Νεφρική ανεπάρκεια της γάτας

• Thread starter Thread starter aba
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Δυστυχώς καλή μου, δεν ξέρω... :( Θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιον γιατρό που εμπιστεύεσαι, να σου δώσει ακριβείς οδηγίες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως είναι εφικτό να πάρεις τις εξετάσεις της και να επισκεφτείτε και άλλο κτηνίατρο για μια δεύτερη γνώμη?:hmm:
Να κάνει και το υπερηχογράφημα να δουν την κατάστασή της μετεγχειριτικά.
Υπάρχει πιθανότητα (χωρίς βέβαια να είμαι γιατρός, από την πενιχρή μου εμπειρία παίρνω το θάρρος:redface:), αυτή η αιματουρία σε συνδυασμό μάλιστα με τη συχνότητα , να οφείλεται σε ουρολοίμωξη .. Πιθανόν η φαρμακευτική αγωγή που της δόθηκε να μην ήταν η κατάλληλη και να χρειαστεί ένα αντιβιόγραμμα, ώστε να καθοριστεί κάποιο συγκεκριμένο αντιβιοτικό...:hmm:
Βέβαια, όπως καταλαβαίνεις, αυτά είναι πιθανότητες και εικασίες, αυτό που προέχει είναι να τη δει το συντομώτερο κτηνίατρος. Δεν έχει σημασία αν θα είναι αυτός που την παρακολουθεί ή κάποιος άλλος, κάτι πρέπει να κάνεις:worry:
Για ό,τι κι αν πρόκειται, καλό είναι να αντιμετωπιστεί έγκαιρα ώστε η θεραπεία να είναι πιο σύντομη και εύκολη, μη το αφήσεις να χρονίζει.
Περαστικά της εύχομαι:flowers:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακούγεται περίεργη η κατάστασή της και με δεδομένο το επιβαρυμένο ιστορικό της, θα πρότεινα οπωσδήποτε επίσκεψη σε κτηνίατρο, έστω αυτόν που έχετε στο νησί αν δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα. Αλλά ειδικά το βάρος της με ανησυχεί, να μην είναι ούτε 4 κιλά; Και να ουρεί ακόμα αίμα; Ουφ δεν ξέρω. Αν έχετε άλλη εξέλιξη ενημέρωσέ μας μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά όπως το ακούω εγώ θα την έτρεχα άμεσα σε κτηνίατρο.

σας ευχαριστώ πολύ Alcyone και Koykimaster για τις απαντήσεις σας :)

Το υπερηχογράφημα δεν μπορεί να γίνει εδώ . Όσο για την καλλιέργεια και τη γενική ούρων , έχω συνεννοηθεί με μικροβιολόγο για τη δευτέρα. Να δούμε τώρα πως θα τα καταφέρω να της πάρω ούρα αν και κάτι έχω σκεφτεί. Μιας και πάει στο νεροχύτη του μπάνιου αν δεν έχει την λεκάνη της και στοχεύει ακριβώς την τρυπούλα ίσως να βγάλω το σιφόνι μια νύχτα και δέσω από κάτω το ποτηράκι .

Koukimaster , εδώ που μένω δεν γίνονται πολλά πολλά ...Την πήγα Αθήνα πολύωρο ταξίδι με το πλοίο σε κτηνίατρο και έγινε μισή δουλειά.

Δεν είναι μεγαλόσωμη γατούλα , όταν είναι 4, 5 κιλά είναι πολύ παχουλή. Προς το παρόν για τα κιλά της δεν ανησυχώ και τελικά χθες έφαγε σχεδόν όλη την ποσότητα της urinary , νομίζω πως αρχίζει να τη συνηθίσει. Δεν ενέδωσα και δεν της έδωσα κοτόπουλο αν και δυσκολεύομαι να μην της κάνω τα χατίρια :redface:

Απόψε δεν έκλεισα μάτι ( ευτυχώς είμαστε διακοπές ). Έπαιζε "ποδόσφαιρο" πάνω και κάτω από το κρεβάτι όλη τη νύχτα σχεδόν . Δεν φαινόταν πως πονάει η αισθάνεται δυσάρεστα. Τώρα φυσικά το έχει ρίξει στον ύπνο ...

Γενικά δεν κοιμόμαστε μαζί είναι ανεξάρτητη γατούλα αλλά από τότε που κάναμε το ταξίδι στην Αθήνα θέλει συνέχεια να είναι στον ίδιο χώρο με μένα. Και λένε πως οι γάτες δένονται με το χώρο όχι με τους ανθρώπους....

Τελικά δεν έκανα τις αναλύσεις ούρων .. και σταμάτησα και το baytril . Διάβασα κάπου πως προκαλεί διάφορα προβλήματα στα γατάκια όταν χορηγείται για μεγάλο διάστημα.
Εδώ και λίγες μέρες είναι καθαρά τα τσίσα της και δεν πάει στην λεκάνη κάθε λίγο. Φαίνεται καλά και χαρούμενη αν και νομίζω πως δεν τρώει ακόμα αρκετά την ειδική τροφή που της δίνω. Την ζύγισα σε μια άλλη ζυγαριά ( που είναι σίγουρα σωστή ) και είναι τελικά 4, 5 κιλά . Πριν την επέμβαση ήταν πάνω κάτω το ίδιο. Δεν φαίνεται να χάνει οπότε ίσως της είναι αρκετή η τροφή που τρώει.

Δεν της αρέσει αλλά δεν έχει άλλη λύση αφού από τότε που τρώει το urinary έπαψε να έχει αιματουρία και ενοχλήσεις και την ταγίζω αποκλειστικά με αυτό προς το παρόν .
Έχει πλάκα γιατί όταν της ανανεώνω την τροφή , πάει γύρω γύρω και κάνει όπως κάνει στην λεκάνη όταν σκεπάζει τα "προϊόντα " της και με κοιτάζει κάπως. Σαν να μου λέει τι ......είναι αυτά που μου δίνεις ;;;

Για να πίνει πολύ νερό την αφήνω να παίζει λιγάκι με το νερό της ανοιχτής βρύσης που κάνει σαν τρελή και τα πιτσιλάει όλα γύρω γύρω. Καμιά φορά βάζει και το κεφάλι της από κάτω ( μάλλον από λάθος ) και έχει μεγάλη πλάκα.

Αυτά τα νέα μας . Επιτέλους αισθάνομαι αισιόδοξη και χαλάρωσα και εγώ. Είμαστε 5 χρόνια μαζί ... και έχω δεθεί πολύ ...

Χαίρομαι πολύ! Όλα να πηγαίνουν όλο και καλύτερα εύχομαι! :D

Χαίρομαι πολύ! Όλα να πηγαίνουν όλο και καλύτερα εύχομαι! :D

Ευχαριστώ πολύ !
Να έχεις μια όμορφη μέρα :)

Αχ αυτή η νεφρική ανεπάρκεια...

Καταρχήν καλησπέρα σε όλους. Αυτό είναι το πρώτο μου post στο forum μετά από πολλά χρόνια από την εγγραφή μου.

Το Μάρτιο του 2004 άλλαξε η ζωή της οικογένειάς μου, όταν έφερα ένα νεογέννητο γατάκι σπίτι. Αντιμετώπισα τις αντιρρήσεις και τους ενδιασμούς της μαμάς και του μπαμπά, που ενώ λατρεύουν τα ζωάκια, δεν ήθελαν κάποιο στο σπίτι.. και όμως, απ το ίδιο κιόλας βράδυ τους έκλεψε την καρδιά.

Έτσι λοιπόν η μικρή Μπουμπου έγινε το τέταρτο μέλος της οικογένειάς μας. Είδαμε και πάθαμε να την μεγαλώσουμε, γιατί σαν νεογέννητο και παρατημένο σε κτηνιατρείο για ευθανασία (απ' όπου και την πήρα), σίγουρα αντιμετώπιζε πολλούς κινδύνους. Ούτε ο ίδιος ο κτηνίατρος απ τον οποίο την πήρα δεν πίστευε οτι θα μπορούσε να επιβιώσει τόσο μικρό, μόνο του χωρίς να έχει θυλάσει απ τη μανούλα του, και όμως, η Μπουμπού όχι απλά τα κατάφερε, αλλά έγινε μια υπέροχη και υγιέστατη γατούλα. Ο κτηνίατρος απ τον οποίο την πήρα, έγινε και ο προσωπικός της κτηνίατρος... μέχρι που η μοίρα μας έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Η Μπουμπούκα μας δεν είχε παρουσιάσει ποτέ μα ποτέ κάποιο πρόβλημα υγείας και είχε πάντα πολύ καλές εξετάσεις. Όντας μακρύτριχη, το μόνο "θεματάκι" που είχαμε ήταν πως ένα διάστημα έκανε πολλούς εμετούς με τρυχόμπαλες, οπότε και ο κτηνίατρός μας συνέστησε κάποια αλοιφούλα για τριχόμπαλες, όπως επίσης και ειδική τροφή.

Αυτό τον Αύγουστο λοιπόν, και μέχρι τον Σεπτέμβριο, η Μπουμπού ξεκίνησε να κάνει πάλι εμετούς χωρίς όμως να βγάζει τρίχες, παρα μόνο υγρά. Το θέμα άρχισε να κλιμακώνεται και οι εμετοί ήταν συχνοί. Ενοχλήσαμε τον κτηνίατρό μας λοιπόν ο οποίος είπε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πως "τα γατάκια κάνουν εμετό". Όταν οι εμετοί όμως έγιναν καθημερινοί, ξαναπήραμε τηλέφωνο και μας είπε οτι δεν χρειάζεται να τον "ενοχλούμε" (!!!) για κάτι τέτοιο και δεν είναι κάτι παράξενο... οκ... μέχρι που η Μπουμπού μας σταμάτησε να τρώει. Για 2 μέρες δεν είχε αγγίξει την τροφή της. Τρώει μόνο ξηρά, έτσι είχε μάθει απο μικρό, σπανίως έτρογε κονσερβούλα. Δοκιμάσαμε λοιπόν να της ανοίξουμε κονσέρβα. Έφαγε όντως μια δυο μπουκίτσες, αλλά σχεδόν αμέσως μετά έκανε πάλι εμετό.. ακόμα και το νεράκι που ήπιε. Οπότε ξανατηλεφωνήσαμε στον κτηνίατρό μας, εξηγώντας του ακριβώς τι γίνεται και αυτή τη φορά μας είπε να την πάμε στο ιατρείο του για να τη δει.. Της έκανε ακτινογραφία και βρήκε οτι το εντεράκι της ήταν γεμάτο και προφανώς λόγω ηλικίας (12 1/2 χρονών είναι το αστεράκι μας) έχει δυσκοιλιότητα και δεν χρειάζεται εξετάαεις αίματος, θα της έκανε κλυσματάκι και όλα καλά. Εδώ να πω οτι η Μπουμπού γενικά δεν είναι και το πιο ήσυχο γατί, και ο κτηνίατρος για αίμα και ακτινογραφίες πάντα της έκανε αναισθησία, όπως και για το κλύσμα. Με το κλυσματάκι όντως το εντεράκι της καθάρισε και την πήραμε σπίτι. Μας είπε να της δίνουμε μια ειδικη τροφή για λίγες μέρες πριν γυρίσει στην ξηρά. Όλα καλά μέχρι εδώ... Έτσι νομίζαμε. Η Μπουμπού μόλις γυρίσαμε σπίτι ήταν ένα άλλο γατί. Υποτονική, δεν έτρωγε πάλι, σταμάτησε να γλύφεται.. και ξαφνικά δεν μπορούσε ούτε να πάρει τα πίσω ποδαράκια της. Το λέμε στον κτηνίατρο και μας είπε "Ε μεγάλη είναι, θα έπεσε και θα χτύπησε το ποδαράκι της". Μάλιστα... Γι αυτόν το βασικό ήταν να φάει και να ενεργηθεί σύντομα. Πήραμε δεκάδες τροφές και τελικά, σε μία όντως βρήκε ενδιαφέρον και άρχισε να τρώει κάπως. Αλλά μέρες πέρασαν και δεν είχε ενεργηθεί και πάλι... Κατά τον κτηνίατρό μας η κατάσταση ήταν σοβαρή, μας είπε πως ίσως να παρουσίασε και μεγάκολο λόγω του ότι είχε αδρανήσει το έντερο. Μας έδωσε αγωγή με φάρμακα.. αλλά και πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μια βδομάδα μετά την πρώτη επίσκεψη λοιπόν την ξαναπήγαμε στο ιατρείο όπου αυτή την φορά της πήρε και αίμα για εξετάσεις. Την ζύγισε κίολας και από 3,3 που ήταν πάντα, έπεσε στα 2,4.. Τρελλαθήκαμε οικογενειακώς... Γυρνώντας σπίτι και ψάχνωντας βάσει συμπτωμάτων πήρε το μάτι μας την νεφρική ανεπάρκεια, αλλά ο κτηνίατρός μας επέμενε οτι έχει αδρανήσει το εντερο.
Μέχρι που ήρθαν τα απιτελέσματα των εξετάσεων

"Το γατί είναι στα τελευταία του" μας είπε μεσα στην ψύχρα ο κατά 12 χρόνια κτηνίατρός της... "Έχει νεφρική ανεπάρκεια τελευταίου σταδίου" Οι λέξεις ήταν σαν απανωτές γροθιές. Η μαμά μου πάνιασε.. Ο μπαμπάς μου έχασε τη μιλιά του και εγώ κράταγα τα δάκρυά μου. Μας είπε πως πρέπει πλέον να τρώει ειδική τροφή για τα νεφρά, να παίρνει φάρμακο για την καρδιά και μέσα σε όλα μας είπε πως ήταν αυξημένη και η γλυκόζη οπότε πρέπει να παίρνει και φάρμακο για διαβήτη. Εναλλακτικά θα πρέπει να είναι σε ένα κλουβί κλινικής με ενδοφλέβιο ορό...

Μετά το πρώτο σοκ αποφασίσαμε να μην μείνουμε στα λεγόμενα μόνο του συγκεκριμένου κτηνιάτρου.
Μέσω του forum εδώ βρήκα μια κτηνίατρο μόνο για γάτες. Σίγουρα πολλοί ξέρετε για ποιό κτηνιατρείο λέω.
Κλείσαμε αμέσως ραντεβού, πηγαίνοντας μόνο εγώ και η μαμά μου με όλο το ιστορικό τα βιβλιάρια και τις εξετάσεις της γατούλας μας, εξηγώντας στην κοπέλα πόσο ταλαιπωρημένο και καταβεβλημένο είναι το γατάκι μας.

Η κτηνίατρος έιναι απίστευτα καλή, ομιλιτικότατη και παρά το νέο της ηλικίας της ήξερε τα πάντα πάνω απ το θέμα νεφρικής ανεπάρκειας και γενικά έχει απίστευτα πολλές γνώσεις. Μας είπε οτι δεν πρέπει να έχει διαβήτη η γατούλα μας, πιθανότατα η τιμή ήταν ανεβασμένη λόγω του στρες που είχε. Και εκτός απ την τροφή για τα νεφρά, να παίρνει 1 φάρμακο που κατεβάζει τις τιμές της πρωτεινουρίας όπως και ρυθμίζει την πίεση, οπότε δεν χρειάζεται φάρμακο για την καρδιά. Επίσης μας έδωσε και συμπλήρωμα διατροφής που βοηθάει πολύ. Το βασικότερο μας είπε είναι ο ορός. Και ναι, ο ενδοφλέβιος είναι καλός, αλλά και ο υποδόριος κάθε μέρα κάνει την δουλειά του. Αυτό η αλήθεια είναι μας τρόμαξε αρκετά. Πως να κάναμε ορό στο ζουζούνι μας; Δεν είναι και από τα πιο εύκολα γατιά. Η κτηνίατρος μας έδωσε κουράγιο, μας είπε οτι δεν είναι κάτι δύσκολο, μας εμψύχωσε, και φυσικά μας είπε να φέρουμε και την Μπουμπού μας μαζί για να της κάνει ορό και φυσικά να μας δείξει πως γίνεται. Έτσι κι έγινε.
Αρχικά αποτύχαμε μόνοι μας την πρώτη μέρα. Δοκιμάσαμε και οι τρεις με παταγώδη αποτυχία. Την δεύτερη μέρα ο μπαμπάς μου τα κατάφερε.. Οπότε έγινε και ο επίσημος οροθεραπευτής της Μπουμπούκας. Τις πρώτες μέρες είχαμε σίγουρα γρυλίσματα και τσαντίλες.. αλλά με λίγες ενυδατώσεις ήδη η Μπουμπού μας άρχισε να βρίσκει τον παλίο καλό εαυτό της. Καθαριζόταν, πήγαινε να ενεργηθεί κανονικά, έτρωγε με όρεξη την τροφούλα της και επιτέλους τα πίσω ποδαράκια της δυνάμωσαν και πήδαγε και πάλι σαν το ζουλάπι. Με τον καιρό έμαθα και εγώ να της κάνω τον ορό και τελικά σαν διαδικασία είναι πολύ πολύ εύκολη!

Κάναμε τις επαναλυπτικές εξετάσεις μας 2 βδομάδες μετά και η τιμή της κρεατινίνης της από 9,5 που ήταν είχε πέσει στο 4,5. Ο φώσφορος είχε βρεθεί εντός ορίων και το άζωτο ουρίας κοντά στα φυσιολογικά. Επίσης και ο αιματοκρίτης της ήταν αρκετά καλός.

Η Μπουμπού φαινόταν καλά και να ανταποκρίνεται στη θεραπεία. Οσπου 1 μήνα μετά οι εξετάσεις ήταν απογοητευτικές. Δυστυχώς η κρεατινίνη ανέβηκε στα 8, και το άζωτο ουρίας και ο φόσφωρος πάλι σε μεγάλα επίπεδα. Ο αιματοκρίτης της έπεσε σημαντικά και χρειάζεται 2 φορές την εβδομάδα ενεσούλα για να μπορέσουμε να τον ανεβάσουμε.. Παρ όλα αυτά η Μπουμπού εκτός απ την απώλεια σχεδόν 1 κιλού και τις τιμές που έχει δεν θυμίζει σε τίποτα γάτα που να μην είναι καλά, ακόμα και η κτηνίατρος δεν μπορούσε να πιστέψει τα αποτελέσματα βάσει και της συμπεριφοράς της και της εικόνας της. Είναι μαχητής η καρδούλα μας. Και όσο έχει ποιότητα ζωής και το σημαντικότερο, όσο δεν υποφέρει και είναι ο εαυτός της, θα το παλέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε να της δώσουμε μια καλή ζωή χωρίς πόνο, γεμάτη αγάπη, περιποίηση και χάδια.

Κράτα γερά καρδούλα μας.. είμαστε δίπλα σου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αχ αυτή η νεφρική ανεπάρκεια..... :(

Δεν μπορεσα να συγκρατησω τα δακρυα μου οσο διαβαζα αυτα που εγραψες. Απ'οτι καταλαβαινω θα μεινατε στη δευτερη κτηνιατρο γιατι ο πρωτος δεν φαινεται να νοιαστηκε ιδιαιτερα. Λογικα θα επαναλαβει τις αναλυσεις αιματος και θα δειτε πως ειναι. Το σημαντικο ειναι να τρωει και να μην κανει εμετους. Δεν εχω καποια προσωπικη πειρα αλλα μηπως οι τιμες αυτες εχουν να κανουν και λιγο με την ηλικια? Αφου σας εχει ολους να την φροντιζετε τοσο μια χαρα θα παει. Τρωει κανονικα οπως πριν η ακομα τρωει λιγοτερο απο παλια?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αχ αυτή η νεφρική ανεπάρκεια..... :(

Καλησπέρα Nicole1987

Φυσικά και μείναμε στη 2η κτηνίατρο, αφού και η ίδια το παλεύει μαζί μας και μας βοηθάει σε κάθε βήμα, και το κυριότερο, μας έχει πει για ότι μα ότι χρειαστούμε να την παίρνουμε τηλέφωνο. Ο παλιός μας κτηνίατρος αν τον παίρναμε τηλ. σε ώρες που ήταν κλειστό το ιατρείο του μας τα έψελνε κιόλας... Και αφού την ξέγραψε κανονικά και μας είπε "όσο αντέξει".. ε τον ξεγράψαμε και εμείς

Ευτυχώς τρώει κανονικά, και εφόσον της κάνουμε και ενυδάτωση με ορό (+το νεράκι που πίνει και από μόνη της) τρώει την ειδική της Hills για τα νεφρά σε ξηρή που της έχει και αδυναμία και γλύφει και κατιτις από φακελάκια σε σάλτσα της Purina Renal (της αρέσει περισσότερο από Hills και Royal Canin σε φακελάκι)

2 βδομάδες πριν είχαμε και ένα θεματάκι που είχε ερεθιστεί το στομαχάκι της από εμετό και έκανε συνέχεια οπότε και η κτηνίατρος της χορίγησε και αντιεμετικό όπως και γαστροπροστατευτικό για να ηρεμήσει και είχε όντως χάσει την όρεξή της, οπότε πήρα μια κονσερβούλα της Purina Renal και την μαλάκωσα με λίγο νεράκι και την τάιζα με σύριγγα (10-15 ml) κάθε 2-3 ώρες. Μετά από 2 μέρες ξαναβρήκε την όρεξή της από μόνη της.. μπορεί και να σκέφτηκε το γλυκούλι μου "Αν είναι να με μπουκώνετε με το έτσι θέλω, ας αρχίσω να τρώω μόνη μου για να μην με πρήζετε" και τρώει όπως πριν

Γενικά οι τιμές της όπως μας είπε η κτηνίατρος θα ήταν καλά να είναι κοντά στα φυσιολογικά, και με την συντήρηση που της κάνουμε θα μπορούσε να ζήσει καλά και για 3 χρόνια ή και παραπάνω.. Τώρα δεν μπορούμε να ξέρουμε.. ο χρόνος και οι επαναληπτικές εξετάσεις θα δείξουν...

Η Μπουμπού, παρά τις ταλαιπωρίες που πέρασε, απέδειξε οτι είναι ηρωίδα. Έχει κερδίσει μάχες με τη δύναμή της και θα κερδίσει κι άλλες αν χρειαστεί, γιατί έχει δυο ισχυρούς συμμάχους: την επιστημονική φροντίδα από άξιους ανθρώπους, μα κυρίως και πάνω απ'όλα, την άπειρη αγάπη σας που την περιβάλλει.
Εύχομαι από καρδιάς όλα καλά να πάνε και να τη χαίρεσθε τη γλυκούλα για πολλά χρόνια ακόμα :)

Απάντηση: Αχ αυτή η νεφρική ανεπάρκεια...

Είναι δυνατή μαχήτρια η μπουμπού και θα τα καταφέρει!

alcyone και pepper σας υπερευχαριστώ και εγώ και η Μπουμπού για το κουράγιο που μας δίνετε με τα πολύ καλά και ενθαρρυντικά σας λόγια
Το πόσο ένοχοι νιώθουμε που δεν πήγαμε την ζουζούνα μας κατευθείαν σε άλλο κτηνίατρο από την αρχή.. ίσως να προλαβαίναμε την επιδείνωση... ίσως... ίσως.. πολλά ίσως...
Σε 20 μέρες περίπου θα έχουμε τις επόμενες εξετάσεις αίματος.. μέχρι τότε, την είχαμε που την είχαμε στα πούπουλα την Μπουμπου μας, τώρα ακόμα περισσότερο. Αχ πλασματάκι μας.. γιατί να το πάθεις αυτό...

Το πόσο ένοχοι νιώθουμε που δεν πήγαμε την ζουζούνα μας κατευθείαν σε άλλο κτηνίατρο από την αρχή.. ίσως να προλαβαίναμε την επιδείνωση... ίσως... ίσως.. πολλά ίσως...
Να μη νιώθετε ένοχοι, γιατί λογικό είναι να είχατε κάποιας μορφής συναισθηματικό δέσιμο με τον άνθρωπο που σας τη χάρισε. Έτυχε να ήταν ο κτηνίατρος και, τι πιο φυσικό. από το να υποθέσετε οτι κι εκείνος την αγαπούσε σχεδόν όπως κι εσείς...
Ίσως πάλι, χωρίς εκείνον, να μην την είχατε γνωρίσει ποτέ και να μην είχε καν επιβιώσει.
Τα "ίσως"είναι ατέλειωτα και το παρελθόν, καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να επιστρέψουμε για να το αλλάξουμε.
Χαρείτε λοιπόν το παρόν με την πολύτιμη Μπουμπού που δίνει μαθήματα θάρρους.
Και είθε η αγάπη σας για κείνη να της δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη κι ένα μέλλον αισιόδοξο.:)

Έχεις απόλυτο δίκιο alcyone.. Οι τύψεις παραμένουν όμως.. Παρ όλα αυτά είμαστε δυνατοί όλοι στην οικογένεια για να της χαρίζουμε απλόχερα όση φροντίδα και στοργή μπορούμε.
Παρακάτω και μια φωτογραφία της φατσούλας μας όταν ήταν στα καλύτερά της (σε ένα απ τα αγαπημένα της σημεία, πάνω στο μαξιλάρι μου)
Mpoumpou%20posing%201_zpsmk69i8sh.jpg

Είναι όμορφη σα ζωγραφιά.
wub2-smiley-face_orig.gif
Εύχομαι από καρδιάς η υγεία της να βελτιωθεί και η αγάπη σας να της χαρίζει χρόνια :flowers:

2016_11_25_220639.jpg

alcyone και pepper σας υπερευχαριστώ και εγώ και η Μπουμπού για το κουράγιο που μας δίνετε με τα πολύ καλά και ενθαρρυντικά σας λόγια
Σε 20 μέρες περίπου θα έχουμε τις επόμενες εξετάσεις αίματος.. μέχρι τότε, την είχαμε που την είχαμε στα πούπουλα την Μπουμπου μας, τώρα ακόμα περισσότερο. Αχ πλασματάκι μας.. γιατί να το πάθεις αυτό...

Βασικα οι γατες με νεφρικη ανεπαρκεια τεινουν να εχουν πολυδιψια και πολυουρια και θα μπορουσατε να το καταλαβετε απο τις επισκεψεις στην λεκανη, αλλα ακομα και τοτε δεν θα προλαβαινατε σχεδον τιποτα, ισως την δυσκοιλιοτητα και τους εμετους, αφου οταν εμφανιστουν τα συμπτωματα εχει χαθει το 95% της λειτουργιας των νεφρων. Οποτε μη σκεφτεσαι τα ισως και μη νιωθετε ενοχοι γιατι πραγματικα δεν θα μπορουσατε να σωσετε την κατασταση:hug:. Συνεχιστε να την εχετε στα πουπουλα και να δημιουργειτε ευχαριστες αναμνησεις. Ο χρονος ειναι ενας αριθμος. Ζηστε το τωρα και οτι ερθει. Προσωπικα ευχομαι να την εχετε για πολλαααααα χρονια ακομα :)

Κάντε κουράγιο,η γατούλα σας είναι σε καλά χέρια και αυτό της δίνει δύναμη.Εύχομαι τα καλύτερα!

Είναι όμορφη σα ζωγραφιά.
wub2-smiley-face_orig.gif
Εύχομαι από καρδιάς η υγεία της να βελτιωθεί και η αγάπη σας να της χαρίζει χρόνια :flowers:

2016_11_25_220639.jpg

Τι όμορφο edit :inlove:
Ευχαριστώ πολύ. Και πάνω απ'όλα την δύναμη που παίρνω με αυτά που διαβάζω :)

Βασικα οι γατες με νεφρικη ανεπαρκεια τεινουν να εχουν πολυδιψια και πολυουρια και θα μπορουσατε να το καταλαβετε απο τις επισκεψεις στην λεκανη, αλλα ακομα και τοτε δεν θα προλαβαινατε σχεδον τιποτα, ισως την δυσκοιλιοτητα και τους εμετους, αφου οταν εμφανιστουν τα συμπτωματα εχει χαθει το 95% της λειτουργιας των νεφρων. Οποτε μη σκεφτεσαι τα ισως και μη νιωθετε ενοχοι γιατι πραγματικα δεν θα μπορουσατε να σωσετε την κατασταση:hug:. Συνεχιστε να την εχετε στα πουπουλα και να δημιουργειτε ευχαριστες αναμνησεις. Ο χρονος ειναι ενας αριθμος. Ζηστε το τωρα και οτι ερθει. Προσωπικα ευχομαι να την εχετε για πολλαααααα χρονια ακομα :)

Πολυδιψία και πολυουρία δεν εμφάνισε, παρα μόνο μετά την 2η επίσκεψη στον παλιό μας κτηνίατρο, όταν περιμέναμε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων (που του το αναφέραμε αυτό και συνέχισε να νομίζει οτί το έντερό της έχει αδρανήσει). Αλλά ναι σίγουρα, μετά από την καταστροφή του ιστού σε πολύ μεγάλο ποσοστό αρχίζουν τα συμπτώματα... :'( Κάνουμε ότι μπορούμε για την ποιότητα της ζωής της

Κάντε κουράγιο,η γατούλα σας είναι σε καλά χέρια και αυτό της δίνει δύναμη.Εύχομαι τα καλύτερα!

Ευχαριστώ πολύ! Προσπαθούμε..

καλησπέρα σε όλους,
δυστυχώς και ο δικός μου γάτος εμφάνισε ξαφνική νεφρική ανεπάρκεια και η πρόγνωση είναι πολύ κακή, ουσιαστικά δεν μας δίνουν καμία ελπίδα καθώς δεν πέφτει η κρεατινίνη..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back