Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
περαστικα... διαβαζα ενα αναλογο περιστατικο σε αλλο (ξενο) φορουμ με εναν γατουλη που ηταν σε πολυ πιο ασχημη κατασταση απο τον μικρουλη σας και εγινε περδικι
Θα γινει καλα ο μικρουλης μην ανησυχεις, απλα επειδη μαλλον το επαθε σε μικρη ηλικια, ειναι ισως πιθανο να το ξαναπαθει στο μελλον γι' αυτο και θα πρεπει να εισαι λιγο προσεκτικη. Ξεκινα να κρατας ημερολογιο και σημειωνε ποσες φορες κατουραει καθημερινα και την ποσοτητα (για την ποσοτητα θα πρεπει να χρησιμοποιεις αμμο που κανει σβωλους για να βλεπεις ποσο μεγαλοι/μικροι ειναι οι σβωλοι). Επισης πηγαινε σε φαρμακειο και ζητα να σου δωσουν χαρτακια να μετρας το pH των ουρων του. Δεν χρειαζεται να το κανεις καθε μερα, μια φορα την εβδομαδα αρκει για να βλεπεις αν ειναι οξινα (αν ειναι αλκαλικα τοτε θα πρεπει να προσεχεις). Επισης θα πρεπει να προσεχεις να μην ειναι υπερβολικα οξινα γιατι και τοτε υπαρχει προβλημα με κρυσταλλους ασβεστιου, pH γυρω στα 6-6.5 ειναι ιδανικο. Οταν κρατας ημερολογιο στο οποιο σημειωνεις αυτο που βλεπεις καθημερινα, τοτε ειναι πιο ευκολο να εντοπισεις το προβλημα. Εγω ετσι κανω με τον δικο μου, σημειωνω τα παντα, τροφες, ορεξη, κεφι, εξανθηματα που εβγαζε, φυσικη κατασταση, αλλαγες που κανω στο σπιτι, κτλ. Οχι μονο βοηθαει εμενα να εντοπιζω εγκαιρα τυγχον προβληματα, αλλα βοηθαει και τον κτηνιατρο να κανει καλυτερη διαγνωση 
Επισης κοψε εντελως την ξηρα τροφη. Ακομα και αν ειναι ειδικη για τετοιες περιπτωσεις μη κανεις το λαθος και του την δωσεις. Ακομα και κονσερβες friskies να του δινεις ειναι 1000 φορες καλυτερες απο την ξηρα τροφη. Επισης μπορεις να προσθετεις μερικες κουταλιες νερο ή ζουμι απο βραστο κρεας στην κονσερβα του για να εισαι σιγουρη οτι ειναι ενυδατωμενος. Δινε του καπου καπου και βραστο κρεας με ζουμακι (μπορεις να το αλεθεις).
Αν δεν προλαβαινεις να καθαριζεις συχνα την λεκανη του (πολλες γατες κρατουν τα ουρα τους μεχρι να καθαριστει η λεκανη), παρε ακομα μια ωστε να πηγαινει εκει αν η αλλη ειναι λερωμενη. Διαβασε και αυτο: https://www.catinfo.org/?link=urinarytracthealth
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Μέλας κοιμάται στην πλάτη της πολυθρόνας, επιτέλους σπίτι του...
DDDDDDDDDΈφαγε, ήπιε μπόλικο νεράκι, κατούρησε αρκετά χωρίς να δείξει πως ενοχλείται (αν και έχουν πολύ λίγο αίμα τα ούρα του) δείχνει ζωηρός, χαρούμενος και υγιής.
Οι εξετάσεις του βγήκαν φυσιολογικές και πήρε εξιτήριο. Έχουμε επαναληπτική εξέταση μετά από μία βδομάδα, 4 μέρες θα καταπίνουμε με το ζόρι σιροπάκι με απαίσια γεύση και θα κάνουμε αυστηρή δίαιτα με κονσέρβα k/d για μια βδομάδα. Γυρίσαμε γύρω στις 10.3ο σπίτι φορτωμένοι καινούργια εξτρα αμμολεκάνη, ξηρά τροφή για στειρωμένες γάτες για τη Μπουμπού, εμφιαλωμένα νερά Κορπή και μωρομάντηλα για ενίσχυση στα χλουρπς χλουρπς καλωπισμού.
Από ότι φαίνεται ήταν μια οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παραλίγο να μας κοστίστει τη ζωή, αλλά τώρα όλα καλά.
Τα νεφρά φαίνονται οκ, πιθανότατα δεν έπαθαν μόνιμη βλάβη.
Η αιτία του κακού δεν έχει ξεκαθαριστεί, πλανώνται θεωρίες δηλητηρίασης από κάποιο χημικό (που δεν υπάρχει μεσα στο σπίτι), το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι να έγλυψε τίποτα που είχε υπολλείματα χλωρίνης. Ελπίζω οι ουρολογικές να ρίξουν φως στην υπόθεση.
Αδερφούλα μας Μαργκο πολλά πολλά φιλάκια και συγχώρεσε τη μαμά αν δεν απάντησε το πρωί, πάλευε με άλογα και παιδάκια και στο τηλέφωνο με τους γιατρούς για να με φέρει σπίτι.. Η Ρεγγίνα χάρηκε τόσο που με είδε που πλέον περπατάμε σαν τους Χιώτες και δεν σταματάμε τα γλωσσόφιλα χιχιχιχι
Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη!!
Υ.Γ.: Κάποιος να να έρθει να πάρει τη μαμά πάνω απ'τις αμμολεκάνες, όλο κάτι ψάχνει και μας κόβει το κατούρημα

moukelis
Επιφανές μέλος
Μπραβο,περαστικα και σιδερενιος!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν ξερεις ποσο χαιρομαι...
πολλα περαστικα..και δωστου και ενα φιλακι απο μενα..
RedCat
Διάσημο μέλος
speri
Διάσημο μέλος
Μπραβο μπραβο μπραβο
!!!! Παντα να ειστε καλα !!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria_lulu
Επιφανές μέλος
περαστικα του! και να γρηγορα καλα!

aretha
Περιβόητο μέλος

Τον αγαπάμε κι ας μας λαχτάρησε...
mickey mouse
Διάσημο μέλος
σιδερένιο το Μελάκι
και όλα καλά απο εδώ και μπρος
provato13
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα, το περασμενο Σαβ. Το γατακι μου( ενα αρσενικο 10 μηνων) ξεκινησε με συνεχεις εμετους και πυρετο, την επομενη μερα το πρωι ξυπνησα και ειχε αρχισει να εχει καποιους σπασμους στα πισω ποδια. Αμεσως ξεκινησα να ψαχνω καπου να τον παω αλλα λογω ημερας(κυριακη) δεν εβρισκα πουθενα, στο μεταξυ μεχρι το μεσημερι ειχε αρχισει να βγαζει αφρους και να εχει ολοκληρος σπασμους. Καταφερα να βρω μια κλινικη, του καναμε ηρεμιστικα και ατροπινη ( με το φοβο φολας τελικα) και σημερα ειναι 4 η μερα εκει χωρις να δειχνει σημαδια βελτιωσης..
Στα τεστ για AIDS, λευχαιμια και περιτονιτιδα βγηκε αρνητικος αλλα δεν κουνιεται καθολου μεχρι και σημερα.
Εχει οπως μου ειπε ο γιατρος τρομερα ανεβασμενα λευκα αιμοσφαιρια και νεφρικη ανεπαρκεια, και μου ειπε το πιο πιθανο που συνεβει ειναι να εφαγε κατι.
Εκτος απο ορο δεν του κανει τωρα τιποτα αλλο αλλα δεν βλεπουμε σημαδια βελτιωσης.
Ο γιατρος μου ειπε να σκεφτω το ενδεχομενο ευθανασιας..

Μηπως ειναι πολυ νωρις;
Αν εχει νεφρικη ανεπαρκεια μπορει να ζησει; ( εχει κρεατινινη τρια, οκτω).
Μπορω να του κανω μια καλυτερη θεραπεια;
Τι μπορει να του εχει συμβει;
Ηταν
Πολυ ζωηρος
Και ολο αυτο εγινε τρομερα ξαφνικα. Σε δυο μερες μεσα.
Δεν θελω να του κανω ευθανασια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σε τοσο σημαντικα θεματα ποτε δεν μενουμε με τη γνωμη ενος γιατρου.Παρε τις εξετασεις(ειναι υποχρεωμενος να σου τις δωσει) και επισκεψου και 2ο κτηνιατρο.Εξηγησε του την κατασταση..και δες τι θα σου πει και αυτος.
ΥΓ ο γατος εβγαινε και εξω;Αν ναι..πιθανον να ειναι και δηλητηριο οντως.
Μακαρι να τα καταφερει ο γατουλης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βρεγμένη γάτα
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα!

Να σας εξηγήσω την κατάσταση...η γάτα μου είναι 18 χρονών κι έχει νεφρική ανεπάρκεια εδώ κι ένα χρόνο περίπου. Βασικά το πρώτο πράγμα που της διαγνώστηκε ήταν υψηλή πίεση λόγω της οποίας έσπασαν τα αιμοφόρα αγγεία των ματιών και δεν βλέπει πια
Κι εδώ θα κάνω την πρώτη μου ερώτηση: εγώ πιστεύω ότι έστω ένα μικρό ποσοστό όρασης θα της έχει μείνει κι αυτό για τον εξής λόγο: χθες ενώ τη χάιδευα είχα ακουμπήσει στο πάτωμα το ποτήρι με το νερό που κρατούσα χωρίς να κάνω καθόλου θόρυβο γιατί το ακούμπησα στο χαλάκι κι εκείνη κατάλαβε ότι ήταν νερό γιατί έβαλε αμέσως το χέρι της μέσα στο ποτήρι κι έκανε πλιτς πλατς το καλό μου! Πάντα το κάνει αυτό με τα μπωλάκια του νερού και μετά πίνει. Κι αναρωτιέμαι, πώς το κατάλαβε ότι κρατούσα ποτήρι με νερό αν δεν βλέπει καθόλου; Μετά οι υπόλοιπες εξετάσεις της έδειξαν νεφρική ανεπάρκεια. Ακολουθούμε τη θεραπεία που πρέπει, Norvask για την πίεση, ειδική τροφή για τα νεφρά της και ορό όποτε χρειάζεται αλλά παρόλα αυτά τον τελευταίο καιρό κάνει συχνά εμετό κυρίως το πρωί. Συνήθως βγάζει μόνο σάλιο, υγρό...δεν ξέρω αν σας έδωσα να καταλάβετε πάντως δεν βγάζει τροφή ακόμα κι αν έχει φάει. Ο κτηνίατρος μου έχει πει ότι είναι φυσιολογικό στην κατάσταση της αλλά ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος άλλος είχε παρόμοιο πρόβλημα και μήπως ξέρει αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να την ανακουφίζω απ' αυτό, να μην κάνει τόσο συχνά εμετό δηλαδή...κάνει κάθε μέρα από λίγο και τώρα μόλις έκανε πάλι και πάλι έβγαλε μόνο σάλια και φτερνιζόταν μετά...Και μια ακόμα ερώτηση για ένα άλλο γατάκι που έχω: την στείρωσα πριν από δύο μήνες κι ακόμα δεν έχει βγάλει αρκετό τρίχωμα στο σημείο που την ξύρισαν για να της κάνουν την τομή. Ξέρει κανείς σας γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Γιατί αργεί τόσο;
Σας ευχαριστώ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
για το νερό, έχει τα μουστάκια που λειτουργούν σαν ραντάρ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βρεγμένη γάτα
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα και σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου!για το νερό, έχει τα μουστάκια που λειτουργούν σαν ραντάρ![]()
Είχα αρχίσει ν' απογοητεύομαι 
Αυτό για τα μουστάκια πρώτη φορά το ακούω...ξέρω τι είναι το ραντάρ αλλά εδώ τί ακριβώς εννοείς; Ότι με κάποιον τρόπο "ανιχνεύει" το ότι υπάρχει νερό στο πεδίο;
Συγγνώμη για τη χαζή ερώτηση 
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Για τα μουστάκια διάβασε αυτό το άρθρο του Mycat
https://www.mypetz.gr/threads/Τα-μουστάκια-της-γάτας.219044/
Βρεγμένη γάτα
Νεοφερμένο μέλος
Σ' ευχαριστώ πολύ!Καλημέρα και περαστικά για τη γατούλα σου. Για τους εμετούς κάποιος ίσως εμπειρότερος από μέσα να σου δώσει περισσότερες λεπτομέρειες
Για τα μουστάκια διάβασε αυτό το άρθρο του Mycat
https://www.mypetz.gr/threads/Τα-μουστάκια-της-γάτας.219044/
Αν και δυστυχώς δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για την νεφρική ανεπάρκεια... 
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο, μου έλυσε πολλές απορίες!
"Τη νύχτα για παράδειγμα, αυτό βοηθάει την γάτα να κινείται απαρατήρητη σε ένα δωμάτιο χωρίς να πέφτει πάνω στα αντικείμενα." Έτσι εξηγείται το ότι μπορεί και περπατάει χωρίς να κουτουλάει συνέχεια στα έπιπλα! 
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
για τους εμετούς μπορείς να ρωτήσεις τον γιατρό του φόρουμ (βάλε στην αναζήτηση γιατρέ αρρώστησε) και θα στο βγάλει

Βρεγμένη γάτα
Νεοφερμένο μέλος
για τους εμετούς μπορείς να ρωτήσεις τον γιατρό του φόρουμ (βάλε στην αναζήτηση γιατρέ αρρώστησε) και θα στο βγάλει
![]()
Ωωω...έχουμε και γιατρό;
Τι μεγαλεία είναι αυτά;
Να 'σαι καλά, σ' ευχαριστώ!
Μόλις τον ρώτησα γιατί βρήκα εμετό με αίμα πριν λίγο...δεν μου αρέσει αυτό...καθόλου όμως...

calli
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα. Η γατούλα μου εμφάνησε οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Όλα ξεκίνησαν με εμετούς (νερό). Ο γιατρός της έκανε ενέσεις με primperan και αντιβιοτικό, γιατί αρχικά πιστέψαμε ότι πρόκειται για ίωση γαστρίτιδας. Εφόσον όμως τα συμπτώματα επέμεναν περάσαμε σε αιματολογικές εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Από χθες ο γιατρός της ξεκίνησε ορό, κάτι που θα κάνουμε καθημερινά. Χθες της έκανε και ένεση με lasix. Εμετό έχει 2 μέρες να κάνει αλλά δεν τρώει. Ο γιατρός ελπίζει να γυρίσει σε χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Παρακαλώ όποιον έχει παρόμοια εμπειρία με τη γατούλα του να μου απαντήσει. Τα έχει καταφέρει η γατούλα? Εδώ και δύο μέρες που το έμαθα κλαίω συνέχεια. Αν κάποιος έχει κάτι θετικό να μου πει θα είναι πολύ σημαντικό για εμένα.
Σας ευχαριστώ
Πόπη
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool