rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όσο η γάτα μου τρώει τις κροκέτες της και δεν εμφανίζει πρόβλημα , τουλάχιστον εξωτερικό , να είμαι ήσυχη;
Σίγουρα δεν υπάρχει Η καλύτερη τροφή , αλλά από το να τρέφονται με ποντίκια δεν είναι καλύτερα;
να είμαι ειλικρινής πιστεύω οτι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ κρακεράκια και υγρής τροφής καθώς η διαφορά τους είναι οτι απο τα κρακεράκια έχει αφαιρεθεί το νερό για να διατηρούνται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα- η υγρασία είναι το εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών και ειδικά στα δημητριακά τα οποία πρέπει να διατηρούνται σε καλή συσκευασία μακριά απο υγρασία( αυτό ισχύει για όλα τα τρόφιμα και όχι μόνο για τις γάτες)- συμφωνώ με την πουπουλίνα οτι οι φαρμακευτικές είναι καλύτερες γιατί είναι ειδικευμένες ανάλογα με τη γάτα και το πρόβλημα ή την ευαισθησία (π.χ. λόγω στείρωσης) που μπορεί να έχει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
να είμαι ειλικρινής πιστεύω οτι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ κρακεράκια και υγρής τροφής καθώς η διαφορά τους είναι οτι απο τα κρακεράκια έχει αφαιρεθεί το νερό για να διατηρούνται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα- η υγρασία είναι το εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών και ειδικά στα δημητριακά τα οποία πρέπει να διατηρούνται σε καλή συσκευασία μακριά απο υγρασία( αυτό ισχύει για όλα τα τρόφιμα και όχι μόνο για τις γάτες)- συμφωνώ με την πουπουλίνα οτι οι φαρμακευτικές είναι καλύτερες γιατί είναι ειδικευμένες ανάλογα με τη γάτα και το πρόβλημα ή την ευαισθησία (π.χ. λόγω στείρωσης) που μπορεί να έχει.
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Διαφέρουν όπως η μέρα με την νύχτα! Καταρχήν η διαδικασία παραγωγής είναι εντελώς διαφορετική. Τα κρέατα στις κονσέρβες μαγειρεύονται μέσα στην κονσέρβα και το μαγείρεμα σκοτώνει τα πάντα. Στις κονσέρβες τα κρεατάλευρα τείνουν να είναι λιγότερα. Η κροκέτα μαγειρεύεται αρκετες φορές και αποτελείται από κρεατάλευρα, οστεάλευρα, καλαμποκάλευρα κτλ. Όλα σχεδόν τα συστατικά της κροκέτας έχουν γίνει σκόνη ΠΡΙΝ γίνουν κροκέτα. Γι' αυτό το λόγο οι κροκέτες έχουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά υδατανθράκων από τις κονσέρβες. Να κολλήσουν δηλαδή τα άλευρα και να σχηματιστεί η κροκέτα. Μη πω τι είδους λίπη χρησιμοποιούν *yuck*! Οι φαρμακευτικές είναι στα ίδια επίπεδα με αυτές του σουπερμαρκετ. Δες τα συστατικά πίσω και θα καταλάβεις.
Θα καταλάβεις όμως καλύτερα τι σκουπίδια ταΐζεις την γάτα σου όταν τελείωσω το κείμενο που γράφω. 8 σελίδες ως τώρα και δεν έχω τελειώσει καλά καλά το 1/3 του κειμένου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Τα ποστ που δεν απαντουσαν στο ερωτημα.."Κροκετες ή κονσερβα" μεταφερθηκαν σε πιο σχετικο θεμα ,εδω.

L0uk0umas
Δραστήριο μέλος

9 στους 10 εκεί μέσα ταΐζουν τα "παιδιά" τους ως βασική τροφή κονσέρβα και την ξηρά (που είναι αποκλειστικά grain free) ως συμπλήρωμα!
Αναφέρουν εμπεριστατωμένα την σημαντικότητα της νωπής τροφής στη διατροφή μιας γάτας και τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει στην υγεία τους η ξηρά τροφή!
Ακόμα αναφέρονταν σε γατιά που έπρεπε να χάσουν βάρος τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζονται είναι η νωπή τροφή! Τους παρότρυναν μάλιστα να αυξήσουν την νωπή τροφή και να μειώσουν την ξηρά!
Σε αυτό το σημείο να αναφέρω οτι στο εξωτερικό υπάρχουν και grain freen κονσέρβες τις οποίες χρησιμοποιούν και οι περισσότεροι!
Βέβαια απο άποψη οικονομίας αναφέρουν συγκεκριμένα ότι "η χειρότερη κονσέρβα είναι η καλύτερη ξηρά"
Γενικά προβληματίστηκα αρκετά σε σημείο που σκέφτομαι να αλλάξω κ εγώ την διατροφή των "παιδιών" μου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Για αυτο και το ενα γευμα τους καθε μερα ειναι υγρης μορφης,δεν ξερω ομως αν ειναι αρκετο αυτο.Παντως..εδω προς το παρων η υγρη τροφη δεν ειναι σε καλα επιπεδα γμτ,και εννοω οτι περιεχουν συντηρητικα κλπ.Ουτε και θα μπορουσα βεβαια να τους δινω μονο υγρη τροφη,καταρχην τι θα κανω αμα λειψω,κατα δευτερον θα φαληρισω οικονομικα..
Δεν καταλαβαινω γιατι δεν βγαζει υγρη τροφη η ακανα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Nαι λουκουμα μου,και εγω εχω προβληματιστει εδω και καιρο.Για αυτο και το ενα γευμα τους καθε μερα ειναι υγρης μορφης,δεν ξερω ομως αν ειναι αρκετο αυτο.Παντως..εδω προς το παρων η υγρη τροφη δεν ειναι σε καλα επιπεδα γμτ,και εννοω οτι περιεχουν συντηρητικα κλπ.Ουτε και θα μπορουσα βεβαια να τους δινω μονο υγρη τροφη,καταρχην τι θα κανω αμα λειψω,κατα δευτερον θα φαληρισω οικονομικα..
Δεν καταλαβαινω γιατι δεν βγαζει υγρη τροφη η ακανα..![]()
H αλήθεια είναι οτι στο εξωτερικό έχουν μεγάλη ποικιλία απο κονσέρβες και μάλιστα απο καλές κονσέρβες και ειδικά grain free! Kαι μάλιστα με το μισό κόστος απ' ότι τις βρίσκουμε εμείς εδώ!
Φυσικά δεν έχω σκοπό να βγάλω την ξηρά απο την διατροφή τους μιας και όπως είπες κ εσύ τα πράγματα είναι δύσκολα άμα λείπουμε!

Αυτό που σκέφτομαι για αρχή είναι να δίνω 2 γεύματα κονσέρβας και ένα ξηρά!
Φυσικά όταν λείπω θα τρώνε μόνο ξηρά!
Επίσης σκέφτομαι να δίνω μισό απο πολύ καλή κονσέρβα και μισό απο μια πιο οικονομική για να μπορέσω να αντεπεξέλθω! Άλλωστε όπως υποστηρίζουν κ αυτοί καλύτερα μια λιγότερο καλή κονσέρβα παρά καθόλου και μόνο ξηρά!
Επίσης τουλάχιστον σε εκείνο το forum είναι μεγάλοι fan της orijen (και κάποιον άλλων που δυστυχώς δεν έχουν στο Ελλάντα!!)
Συγκεκριμένα αναφέρουν οτι έχει λιγότερα crabs απο την acana καθώς έχει σαν πρώτα 6 συστατικά το κρέας ενώ η acana όχι!
Επίσης σκέφτομαι να κοιτάξω και σε ξένα pet shops μήπως με συμφέρει να παραγγέλνω απο εκεί!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αν βρεις κατι,ενημερωσε μας..εχουμε και αναλογο θεμα.Επίσης σκέφτομαι να κοιτάξω και σε ξένα pet shops μήπως με συμφέρει να παραγγέλνω απο εκεί!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
H αλήθεια είναι οτι στο εξωτερικό έχουν μεγάλη ποικιλία απο κονσέρβες και μάλιστα απο καλές κονσέρβες και ειδικά grain free! Kαι μάλιστα με το μισό κόστος απ' ότι τις βρίσκουμε εμείς εδώ!
Φυσικά δεν έχω σκοπό να βγάλω την ξηρά απο την διατροφή τους μιας και όπως είπες κ εσύ τα πράγματα είναι δύσκολα άμα λείπουμε!
Αυτό που σκέφτομαι για αρχή είναι να δίνω 2 γεύματα κονσέρβας και ένα ξηρά!
Φυσικά όταν λείπω θα τρώνε μόνο ξηρά!
Επίσης σκέφτομαι να δίνω μισό απο πολύ καλή κονσέρβα και μισό απο μια πιο οικονομική για να μπορέσω να αντεπεξέλθω! Άλλωστε όπως υποστηρίζουν κ αυτοί καλύτερα μια λιγότερο καλή κονσέρβα παρά καθόλου και μόνο ξηρά!
Επίσης τουλάχιστον σε εκείνο το forum είναι μεγάλοι fan της orijen (και κάποιον άλλων που δυστυχώς δεν έχουν στο Ελλάντα!!)
Συγκεκριμένα αναφέρουν οτι έχει λιγότερα crabs απο την acana καθώς έχει σαν πρώτα 6 συστατικά το κρέας ενώ η acana όχι!
Επίσης σκέφτομαι να κοιτάξω και σε ξένα pet shops μήπως με συμφέρει να παραγγέλνω απο εκεί!
υπαρχει οντως μεγαλη ποικιλια, αλλα δεν υπαρχουν πολλες grain free. Οι περισσοτερες ειναι με ρυζι ή βρωμη. Η προηγουμενη κτηνιατρος μας, εκανε αυτο που σκεφτεσαι να κανεις. Εδινε πρωι-βραδυ κονσερβα και το μεσημερι ξηρα.
Μια γρηγορη αναζητηση που εκανα, βρηκα αυτες τις τροφες:
https://www.onlinepetshop.gr/itemlist.php?cat=2123&items=1000&pageNum_productlist=0
Ακομα και οι φθηνες miglior gatto φαινονται καλες (απο οτι ειδα στην ιστοσελιδα της τροφης αυτης, τα συστατικα ειναι κρεας και by-products και μεταλλικα στοιχεια). Τα by-products δεν ειναι καλα οταν οι κονσερβες περιεχουν μονο αυτα, αν ομως περιεχουν κρεας και by-products, τοτε ειναι ενταξει γιατι ουτως ή αλλως η γατα στην φυση της δεν θα αφηνε τα ποδια, τα εντοσθια, τα οργανα, τις ουρες, τα φτερα κτλ αφαγωτα.
Οι bozita ειναι καλες και τις κονσερβες των 410γρ τις εχει 1.50 ευρω.
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
υπαρχει οντως μεγαλη ποικιλια, αλλα δεν υπαρχουν πολλες grain free. Οι περισσοτερες ειναι με ρυζι ή βρωμη. Η προηγουμενη κτηνιατρος μας, εκανε αυτο που σκεφτεσαι να κανεις. Εδινε πρωι-βραδυ κονσερβα και το μεσημερι ξηρα.
Μια γρηγορη αναζητηση που εκανα, βρηκα αυτες τις τροφες:
https://www.onlinepetshop.gr/itemlist.php?cat=2123&items=1000&pageNum_productlist=0
Ακομα και οι φθηνες miglior gatto φαινονται καλες (απο οτι ειδα στην ιστοσελιδα της τροφης αυτης, τα συστατικα ειναι κρεας και by-products και μεταλλικα στοιχεια). Τα by-products δεν ειναι καλα οταν οι κονσερβες περιεχουν μονο αυτα, αν ομως περιεχουν κρεας και by-products, τοτε ειναι ενταξει γιατι ουτως ή αλλως η γατα στην φυση της δεν θα αφηνε τα ποδια, τα εντοσθια, τα οργανα, τις ουρες, τα φτερα κτλ αφαγωτα.
Οι bozita ειναι καλες και τις κονσερβες των 410γρ τις εχει 1.50 ευρω.
https://www.onlinepetshop.gr/product.php?id=1791
https://www.onlinepetshop.gr/product.php?id=213
αυτές τι σου λένε??
Hlianna
Διάσημο μέλος
ξερει κανεις τι πρεπει να κανω με βιταμινες στο μαγειρευτο?σκεφτομαι να τρωνε 1 γευμα ξηρη τη μερα και αλλα 2 μαγειρευτο..
αν παρω μια πολυβιταμινη και τους δινω αρκει?
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
καλές φαίνονται! Η πρώτη από ότι είδα είναι συμπληρωμένη, για την 2η δεν ξέρω, ίσως να χρειαστεί να την δίνεις λιγότερο τακτικά σε περίπτωση που δεν είναι συμπληρωμένη (πίσω στην ετικέτα πρέπει να λέει τι βιταμίνες/ινχοστοιχεία περιέχει ή στα συστατικά πρέπει να αναγράφονται τα συμπληρώματα)
να έχετε υπόψη ότι τα συμπληρώματα βιταμινών δεν μπορούν να αποθηκευτούν εξολοκλήρου από τον ανθρώπινο οργανισμό και ίσως κατ΄επέκταση και από τις γάτες...
βασικά η απορρόφηση των συνθετικών βιταμινών είναι μειωμένη σε σχέση με τις βιταμίνες που υπάρχουν στις τροφές. Υπάρχουν 2 είδη βιταμινών, οι υδατοδιαλυτές και οι λιποδιαλυτές. Αν η γάτα προσλάβει μεγάλη ποσότητα υδατοδιαλυτών βιταμινών (πχ η C), η ποσότητα που δεν είναι απαραίτητη στην γάτα, αποβάλλεται από τα νεφρά. Οι λιποδιαλυτές όμως (πχ η Α), μπορούν να γίνουν επικίνδυνες αν δωθούν σε μεγάλες ποσότητες γιατί δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό. Συνηθως πολλες τροφες του εμποριου εχουν περισσοτερες βιταμινες απο οτι χρειαζονται γι' αυτο και δεν ξερω αν είναι καλή ιδέα να δίνουμε πολυβιταμινούχα πάστα σε καθημερινή βάση. Θα προτιμούσα να έδινα ποικίλια τροφής, παρά συμπληρώματα. Μπορείτε να προσθέτετε στο μαγειρευτό συκώτι, ψάρι, μύδια (έχουν τεράστιες ποσότητες ταυρίνης), καρδιές, νεφρά, στομάχια, κτλ. Δεν είναι απαραίτητο κάθε γεύμα να περιέχει όλα αυτά τα συστατικά. Μπορείτε να δίνετε μια μέρα κοτόπουλο, την επόμενη ψάρι, την επόμενη νεφρά, καρδιές και συκώτι, κοκ.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
βασικά η απορρόφηση των συνθετικών βιταμινών είναι μειωμένη σε σχέση με τις βιταμίνες που υπάρχουν στις τροφές. Υπάρχουν 2 είδη βιταμινών, οι υδατοδιαλυτές και οι λιποδιαλυτές. Αν η γάτα προσλάβει μεγάλη ποσότητα υδατοδιαλυτών βιταμινών (πχ η C), η ποσότητα που δεν είναι απαραίτητη στην γάτα, αποβάλλεται από τα νεφρά. Οι λιποδιαλυτές όμως (πχ η Α), μπορούν να γίνουν επικίνδυνες αν δωθούν σε μεγάλες ποσότητες γιατί δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό. Συνηθως πολλες τροφες του εμποριου εχουν περισσοτερες βιταμινες απο οτι χρειαζονται γι' αυτο και δεν ξερω αν είναι καλή ιδέα να δίνουμε πολυβιταμινούχα πάστα σε καθημερινή βάση. Θα προτιμούσα να έδινα ποικίλια τροφής, παρά συμπληρώματα. Μπορείτε να προσθέτετε στο μαγειρευτό συκώτι, ψάρι, μύδια (έχουν τεράστιες ποσότητες ταυρίνης), καρδιές, νεφρά, στομάχια, κτλ. Δεν είναι απαραίτητο κάθε γεύμα να περιέχει όλα αυτά τα συστατικά. Μπορείτε να δίνετε μια μέρα κοτόπουλο, την επόμενη ψάρι, την επόμενη νεφρά, καρδιές και συκώτι, κοκ.
τα λες υπέροχα!!! και εγώ ως καθηγήτρια οικιακής οικονομίας σου βάζω 20 στη διατροφή!

Hlianna
Διάσημο μέλος
καλές φαίνονται! Η πρώτη από ότι είδα είναι συμπληρωμένη, για την 2η δεν ξέρω, ίσως να χρειαστεί να την δίνεις λιγότερο τακτικά σε περίπτωση που δεν είναι συμπληρωμένη (πίσω στην ετικέτα πρέπει να λέει τι βιταμίνες/ινχοστοιχεία περιέχει ή στα συστατικά πρέπει να αναγράφονται τα συμπληρώματα)
επειδη εχω σκοπο να δινω εντοσθια καρδιες κλπ αλλα παντα μαγειρεμενα αυτα δεν χανουν τις βιταμινες οταν μαγειρευονται?

και μια φορα τη βδομαδα ειναι καλα?
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
επειδη εχω σκοπο να δινω εντοσθια καρδιες κλπ αλλα παντα μαγειρεμενα αυτα δεν χανουν τις βιταμινες οταν μαγειρευονται?
και μια φορα τη βδομαδα ειναι καλα?
Με το μαγείρεμα χάνονται κάποιες βιταμίνες, αλλά όχι όλες. Αν δεν κάνω λάθος και με κάθε επιφύλαξη, νομίζω πως περισσότερο καταστρέφονται οι υδατοδιαλυτές βιταμινες (Β και C). Συνεπώς αν αποφασίσεις να συμπληρώνεις, συμπλήρωνε μόνο τις B (την C νομίζω πως μπορούν και την συνθέτουν). Η Α είναι λιποδιαλυτή και βρίσκεται στο συκώτι σε τεράστιες ποσότητες, οπότε καλύτερα είναι να δίνεις και συκώτι με μέτρο. Δηλαδή στο 1 κιλό κρέας, δίνε 50γρ συκώτι.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Με το μαγείρεμα χάνονται κάποιες βιταμίνες, αλλά όχι όλες. Αν δεν κάνω λάθος και με κάθε επιφύλαξη, νομίζω πως περισσότερο καταστρέφονται οι υδατοδιαλυτές βιταμινες (Β και C). Συνεπώς αν αποφασίσεις να συμπληρώνεις, συμπλήρωνε μόνο τις B (την C νομίζω πως μπορούν και την συνθέτουν). Η Α είναι λιποδιαλυτή και βρίσκεται στο συκώτι σε τεράστιες ποσότητες, οπότε καλύτερα είναι να δίνεις και συκώτι με μέτρο. Δηλαδή στο 1 κιλό κρέας, δίνε 50γρ συκώτι.
με το μαγείρεμα ( σε υψηλές θερμοκρασίες για πολύ ώρα) καταστρέφεται κάποια ποσότητα βιταμινών και κυρίως η βιταμίνη C ( δεν μπορεί να την συνθέσει ο οργανισμός μας, συνθέτουμε μόνο την D και την Κ) . προσοχή στην υπερβιταμίνωση ( προκαλείται απο υπερκατανάλωση της A, D , E και Κ για μεγάλα χρονικά διαστήματα) καθώς μπορεί να δημιουργήσει εξίσου σοβαρά προβλήματα με την υποβιταμίνωση.
serry
Νεοφερμένο μέλος
Hlianna
Διάσημο μέλος
καλησπερα! Σε μια εβδομαδα περιπου θα ερθει στο σπιτι ο γατουλης μου που ειναι περιπου 2 μηνων, εχω διαβασει τα παντα σχετικα με το τι πρεπει να κανω και να προσεξω αλλα στο θεμα του φαγητου εχω μπερδευτει πολυ...! Δεν ξερω αν πρεπει να προτιμησω ξηρα τροφη, κροκετες ή κονσερβα...ειχα και πιο παλια μια γατουλα και την ταιζα κυριως με ξηρα τροφη αλλα ειχε κανει λιπος στην κοιλιτσα και ειχε δυσκοιλιοτητα...πλεον ειμαι επιφυλακτικη για την ξηρα τροφη...θα μπορουσε καποιος ναμου δωσει μια ιδεα τι να κανω ή πως μπορω να του φτιαξω ενα ισορροπημενο προγραμμα διατροφης?
δεν μπορω να σε βοηθησω απολυτα απλα θα σου πω τι θα εκανα εγω..
θα εδινα και κονσερβα και ξηρη..
εγω αυτο που εχω διαπιστωσει ειναι οτι ακομα και η καλυτερη ξηρη τροφη σου δημιουργει προβλημα..εγω κοντεψα να χασω τον γατο μου..
εγω εχω αρχισει και διαβαζω για το μαγειρευτο φαγητο μιας και σκεφτομαι να δινω 2 φορες μαγειρευτο μια φορα ξηρη τη μερα

serry
Νεοφερμένο μέλος
και εγω κατι παρομοιο νομιζω πως θα κανω!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Agiyi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool