Να τη στειρώσω ή όχι;

• Thread starter Thread starter elvenstar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
δεν το συζητω alice και υπολοιποι,ειναι δεδομενο οτι θα τη στειρωσω,απλα ανησυχω πολυ....ασχετο.. η πουπουλινα θελει να σας ρωτησει κατι...Βρε παιδια..η γριπη των χοιρων μεταδιδεται στα γατσουλινια? αν και πιστευω οτι οι ανθρωποι κινδυνευουν περισσοτερο...χι,χι,χι:up::up::up: το πιασατε?
Ναι το πιάσαμε μας λες γουρούνες:mad:
Δεν νομίζω να κολλάνε τα γατάκια αυτή τη γρίπη γιατί συνήθως οι ανθρώπινες γρίπες δεν κολλάνε στις γάτες κ το αντίστροφο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

...ΣΥ ΕΙΠΑς...χι,χι,χι:lol::lol::lol: παντως οταν με παει η μανα μου για στειρωση θα σας ενημερωσει,για να προσευχεστε ολοι μαζι ,μπας και τη γλιτωσω...ωχ παναγια μου...:hmm::hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην ανησυχείς. Και όσο πιο γρήγορα την πας τόσο καλύτερα. Τη Λουλού μου, που είναι μέσα στο σπίτι και ήταν και η πρώτη μου γατούλα - ήμουν και εγώ άπειρη- φοβόμουν τόσο να την πάω που έφτασε δύο χρονών μέχρι να τη στειρώσω! Τελικά το πήρα απόφαση γιατί η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, το γατάκι πραγματικά βασανιζόταν. Έκτοτε έχω πάει για στείρωση πολλές γατούλες και έχω παρατηρήσει το εξής: Οι μικρούλες (μέχρι ενός έτους) το περνούν πολύ πιο ανώδυνα και μετά από λίγες ημέρες πραγματικά είναι σαν να μην έχει αλλάξει κάτι. Οι μεγαλύτερες ταλαιπωρούνται περισσότερο. Μάλιστα έχω την εντύπωση ότι οι γατούλες που έχουν ήδη γεννήσει είναι στην αρχή λίγο αποπροσανατολισμένες, σαν να νιώθουν κάποια αλλαγή, ενώ οι μικρούλες δεν καταλαβαίνουν τίποτα!

Ναι πραγματικά όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα, η εκτροφέας από τις γάτες μου μάλιστα μου είπε ότι όχι απλά δεν καταλαβαίνουν τίποτα γλυτώνουν κιόλας από την ταλαιπωρία. Άλλωστε για μένα μέτρησε πάρα μα πάρα πολύ ότι κάνοντας τη στείρωση γλιτώνουν κ από τον καρκίνο της μίτρας κ ελαχιστοποιούνται κ οι πιθανότητες για καρκίνο μαστών. Αλλά να μην είσαι κ αρνητική γιατί το γκαντεμιάζεις . Θα το πάρεις έτσι σα να πάει για κάτι απλό κ θα δεις όλα θα πάνε καλά;)

Πριν 6 μήνες ξεκίνησε η οιστρική περίοδος του καταχανά και απο εκεί που φωνή δεν είχε την άκουσε όλη γειτονιά. Κατάπιε τη ντουντούκα και καλούσε σε καθόλου κατάλληλες ώρες ( 1-2 μετά τα μεσάνυχτα και 6 το πρωΐ) τα αρσενικά της περιφέρειας ενώ παράλληλα κοπανιόταν σε πόρτες και πάραθυρα. Κατόπιν συμβουλής της κτηνιάτρου μας την αφήσαμε να περάσει αυτή 2ο οίστρο (ώστε να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του σκελετικού της συστήματος) και μεις νύχτες άυπνες.
Φοβόμουν για τη στείρωση καθώς σκεφτόμουν ότι ακόμα σε επεμβάσεις ρουτίνας υπάρχει κάποια πιθανότητα να μην καταφέρει. Η κτηνίατρος με καθησύχαζε λέγοντας ότι είναι νεαρό γατί χωρίς εμφανή προβλήματα καρδιάς (αλλά δεν ήξερα αν η δική μου καρδιά θα άντεχε).

Την άφησα και περίμενα το βράδυ που θα γύριζα απο τη δουλειά να βρώ ενα οκνηρό πλάσμα. Αντ'αυτού βρήκα ένα πραγματικό καταχανά ζωηρότατο ο οποίος έμαθα ότι είχε μεγαλουργήσει στο κτηνιατρείο μετά την επέμβαση -όπου ξύπνησε σε αγνωστο περιβάλλον,ξέρασε στη γατοφόρο, κατάφερε και βγήκε απο τη γατοφόρο και κυκλοφόρησε παντού με τα πόδια βουτηγμένα στα σκατούλια και τα ξερατά της και η κτηνίατρος καθάριζε τα "έργα" της αγκαζέ με την απορία πως τα κατάφερε και βγήκε.

Οταν αναρωτήθηκα πως ήταν δυνατό την ίδια μέρα της επέμβασης που λογικά θα έπρεπε να είναι υπο την επήρεια των φαρμάκων της αναισθησίας να έχουμε ένα γατόνι δραστήριο μου απάντησε ότι κάνει εισπνεόμενη αναισθησία και όχι ενέσιμη που έχει λιγότερους κινδύνους για το ζώο.

Πριν ξεκινήσει ο οίστρος δεν ήθελα να τη στειρώσω γιατί ένοιωθα ότι βίαζα τη φύση της. Κατά τη διάρκεια των οίστρων της όμως μου δημιούργησε ένα βαθύ οίκτο για την ταλαιπωρία του ζουζουνοκαταχανά.Η ανεκπλήρωτη επιθυμία για ζευγάρωμα, η φυσική παρόρμηση που δεν επρόκειτο να καλυφθεί είναι ένας ακόμα βιασμός της φύσης.Και έτσι καταλήξαμε (και για το καλό των νεύρων όλων μας) να στειρωθεί.

Καλό είναι να στειρωθεί πριν της έρθει ο πρώτος οίστρος. Τότε θα καταλάβεις τι σου λέμε!!! Πολύ ουρλιαχτό, πολύ χτύπημα, πολύ σήκωμα ο πισινός, πολύ βασανιστικό γενικά. Στη μικρή μου που έζησα τον πρώτο της οίστρο, αναγκάστηκα να παραστήσω τον αρσενικό! Τι να σου εξηγώ τώρα... Μην ανησυχείς πάντως. Φρόντισε να βεβαιωθείς πως ο γιατρός θα της κάνει προνάρκωση, κι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, παυσίπονο, αντιβίωση και οπωσδήποτε, μα οπωσδήποτε αντίδοτο για να την δει πως συνέρχεται. Μη φοβάσαι τίποτα. Αυτό είναι το καλύτερο για εκείνην. Καλή επιτυτχία!!!

Γεια. Σου εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά με τη στείρωση της γατούλας σου.Σε παρακαλώ όμως πολύ ζήτα από τον κτηνίατρό σου να την εξετάσει καλά, γιατί κι εγώ πήγα πριν λίγες μέρες να κάνω στείρωση την Ήρα μου και δεν ξέραμε ότι είχε διαφραγματοκήλη και πέθανε μόλις της έκανε τομή. Ήταν μόλις 1 έτους. Έβαλα και σχετικό post. Ακόμη δε μπορώ να συνέλθω. Γι αυτό πρόσεξε πολύ και ζήτα από το γιατρό να την εξετάσει καλά. όσο για τις συμπεριφορές τους όταν στειρώνονται, ο Πίπης μου ο σιαμέζος είναι 15 χρονών, στειρωμένος κι ακόμη έχει την ίδια ζωντάνια, ζωηράδα και τρέλα που είχε όταν ακόμη ήταν μηνών γατάκι και τον χαίρομαι πολύ.
Δεν ξέρω πως να βάλω φωτογραφία του κούκλου σιαμέζου μου.
Άρα δεν υπάρχει κανόνας για το ότι μετά τη στείρωση είναι πιο ήσυχα, παχάίνουν κλπ. γιατί ούτε και οι άλλες δύο γατούλες μου, επίσης στειρωμένες έχουν αλλάξει συμπεριφορά.

Καλή επιτυχία λοιπόν στη στε'ιρωση, μόνο ζήτα από το γιατρό εξετάσεις πριν την επέμβαση να μην έχει καμία άλλη γατούλα την τύχη της μικρής μου Ήρας.
Γράψε πώς πήγε η επέμβαση.

Γεια. Σου εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά με τη στείρωση της γατούλας σου.Σε παρακαλώ όμως πολύ ζήτα από τον κτηνίατρό σου να την εξετάσει καλά, γιατί κι εγώ πήγα πριν λίγες μέρες να κάνω στείρωση την Ήρα μου και δεν ξέραμε ότι είχε διαφραγματοκήλη και πέθανε μόλις της έκανε τομή. Ήταν μόλις 1 έτους. Έβαλα και σχετικό post. Ακόμη δε μπορώ να συνέλθω. Γι αυτό πρόσεξε πολύ και ζήτα από το γιατρό να την εξετάσει καλά. όσο για τις συμπεριφορές τους όταν στειρώνονται, ο Πίπης μου ο σιαμέζος είναι 15 χρονών, στειρωμένος κι ακόμη έχει την ίδια ζωντάνια, ζωηράδα και τρέλα που είχε όταν ακόμη ήταν μηνών γατάκι και τον χαίρομαι πολύ.
Δεν ξέρω πως να βάλω φωτογραφία του κούκλου σιαμέζου μου.
Άρα δεν υπάρχει κανόνας για το ότι μετά τη στείρωση είναι πιο ήσυχα, παχάίνουν κλπ. γιατί ούτε και οι άλλες δύο γατούλες μου, επίσης στειρωμένες έχουν αλλάξει συμπεριφορά.

Καλή επιτυχία λοιπόν στη στε'ιρωση, μόνο ζήτα από το γιατρό εξετάσεις πριν την επέμβαση να μην έχει καμία άλλη γατούλα την τύχη της μικρής μου Ήρας.
Γράψε πώς πήγε η επέμβαση.
pipis αυτό που λες είναι πολύ σημαντικό αλλά πιστεύω ότι κανένας σοβαρός γιατρός δεν θα έκανε ακόμα κ την πιο απλή επέμβαση χωρίς πρώτα να κάνει εξετάσεις.
Πολύ λυπάμαι για την γατούλα σου:( Αν δεν έκανε επέμβαση θα ζούσε ή κ πάλι κάποια στιγμή θα συνέβαινε το μοιραίο ;

Τραγικο αυτο,ουτε να το φανταστω δεν μπορω.Παντως να μην τραμαξει η κοπελα κ το αναβαλλει,οσο νωριτερα τοσο το καλυτερο.Οσο για την ζαβλακωμαρα μετα δεν νομιζω οτι ισχυει ως κανονας,η Μπιζου δεν στρωνεται ουτε στιγμη στον κ..... της κ ο Τουλης κυνηγαει τη μανα μου στο σπιτι για να παιξουν-που ειναι κ 9χρονων!

ναι ειναι το ιδιο βασανιστικο και για τα θυληκα....να μην ανησυχεις να ψαξεις να βρεις ενα καλο γιατρο και ολα θα πανε καλα!

στο εξωτερικο τα στειρωνουν και για λογους υγειας ειναι ο μοναδικοσ τροπος να αποφυγει η γατουλα τα μητρικα προβληματα στο μελλον κατι πολυ συχνο στισ κατοικιδιες γατες που δεν εχουν τη σεξουαλικη ζωη των αλανιαρικων!!!:happy:

σας ευχαριστω πολυ ολους,εχω πολυ αγχος ,αλλα θα την παω(μαλλον αυτη τη βδομαδα) και βεβαια θα του πω για τη διαφραγματοκυλη,...αιντε...και ο θεος βοηθος...

σας ευχαριστω πολυ ολους,εχω πολυ αγχος ,αλλα θα την παω(μαλλον αυτη τη βδομαδα) και βεβαια θα του πω για τη διαφραγματοκυλη,...αιντε...και ο θεος βοηθος...
Το σημαντικό είναι να έχεις εμπιστοσύνη τον γιατρό σου αν βλέπεις ότι ειναι καλός κ εμπνέει εμπιστοσύνη οι πιθανότητες να πάθει κάτι κακό είναι έλάχιστες γι αυτούς ειναι υπόθεση ρουτίνας η συγκεκριμένη επέμβαση αρκεί πάντα όπως είπαμε να είναι καλός ο γιατρός. Πριν κάνετε την επέμβαση να τους πεις να κάνει γενική αιματος αν δεν σου το προτήνει αυτός (που αν είναι γιατρος εμπιστοσύνης σίγουρα θα σου το πει κ από μόνος του). Εύχομαι όλα να πάνε καλά κ να μας ενημερώσεις:up:

Τους ίδιους φόβους έχω κ εγώ με την δικιά μου.πριν λίγες μέρες πέρασε τον πρώτο της οίστρο,ο οποιός ήταν πολύ ανώδυνος κ πολύ σύντομος.σε κανένα μήνα θα την πάω για στείρωση.θα του πώ του ιατρού για γενική αίματος κ για την διαφραγματοκήλη να δω τι θα μου πει.πάντως δεν περιμένω από μόνος του να μου πει τίποτα.εδώ στο βόλο έχω την εντύπωση ότι είμαστε λίγο πίσω..δεν ξέρω..εσείς τι λέτε:;θα πονάει μετά την στείρωση;καμιά άλλη λεπτομέρεια περί στείρωσης;

Τους ίδιους φόβους έχω κ εγώ με την δικιά μου.πριν λίγες μέρες πέρασε τον πρώτο της οίστρο,ο οποιός ήταν πολύ ανώδυνος κ πολύ σύντομος.σε κανένα μήνα θα την πάω για στείρωση.θα του πώ του ιατρού για γενική αίματος κ για την διαφραγματοκήλη να δω τι θα μου πει.πάντως δεν περιμένω από μόνος του να μου πει τίποτα.εδώ στο βόλο έχω την εντύπωση ότι είμαστε λίγο πίσω..δεν ξέρω..εσείς τι λέτε:;θα πονάει μετά την στείρωση;καμιά άλλη λεπτομέρεια περί στείρωσης;
ιωάννα-μπιάνκα η Πικατσου μου έκανε επέμβαση πριν 20 μέρες περίπου κ ο γιατρός χρησιμοποίησε την καινούρια μεθοδο δεν έκανε ράμματα εξωτερικά μόνο εσωτερικά έξωτερικά της έκανε πλαστική κ έτσι εκτός από την πρώτη μέρα που πονούσε λίγο τις υπόλοιπες ήταν μια χαρά βέβαια την έκλεισα τις 3-4 πρώτες μέρες σε κλουβάκι για να μην πηδάει κ ανοίξουν τα ράμματα κ όλα πήγαν μια χαρά:up:

:redface:αχ δεν τα ήξερα αυτά.μήπως εννοείς τα απορροφήσιμα ράμματα;ο κτηνίατρος που (μάλλον) θα την πάω είναι λίγο ''χύμα'' αλλά φαίνεται να ξέρει πολλά πράγματα κ είναι σίγουρο ότι αγαπάει τα ζώα..απο κει κ πέρα όμως διστάζω λιγάκι....

:redface:αχ δεν τα ήξερα αυτά.μήπως εννοείς τα απορροφήσιμα ράμματα;ο κτηνίατρος που (μάλλον) θα την πάω είναι λίγο ''χύμα'' αλλά φαίνεται να ξέρει πολλά πράγματα κ είναι σίγουρο ότι αγαπάει τα ζώα..απο κει κ πέρα όμως διστάζω λιγάκι....
Οχι όχι τα απορροφήσιμα είναι εσωτερικά ράμματα εμείς εξωτερικά δεν είχαμε. Τι να σου πω βρε Ιωάννα αν έχεις μεταφορικό μέσω έλα μια βόλτα Τρικαλα να πάμε στο δικό μου γιατρο που ειναι καθηγητής κτηνιατρικής κ πέρνει κ ντοκτορα τώρα κ είναι πάρα πολύ καλός γενικά

Οχι όχι τα απορροφήσιμα είναι εσωτερικά ράμματα εμείς εξωτερικά δεν είχαμε. Τι να σου πω βρε Ιωάννα αν έχεις μεταφορικό μέσω έλα μια βόλτα Τρικαλα να πάμε στο δικό μου γιατρο που ειναι καθηγητής κτηνιατρικής κ πέρνει κ ντοκτορα τώρα κ είναι πάρα πολύ καλός γενικά

τρίκαλα είναι το αγόρι μου!!σπουδάζει εκεί.πως λέγεται ο κτηνίατρός σου;να του πω να ψάξει αν είναι..:)

επειδή είσαι κοντά έχεις ακούσει για κανέναν στο βόλο:;

τρίκαλα είναι το αγόρι μου!!σπουδάζει εκεί.πως λέγεται ο κτηνίατρός σου;να του πω να ψάξει αν είναι..:)

επειδή είσαι κοντά έχεις ακούσει για κανέναν στο βόλο:;
Ο γιατρός στα Τρίκαλα λέγεται Δημήτρης Μπαλωμένος μια κ είναι κ το αγόρι σου εδώ ευκαιρία να έρθεις να τον δεις κ αν θέλεις σου δίνω την διεύθυνση ή πάμε κ μαζί να κάνεις μια πρωτη συζήτηση μαζί του να δεις τι θα σου πει κ αν σε πείσει σαν γιατρός την φέρνεις εδώ να κάνετε την στείρωση. Όμως σου λέω ειναι πάρα πολύ καλός κ επειδη καθημερινά στο παν/μιο αντιμετωπίσουν χιλιάδες περιπτώσεις έχει κ πολύ καλή ειδίκευση τώρα κάνει κ διδακτορικό πάνω στα μικρά οικόσιτα ζώα, για μένα ειναι πάρα πολύ καλή περίπτωση. Τώρα αν θέλεις για τον Βόλο να ρωτήσουμε τη Δώρα (Μουκελις) που είναι Βολιώτισσα να μας πει έναν καλό αν ξέρει κ να ρωτήσω κ εγώ τα ξαδέλφια μου αν ξέρουν κανέναν

Ο γιατρός στα Τρίκαλα λέγεται Δημήτρης Μπαλωμένος μια κ είναι κ το αγόρι σου εδώ ευκαιρία να έρθεις να τον δεις κ αν θέλεις σου δίνω την διεύθυνση ή πάμε κ μαζί να κάνεις μια πρωτη συζήτηση μαζί του να δεις τι θα σου πει κ αν σε πείσει σαν γιατρός την φέρνεις εδώ να κάνετε την στείρωση. Όμως σου λέω ειναι πάρα πολύ καλός κ επειδη καθημερινά στο παν/μιο αντιμετωπίσουν χιλιάδες περιπτώσεις έχει κ πολύ καλή ειδίκευση τώρα κάνει κ διδακτορικό πάνω στα μικρά οικόσιτα ζώα, για μένα ειναι πάρα πολύ καλή περίπτωση. Τώρα αν θέλεις για τον Βόλο να ρωτήσουμε τη Δώρα (Μουκελις) που είναι Βολιώτισσα να μας πει έναν καλό αν ξέρει κ να ρωτήσω κ εγώ τα ξαδέλφια μου αν ξέρουν κανέναν

σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!απλά να την φέρω τρίκαλα είναι λίγο δύσκολο.
ρώτα για κανέναν στο βόλο.αυτός που σκέφτομαι να την πάω λέγεται Ιωνάς.. ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back