεις στην γατα σου. Π.χ. η κοντοτριχες μαδάνε λιγότερο, αλλα οι τριχες τους δεν φαινονται, και χρειάζονται λιγότερη περιποίηση. Μια μακρυτριχη γατα συμαινει περισσότερη τρίχα και συνεπως περισσότερη φ=δουλα=εια και χρονο για την περιποιηση του τριχώματος. Γιατι μια υγιή γάτα πρέπει να εχει περιποιημενο τριχωμα, και ο χωρος της να είναι απαλλαγμένος από νεκρες τριχες. Από κει κι επειτα είναι καθαρα θεμα του δικού σου χρόνου και διάθεσης.
[FONT="]Ελπιζω να βοηθησα αρκετα!!![/FONT]
chaton22
Νεοφερμένο μέλος
Επανερχομαι
Εχω διαβασει αρκετα το φορουμ και εχω διαβασει ιστοριες για γατες που ανεβαινουν σε τραπεζακια και σπανε ποτηρια, που ροκανιζουν καλωδια και εχω αρχισει να πιστευω πως ειναι μεταμφιεσμενα τερατα![]()
χαχαχαχα ελεος,αυτα γινονται πολυ σπανια σε μικρη ηλικια
εμενα ο δικος μου μεχρι 2 μηνων ροκανιζε οποιο καλωδιο εβρισκε,ακομα κ το ρουτερ για το ιντερνετ εσπασε
αναγκαστικαμε να κρυψουμε ολα τα καλωδια κ να τα περασουμε με μονωτικη ταινια...
οσο για τα ποτηρια ειτε τα εσπαγε ειτε επινε νερακι απο μεσα
πηραμε πλαστικα κ βρηκαμε την υγεια μας
τωρα ομως εχουμε παρει τα μετρα μας : κρυψαμε ολα τα γυαλινα αντικειμενα και του πηραμε πολλα παιχνιδια να ασχολειται κ πια δεν πειραζει τιποτα...
στην αρχη συνηθως ειναι λιγο δυσκολα αλλα οσο ανακαλυπτεις το γατακι κ δενεσαι μαζι του,καταλαβαινεις πως οσο κ αν σε ειχε κουρασει τωρα ειναι η καλυτερη παρεα.απο προσωπικη εμπειρια,περασα πολλα μαζι με το γατο μου τους τελευταιους 6 μηνες και ομολογω καποιες στιγμες ειχα απελπιστει μα τωρα ειμαστε αχωριστοι κ δε μετανιωνω για τιποτα
το μονο που χρειαζεται ειναι υπομονη
παντως αν προτιμησεις ενα αδεσποτο γατακι θα κανεις ενα καλο παραπανω
Lio
Νεοφερμένο μέλος
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το θεμα ειναι να το αγαπας το μικρο.Αν υπαρχει αγαπη,θα υπαρχει και κατανοηση σε οτι και να σου χαλασει.Και μετα θα μπεις στην λογικη να διακωμωδεις οτι ζημια και να κανει.
Και εγω σε 60τμ μενω και εχουμε 3 γατακια.Το τελευταιο που αποκτησαμε προσφατα,προοριζοταν για ημερο,γλυκο αγγελουδακι(ετσι εδειχνε οταν ηταν στην κοπελα που τον βρηκε και τον μεγαλωσε)ομως.......αποδειχτηκε σκετο διαολακι και δεν μασαει πουθενα!Ασε που τα κοριτσια τα εκπαιδευσε σε 1 μηνα!!!Δεν θα αναφερθω στις ζημιες και στην ενεργεια που εχει......

Ομως καθε μερα που ζουμε μαζι,ειναι και μια εκπληξη!!!!
Ειναι λοιπον στον χαρακτηρα του καθε γατιου,πως θα συμπεριφερεται στο σπιτι,και δεν μπορεις παντα να το καταλαβεις απο πριν.

mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παραδοξος η κοπελα μου ειχε τα θετικα και εγω τα αρνητικα
Επειδη ολα τα αρνητικα αφορουσαν μικροζημιες και δεν με πολυενδιαφερει ειτε για τις κουρτινες, ειτε για τους καναπεδες (και αυτο το οφειλω στη sato entos αφου μετα απο 3 χρονια χρησης εχουν διαλυθει). Ποιο πολυ με ανησυχει η ενδεχομενη μυρωδια απο τη τουαλετα της αλλα σκεφτομαι να εκμεταλευτω καπως το μεγαλο μπαλκονι μου, αφου το περιφραξω φυσικα πρωτα, ωστε οταν και αμα θελει να πηγαινει στο μπαλκονι. Μελλοντικα σχεδια ειναι αυτα, θα δειξει.
Ζωακι ειχα στο παρελθον (σκυλο τον οποιο τον εχασα στα 5χρονια απο ασθενεια) οποτε ξερω στο περιπου πως ειναι να εχεις υπο τη κηδεμονια σου ενα κατοικιδιο. Γατακι ειχα επισης φιλοξενησει για ενα περιπου μηνα και τωρα συνειδητοποιω τι καλο χαρακτηρα ειχε. Κοιμοταν μαζι μου στο κρεβατι χωρις να σκανδαλιζει κατα τη διαρκεια της νυχτας(περιεργο για γατα), δεν μου ειχε κανε τη παραμικρη ζημια και ηταν ολο παιχνιδι και μετα υπνο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 26 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool