και καλώς σας βρήκα!
Είναι η πρώτη φορά που ανοίγω θέμα - αν και κατά καιρούς έμπαινα στο site και διάβαζα πολλά από τα ενδιαφέροντα άρθρα σας.
Εχω έναν αλητάκο 7 μηνών, τον Σεβάχ, που στο παρα πέντε τον έσωσα πριν τον πατήσει αυτοκίνητο, τον περασμένο Ιούνιο. Έκτοτε τον πήγα στον γιατρό και του έκανα όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις, θεραπείες για παράσιτα και εμβόλια. Τον Οκτώβριο μετακόμισα σε μια μονοκατοικία με αυλή και μεγάλα μπαλκόνια, που ευτυχώς ή δυστυχώς (...) λόγω σχεδιασμού, πολλές απο τις γατούλες της γειτονιάς (αρκετές εκ των οποίων δεν είναι αδέσποτες) μας επισκέπτονται καθημερινώς. Στο παλιό σπίτι, που ήταν διαμέρισμα δεν είχα τέτοιο θέμα.
- Να υποθέσω ότι το εμβόλιο της λευχαιμίας είναι επιτακτικό;
Στο μεταξύ ο γατούλης φυσικά αρέσκεται στο νέο περιβάλλον που είναι πιο άνετο, αλλά εγώ τρέμω κάθε φορά που βγαίνει έξω, είτε μην χαθεί, είτε μην μπλεχτεί σε κανέναν καβγά - μιας και υπάρχουν ήδη κάποια κυρίαρχα αρσενικά στη γειτονιά. Ζω κυριολεκτικά με τον φόβο και δεν είναι υγιές ούτε για μένα, ούτε για το γατί.
Μέχρι πριν λίγες μέρες τα πρωινά που λείπω τον είχα να αλωνίζει σε όλο το σπίτι, συν μια μεγάλη βεράντα. Την τελευταία φορά όμως, είδε παραδίπλα μια άλλη μάλλον θηλυκή... με αποτέλεσμα όταν γύρισα το απόγευμα αυτός να είναι ακόμα εκεί και να κλαίει - ώρες ατελείωτες! Προκειμένου να ενοχλώ τους γείτονες, τον περιόρισα στο σπίτι και τώρα κάθε που γυρίζω, έχω απίστευτες γκρίνιες

Και έχει δίκιο!
Αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Τις προάλλες για να τον μαζέψω και να τον σώσω από τα δόντια ενός ενήλικα γάτου ανέβηκα στα κεραμίδια [sic] Ο δικός μου, άβγαλτος γαρ, δεν πήρε χαμπάρι ότι ο έτερος γατούλης είχε άγριες διαθέσεις...
- H στείρωση θα είχε κάποιο αποτέλεσμα;
(Προς το παρόν πάντως δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερη σεξουαλική... έξαψη)
- Κατά το δυνατόν έχω ήδη κάνει.. οχυρωματικά έργα στο σπίτι και προβλέπονται και άλλα μετά το χειμώνα. Και πάλι όμως πιστεύω πως αν του μπει στο μυαλό να φύγει, δεν θα τον σταματήσουν οι πέργκολες και οι έξτρα φράκτες με φυτά κλπ...
- Να άλλαζα σπίτι;

- Ή απλά να τον εμπιστευόμουν παραπάνω;
Ξέρω όμως πως αν πάθει κάτι κακό, εγώ θα φταίω...

Οποιος έχει περασει κάτι αντίστοιχο ή έχει καμιά ιδέα ευπρόσδεκτος.
και συγνώμη αν σας κούρασα με το μακροσκελές ποστ

Καλό απόγευμα σε όλους/ες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
natalouko
Επιφανές μέλος

Σίγουρα με την στείρωση θα ηρεμήσει και δεν θα έχει τάσης φυγής. Βέβαια τα οχυρωματικά έργα στην βεράντα θα πρέπει να τα κάνεις και για να μην έρχονται άλλες γατούλες και για να μην μπορεί να φύγει ο μικρός σου.

Όσο για το εμβόλιο της λευχαιμίας, αν έρχεται σε επαφή με άλλες γάτες μάλλον θα έπρεπε να το κάνει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Θα επωφεληθεί επίσης, στο να μην σου ψεκάζει μέσα στο σπίτι, αν δεν το κάνει ήδη...
Και φυσικά να μην μαλλώνει τόσο άγρια με τα άλλα αρσενικά, γιατί και στειρωμένος, αν βρεθεί με άλλα οι καυγάδες πιθανών να υπάρξουν και οι μικροτραυματισμοί...(γιαυτό και λέμε μόνο μέσα στο σπίτι καλύτερα η γάτα...)
Το εμβόλιο της λευχαιμίας, άν είναι μόνο μέσα δεν είναι απαραίτητο, αν βγαίνει ναι, θα μπορούσε να το κάνει, αλλά φημολογείται ότι έχει παρενέργειες....

Εγώ μένω σε χωριό και έχω τα γατάκια μου στειρωμένα και μέσα έξω... για την Αθήνα δεν θα το συζητούσα, αν θα τα ήθελα ζωντανά μόνο μέσα (όπως και είχα 2 χρόνια τον έναν γάτο μου(στειρωμένο))

Αν θέλεις να διαβάσεις για την στείρωση παρακάτω ένα καλό άρθρο.

https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/
aretha
Περιβόητο μέλος
Εφόσον έρχεται σε επαφές με αδέσποτα, κι εγώ πιστεύω ότι πρέπει να κάνει το εμβόλιο της λευχαιμίας, ίσως και της περιτονίτιδας. Θα χρειάζεται μάλλον και πιο τακτική αποπαρασίτωση. Έχε πάντως υπόψη σου ότι κανένα εμβόλιο δεν προσφέρει 100% προστασία από καμία ασθένεια...
mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κι εγώ θεωρώ πως όλα τα εμβόλια (τετραπλό, λευχαιμίας και περιτονίτιδας) είναι απαραίτητα...
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Εκτός από τη στείρωση που πρέπει οπωσδήποτε να του κάνεις, και για την ίδια την υγεία και την ασφάλεια του γατούλη σου, μην τον αφήνεις να βγαίνει έξω...Δεν θα πάθει τίποτα...Εγώ όλα μου τα γατιά στο σπίτι μέσα το έχω δεν έχουν ούτε γκρίνιες, ούτε νεύρα, ούτε προβλήματα συμπεριφοράς... Αυτά είναι μύθοι...Προσωπικά, είμαι τόσο αγχώδης τύπος, έχουν δει τόσα πολλά τα μάτια μου, που δεν υπάρχει περίπτωση σε πόλη όπως η Αθήνα να αφήσω γατί να κυκλοφορεί έξω...
Κι εγώ θεωρώ πως όλα τα εμβόλια (τετραπλό, λευχαιμίας και περιτονίτιδας) είναι απαραίτητα...
οταν ερχονται σε επαφη με αλλα ζωα..αλλιως δεν υπαρχει λογος για εμβολια μη απαραιτητα!!
Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
εξεπορτισε
αχ για να βρει γατουλες λαγνες
που ποτε δεν χορτασε
Οι ορμες του θα σου φερνου-
νε μπερδεματα
οταν ασμιζεται γατουλα
θα του αναβουν τα αιματα
πριν το χαραμα στη ζουλα
θα στην κοπανα
εχει εξαψεις ,δεν την παλευει
ολο κλαιει και πονα
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Θα σου φυγει παντως οσο και να τον ταιζεις και τον αγαπας, αν δεν τον στειρωσεις. Ετσι εγινε με τους αστειρωτους γατους που ειχα παλια
Ο γατος μου, στειρωμενος εδω και ενα μηνα περιπου, δεν θελει να βγει εξω ουτε για βολτα 
Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
στειρωση οπωσδηποτε για να μην τον χασεις. Και φυσικα εμβολιο κατα της λευχαιμιας αφου ερχεται σε επαφη με αλλες γατες. Για περιτονιτιδα δεν ξερω γιατι εχω ακουσει οτι το εμβολιο δεν προστατευει καλα. Ρωτα τον κτηνιατρο σου για να σου τι πρεπει να κανεις!
Θα σου φυγει παντως οσο και να τον ταιζεις και τον αγαπας, αν δεν τον στειρωσεις. Ετσι εγινε με τους αστειρωτους γατους που ειχα παλιαΟ γατος μου, στειρωμενος εδω και ενα μηνα περιπου, δεν θελει να βγει εξω ουτε για βολτα
![]()
στην οικογενεια μου μεχρι τωρα δεν στειρωναμε γατο..τον αφηναμε να γυρναει ελευθερα αλλα φυσικω τω λογω πεθανε πριν της ωρας του
βασικα αλλο με ανησυχει..οταν λεμε καποιον σπιτογατο..μηπως κατα βαθος εννοουμε ..ευνουχο;διοτι αστειρωτος (γατος) και σπιτογατος δεν γινεται!
(υποψιν οτι ζαβολιες του στυλ ευνουχιζομαι για να καταλαγιασουν οι ορμες και νά αγιασω δεν περνουν στην Ορθοδοξια)
Είστε εκπληκτικοί, ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση

@Natalouko
Οχυρωματικά έργα ναι πρέπει να γίνουν κι άλλα.. Αλλά περιμένω να καταλαγιάσουν οι βροχές γιατί θα βάλω κατά τόπους ξύλινους φράκτες μη εμποτισμένης ξυλείας (το στυλ που έχουν στα είδη κήπου) και θέλουν πέρα απο το 'στήσιμο' περαιτέρω επεξεργασία (ίσως τρίψιμο και βερνίκι-οικολογικό φυσικά!)
@Julia
Φαντάζομαι είναι λογικό το δίμηνο που λες. Στην τελική είναι ζωντανός οργανισμός και θα πάρει κάποιον εύλογο χρόνο να αλλάξουν οι ορμόνες του. Προς το παρόν ευτυχώς δεν το έχω πετύχει να ψεκάζει, ακόμα έρχεται και 'βυζαίνει'

Όσο για το εμβόλιο και μένα ο γιατρός μου, έτσι μου χε πει, δηλαδή ότι είναι αρκετά 'βαρύ' και πρέπει να μαι 100% σίγουρη αν το κάνει. Θα διαβάσω ξανά και το άρθρο - ευχαριστώ!
@Aretha
Σίγουρα δεν θέλω να συμβάλλω περαιτέρω στο πρόβλημα των αδέσποτων. Βέβαια αν είχα θηλυκό θα ήταν πιο εύκολο να το ελέγξω. Τώρα για παράδειγμα μπορεί να μην δω ποτέ την μάνα των παιδιών και φυσικά να μην έχω ιδέα που μπορεί να βρίσκονται κρυμμένα τα μικρά για να τα φροντίσω. Και πάλι όμως θα είχα πρόβλημα - νομικό. Νομίζω μέχρι 2 μπορεί να έχει κάποιος. Θα ρωτήσω όταν πάω στο γιατρό και για την περιτονίτιδα - ειλικρινά δεν γνώριζα ότι υπάρχει τέτοιο εμβόλιο!
@Mandeson
Eξω όταν λέω εννοώ τις βεράντες και την αυλή κάτω.
Η αυλή είναι στο εσωτερικό του οικοδομικού τετραγώνου - για να σας δώσω μια εικόνα. Εννοείται πως ούτε με σφαίρες δεν θα τον άφηνα να βγεί στο δρόμο. Αγχώδης μέχρι τρέλας κι εγώ - και δυστυχώς έχω δει πολλά τραυματισμένα και άρρωστα ζωάκια είτε από κακομεταχείριση ανθρώπου, είτε από καβγάδες.. Οπως λέει η παροιμία 'καλλιο να κλαίει το παιδί παρά η μάνα'... Πρέπει απλά να του αλλάξω συνήθειες και να μπορέσει να νοιώθει ευτυχής και μέσα στο σπίτι. @EvelynKar
Τετραπλό του έχω ήδη κάνει! Τώρα για τα άλλα μάλλον και για το 1% να συμβεί κάτι πρέπει να γίνουν

@Sakura-chan
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Πάντως και εγώ αυτό φοβάμαι ότι παρόλα τα χάδια και την αγάπη αν αντρωθεί θα με γράψει στα παλαιότερα των πατουσιών του και θα μου την κάνει. Βέβαια έναν αστείρωτο γατούλη που τώρα έχει η μητέρα μου, ποτέ δεν είχε τάση φυγής... Αρχίζω να πιστεύω πως τελικά είναι και θέμα χαρακτήρα. Εκείνος είναι πολύ ήσυχος, ο δικός μου είναι... ατρόμητος

@Γατέχων
Τι υπέροχη διασκευή είναι αυτή;

Το χεις!
Πολύ εύστοχη παρατήρηση. Υποθέτω πως μόνο ο ευνούχος είναι σπιτόγατος. Απο την άλλη όταν το σκέφτομαι με πιάνω κάποιες φορές να το λυπάμαι το καημένο να το κάνω τέτοιο πράγμα και να νοιώθω εντελώς... λάθος. Πράγματι είναι ένα ηθικό δίλημμα - αν και κάποιοι φίλοι των γατιών κάτι τέτοια τα θεωρούν ψευδοδιλήμματα.. Ίσως έχουν δίκιο, στην τελική ίσως προβάλλω στην γάτα ανθρώπινες συμπεριφορές και συναισθήματα (κάτι που μάλλον δεν ισχύει).
Ευχαριστώ πολύ όλους και όλες
και να χετε μια όμορφη μέρα!
ΥΓ: Χρόνια πολλά σε Ελευθερίες και Λευτέρηδες

moukelis
Επιφανές μέλος
Ενδιαφερον,αν σκεφτεις οτι ο μεσος ορος ζωης μιας στειρωμενης,εμβολιασμενης γατας που ζει κυριως σε σπιτι ειναι τα 16 χρονια,ενω μιας αστειρωτης ημιαδεσποτης ειναι μολις 2 ετη...στην οικογενεια μου μεχρι τωρα δεν στειρωναμε γατο..τον αφηναμε να γυρναει ελευθερα αλλα φυσικω τω λογω πεθανε πριν της ωρας του
βασικα αλλο με ανησυχει..οταν λεμε καποιον σπιτογατο..μηπως κατα βαθος εννοουμε ..ευνουχο;διοτι αστειρωτος (γατος) και σπιτογατος δεν γινεται!
(υποψιν οτι ζαβολιες του στυλ ευνουχιζομαι για να καταλαγιασουν οι ορμες και νά αγιασω δεν περνουν στην Ορθοδοξια)
Οταν λεμε ενα γατο σπιτογατο εννοουμε ενα γατο που ζει σε σπιτι.Και ο δικος μου γατος αστειρωτος ειναι,και ζει σε σπιτι.Αλλα ειναι γατος εκτροφης,και ζευγαρωνει.Με γατουλα υγιη,ιδιας φυλης,με τακτικοτατες εξετασεις και των δυο,αποπαρασιτωσεις,εμβολια,και πολυ υπομονη για τις φωνες του,τα ψεκασματα,το ενδεχομενο να χρειαστει να ταϊζουμε ανα διωρο τα γατακια που θα κανει αν δεν τα θελει η μαμα τους,και να μεινουν μαζι μας αν δε βρουν οικογενειες αξιες να τα μεγαλωσουν.Οποτε ο καθενας κανει τις επιλογες του,με βαση το καλο του ζωου,κι οχι τις ιδεες του.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Κι εμενα η γνωμη μου ειναι να τον στειρωσεις και να του περιορισεις το εξω.Και στα δικα μου αρεσει να βγαινουν πολυ,ειδικα στα νορβηγακια μου,αλλα τους εχω περιφραξει καταλληλα το χωρο και χαιρονται τα φυτα,σκαρφαλωνουν,κυνηγουν ζουζουνια,χωρις ομως να κινδυνευουν απο φολες κι αυτοκινητα,ή μεταδοτικες ασθενειες.Υπαρχουν πολλες ιδεες για προφυλαγμενους χωρους που ειναι πραγματικα...γατοπαραδεισοι,ορεξη να'χεις και ολα γινονται!Καλησπέρα
και καλώς σας βρήκα!
Είναι η πρώτη φορά που ανοίγω θέμα - αν και κατά καιρούς έμπαινα στο site και διάβαζα πολλά από τα ενδιαφέροντα άρθρα σας.
Εχω έναν αλητάκο 7 μηνών, τον Σεβάχ, που στο παρα πέντε τον έσωσα πριν τον πατήσει αυτοκίνητο, τον περασμένο Ιούνιο. Έκτοτε τον πήγα στον γιατρό και του έκανα όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις, θεραπείες για παράσιτα και εμβόλια. Τον Οκτώβριο μετακόμισα σε μια μονοκατοικία με αυλή και μεγάλα μπαλκόνια, που ευτυχώς ή δυστυχώς (...) λόγω σχεδιασμού, πολλές απο τις γατούλες της γειτονιάς (αρκετές εκ των οποίων δεν είναι αδέσποτες) μας επισκέπτονται καθημερινώς. Στο παλιό σπίτι, που ήταν διαμέρισμα δεν είχα τέτοιο θέμα.
- Να υποθέσω ότι το εμβόλιο της λευχαιμίας είναι επιτακτικό;
Στο μεταξύ ο γατούλης φυσικά αρέσκεται στο νέο περιβάλλον που είναι πιο άνετο, αλλά εγώ τρέμω κάθε φορά που βγαίνει έξω, είτε μην χαθεί, είτε μην μπλεχτεί σε κανέναν καβγά - μιας και υπάρχουν ήδη κάποια κυρίαρχα αρσενικά στη γειτονιά. Ζω κυριολεκτικά με τον φόβο και δεν είναι υγιές ούτε για μένα, ούτε για το γατί.
Μέχρι πριν λίγες μέρες τα πρωινά που λείπω τον είχα να αλωνίζει σε όλο το σπίτι, συν μια μεγάλη βεράντα. Την τελευταία φορά όμως, είδε παραδίπλα μια άλλη μάλλον θηλυκή... με αποτέλεσμα όταν γύρισα το απόγευμα αυτός να είναι ακόμα εκεί και να κλαίει - ώρες ατελείωτες! Προκειμένου να ενοχλώ τους γείτονες, τον περιόρισα στο σπίτι και τώρα κάθε που γυρίζω, έχω απίστευτες γκρίνιες
Και έχει δίκιο!
Αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Τις προάλλες για να τον μαζέψω και να τον σώσω από τα δόντια ενός ενήλικα γάτου ανέβηκα στα κεραμίδια [sic] Ο δικός μου, άβγαλτος γαρ, δεν πήρε χαμπάρι ότι ο έτερος γατούλης είχε άγριες διαθέσεις...
- H στείρωση θα είχε κάποιο αποτέλεσμα;
(Προς το παρόν πάντως δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερη σεξουαλική... έξαψη)
- Κατά το δυνατόν έχω ήδη κάνει.. οχυρωματικά έργα στο σπίτι και προβλέπονται και άλλα μετά το χειμώνα. Και πάλι όμως πιστεύω πως αν του μπει στο μυαλό να φύγει, δεν θα τον σταματήσουν οι πέργκολες και οι έξτρα φράκτες με φυτά κλπ...
- Να άλλαζα σπίτι;
- Ή απλά να τον εμπιστευόμουν παραπάνω;
Ξέρω όμως πως αν πάθει κάτι κακό, εγώ θα φταίω...
Οποιος έχει περασει κάτι αντίστοιχο ή έχει καμιά ιδέα ευπρόσδεκτος.
και συγνώμη αν σας κούρασα με το μακροσκελές ποστ
Καλό απόγευμα σε όλους/ες.

Σε ζηλεύω που μπορείς και έχεις ένα υγιές ζευγάρι!
Ψάχνω ήδη στο φόρουμ και είδα κάτι ωραίες ιδέες.
Να περάσουν οι γιορτές με τα πολλά έξοδα
και όσο για όρεξη! 
Στην τελική ακόμα και στειρωμένος, είναι κρίμα να μην μπορεί να απολαύσει λίγο τη φύση, να μυρίσει το χώμα και να παίξει!
Κάτι ακόμη - ζητώ συγνώμη αν έχει ξανασυζητηθεί.
Τις προάλλες ένας φίλος έκανε στείρωση τη σκυλίτσα του στην Φιλοζωική στο Κορωπί. Η εμπειρία του ήταν πολύ καλή, το σκυλάκι το φρόντισαν κατά πως πρέπει και το κόστος ήταν το μισό! Εγώ αυτή τη στιγμή έχω γιατρό και μάλιστα καλό, απλά σκεφτόμουν μήπως θα ήταν πιο οικονομικά στη Φιλοζωική αν αναλαμβάνει και γατιά - φυσικά χωρίς 'εκπτώσεις' στην περίθαλψη του ζώου.
(Για να γίνω πιο σαφής για το σκυλί, οι γιατροί ζητούσαν 350 ? και στη Φιλοζωική το συνολικό κόστος έφτασε στα 170 ?)
Αν κάποιος έχει πάρει κάτι το αυτί του θα του ήμουν ευγνώμων!
moukelis
Επιφανές μέλος
Φυσικα,κι εγω εχω δυο στειρωμενες γατουλες που χαιρονται το ιδιο τον εξωτερικο μας χωρο!Δε σημαινει οτι επειδη στειρωνονται δε ζουν σαν φυσιολογικες γατες!Moukelis καλημέρα!
Σε ζηλεύω που μπορείς και έχεις ένα υγιές ζευγάρι!
Ψάχνω ήδη στο φόρουμ και είδα κάτι ωραίες ιδέες.
Να περάσουν οι γιορτές με τα πολλά έξοδακαι όσο για όρεξη!
Στην τελική ακόμα και στειρωμένος, είναι κρίμα να μην μπορεί να απολαύσει λίγο τη φύση, να μυρίσει το χώμα και να παίξει!
Κάτι ακόμη - ζητώ συγνώμη αν έχει ξανασυζητηθεί.
Τις προάλλες ένας φίλος έκανε στείρωση τη σκυλίτσα του στην Φιλοζωική στο Κορωπί. Η εμπειρία του ήταν πολύ καλή, το σκυλάκι το φρόντισαν κατά πως πρέπει και το κόστος ήταν το μισό! Εγώ αυτή τη στιγμή έχω γιατρό και μάλιστα καλό, απλά σκεφτόμουν μήπως θα ήταν πιο οικονομικά στη Φιλοζωική αν αναλαμβάνει και γατιά - φυσικά χωρίς 'εκπτώσεις' στην περίθαλψη του ζώου.
(Για να γίνω πιο σαφής για το σκυλί, οι γιατροί ζητούσαν 350 ? και στη Φιλοζωική το συνολικό κόστος έφτασε στα 170 ?)
Αν κάποιος έχει πάρει κάτι το αυτί του θα του ήμουν ευγνώμων!
Η στειρωση στις γατουλες δεν κοστιζει τοσο ακριβα παντως,εγω τον δικο μου σε γιατρο εκτος φιλοζωικης τον πηγα και μου πηρε 80 ευρω,κι 100 για το κοριτσακι μου.
Δεν θέλω να γίνει ο μικρός μου.. λούτρινο,
θέλω να ζει τη ζωή του
Πάντως - wow! Καμία σχέση οι τιμές που μου λες, 80 - 100 ευρώ είναι ένα λογικό ποσόν το οποίον θα μπορέσω να αντέξω (καλά τα 350 δεν το συζυτώ, θα αυτοκτονούσα μαζί με το ζωντανό και θα με γράφαν οι εφημερίδες
)Αρα δεν χρειάζεται να... τρελαίνομαι.
Σε υπερευχαριστώ, ανάσανα!

moukelis
Επιφανές μέλος
Οποιος εχει γατα γνωριζει οτι καμια δεν ειναι το λουτρινο που φαινεται...Aυτό ακριβώς!
Δεν θέλω να γίνει ο μικρός μου.. λούτρινο,
θέλω να ζει τη ζωή του![]()
Πάντως - wow! Καμία σχέση οι τιμές που μου λες, 80 - 100 ευρώ είναι ένα λογικό ποσόν το οποίον θα μπορέσω να αντέξω (καλά τα 350 δεν το συζυτώ, θα αυτοκτονούσα μαζί με το ζωντανό και θα με γράφαν οι εφημερίδες)
Αρα δεν χρειάζεται να... τρελαίνομαι.
Σε υπερευχαριστώ, ανάσανα!![]()

Εκει γυρω παιζουν,βεβαια εξαρταται απο το γιατρο κτλ,αλλα δε νομιζω να μη βρεις κατι που να αντεχει η τσεπη σου.Στα σκυλια ειναι εντελως διαφορετικες οι τιμες,ειδικα στα θηλυκα.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Ανοιχτή αγορά είναι, και ο καθένας χρεώνει όσο θέλει...
Και εγώ έχω αρκετά γατάκια, τα πιο πολλά στειρωμένα, και είναι μια χαρά γατες, να είσαι σίγουρη...

Βέβαια είμαι επαρχεία, σε ελεγχόμενο περιβάλλον, και χαίρονται και το έξω. Τώρα βέβαια, δίνουμε μάχη να βγούν λίγο στον ήλιο, και να ξεκολλήσουν απο το τζάκι και την σόμπα...

Οποιος εχει γατα γνωριζει οτι καμια δεν ειναι το λουτρινο που φαινεται...![]()
Οταν κάθεται ήσυχος και θέλει χαδια έτσι του λέω ('γίνε λούτρινο!')
Φυσικά μετά τα μάτια του γίνονται..ταψιά και μετατρέπεται σε πολεμική μηχανή

Εκει γυρω παιζουν,βεβαια εξαρταται απο το γιατρο κτλ,αλλα δε νομιζω να μη βρεις κατι που να αντεχει η τσεπη σου.Στα σκυλια ειναι εντελως διαφορετικες οι τιμες,ειδικα στα θηλυκα.
Μια χαρά είναι τότε. Θα ρωτήσω κατ' αρχήν τον γιατρό μου που με ξέρει και παρακολουθεί απο μωρό τον γάτο και βλέπουμε.
Ευχαριστώ και πάλι!
moukelis
Επιφανές μέλος
Εγω δεν τολμω καν να το ξεστομισω,καποιο απο ολα θα με καταπιει!Οταν κάθεται ήσυχος και θέλει χαδια έτσι του λέω ('γίνε λούτρινο!')
Φυσικά μετά τα μάτια του γίνονται..ταψιά και μετατρέπεται σε πολεμική μηχανή![]()

Υπάρχουν και ακόμα πιο κάτω... απλά θέλει ψάξιμο, τηλέφωνο και ρώτα.. απλά.
Ανοιχτή αγορά είναι, και ο καθένας χρεώνει όσο θέλει...
Και εγώ έχω αρκετά γατάκια, τα πιο πολλά στειρωμένα, και είναι μια χαρά γατες, να είσαι σίγουρη...
Βέβαια είμαι επαρχεία, σε ελεγχόμενο περιβάλλον, και χαίρονται και το έξω. Τώρα βέβαια, δίνουμε μάχη να βγούν λίγο στον ήλιο, και να ξεκολλήσουν απο το τζάκι και την σόμπα...![]()
Julia είσαι πολύ τυχερή! Και γω αν έχω ένα όνειρο είναι αυτό, κάποια μέρα, ελπίζω όχι πολύ μακρινή, να πάω επαρχία και να ζήσω μαζί με αγαπημένους ανθρώπους και... ζωάκια!
Off topic on
Παρεπιμπτόντως το Λεωνίδιο (μιας και φαίνεται στα στοιχεία σου) είναι υ-π-έ-ρ-ο-χ-ο! Απο τις πιο ομορφες γωνιές τις Πελοποννήσου.
Kαι μια παραλία το Κυπαρίσσι αν θυμάμαι καλά...χάρμα οφθαλμών!
Off topic off
Mε το τζάκι έχει και ο δικός μου τρελό κόλλημα. Τα απογεύματα που γυρνάω σπίτι να φανταστείς, αν αρχίσει ιδίως να γκρινιάζει, ρίχνω κανα ξυλαράκι μέσα, έτσι ώστε και εγώ χαλαρώνω και η γάτα. Κάνει σαν υπνωτισμένος! Καλά και οι δικές σου πονηρές! Να αφήσουν το χουχούλι να πάνε έξω; Το χουν πιάσει το νόημα

Να σου ζήσουν!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool