Να πάρω γάτα;

Απάντηση: Θέλω να πάρω γατάκι, τι να κάνω;

Ναι :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γειά σε όλους σας!!

Βρήκα το φόρουμ κάνοντας μία αναζήτηση ώστε να μάθω κάποια πράγματα για τις γάτες μιάς και δεν ξέρω πολλά και βρίσκω το σάιτ πέρα απο τέλειο αρκετά ζεστο.θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να αποκτήσω κανά δύο γατάκια είμαι 19 χρονών φοιτητής και μένω με τους δικούς μου έτσι απο τώρα δύσκολο να βάλω σπίτι και άλλο ζώο αφού έχω έναν σκύλο λαμπραντόρ το οποίο με μεγάλη προσπάθεια τον έφερα μέσα και τελικά το αγαπήσανε αφού τους ξέρω αλλά θέλω να ενημερωθώ καλά ώστε να μπορέσω την μέρα εκείνη να ανταπεξέλθω στις ανάγκες που θέλει μία γάτα.Που λέμε δεν είχα πότε μου κάποια ουσιαστική επαφή με τις γάτες εκτός απο να δίνω φαί σε μερικές η να τύχει να χαιδέψω κάποια που να κάθεται,με γοητέουν στον χαρακτήρα και στην ομορφιά αλλά κάποια στιγμή θα ήθελα να αποκτήσω αφού βέβαια πρώτα μείνω μόνος μου.Έχω πολλές απορίες,καταρχάς πές θέλεις γάτα που πηγαίνεις δλδ στον σκύλο σε εκτροφείο αλλά στην ελλάδα οι γάτες είναι κάπως μισητές σε πολλούς και δεν έχω ακούσει κάποιο μέρος που να παίρνεις εκτός απο τα πέτ σοπ τα οποιά απο μακριά μόνο θέλω να τα βλέπω.Στην συνέχεια θα με ενδιέφεραν και άλλα για τις γάτες όπως ράτσες η και ημίαιμα που σίγουρα έχουμε αρκετά αδέσποτα αν και δεν βρίσκω και που στην εξοχή που μένω βλέπω αρκετές καλές μέν αλλά φοβόνται και βγάζουν μία ανασφάλεια.χάρηκα και περιμένω απαντήσεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Γειά σε όλους σας!!

Καλησπέρα και καλωσήρθες!:)
Θεωρώ ότι κάνεις πολύ καλά που πρώτα ενημερώνεσαι για τα πράγματα που αφορούν τις γάτες, ώστε όταν μπεις μετά στη διαδικασία της υιοθεσίας δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Μέσα στο φόρουμ μπορείς να βρεις πάρα πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα και άρθρα για τη φροντίδα αλλά και για τη συμβίωση με μια γάτα, καθώς και μέλη που είναι πρόθυμα να λύσουν οποιαδήποτε απορία σου.
Εύχομαι να καταφέρουν να σε κερδίσουν κι εσένα αυτά τα υπέροχα και μυστηριώδη πλάσματα και να καταλάβεις ότι ίσως τελικά η συμβίωση με μια γάτα δεν είναι τόσο περίπλοκη υπόθεση;)

Καλησπερα και καλωσηρθες.:)
Στα περισσοτερα με καλυψε η Μαρια.Να σου πω απλα οτι μπορεις να βρεις γατα απο αγγελιες,οταν και αν το αποφασισεις βεβαια,στα χαριζονται.Ειναι παρα πολλα τα γατσουλινια που περιμενουν ενα σπιτακι.Ειναι πανεμορφα πλασματα.και θα το σωσεις απο το να ειναι αδεσποτο. :D

να είστε καλα,απλά είχα πάντα απορία έχουμε εδώ στην ελλάδα εκτροφείς και οι ράτσες στις γάτες πώς χωρίζονται?τα υπόλοιπα για την συμβίωση τα βρίσκω στο φόρουμ.λογικά κάποιο αδέσποτο θα προτιμήσω που το έχει μεγαλύτερη ανάγκη και λογικά απο αγγελία εκτός αν βρώ στον δρόμο κάποιο νεογέννητο αλλά απο μικρή ηλικία αν τα πλησιάσεις βγάζουν μία εχθρικότητα όπως είναι λογικό και φεύγουν έτσι δεν έχω τον τρόπο ώστε να τα προσεγγίσω.τέλος μία γάτα πείτε πώς την έχω στο σπίτι δεν θα χρειαστεί κάποια στιγμή να την βγάλω στον κήπο και αν μου φύγει αφού είναι αρκετά ανεξάρτητες την έκατσα αλλά απο την άλλη μία ζωή σε ένα σπίτι ίσως δεν της αρέσει.

Καλοσώρισες στο My Cat :)
Είναι μια πλούσια πηγή πληροφοριών και δεν θα βαρεθείς ούτε μια στιγμή! Μα πάνω απ' ολα είναι πηγή αγάπης αυτό το φόρουμ. Χωρις να θέλω να σ' επηρεάσω, είναι μόνο η δικιά μου εμπειρία άλλωστε, η διάσωση ενός αδέσποτου που θα γίνει στη συνέχεια σύντροφος μιας ζωής είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Καθώς θα αρχίσεις να το αγαπάς και να δένεστε, θα τρελαίνεσαι στη σκέψη ότι αν δεν το είχες αγκαλιάσει θα κρύωνε κάπου πεινασμένο εκεί έξω. Με πρόλαβε η Έφη. Ρίξε μια ματιά στα "Χαρίζονται" και άσε την καρδιά σου να μιλήσει

τέλος μία γάτα πείτε πώς την έχω στο σπίτι δεν θα χρειαστεί κάποια στιγμή να την βγάλω στον κήπο και αν μου φύγει αφού είναι αρκετά ανεξάρτητες την έκατσα αλλά απο την άλλη μία ζωή σε ένα σπίτι ίσως δεν της αρέσει.

Τους δίνεις πολύ αγάπη, πολλά χάδια και στοργή, περνάς πολλές ώρες μαζί τους ή μάλλον τα αφήνεις να γίνουν μέρος της καθημερινοτητάς σου και μετά...ελπίζεις για το καλύτερο :P.
Και φυσικά θα τη βγάλεις στον κήπο. Στα πολλά χρόνια που θα ζείτε μαζί είναι ανέφικτο να τη περιορίσεις.Θα πάρεις τα μέτρα σου αλλά και πάλι να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα.
Οι γάτες είναι περίεργες και απρόβλεπτες.
Ευτυχώς κάποιες, περισσότερο απο άλλες, αναπτύσσουν μιά πιό ιδιαίτερη σχέση με μας. Δένονται.
Και φυσικά βοηθά και η στείρωση οταν μεγαλώσουν για να ελαχιστοποιήσεις τη πιθανότητα να το σκάσει.

Νέο γατάκι;

Καλησπέρα σε όλους!:)

Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να υιοθετήσω κάποια γάτα αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο μόνο για τη δική μου "ικανοποίηση" και να είναι για την ίδια ταλαιπωρία ή να μην περνάει καλά. Γι'αυτό θα ήθελα μερικές απόψεις πάνω σ'αυτό το θέμα από άτομα που έχουν περισσότερη εμπειρία από μένα.

Αρχικά να πω ότι είμαι φοιτήτρια κάτι που σημαίνει ότι κάποιες ώρες θα λείπω από το σπίτι και ότι το σπίτι είναι σχετικά μικρό (δύο δωμάτια). Θα μπορούσε μια γάτα να ζήσει ευχάριστα και σωστά υπό αυτές τις συνθήκες; Θα ήταν αρκετή η φροντίδα και η παρέα μετά τη σχολή μου και πόσο χώρο θα είναι καλύτερο να του διαθέσω για να ζει άνετα;

Ακόμη, η μόνη επαφή που είχα με τις γάτες μέχρι στιγμής ήταν οι αδέσποτες που τους αφήνω κανένα φαγάκι που και που και κάποιες φορές που κράτησα για μερικές μέρες την Περσίας μιας φίλης, που είναι από τη φύση της πολύ ήρεμη και χουζούρικη γάτα.

Παρόλο που θα ήθελα μια γάτα μικρή σε ηλικία, ψάχνοντας βρήκα ότι για κάποιον "νέο" στην ανατροφή και στη συγκατοίκηση με γάτες είναι καλύτερα η γάτα να είναι 10-12 μηνών ή και μεγαλύτερη. Πιστεύετε ότι είναι καλύτερο κάτι τέτοιο ή είναι προτιμότερο να υιοθετήσω μια νεαρή γάτα και να μάθουμε να ζούμε μαζί;

Τέλος, αν και προτιμώ να υιοθετήσω κάποιο αδεσποτάκι ή κάποιο από αυτά που χαρίζονται κατά καιρούς, σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλύτερο για αρχή να βρω κάποια συγκεκριμένη ράτσα που να είναι "πιο εύκολη" στη συγκατοίκηση.

Τι μου προτείνετε;

Ευχαριστώ!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είμαι κατάλληλη να υιοθετήσω ένα γατάκι;

Καλησπέρα σε όλους!Η γάτα μιας φίλης μου γέννησε πριν 2 εβδομάδες περίπου 3 γατάκια,και θέλω πολύ να πάρω το ένα.Δεν έχω ξαναφροντίσει γατάκι και θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποιες λεπτομερειες που θεωρώ σημαντικές πριν αποφασίσω οριστικά αν θα το πάρω.Ρώτησα κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες τη φίλη μου, αλλά θα ήθελα να μου πείτε και εσείς , που έχετε πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και θα κρίνετε πιο ορθολογικά από μένα που το μόνο που μπορώ να σκεφτώ πρακτικά είναι η χαρά του να έχω ένα γατάκι στο σπίτι και το πόσο γλυκούλι θα είναι.
Αρχικά,ο χώρος μου είναι αρκετά περιορισμένος, καθώς είμαι φοιτήτρια.Το σπίτι μου είναι μόνο 29 τ.μ, οπότε θέλω να ρωτήσω κατά πόσο αυτό μπορεί να είναι πιεστικό για το γατάκι.Έχω μπαλκόνι,αλλά τις ώρες που θα λείπω φαντάζομαι θα το αφήνω μέσα.. Πώς παίζει ο χώρος ρόλο για τη γάτα/γάτο μες το σπίτι; Παίζει να την περιορίζει; Κάτι άλλο σε σχέση με το χώρο ,είναι το αν θεωρείται επικίνδυνο να πέσει κάτω..μένω στο δεύτερο όροφο,αλλά σκέφτομαι-κυρίως όσο θα έιναι μωρό, να βάλω κάτι σαν πλέγμα στα κάγκελα του μπαλκονιού για να αποτρέψω ατυχήματα..Στον πεζόδρομο εδώ τριγυρνούν πολλές γάτες, αλλά απ'όσο έχω καταλάβει,δεν έχουν πρόσβαση στο μπαλκόνι,άρα δεν κινδυνεύει ελπίζω ούτε να έρθουν αυτές εδώ ούτε αυτό να φύγει με κάποιο τρόπο.
Όσον αφορά τον μέσα χώρο,διάβασα εδώ στη σελίδα τα σχετικά που χρειάζονται για ένα γατάκι μέσα στο σπίτι και θέλω να ρωτήσω:τα καλώδια στο πάτωμα είναι επικίνδυνα? Επίσης, τα έπιπλα 'κινδυνεύουν' με κάποιο τρόπο; Όχι ότι αυτό το τελευταίο μου είναι ιδιαίτερα σημαντικό ,τελείως πληροφοριακά ρωτάω. Αναφορικά με το κατούρημα,το γατάκι μαθαίνει εύκολα να πηγαίνει στην άμμο του;πώς του το δείχνω αν χρειαστεί;
Για τις ώρες που θα περνάμε μαζί,τι χρειάζεται από μένα; Να παίζω μαζί του, να το μαθαίνω κάτι, κλπ;
Τέλος , κάποιες ώρες λόγω σχολής και πρακτικής λείπω απ το σπίτι κυρίως τις πρωινές ώρες ..υπάρχει κάποιο διάστημα που καλό είναι να μην το ξεπερνάω για να μην μένει το γατάκι μόνο του;
Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να λάβω υπόψη μου πριν αποφασίσω;(για εμβόλια και τροφή έχω διαβάσει και έχω ρωτήσει σ ένα βαθμό) Aπλώς προσέχω πολύ εκ των προτέρων,να πάρω μια συνετή απόφαση, όποια κ αν είναι αυτή, για να είμαστε κ οι δύο καλά και κυρίως αυτό (που δεν μιλάει :P ) να είναι ευτυχισμένο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Είμαι κατάλληλη να υιοθετήσω ένα γατάκι;

δε νομίζω ο μικρός χώρος να είναι πρόβλημα, μπορείς όμως και να το παίρνεις βόλτα (με σαμαράκι). αν θες να το βγάζεις στο μπαλκόνι, να του βάλεις πλέγμα ή να μην το αφήνεις μόνο του έξω. για να μην ξύνει τα έπιπλα πάρε του ονυχοδρόμιο και παιχνίδια για να περνάει την ώρα του όταν λείπεις. όταν το βλέπεις να ψάχνει μέρος για να κάνει την ανάγκη του, βάζε το στην αμμοδόχο και μετά από λίγο θα μάθει να πηγαίνει μόνο του. τα καλόδια και τις πρίζες καλύτερα να τα κρύψεις (ο μαυρούλης μας παλιά είχε μανία με τις πρίζες, τους έκανε επίθεση κι εμείς βέβαια τρέχαμε από πίσω του να τον πιάσουμε για να μην πάθει ηλεκτροπληξία :P)

πιστεύω ότι εξαρτάται και πότε θα πάρεις τα γατάκια...
γατάκια 2 εβδομάδων θέλουν φροντίδα και προσοχή, η καλύτερη ηλικία να το πάρεις είναι στις 6 βδομάδες το λιγότερο, που θα έχουν απογαλακτιστεί. Σε αυτή την ηλικία θα είναι έτοιμα να τρώνε μόνα τους από μπολ και να πηγαίνουν τουαλέτα. Το να το αφήνεις λίγες ώρες μόνο του δεν θα είναι ιδιαίτερο πρόβλημα, οι γάτες είναι πλάσματα της συνήθειας και το ίδιο ισχύει με τον χώρο.
Το να περιφράξεις το μπαλκόνι είναι must ιδίως χωρίς επιτήρηση, τώρα που είναι μικρό μπορείς να το κάνεις πιο εύκολα κουμάντο αλλά όταν μεγαλώσει ποιος το πιάνει :P
Το να εκπαιδεύσεις τη γάτα να πηγαίνει στην άμμο της είναι πολύ απλό πράγμα, μερικές φορές δεν χρειάζεται καν να της το δείξεις (είχα 2 περιπτώσεις τέτοιες) όταν πάει να κατουρήσει σε κάποιο μέρος του σπιτιού, πιάσ'την και πήγαινέ την στην άμμο, 1-2 φορές θα χρειαστεί.
Γενικά μπορείς να εκπαιδεύσεις τη γάτα σου πώς να μην ανεβαίνει σε συγκεκριμένα έπιπλα, πως να μην γρατζουνάει και δαγκώνει κτλ
Καλό θα είναι να το προφυλάξεις από διάφορα καλώδια και απορρυπαντικά που μπορεί να έχεις στο μπάνιο ή σε κάποιον άλλο χώρο
Όσο θα είσαι μαζί της η γάτα απλώς θα θέλει να παίξετε και να τη χαϊδεύεις και παράλληλα μπορείς να την εκπαιδεύσεις.
Πολλά πράγματα εξαρτώνται από το χαρακτήρα του γατιού και δεν ξέρω αν είναι και κάποιας ράτσας η όχι (?)
Σαν φοιτήτρια θα πρέπει να έχεις υπόψη πόσα χρήματα έχεις να διαθέσεις στην γάτα, εννοείται ότι θα χρειαστεί εμβόλια (τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά), στείρωση, τροφή και μπορείς να πάρεις μια ιδέα απο εδώ: https://www.mypetz.gr/threads/Γατίσιος-κουμπαράς.220400/
Επίσης έχε υπόψη σου αν μπορείς να το αφήνεις κάπου, σε κάποιο φίλο, όταν θα πηγαίνεις ταξίδια, αν θα μπορείς να το παίρνεις μαζί σου όταν φεύγεις για καλοκαίρι κτλ (να θυμάσαι ότι στις γάτες δεν αρέσει και τόσο να αλλάζουν χώρους)
Καλορίζικο αν αποφασίσεις να το πάρεις :)

Γεια σας! Νέο μέλος εδώ ζητά βοήθεια!

Γεια σας! Είμαι νέο μέλος εδώ και μάλλον είμαι η μόνη που δεν έχω γατάκι :( . Οι γονείς μου δεν θέλουν γατάκι στο σπίτι και όταν το είχα θέσει σαν θέμα, άλλαξαν κουβέντα. Μήπως ξέρετε πως μπορώ να τους πείσω;:hmm:

Καλωσήρθες! Πόσο κατηγορηματικοί είναι οι γονείς σου στο "όχι"; Δε θέλουν με τίποτα ή αλλάζουν κουβέντα μήπως το ξεχάσεις; Αν για παράδειγμα εμφάνιζες ένα αξιολάτρευτο αδεσποτάκι μια μέρα και τους εξηγούσες πόσο ανάγκη σας έχει και τι θα απογίνει αν δεν το αναλάβετε, υπάρχει πιθανότητα να τους ψήσει το ίδιο το γατούλι ή μπα;

Απάντηση: Γεια σας! Νέο μέλος εδώ ζητά βοήθεια!

Γεια σου Κορινα καλως ηρθες Εχεις τα δικια.σ να στεναχωριεσαι ππυ θες κ δεν μπορεις κ χαριζονται κ τοοσα γατακια κ καποια εμβολισσμενα κ στειρωμενα δηλαδη με πολυ λιγοτερα εξοδα ..Αλλα φανταζομαι εισαι μικρη κ για να ρωταε τους γονεις θα σαι μαθητρια σωστα;Αν ναι μπορεις να τους πεις τα θετικα που αναφερω των οικονομικων..Τωρα αν υπαρχει κι αλλο θεμα οπως π..χ οτι θα λειπεις απ το σπιτι κ θα το φροντιζουν εκεινοι κτλπ να τους πεισεις πως θα σαι υπευθυ
η μονο εσυ κ οτι θα το προσεχεις θα το καθαριζεις μονο εσυκ οτι οι γατες δεν ειναι κ παρα πολυ απαιτητικα κατοικιδια θελουν αγαπη κυριως καθαρα μπολ κ αμμο κ αν εχουν κανει εμβολια κ στειρωση μετα μια φορα το χρονο μια αποπαρασιτωση κ επαναληπτικο εμβολιασμο τιποτα δηλαδη..Πιστευω οτι αν το συζητησεις με επιχειρηματα δεν θα μπορουν να σου αρνηθουν

Απάντηση: Γεια σας! Νέο μέλος εδώ ζητά βοήθεια!

Δεν μπορώ να σου απαντήσω, έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με σένα! :p
Ξέρω ότι παρόλο που ο μπαμπάς μου λέει ότι δεν θέλει ζώα, όταν φέρνω αδέσποτα τα δέχεται, η μάνα μου με τίποτα!
Οι περισσότεροι σκέφτονται ότι η γάτα κάνει ζημιές, φέρνει βρωμιά στο σπίτι, έχει πολλά έξοδα και δεν εκπαιδεύεται..το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους μιλήσεις και να τους εξηγήσεις ότι όλα αυτά δεν ισχύουν, και όσον αφορά το οικονομικό και τη φροντίδα μπορείς να τα αναλάβεις εσύ (αν είναι δυνατό) αν και δεν κοστίζει τόσο όσο νομίζουν οι περισσότεροι!
Αν δεν αλλάξουν γνώμη μην επιμένεις...απλά περίμενε μέχρι να μείνεις σε ένα σπίτι μόνη σου και τότε μπορείς να πάρεις γάτα :)

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!!! Μπορεί να καταφέρω να τους πείσω με επιχειρήματα αλλά και με έναν άλλο τρόπο:)! Αυτήν την βδομάδα δίνω γαλλικά για το Α2 και αν περάσω με καλό βαθμό και με ρωτήσουν τι δώρο θα ήθελα μπορώ να τους πω ότι όλη την χρονιά ήθελα ένα γατάκι.:clapup: Μακάρι να τα καταφέρω...

Καλώς ήρθες και από εμένα!
Καταλαβαίνω απόλυτα το πρόβλημα σου, και εγώ το είχα μέχρι πριν 1,5 μήνα. Τότε ήταν που αποφάσισα να φέρω γατάκι στο σπίτι «σηκωτό». Μακάρι βασικά όπως λες όλα να πάνε καλά και να μπορέσεις να πάρεις το γατάκι σου ως δώρο για τον καλό σου βαθμό. Απλά για κάθε ενδεχόμενο, θα σου πω λίγο την εμπειρία μου πάνω στο θέμα «φέρνω γατάκι στο σπίτι και δεν συμφωνούν όλοι».
Εμένα δεν ήθελε η μητέρα μου γάτα και της το ζήταγα κοντά 2 χρόνια (παραπάνω δηλαδή, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια πιο έντονα). Ούτε σκέψη όμως, ούτε σαν επιβράβευση για πτυχίο ωδείου, ούτε για πολύ καλό βαθμό σε πανελλήνιες… Να φανταστείς ότι στο δίλημμα που της έβαλα ή να πάρω γατάκι ή μηχανή, μου είπε μηχανή… Παρ’ όλα αυτά, τέλη Μαρτίου έφερα στο σπίτι γατάκι με αφορμή τα γενέθλια μου. Έχω να πω ότι η εμπειρία δεν ήταν ευχάριστη. Γενικά έχω πολύ καλές σχέσεις με τους γονείς μου και ήταν φανερό ότι με αυτή την κίνηση μου η σχέση με την μητέρα μου δέχτηκε ένα χτύπημα. Ήταν ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα. Παράλληλα ήταν η πρώτη μου φορά που φρόντιζα γατάκι εξολοκλήρου εγώ και ήταν διαφορετικό από το να χαϊδεύεις και περιστασιακά να ταΐζεις κάποιο αδέσποτο. Βασικά, αν δεν είχα την και (κρυφή) υποστήριξη του πατέρα μου, δεν θα τα είχα βγάλει πέρα και θα την είχα δώσει την γατούλα μου αλλού, αναγκαστικά.
Παρ’ όλα αυτά, αν (δεν το προτείνω όπως καταλαβαίνεις, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να στο πω) αποφασίσεις τώρα ή ακόμα στο μέλλον να το επιχειρήσεις, υπάρχουν κάποια σημεία που πιστεύω πρέπει να προσέξεις πολύ: 1) Να είσαι ξεκάθαρη με τους γονείς σου. 2) Να είσαι 10000% σίγουρη ότι θέλεις όντως να το κάνεις. 3) Να είσαι διαθέσιμη να δεχτείς ψυχολογικό «πόλεμο» από αυτούς που δεν συμφωνούνε. 4) Να αναλογιστείς τις ευθηνές φροντίδας της γατούλας και να είσαι διατεθειμένη να τις αναλάβεις όλες εσύ (όπως είπαν και τα άλλα μέλη, δεν είναι δύσκολες, είναι πολύ απλές στην πραγματικότητα αλλά στην αρχή όταν δεν τις έχεις ξανακάνει είναι πιο περίεργες).
Καλό θα ήταν να καταλάβεις τον λόγο για τον οποίο δεν θέλουν. Ας πούμε, η μητέρα μου δεν μου έλεγε κανέναν λόγο, απλά ένα «δεν τις θέλω». Την είδα όμως ότι έχει ηρεμήσει πάαρα πολύ όταν της έδειξα αποδείξεις ότι οι αρρώστιες της γάτας δεν μεταδίδονται στον άνθρωπο. Επίσης, απ’ όσο έχω καταλάβει, φοβόταν ότι θα της φορτωθούν κι άλλες ευθύνες, είτε καθαριότητας είτε φροντίδας (φαγητού, νερού κλπ), και την έχω δει ότι ηρέμησε κι άλλο όταν είδε ότι όντως έχω αναλάβει το 100% που έχει σχέση με την γατούλα. Και τέλος, δεν την άφηνε να βγαίνει στο υπόλοιπο σπίτι παρά μόνο στο δωμάτιο μου λέγοντας ότι θα κάνει ζημιές και τέτοια, αλλά της έδειξα (και ακόμα της δείχνω για να είμαι ειλικρινής) ότι είναι ένα ζώο που, ασχέτως με το τι λέγεται, μπορεί να εκπαιδευτεί και της έχω μάθει να μην ανεβαίνει στους καναπέδες που δεν θέλει (παράλογο πιστεύω από την πλευρά της μητέρας μου, αλλά σεβαστό. Αν δεν θέλει τόσο πολύ, έχει δικαίωμα στον χώρο της και οφείλω να συμμορφωθώ όσο μπορώ και να κάνω την κατάσταση βολική και για τους 2).
Αυτά δεν στα λέω για να σε αποτρέψω να πάρεις γατούλα, όπως και να το κάνουμε η ανταμοιβή στο τέλος είναι τόσο γλυκιά που αξίζει το δύσκολο ταξίδι. Στα λέω απλά ώστε στην περίπτωση που επιχειρήσεις να το κάνεις με αυτόν τον τρόπο, να είσαι προετοιμασμένη και με ώριμη σκέψη, γιατί εγώ που πήγα ακούγοντας κυρίως «έλα μωρέ, αφού θα την λατρέψει στο τέλος» είχα φρικάρει την ζωή μου στην αρχή… Προσπάθησε πάντως όπως λες να τους πείσεις με επιχειρήματα (πες για τις ασθένειες που δεν μεταδίδονται, το χαμηλό οικονομικό κόστος, ότι θα αναλάβεις τις ευθύνες {και να τις αναλάβεις και στην πραγματικότητα εννοείται} ακόμα και τα ψυχολογικά οφέλη που έχουν δείξει έρευνες) και πιστεύω ότι θα το βρεις το «κουμπί» τους :)
Ελπίζω να μην σε κούρασα, και σου εύχομαι πραγματικά να γευτείς και εσύ σύντομα την χαρά που είναι να παίρνεις την γατούλα σου αγκαλιά.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και το καλωσόρισμα! Δεν με κούρασες καθόλου. Μάλιστα με βοήθησες πολύ κι εσύ και όλα τα άλλα μέλη. Η μητέρα μου δεν θέλει γάτα στο σπίτι για αρκετούς λόγους... ωστόσο εμένα μου είπε μόνο 2. Α) έχουν μεταδοτικές ασθένειες! Β) Θα καταστρέψουν α έπιπλα!

Αφού όμως λες ότι δεν έχουν μεταδοτικές ασθένειες σίγουρα θα μπορέσω να πάρω γατάκι πολύ σύντομα :)

Εμένα η μαμά μου δεν ήθελε γάτα για κανένα λόγο.Ειχε ασχημες εμπειρίες και τις φοβόταν.Παρολα αυτά όταν βρήκαμε τον Ενζο το γατί μου στον κήπο δέχτηκε να τον έχουμε στην αυλή και σε ένα μήνα τον είχαμε βάλει κανονικά μέσα στο σπίτι .Μην ανυσηχεις θα καταφέρεις να τους πείσεις με κάποιο τροπο.

Καλησπέρα ψάχνω για γατούλα η γατούλη και σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα αδέσποτο...Πώς όμως μπορώ να διακρίνω αν το γατάκι είναι κοινωνικό???Και πώς θα το προσεγγίσω κατάλληλα?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back