Νεογέννητο γατάκι! SOS

AGGELIKI

Διάσημο μέλος

Η AGGELIKI αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει από Νέα Μάκρη (Αττική). Έχει γράψει 2.229 μηνύματα.
βρισκομαι σε μεγαλο διλημα.οποιος μπορει να βοηθησει.χθες ακουσα επιμονα γαυγισματα απο τα σκυλια που ταιζω .καταλαβα οτι προκειται για γατα,πηρα το φακο και αρχιζα να ψαχνω,δεν βρηκα κατι,τωρα γυρνοντας ακουσα νιαουρισματα απο μωρο γατακι,μπηκα σε ενα σπιτι εγκαταλελημενο και βρηκα στην αποθηκη ενα νεογεννητο γατακι πορτοκαλι με τον ομφαλιο λωρο και το πλακουντα απο οτι καταλαβα,η γατα αφαντη και μαλλον το παρατησε,μπορει να την τρομαξαν και τα σκυλια.το θεμα ειναι οτι εγω λογω εργασιας δεν μπορω να το ταιζω καθε τρεις ωρες,το γατακι θα πεθανει,σκεφτομαι να το παω στον κτηνιατρο για ευθανασια για να μην υποφερει.υπαρχει καποιος που μπορει να βοηθησει?σπιτι εχω βρει,το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να το ταιζω και αργα ή γρηγορα θα πεθανει,δεν θελω να υποφερει?τι να κανω?μπορει καποιος??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξερω πραγματικα τι να σου πω,παντως αν μπορει να βρεθει γρηγορα καποια αλλη γατα που εχει μωρα και το δεχτει,θα ηταν το καλυτερο..παντως ευθανασια...?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και τι να κανω να το αφησω να πειναει τοσες ωρες και οτι γινει??αφου δεν υπαρχει περιπτωση να ζησει...

Γιατι δεν κανεις μια προσπαθεια?
Απο το να του κανεις ευθανασια, παλεψε το μηπως τα καταφερεις.:)

μα,δεν θα υποφερει ετσι?

σκεφτηκα κατι,λιγο ακραιο βεβαια αλλα μαλλον αυτο θα κανω.θα το περνω στην δουλεια και ο θεος βοηθος!θα το παω στον κτηνιατρο σε λιγο και θα βαλω και φωτο!:)

Πάλεψε το Αγγελικάκι, φαντάσου την χαρά σου να το δείς να τα καταφέρνει...

Μήπως την έκαναν τη μάνα τίποτα τα σκυλιά?

Να το περνεις στη δουλεια ειναι μια λυση...
Στη δουλεια σου απο που πας?
Αν βρεις καμια δυσκολια, σκεφτηκα μηπως μου το εφερνες εμενα οσο λειπεις, να το ταιζω εγω(δουλευω 10-2 συνηθως, μετα ειμαι σπιτι), και στο γυρισμο να το περνεις.;)

Δεν νομίζω οτι θα πεθάνει αν μείνει ατάιστο για παραπάνω απο 3 ώρες.... ούτε θα υποφέρει. Αν μπορείς να κάνεις οτι μπορείς, καντο, εγώ αυτό προτείνω. Κι αμα ζήσει, έζησε!

γυρισαμε απο τον κτηνιατρο,εκανε διαρροια:(οχι καλο.πηρα το γαλα lactol,ξερετε σε τι αναλογια το διαλυω,δεν καταλαβαινω.

ευχαριστω πολυ ελενη,αλλα φευγω 0600 η ωρα και γυρναω 1600,και παμε απο πεντελη ,θα το περνω μαζι σε μια κουτιτσα μικρη.

Εύχομαι ΟΛΑ να πάνε καλά με το γατούλι. Αγγελική να είσαι δυνατή, δεν είναι εύκολο να επιβιώσει σε αυτή την ηλικία. Να είσαι προετοιμασμένη για το χειρότερο και να εύχεσαι για το καλύτερο! Είμαστε κοντά σου!

Αγγελική μου σου εύχομαι τα καλύτερα. ότι και να γίνει θα ξέρεις ότι προσπάθησες να σώσεις μια ζωούλα

Ευχομαι κι εγώ καλή τυχη και στο γατακι και σε σενα. Πιστευω να πανε ολα καλα και θα ανταμειφθεις για αυτη τηνν προσπαθεια, θα δει. Αξιζει όμως ;) Νασαι καλα που δεν πήρες την αλλη απόφαση..

το γατακι δεν πινει γαλα με το μπιμπερο,κανενα κολπο?να δοκιμασω με συριγγα?ρουφηξε 2-3 φορες και μετα τιποτα τωρα νιαουριζει αλλα δεν πινει.:(

Για τόσο μωρά υπάρχει ένας τρόπος που ενώνεις στην σύριγγα χωρίς το μπροστά ένα σωληνάκι και το περνάς σιγά σιγά στο λαιμό του μέσα. πρέπει όμως να ξέρεις γιατί μπορεί να το πνίξεις. Άμα μπορείς πες σε κάποιον κτηνίατρο να σου δείξει πως γίνεται. καλη προσπαθεια

στα μωρα συνηθως βαζουν μελι αλλα δεν ξερω αν θα πιασει στη γατα. αλα δοκιμασε το τι εχεις να χασεις? θα ηθελα να βοηθησω αλλα δυστυχως δεν γινεται λογωτων υπολοιπων στο σπιτι:redface:

Αν μπορείς να βρεις φαρμακείο ανοικτό πάρε Almora για την αφυδάτωση, διάλυσε το σε νερό σύμφωνα με τις οδηγίες και φτιάξε το γάλα του με αυτό το διάλυμμα αντί για νερό.
Αν έχει διάροια δίνε του μόνο διάλυμμα Almora κάθε μισή ωρα μέχρι να σταματήσει και σιγά σιγά πρόσθετε γάλα στο διάλυμα.
Αύριο πάρε από petshopένα felοvit (όχι κάτι παρόμοιο, μόνο felovit) και βάζε του μια σταγόνα στα ούλα ή στη γλώσσα κάθε φορά που πας να το ταίσεις για να μην πάθει υπογλυκαιμικό σοκ από την έλλειψη φαγητού και για να του ανοίξει η όρεξη.
Κράτα το ζεστό στους 32 βαθμούς (βάλτου μια λάμπα πάνω από το κουτί του ή ένα μπουκάλι με ζεστό νερό τυλιγμένο με ύφασμα δίπλα του). Τα γατάκια κινδυνεύουν από αφυδάτωση οπότε δίνε του κάθε μία ώρα διάλυμμα Almoraμε σύριγγα σταγόνα σταγόνα (μην την ζουλήξεις απότομα και το πνίξεις!). Με παρόμοιο τρόπο δως του και γάλα. Αν πίνει πολύ λίγο απλά δίνε του συχνότερα, κάθε μισή ώρα. Κάποια στιγμή θα πιάσει το νόημα.
Έτσι μεγάλωσα εγώ τον δικό μου που τον βρήκα 2 ημερών. Τόσο μικρό όμως μπορεί να μην έχει πάρει αντισώματα από τη μαμά του οπότε είναι δυσκολότερο να τα καταφέρει.
Πήγαινε το σε κτηνίατρο το συντομότερο, μπορεί να χρειάζεται ορό. Ο Αίλουρος είναι πολύ καλός και μπορεί να σου δώσει και βοήθεια και από το τηλέφωνο. Μην το αφήσεις μόνο του, η καλύτερη λύση είναι να το παίρνεις μαζί σου.
Αυτά που σου γράφω είναι πολύ σημαντικό να τα κάνεις, το υπογλυκαιμικό σοκ, η αφυδάτωση και η υποθερμία είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τα νεογέννητα. Και προετοιμάσου για ξύπνημα κάθε 3 ώρες τη νύχτα! Κουράγιο!

το γατακι δεν πινει γαλα με το μπιμπερο,κανενα κολπο?να δοκιμασω με συριγγα?ρουφηξε 2-3 φορες και μετα τιποτα τωρα νιαουριζει αλλα δεν πινει.:(
Τις πρώτες μέρες είχα προσαρμόσει σταγονόμετρο (από ένα φάρμακο για τ' αυτιά της Λουκρητίας) σε μία σύριγγα και την τάιζα έτσι. Μπιμπερό πήρα πολύ αργότερα όταν άλλαξα γάλα, νομίζω ότι τις πρώτες μέρες κάποια δεν μπορούν να θηλάσουν. Για τις διάρροιες μην ανησυχείς και η Ντάλια είχε κάνει τρελές την πρώτη νύχτα αλλά αργότερα καταλάβαμε ότι ήταν από τα υγρά της κοιλιάς (την είχα βρει και γω νεογέννητη με τον ομφάλιο λώρο). Αν εξακολουθήσει ωστόσο δίνε γάλα πολύ αραιωμένο μέχρι να επανέλθει. Κράτα το ζεστό και ο Θεός βοηθός. Είναι πολύ δύσκολο. Τα πρώτα 24ωρα θέλει τάισμα κάθε 3 ώρες 2-3ml τη φορά, τη νύχτα όμως εγώ την άφηνα και 4 ώρες χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
Καλή τύχη στο μωράκι και σε σένα Αγγελική:/::up:

Πω πω αγγελική καλό κουράγιο. Από προχτές λείπω κι εγώ όλη μέρα απ' το σπίτι και θα με πάει έτσι μέχρι 11 Οκτώβρη, αλλιώς θα σου 'λεγα φέρτο σε μένα. Γράφε να μας λες πώς πάει, καλή σου δύναμη!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back