3stela3
Εκκολαπτόμενο μέλος
η ρουαγιαλ κανιν ειναι πολυ γευστικη.υπαρχει κιτεν.την δοκιμασες;εμενα οι κτηνιατροι μου εχουν πει να μην τρωνε οι γατες τιποτα αλλο εκτος απο ξηρα τροφη.καλα ειχα δοκιμασει απο μικρες να τους δωσω κονσερβα,ουτε που την αγγιξαν.πιστευω πως αν επιμεινεις θα φαει ξαρα τροφη.απλα δεν πεινασε πολυ.αν πεινασει θα φαει...η καλης ποιοτητα ξηρα τροφη ειναι καταλληλη για την διατροφη της γατας.αυτο πιστευω.αλλα δεν ειμαι και πολυ εμπειρη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.
Τα δοντακια της ειναι ενταξει;Ειναι στειρωμενη;Εγω θα ελεγα να προτιμησεις μια μεση λυση,τουλαχιστον αυτο κανω εγω.Τρια γευματα την εβδομαδα βραστο κοτοπουλο και ψαρι,τρια γευματα μοσχαρι,και την υπολοιπη ξηρα καλης ποιοτητας.Εγω δινω Orijen εδω και εναμισι χρονο,και καμια απο τις γατες μου δεν την εχει βαρεθει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Στην δικιά μου Χιονάτη έχω μόνιμο πρόβλημα διατροφής. Ακανα, Ρουγιαλ, Χιλλς, Μπριτ, καμιά από αυτές δεν τρώει η για την ακρίβεια τσιμπάει.
Τώρα της έχω Προ πλαν αλλά τα ίδια. Τρέφεται με βραστό κοτόπουλο ( το ρύζι το φτύνει ) και κονσέρβες της Seba κυρίως αυτές με το κοτόπουλο και τόνο με ζελέ γαρίδας (τρελαίνεται, όταν πάω να ανοίξω μια τέτοια και σκαρφαλώνει πάνω μου). Στις αρχές το πήρα πείσμα και την άφησα 3 μέρες με ξηρά τροφή. Πίστεψέ με τσιμπούσε μόνο και περισσότερη ώρα έπινε νερό παρά έτρωγε φαΐ.
Το συζήτησα με τον γιατρό και μου είπε πως δεν είναι κακό οι κονσέρβες της Seba αλλά να επιμένω να μη της βάζω συνέχεια κονσέρβα παρά μόνο μία φορά τη μέρα ( οι κονσέρβες της Seba είναι μικρούλες)
Piwaki
Νεοφερμένο μέλος
Kαλώς Ήρθες. Δοκίμασε την επόμενη φορά στο ίδιο μπωλ με την κονσέρβα να ρίξεις και την ξηρά τροφή, ανακατεύεις λιγάκι για να πάρουν γεύση και οσμή οι κροκέτες,μήπως και το φάει.

tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
και εγώ τους δίνω κοτόπουλο 4-5 φορές την εβδομάδα(ψάρι κ μοσχάρι ούτε να τα φτύσουν..).. ξηρά τροφή (Ακάνα δίνω) υπάρχει μονίμος στο μπώλ,
κονσέρβα τους δίνω σπάνια άσε που δεν την τρώνε, μόνο γλύφουν την σάλτσα..
όταν άλλαξα μάρκα ξηράς τροφης ο ένας δεν έτρωγε..
έμεινε μια μέρα νηστικός..την επομένη του έκοψα 7-8 κροκέτες στην μέση και του τις τάιζα στο στόμα...και το σκασμένο έτρωγε..όταν τέλειωσαν πήγε μόνος του στο μπώλ και συνέχισε..δοκίμασε το ίσως βοηθήσει...
valasia1
Νεοφερμένο μέλος
Και εγω το ιδιο προβλημα εχω. Μαλιστα ο δικος μου ειναι πιο εκλεκτικος δεν ηθελε ουτε κονσερβες. Μονο οτι ετρωγα εγω ηθελε να τρωει. μαλιστα πηγαινε στο πιατακι κ εσκαβε με το ποδι του το πατωμα για να καλυψει το φαγητο οπως οταν παει τουαλετα. Οταν δοκιμασα τις Seba ειδα πως τρελαινεται για αυτες κ απο τοτε ανακατεβω καθε μερα μιση κονσερβα Seba με τις κροκετες κ ετσι εχει αρχισει κ ψιλοτρωει (αλλα κυριως τρωει σαλαμακια κασερακια ψαρια κ οτι τρωω κ εγω..μονο γυρο δεν τρωει..κατι ξερει μαλλον κ δε μου το λεει?
).. Ελπιζω μεχρι το καλοκαιρι να μαθει να τρωει κροκετες γιατι αλλιως θα εχω προβλημα. Απο βδομαδα θα μου φερουν κατι αλλες κροκετες αλλα δεν ξερω πως λεγονται.. αν δω θετικα αποτελεσματα θα σου πω.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alni
Νεοφερμένο μέλος
Γύρω στους 6 μήνες αλλάζουν δόντια. Εγώ της έδινα μόνο κονσέρβα εκείνη την περίοδο. Ενώ τώρα μου φαίνεται λογικό να αλλάζουν δόντια τότε είχα τρελαθεί λιγάκι όταν σταμάτησε να τρώει και είδα και αίμα στο στόμα της. Βάλε της να φάει ότι θέλει και ρίξε μια ματιά στο στόμα της.
Ilias83
Νεοφερμένο μέλος
όταν πήρε απόφαση να το κάνει μόνος τους πήγε κατευθείαν στην ξηρά τροφή.
Προσπαθήσαμε μετά την πάστα να πάμε σε κονσέρβα,
με την οποία θεωρήσαμε πως ήταν πιο εύκολο να εξοικειωθεί ένα γατάκι που δεν μασάει,
αυτός όμως ούτε την άγγιξε ποτέ και προτίμησε την ξηρά τροφή.
Πάντως θυμάμαι πως η κτηνίατρος μας είχε πει πως αν δεν δεχόταν να φάει ξηρά τροφή και προτιμούσε την κονσέρβα,
το κόλπο που θα έπρεπε να κάνουμε ήταν να μαλακώνουμε τις κροκέτες σε νερό ή στη σάλτσα της κονσέρβας
και να του δίνουμε σιγά σιγά μαζί με την κονσέρβα και λίγες κροκέτες,
αυξάνοντας σταδιακά την περιεκτικότητα κροκέτας στο μείγμα.
Οπότε δοκίμασέ το, και ίσως δουλέψει...
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
μήπως η ξηρά τροφή έχει διφορετική γεύση από την κονσέρβα και δεν αρέσει στη γατούλα; εννοώ δηλαδή η κονσέρβα να έχει γεύση ψάρι και να μην της αρέσει η ξηρά τροφή επειδή έχει γέυση κοτόπουλο;
RoulaBilly
Νεοφερμένο μέλος
Εμας παλι τρωει τα παντα μα τα παντα...
Το κακο ειναι οτι δεν τολμαμε να φαμε εμφανιζεται κατευθειαν και ορμαει αμα της αρεσει το φαγητο δεν ησυχαζει ορμαει και μας κλεβει το φαϊ...
Ξερω οτι αυτο δεν ειναι καλο αλλα τι να κανω?
Μεχρι και φακες εφαγε η λαιμαργη...
Για το ψωμι δεν το συζητω πως κανει...
gio_gatoulis
Νεοφερμένο μέλος
Παιδια, αρχικα, ευχαριστω για την ανταποκριση σας.
Αρχικά ανακατεψα στην κονσερβα μερικές κροκέτες αλλα το μόνο που εκανε ειναι να ψαχνει μεσα στο μπωλάκι της και να τρωει τα παντα(μεχρι και το μπωλ εγλυφε!) εκτος απο τις κροκετες! Μετα σκεφτηκα πως μπορει για καποιο λογο να μην μπορει να τις δαγκωσει, οποτε εβαλα ελαχιστο νερο και λιγο απο τη σαλτσα της κροκετας, ωστε να μαλακωσουν, αλλα παλι τιποτα!
Τελικά, από οτι καταλαβα βαριεται(!!!) μαλλον να δαγκωσει και θελει χαδια! Την ταϊσα στο στομα σιγα σιγα τις κροκετες και τις εφαγε μια χαρα! Μαλιστα οταν τελειωσαν της εβαλα κι αλλες στο μπωλακι και πηγε μονη της και "τσιμπησε" λιγακι. Το θεμα ειναι παντως πως για να φαει πλεον πρεπει πρωτα να ξεκινησεις εσυ να της δίνεις πρωτα λιγες στο στομα, το οποιο βεβαια ελπιζω με τον καιρο να αλλαξει και να μαθει μονη της. Μαλλον την "καλομάθαμε"
...Άσχετο: Είναι λογικο που της αρέσει το τυρί? Το παρατηρησαμε τυχαια και ειδαμε πως το τρωει με αρκετη βουλιμια. Δεν ειναι προβλημα,ε? Ρωταω επειδη σε αλλα posts διαβασα πως οι γατες δεν κανει να πινουν γαλα, και επειδη το τυρι ειναι παράγωγο του γαλατος...
Γ.
moukelis
Επιφανές μέλος
Το τυρι μπορει να της φερει διαρροια,καλο ειναι να το αποφευγετε.Κι οντως φαινεται πως δεν υπαρχει προβλημα,απλα ειναι κακομαθημενη.Επιμεινετε και θα συνηθισει σιγα σιγα.
Alni
Νεοφερμένο μέλος
Εγω τους δινω λιγακι τυρί καπου κάπου. Με το λιγάκι εννοώ ενα κυβάκι σαν αυτά που βάζουν στις σαλάτες. Φυσικά να μην είναι αλμυρό ...
moukelis
Επιφανές μέλος
Δεν εχει τοση σημασια το αλατι,οσο η λακτοζη,στην οποια εχουν δυσανεξια οι περισσοτερες γατες.
3stela3
Εκκολαπτόμενο μέλος
sadyist
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας. Έχω μία απορία. Γιατί να προτιμάμε ξηρή τροφη και όχι υγρή τροφή για τα μικρά γατάκια?

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Καλησπέρα σας. Έχω μία απορία. Γιατί να προτιμάμε ξηρή τροφη και όχι υγρή τροφή για τα μικρά γατάκια?![]()
Γιατί είναι πιο οικονομική και βολική (δεν χαλάει αν την αφήσεις έξω για μερικές μέρες ή ακόμα και βδομάδες). Κατά τ'άλλα η ξηρή τροφή δεν υπερτερεί σε τίποτα άλλο από την υγρή.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Οι γνωμες γενικα...ειναι διχασμενες.Παντως τον γιατρο μου που ειχα ρωτησει,μου ειχε πει το εξης:..η ξηρα τροφη βασικα,βγηκε για τη διευκολυνση του ανθρωπου,οπως λεει και παραπανω η φιλη μας..να μην χαλαει ευκολα δηλαδη,να μην βρωμαει οταν την αφηνεις στο πιατο,να μπορεις να αφηνεις μπολικη τροφη οταν φευγεις..και .....για να μην μυριζουν τα κακα.Κατα τα αλλα..αυτο που λεγεται για τα δοντια,οτι δηλαδη με την ξηρη δεν εμφανιζεται πετρα,ενω με την υγρη εμφανιζεται..ειναι εν μερη αληθεια.Δηλαδη..ναι μεν ειναι καπως καλυτερο με την ξηρη...οχι ομως και απολυτο,διοτι οι γατες εχουν την ταση την περισσοτερη τροφη να την καταπινουν αμασητη.Και η αληθεια ειναι οτι και εγω,παρατηρωντας τα δικα μου..το βλεπω αυτο.
Απο εκει και περα..βασικα πιστευω οτι το καλυτερο ειναι και τα δυο,παντα πολυ καλης ποιοτητας και η ξηρη και η υγρη,και κανενα μαγειρευτο κοτοπουλο ή μοσχαρι..παντα χωρις μπαχαρικα..νεροβραστο δηλαδη.
χρήστος μπ.
Νεοφερμένο μέλος
παιδιά εγώ μια φορα την εβδομάδα της δίνω κονσέρβα και κροκέτες της δίνω "whiskas" καλές είναι?
sadyist
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool