Νεφρική ανεπάρκεια της γάτας

Απάντηση: Οξεία νεφρική ανεπάρκεια

Νομιζω θα σε βοηθουσε να ριξεις μια ματια εδω https://www.mypetz.gr/threads/Νεφρική-ανεπάρκεια-της-γάτας.220246/

Σας ευχομαι το καλυτερο..!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν χρειάζεται να κλαις! Αν η γατούλα ξεπεράσει την κρίση τότε θα είναι μια χαρά! :)
Εμένα ο Γατίλης μου έχει νεφρική ανεπάρκεια από 12 ετών, είναι ήδη 16 και θρέφει
νιάτα ο άτιμος!

Η Λούση μου δεν τα κατάφερε. "'Εφυγε" χθες το βράδυ αφού παιδεύτηκε και πάλεψε. Κάθε ζώο έχει το δικό το χαρακτήρα, όπως οι άνθρωποι. Ορισμένα είναι πολύ ξεχωριστά, όπως οι άνθρωποι. Η Λούση ήταν ένα υπέροχο και ξεχωριστό πλάσμα με εξαιρετικά ανεπτυγμένη τη λεγόμενη συναισθηματική νοημοσύνη. Την ευχαριστώ από την καρδιά μου που με διάλεξε, με υιοθέτησε και μου χάρισε 7 χρόνια γεμάτα αγάπη και τρυφερότητα. Ήταν και θα είναι πάντα η γάτα της ζωής μου.

Ποπη μου, δεν μπορω να σου περιγραψω, ποσο πολυ λυπαμαι. Ειχα διαβασει το θεμα σου απο την αρχη, αλλα δεν σου εγραψα τιποτα, γιατι εχω χασει δυο γατουλες, απο το ιδια προβλημα και θεωρησα πως ειναι καλυτερα να σου απαντησει καποιος αλλος, με πιο θετικη αποψη, πανω στο θεμα. Ειχα μια ελπιδα πως θα τα καταφερνε η γατουλα σου και δεν θα χρειαζοταν να το περασεις αυτο. Εχεις την αμεριστη αγαπη και συμπαρασταση μου, εστω κι αν δεν σε γνωριζω, εστω και απο μακρυα. Κουραγιο, δεν υπαρχει τιποτα αλλο να σου πει κανεις αυτη τη στιγμη.

calli, ειλικρινά λυπάμαι πολύ για όλο αυτό που συνέβη...
Καταλαβαίνω ότι σε πονάει πολύ η απώλεια αλλά να ξέρεις πως της έδωσες ό,τι καλύτερο μπορούσες αυτά τα 7 χρόνια που ήσασταν μαζί κι εκείνη στο ανταπέδωσε όπως μπορούσε...

Λυπαμαι παρα πολυ.:(
Κουράγιο καρδούλα μου.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας.

Νεφρική ανεπάρκεια σε ηλικιωμένη γατούλα

Καλησπέρα σας και Καλή Χρονιά!
Ο γατούλης μου Ζόζεφ, 20 ετών, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και ανησυχώ πολύ. Εδω και λίγες μέρες δεν τρώει καθόλου, πίνει συνέχεια νερό, κλαίει γοερά, και έχει διαφορά στο βάδισμα του, σαν να ποναει η κοιλια του. Δυστυχώς από ότι διάβασα σε άρθρα, τα συμπτωματα τεινουν σε νεφρικη ανεπαρκεια. Σημερα, ο κτηνιατρος δυσκολευτηκε πολυ να του παρει αιμα γιατι εσπαγαν οι φλεβες, του εκανε ορο, και 2 ενεσεις βιταμινων. Ο ίδιος μου είπε πως μαλλον ειναι νεφρικη ανεπαρκεια, ψηλαφισε και τους νεφρους του διογκωμενους, αλλα θα δουμε τα αποτελεσματα των εξετασεων αυριο. Γνωρίζει κάποιος από την ασθένεια, τι μπορείτε να με συμβουλευσετε να δω παραπανω, σε θεματα διατροφης, ή αν γνωρίζετε κάποιον καλό κτηνιατρο που να διαχειριζεται τετοιες καταστασεις. Ο γατουλης μου ειναι γηραιός, αλλά θελω το καλύτερο!! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!:)

Απάντηση: Νεφρική ανεπάρκεια σε ηλικιωμένη γατούλα

Αφου εχεις τη δυνατοτητα να τον παρακολουθει ανελιπως ο κτηνιατρος, απλα ακολουθησε τις οδηγιες του κατα γραμμα.
Προσωπικα θα σου ελεγα απο την πειρα μου, να προετοιμαζεσαι για το χειροτερο, δεν μου αρεσε καθολου αυτο που εγραψες για το βαδισμα του. Η μεγαλη μου γατουλα το παρουσιασε δυο μερες πριν φυγει.
Ευχομαι να βγω ψευτρα και να πανε ολα καλα!

περπατάει, αλλά έχω εντοπίσει ένα σύρσιμο στα πίσω πόδια, κι ένα κατέβασμα της κοιλιάς, σαν να κάθεται. Δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά και μπορείς να το καταλάβεις... Η γατούλα σου τι πρόβλημα υγείας είχε και την έχασες?

Βασικα ηταν πολυ μεγαλη, λιγο πιο μικρη απο τον γατουλη σου, 18,5. Ειχε διαβητη απο 10 χρονων αλλα δεν αντιμετωπιζαμε προβλημα με αυτο, το ρυθμιζαμε με την διατροφη. Ειχε και χρονια δυσκοιλιοτητα και τον τελευταιο καιρο, οπως ολα μου τα γατια οταν γερασαν, εμφανισε και νεφρικη ανεπαρκεια. Τωρα τι απ' ολα αυτα προκαλεσε το προβλημα με το βαδισμα που σου ειπα, δεν ξερω γιατι αμεσως μετα, σε 1,5 μερα δηλαδη, εφυγε.
Ευχομαι ειλικρινα να ειναι κατι διαφορετικο του δικου σου και να τον χαρεις ακομα λιγο, μεσα απο την καρδια μου.

πολυ λυπαμαι για τη γατουλα σου, και σε ευχαριστω πολυ για τα καλά σου λόγια. Θεμα δυσκοιλιότητας αντιμετωπίζει αυτες τις ημερες ο Ζόζεφ, γνωρίζεις κάτι που μπορώ να του δώσω για να παει τουαλετα? φαγητο δεν τρωει αυτες τις ημερες. Το απογευμα θα του βαλουμε κ αλλο ορο, συμφωνα με τις οδηγιες του γιατρου.Ειναι το πρωτο μου παιδι που θα "φυγει" .. το τελος ερχεται με την ανακοπή? Δεν εχω κανεναν απο το περιβαλλον με ζωακι και δεν εχω ιδεα τι θα ακολουθησει...

Θα σου ελεγα να ρωτησεις τον κτηνιατρο τι να του δωσεις για την δυσκοιλιοτητα. Εμενα μου ειχε συστησει duphalac σιροπι, της το εδινα με συριγγα κατευθειαν στο στομα αλλα δυστυχως δεν βοηθησε. Υπαρχουν και τροφες ειδικες που περιεχουν πολλες ινες και βοηθανε ακριβως σε αυτο, ρωτα τον γιατρο σου να σου πει ποια μπορεις να του δωσεις.
Οσο για το τελος των γατιων μας, ξερουμε ολοι μας απο την αρχη οτι ζουν λιγωτερο απο εμας, αλλα ποτε δεν ειναι ευκολο να προτοιμαστεις για κατι τετοιο. Εχω χασει αρκετα γατια τα τελευταια χρονια και το τελος ερχεται παντα με τον ιδιο τροπο. Πρωτα σταματανε να τρωνε, μετα σταματανε να πινουν και νερο και στο τελος σταματανε και να κινουνται. Τελικα μετα απο λιγο ερχεται και η ανακοπη που κραταει απο 10 λεπτα, μεχρι 30 λεπτα περιπου, αναλογα με το ποσο δυνατη ειναι η καρδουλα τους. Κανε την καρδια σου πετρα γιατι καποια στιγμη θα συμβει κι αυτο και να θυμασαι πως του χαρισες μια ζωη ευτυχισμενη και με αγαπη.

Θα ρωτησω οπωσδηποτε το γιατρο το απογευμα που θα παρουμε τα αποτελεσματα.Παντα στην ακρη του μυαλου μου ειχα την απωλεια.. αλλά ποτέ μα ποτε δεν ειμαι συνειδητοποιημενη πως θα τον χασω, οταν 20 ολοκληρα χρονια κοιμομαστε στο ιδιο μαξιλαρι, και ποτε δεν τον εχω αποχωριστει.Η ιδεα και μονο μου σπαραζει την καρδια, και πιστεψε με δεν νιωθω λιγοτερο πονο απο αυτον που θα ενιωθα αν εχανα ανθρωπο, γιατι εχασα πολυ ξαφνικα τη μαμα μου πριν λιγους μηνες και ρουφηξα ολη τη πικρα του χαμου. Δεν θελω μονο να μου ταλαιπωρηθει, να βασανιστει στις τελευταιες του στιγμες, που πραγματικα δεν ξερω ποσο θα κρατησουν. Και αναρωτιεμαι, θα ειμαι στο σπιτι οταν συμβει το μοιραιο, δεν θα αντεξω να το βιωσει μονος του. Η διαδικασια με τους ορους και τη διατροφη θα ωφελουσε για καποιο διαστημα.. αλλα ο Ζοζεφ δεν τρωει μπουκια αυτες τις ημερες... ειμαι πολυ στενοχωρημενη.

Αχ και να ηξερες πως σε καταλαβαινω! Εχασα την μεγαλη μου εξη μηνες μετα που εχασα τη μαμα μου, σε πληροφορω πως περισσοτερο με πονεσε ο χαμος της γατουλας μου. Με τη μαμα μου δεν ζουσαμε μαζι απο τοτε που παντρευτηκα, την Ζουζου μου ομως την ειχα συνεχεια διπλα μου και δεν θα παψει να μου λειπει ποτε, τον αλλο μηνα γινονται δυο χρονια που τοτε που εφυγε.
Δεν θα μπορουσες να κανονισεις αυτες τις μερες να εισαι συνεχεια μαζι του;

Δεν θελω να φανω παραλογη, αλλά ετσι νιωθω κι εγω.. κ αν περασα ξυστα την καταθλιψη οταν εφυγε η μαμα μου, νομιζω θα πεσω στα βαθια με τον γατουλη μου. Αυτο ακριβως σκεφτομαι κι εγω, ζω και αναπνεω μαζι του, δεν εχει βγει ποτε απο το σπιτι, μονο μαζι μου στις διακοπες μου.Εχω χρονια που λειπω απο το πατρικο μου, οταν κι εγω παντρευτηκα. Ειμαι παντρεμενη, αλλα αγκαλια κοιμαμαι με τον Ζόζεφ. Χθες και σημερα πηρα αδεια απο τη δουλεια, επισης το σκ θα μεινω μαζι του, αλλα δευτερα πρεπει να επιστρεψω. θα προσπαθω να ειμαι εγω ή ο αντρας μου εναλλαξ, αλλα κ παλι δυσκολα θα τα καταφερω.Καλο παραδεισο να εχει η Ζουζου... ειμαι σιγουρη οτι θα σε βλεπει κ θα θυμαται τα χαδια σου. Με την τελευταια κατοικια τους τι εκανες?

Εχουμε εναν φιλο που εχει στο μαγαζι του ενα μεγαλο παρτερι στο πισω μερος. Εκει κατοικουν τα δικα τους, εκει και τα δικα μας ολα.:(
Μεγαλη ανακουφιση μπορει να σου δωσει καποια στιγμη, οχι αμεσως, το να παρεις καποιο αλλο μικρουλι που με τα καμωματα και τα σκερτσακια του θα σου φτιαχνει καπως τη διαθεση. Δεν θα τον αντικαταστησει ποτε, αλλα θα ειναι μια αλλη ψυχουλα που θα δεθει μαζι σου. Αν δεν ειχα τον μικρο μου, δεν ξερω κι εγω τι θα ειχα κανει, αυτος και η τελευταια απο τα μεγαλα μου με κρατανε στα ισια μου.

κι εγω σκεφτηκα για τον κηπο στο εξοχικο.
δυσκολη κατασταση Βάσω. Με λένε Αγλαϊα και το Joseph 1992 παραπεμπει στον ονομα του γατουλη μου κ το ετος γεννησεως του.
η ιδεα σου ειναι υπεροχη για το γατακι, αλλα δεν ξερω ποτε θα εχω το κουραγιο να το κανω. Ενας φιλος μου προτεινε να παρω απο τωρα ενα μικρο γατακι, αλλα στην σκεψη οτι ο δικος μου μπορει να ζηλεψει, με αποτρεπει. Δεν ειναι συνηθισμενος με αλλα ζωακια. Ειχα την αποκλειστικοτητα του τοσα χρονια...!

Θα ελεγα να μην το κανεις τωρα που ο γατουλης σου σε χρειαζεται με ολη σου την προσοχη επανω του. Εκτος βεβαια και αν βρεις καποιο που να χρειαζεται τη βοηθεια σου αμεσα. Κοιταξε τον joseph οσο καλυτερα μπορεις και με ολες σου τις δυναμεις και οταν θα εχει φυγει, που ελπιζω να γινει στο μακρυνο μελλον τοτε οταν θα εχεις καπως συνελθει το κανεις αν το θελεις ακομα. Το σιγουρο ειναι πως υπαρχουν πολλα πλασματα εκει εξω που χρειαζονται την βοηθεια μας, αλλα πρωτα εχουμε υποχρεωση σε αυτα που ζουν ηδη μαζι μας.
Παντως χωρις να θελω να σε λυπησω, οταν τα γατια μας σταματανε να τρωνε, ή παρουσιαζουν ξαφνικες και αποτομες αλλαγες στη συμπεριφορα τους, τα πραγματα δεν ειναι καλα, προσπαθησε να εισαι προετοιμασμενη.:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back